Автор |
Съобщение |
The CROW
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 24 Окт 2009 21:33
Взехме решение паричната единица на Етеос да се нарича Риял. 1 златен Риял=50 сребърни Рияла; 1 сребърен=100 медни.
___________________________________ People once believed that when someone dies, a Crow carries their soul to the land of the dead...
Did you know that helicopters are souls of fallen tanks?
|
|
|
|
 |
Daath
|
He who devoures cookies |
 |
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 24 Окт 2009 22:45
Тъй като,това ми е 8786452354654 творчески напън,обаче тоя път съм пораснал и не пиша такива глупости бих искал да съм Войн,или джудже.Ако ме приемете,утре си поствам увода,мерси предварително 
___________________________________ “To absent friends, lost loves, old gods, and the season of mists; and may each and every one of us always give the devil his due.”
|
|
|
|
 |
Nookni
|
 |
В момента играе: Dark Messiah of Might and Magic, Dynasty Warriors 6.
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 24 Окт 2009 23:06
Първо си постни увода, след това ще решим дали да те приемем.
___________________________________ My philosophy is things are just as wrong as they seem I believe it's gonna end this way, atrocity Do you believe in love? Like I believe in pain? Nobody died for you, somebody pray for me!
|
|
|
|
 |
MetalGearRex
|
 |
Мнения: 2086 Местоположение: Alaska secret underground military base
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 30 Окт 2009 18:37
Редактирах малко частта си - премахнах споменаването на кристала, добавих един ред, който да обясни защо част от разбойниците остават временно в горящите палатки, поправих момента с "китките" (явно анатомичната ми представа за тази част от тялото, която на английски се нарича "hand", е погрешна - ако се сетите за подходяща дума на български, казвайте), коригирах няколко правописни грешки и добавих 2-3 запетайки, а също така се надявам вече репликата на "чичото" да не е толкова в "картуун" стил. Кралице, първоначално не бях забелязал поста ти, не знам защо. От тогава пък не съм се спирал да разглеждам темата. Та ето какво имам предвид под "започване на нова глава там, откъдето свършва предишната", понеже ми се струва, че не сме се разбрали (за което мисля, че вина имам аз). А именно - това, което не ми харесва, е започването на новата част с местоимения. Употребата на местоимения предполага, че преди тях е било уточнено кои имена заместват те. А при положение, че ти нямаш предхождащи изречение, това няма как да е станало. Очевидно ти продължаваш да пишеш веднага след като си си прочела последните изречения от предишната част (а може би дори и директно в същия файл) и тогава това не е никакъв проблем, а дори е напълно естествено. Това, което аз искам да ти посоча, че нещата не стоят по същия начин за читателя, който първоначално изпада в объркване. Или поне според мен е така. Това е, което имах предвид, а май не успях да го обясня добре в предишните си постове. Ако въпреки това си ме разбрала и/или въпреки това, твоят начин си ти харесва повече, нямаш проблеми от моя страна, пиши си, както намериш за добре. Още преди ти казах, че няма да повдигам повече въпроса, но просто ми се струва, че не се бяхме разбрали, та исках да уточня думите си. Доста вероятно сега или тези дни да прочета новите части, така че "треперете"! (хъ, хъ, хъ...  )
___________________________________ Never save anything for the swim back!
|
|
|
|
 |
The CROW
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 30 Окт 2009 22:03
Рекс, не знам дали ще ти свърши работа, но се сещам за "длан" Иначе пояснението за разбойниците прави сцената идеална. При обяснението на порталите има една запетая в повече: "Но некадърниците не успели да овладеят портала и той, се уголемил неконтролируемо много", но на мен лично не ми пречи по никакъв начин. Иначе - благодарско, че си махнал детайлите за кристала Колкото за сър Меруик - ами, той е изкукал. Някак си очаквам от него да звучи странно 
___________________________________ People once believed that when someone dies, a Crow carries their soul to the land of the dead...
|
|
|
|
 |
Хърфордиан
|
 |
В момента играе: Дзверене в монитор.
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 30 Окт 2009 22:17
Длан е Palm (заради което се получават много готини игри на думи).
___________________________________ От Fa имат рекламни ЦИЦИ!
|
|
|
|
 |
Sentry
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 30 Окт 2009 22:31
Hand си е Ръка, по-точно ръката от китката надолу, но на български няма такава дума. Длан на английски е Palm, а Китка е Wrist. В случая с магиите най-добре е да се използва или ръка или длан... поне според мен.
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
|
|
|
|
 |
IceQueen
|
 |
Мнения: 1353 Местоположение: Някъде там в неизследваните райони!!!
В момента играе: Knight online
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 30 Окт 2009 22:41
Поради битови препятствия (сътворени от мен  ) на Сентри му се отпускат 2 дена отсрочка 
___________________________________ Крещя, следователно съществувам!
|
|
|
|
 |
The CROW
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 30 Окт 2009 22:42
Добре, добре, куца ми английския. Разбрах ви 
|
|
|
|
 |
MetalGearRex
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 31 Окт 2009 00:51
Ами аз се допитах до моята анатомичка и тя също не можа да измисли дума. Това, което ми трябва на мен е точно "hand", защото искам целите ръце (от китките надолу) да са обърнати нагоре, докато ако използвам длан, то просто може да се разбере, че е обърнал дланта си наопаки. В последната глава "