Автор |
Съобщение |
wannabe
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Dragon Age:Origins Публикувано на: 14 Ное 2009 20:10
Е да явно бъркам за backstab-овете и се пак не можеш да кажеш,че някои клас е имбав щото няма клас дето да може да се справи сам в повечето ситуации.А и А/Д може да бие повече дмг от Б/Р,единствено заради бекстабовете,ма за сметка на тва Б/Р е много по издръжлив.Роуга ако го пуснеш сам в битка ше умре на 10тата секунда,уара за соло клас е много по-добър.
Ако има некой имбав клас,то тва е мейджа (както в почти сички рпг-та).Ако има достатъчно мана може да свали цели орди сам.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Dragon Age:Origins Публикувано на: 14 Ное 2009 21:10
Не приказвах за имбав клас тип "Сам срещу народа", а "Сам срещу друг юнак". Истина е, че мага е най-добре в тази област, защото само с един Cone of Cold може да владее битката. Обаче слабата му физика си казва думата и само с няколко удара пича пада на земята, естествено, ако ударите въобще го докоснат. Сравняваме маг, примерно Blood Mage/Arcane Warrior, Berserker/Reaver и Assassin/Duelist, и тримата изправени срещу Ogre Alpha. И тримата ще го свалят, да, но според мен, с малко повечко късмет и stunlock, Rogue-a ще се справи най-добре. Пък и той може да стелтва, да си залага капани, да отключва ключалки, да се прави на мъртъв мошеника и още... Не съм предубеден, понеже Воините винаги са ми харесвали най-много в RPG игри. Просто като виждам как са го мултикласнали тука A/D и не мога да се сдържа да не отправя малко похвали. 
___________________________________ 私の拳は、死の出血!あなたの運命へようこそ!
|
|
|
|
 |
iddqd
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Dragon Age:Origins Публикувано на: 16 Ное 2009 01:59
Аз сега я почвам тази игра и да питам значи. Защо когато си избирам герой нали избирам раса клас всичко и накрая отдоло има какъв е героя дали е дуарф селтак применро или дуарф благородник и немога от тиа неща да избирам всичките. Също така применро ако си избера крадец, ще мога ли после да го направ бард да стане да дрънка на гадулка? Щото все пак барда в старите днд та си беше доста умешан клас, също както паладин и тем подобни. Тук паладин мога ли да си напрявя? Също така казмаш, че магиосника пада бързо, но това означава ли че няма добри магии за защита като мирор имиджи стоун скинове и тем подобни простотии?
___________________________________ Птеродактили пред него летят. И колесница им е луната червена.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Dragon Age:Origins Публикувано на: 16 Ное 2009 02:36
Много въпроси бе...
Не че се оплаквам, просто ще стане доста дълъг поста и се надявам да го прочетеш целия. Та така, кхъм - за първото. Не можеш да избереш от всички възможни произходи, просто защото те са специфични за всеки клас и просто са набутани там долу. Ще поясня. Като човек маг можеш да започнеш само в кулата, ако избереш воин или мошеник, стартираш като благородник. Ако си елф, можеш да избереш дали да си граждански елф, или горски такъв. Бутончетата за всеки един от тези произходи са набутани там и затова причиняват леко объркване.
За втория ти въпрос - първо трябва да поясня нещо за специализациите. Когато избереш дадена специализация, тя просто добавя четири нови умения, специфични само за нея, към вече съществуващите ти такива. Тоест, ако избереш мошеник, и го специализираш като бард, към основните ти умения ще се прибавят четирите от специализацията на барда, плюс малък бонус към две от статитистиките ти, пак специфични за този клас, от порядъка на +2 Cunning; +2 Dexterity. И сега направо за барда - тук той не свири на гъдулка, а пее. Песните на барда са две поддържащи и две атакуващи. Първите две усилват регенерацията на мана/издръжливост за партито, втората усилва щетите и защитата. Атакуващите дезориентират и зашеметяват тези около барда. Като цяло, изключително полезен клас, но имай впредвид, че като поддържащ такъв той не е годен за близък бой. Затова го подкрепи с втора специализация като Рейнджър - хем ще си призоваваш животинче в боя, хем ще ги обстрелваш от безопасно разстояние със стрели. Аз винаги така специализирам Лелиана и момичето просто гази.
Относно паладина - тук те са наречени Тамплиери. Тамплиерите са ловци на магьосници, заради уменията им да махат бъфове и да точат мана от враговете си. Лошото е, че Мошениците не могат да специализират в този клас, ще трябва да си направиш Воин за него.
А маговете - ах, имат ли мана, могат да се справят с почти всяка ситуация. Е, ако имат достатъчно магии и нива отгоре де, в началото падат като зрели круши.
Ако имаш още въпроси, питай, само че ако искаш да ти отговарям по-кратко, си го казвай. Имам склонността да се отплесвам.
|
|
|
|
 |
iddqd
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Dragon Age:Origins Публикувано на: 16 Ное 2009 03:33
Не бе дългото неми прчи. Още повече ако съм решил да игаря тази игра то без четене няма да мине. Та то за барда е ясно, че за бой нестава, но неговата система поне при балдурса беше да шашка противниците или да ъпгрейдва яко групата, за паладина е ясно, че само боец може да е, но тука има ли примерно чотик или лауфул гуд ивъл неутрал и тем подобни? Щото паладина преди можеше да е само лауфул гуд и са тука неми е ясно кво става. Също така кви са тези точки качваш статистики? В старите ревизи на днд много рядко се качваха точки мисля че чак в 4 тата имаше такива екстри а в предните можеше само от разни предмети това да стане. Тука като на диабло ли се качват статиски бе?
___________________________________ Птеродактили пред него летят. И колесница им е луната червена.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Dragon Age:Origins Публикувано на: 16 Ное 2009 05:22
Така, първо ще си позволя една лека въздишка заради споменаването ти на "Lawful good" - ах, добри времена бяха...  Та така, направо на въпроса - бардът като първа специализация не е боец, но ако го подплатиш с Рейнджър, ставаш машина. Второ, няма морал-о-метър (нова дума, патентовам я веднага) и реално действията ти сами по себе си не са добри или лоши, просто се отразяват на света в играта по съвсем различен начин. Като във Вещера, евала им правим на BioWare че напипаха същината на нещата. Това което правиш, се отразява и на твоите последователи, така че гледай да се съгласяваш, когато кажат нещо и всичко е наред. Ако ги псуваш обаче, си вирват задниците и напускат. Гот. И да, тук се качват статистики. Strength, Dexterity, Willpower, Magic - внимавай с разпределението на точките, понеже една грешно разпределена и се отразява критически на персонажа ти. Добрата новина е, че можеш да ги регулираш когато си поискаш с помощта на малко exploit-че. Когато качиш ниво, и влезеш в менюто за статистики, имаш на разположение три точки. Качи ги на някой атрибут, после натисни Reset и на този атрибут, който си качил трите точки, натисни стрелката за смъкване на такива. Ще имаш шест точки за разпределяне. Не е чак толкова лесно за обяснение, затова ти препоръчвам да го изпиташ сам. Направи си един сейв преди да вдигнеш нивото и си поиграй малко с това. Лошото е, че веднъж качени, точките не могат да бъдат регулирани. Трябва да си поиграеш с тях точно когато качиш ниво и никога помежду това. Успех.
|
|
|
|
 |
iddqd
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Dragon Age:Origins Публикувано на: 16 Ное 2009 13:37
Абе на пръв поглед ми се вижда доста урязана в сравнение с старите правила. Става дума няма хафлинзи, гноми, халф елфи, халф орки и други такива. Аз обичах да си правя хафлиг тииф преди а тук такова животно нема. Пък и това, че двйствията ти се отразяват то е ясно и в Балдурса са се отразявали преди 100 години, но там применро ако си лауфул гуд паладин и почнеш да правиш злини и ставаш фален паладин и се преебаваш яко. Исках да си направа Хафлин тииф само дето тук няма такъв, пък елфа има бонуси за магия каточели, а пък дуарф тииф неми звучи готино. Затова най вероятно ще почна с Маг елфка.
|
|
|
|
 |
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
 |
В момента играе: A dance with rogues
|
|
Заглавие: Re: Dragon Age:Origins Публикувано на: 16 Ное 2009 13:54
idqqd, авторите са измислили нова система специално за играта, забрави всички други рпг-та. Единственото общо с Baldur's gate е, че трябва да биеш паузи и да командваш всеки какво да прави. Ако си поиграеш с тактиките им (като скриптовете за поведение от старите рпг-та) можеш да им нагласиш поведението, така че почти няма да има нужда от пауза. Също има един куест, където биеш един демон Gaxkan, а в балдурса има демон наречен Kangax. A ако не си, ти препоръчвам да си свалиш от замунда двете dlc - warden's keep и stoneprisoner нещо си. Това са части от играта, които са били орязани, заради сроковете, но в последствие довършени и пуснати. Заслужават си. Обаче ако си на пач 1.01 има шанс да ти се бъгне играта, затова ги сложи на 1.00 и после пачвай.
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
|
|
|
|
 |
iddqd
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Dragon Age:Origins Публикувано на: 16 Ное 2009 14:06
Тоя канагс да не е лича? Аз него го убивах много лесно, само с боеца ми и скрол за предпазване от магия, дето нищо немогат да ти нарпават с магия и си отивам и си го заклолвам балъка. А иначе 3 раси коя е подходаяща за тийф? Дуарфа ли ебаси дуарф тииф тва е гавра. Пък ако си нарпавя елф тииф за кво са ми бонусите за магия? Става дума тази магия трябва ли му на крадеца?
|
|
|
|
 |
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
 |
|
|
Заглавие: Re: Dragon Age:Origins Публикувано на: 16 Ное 2009 14:56
Да, точно лича е  Иначе за крадеца willpower увеличава stamina-та му, а magic-a увеличава ефекта от healing potions. Тук не е като в ad&d, расата не оказва почти никакво значение върху класа.
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
|
|
|
|
 |
iddqd
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Dragon Age:Origins Публикувано на: 16 Ное 2009 14:57
Ебаси а аз си мислех, че ще играя днд игра фуууууууу. Също така играя за Хбокс версията и нензам кво е положението с пачовете понеже съм баннат. Но предполагам е по малко бъгава понеже е конзолна.
|
|
|
|
 |
MARiNZ0
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Dragon Age:Origins Публикувано на: 16 Ное 2009 15:43
iddqd написа: Ебаси а аз си мислех, че ще играя днд игра фуууууууу. Те BioWare доста отдавна си бяха казали, че играта няма да е по D&D. Всъщност системата в DA e взела най-доброто от D&D и като цяло е по-достъпна за редовия геймър, който като види Damage: 1D4 и се чуди що е тва ;] На пръв поглед системата изглежда доста опростена, но на втори си личи, че не и липсва дълбочина. Най-малкото, тук fighter-ите(в случая warrior-и) имат доста по-важна роля в партито и често изнасят цялата битка на гърба си.
___________________________________ You can't kill me. I'm already dead to this world.
|
|
|
|
 |
iddqd
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Dragon Age:Origins Публикувано на: 16 Ное 2009 15:49
Ми файтер винаги е бил важен в група, иначе може сиситемата да не е опростена, но как може да махнат расите ебаси спека. Аз започнах с елфка тииф ама сега ако я развивам трябва ли да качвам само в едно направление. Применро аз си я права да краде и да се прокрадва да коли в гръб, ама ако кача на дуал уелинг това ще ме преебе ли нещо. Щото ми звучи добре да се прокрадна с в оръжия и да ударя в гръб, ама ще ми даде ли бонусите за бектеб + бонусите за дуал уелинг?
|
|
|
|
 |
MARiNZ0
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Dragon Age:Origins Публикувано на: 16 Ное 2009 15:58
Хубаво е предварително да си избeреш точно какви умения ще развиваш и да нe хабиш точки за такива, които няма да ти трябват. Dual Wield-a е задължителен за Rogue, aко не искаш да го развиваш като стрелец. С него героя ще е доста по-точен, ако носи 2 оръжия, ще се сдобие с няколко полезни бойни умения, а с Momentum ще повиши скоростта на удар многократно. Накратко - няма да се прецакаш. И с 1 и с 2 оръжия, стига да си правилно разположен, героя нанася backstabs.
___________________________________ You can't kill me. I'm already dead to this world.
|
|
|
|
 |
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
 |
|
|
Заглавие: Re: Dragon Age:Origins Публикувано на: 16 Ное 2009 16:36
Конзолната версия получава по-ниски оценки, заради управлението и камерата.
|
|
|
|
 |
iddqd
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Dragon Age:Origins Публикувано на: 16 Ное 2009 16:43
Ми споредмен с аналог стика е по лесно да се управлява търд пърсан игра, още повече че може да го натискаш повече или по-малко което оказва движението на героя дали ходи по-бързо или по бавно. Пти пц игрите има натиснато копче и не натиснато, а с джойпада си по фрии така да се каже. Иначе камерата неми пречи, а управлението отначало ми се стори малко дебилно, но ще се свиква. Иначе за роуджара ми начи качвах на уменията които са наи горните демек най тиифски. Да се прокрадава да краде, да удря в слабите места и некви такива. Сега трябва да слагам точки и на дуал уелинга ли? понеже съм решил да коля в гръб.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Dragon Age:Origins Публикувано на: 16 Ное 2009 22:02
Ако си избрал Rogue като професия и твърдо си решил да поемеш по пътя на острието, повече от задължително е да вземеш Momentum от Dual Wield-а. Просто с това умение и с една отрова Deathroot Extract можеш да си го заколиш врага, без да те е докоснал. Защото го държиш в непрекъснат stunlock.
|
|
|
|
 |
iddqd
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Dragon Age:Origins Публикувано на: 16 Ное 2009 22:32
Добре аз съм още съвсем в началото мисял че съм 3 или 4 левъл, но нензам каде да си изпозвам уменията на които дигам. Значи качвал съм на покпикед и на криене в сянките и изобщо нензам каде да ги ползвам. В гората име некви влфи дето нензам дали е арзумно да се пробвам да ги покпикетвам, също така тая невидимост като ми излезе враг и ми зичезва невидимоста нензам за кво ми е. Предполагам като я ъпгрейдна няма да е толкоз куца ама на първи левъл или втори има ли приложение? А и засега несъм тръгнал по пътя на острието. Качвам умения от рода на дисармване на капани, покпикетване шадоу хаидинг, абе тия най първите роджърски умения. От тях бойно умение ми е само един шут дето май е много куц и някв удар дето ги стънва. Та се чудя ако го развивам само в този раздел на умения дали няма да е по удачно отколкото да дигам и на блейдове.
|
|
|
|
 |
MARiNZ0
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Dragon Age:Origins Публикувано на: 16 Ное 2009 22:42
На първо ниво, стелтa не може да се пуска в битка, а само преди нея. Освен това, някои врагове могат да те засекат. Второто ниво позволява да използваш предмети, докато си в стелт режим. Едва при трето и четвърто ниво можеш да се стелтваш по време на битка. На ниско ниво, използвам стелта основно да достигна незабелязано до стрелците и маговете. После им пускам Dirty fighting и ги убивам за секунди. ...btw сега с rogue ми е много по-лесно, отколкото с templar/champion танка ми ;] iddqd написа: Та се чудя ако го развивам само в този раздел на умения дали няма да е по удачно отколкото да дигам и на блейдове. Не, в никакъв случай. Основните ти бойни умения идват именно от там. Класовите умения са support. Rogue-тата и Warrior-ите винаги се развиват на специализация с дадено оръжие, иначе са практически безполезни. Както ти казах, от dual wield-a само ще спечелиш. И то много.
|
|
|
|
 |
iddqd
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Dragon Age:Origins Публикувано на: 16 Ное 2009 23:02
Е става дума дори и да е съпорт това не е ли добре. То оставаш ли някога сам? Пък компанионите ми обличат ли си сами ползени премдети или трябва аз да се грижа за тях постоянно? поне нива сами ли дигат или? А за невидимоста мен ми беше идеята, че се опитах да се прокрадна до някви дарк споунове и несатна номера. Като съм невидим има ли смсиал да ги удрям в гръб? Става дума има ли бекстеб или?
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|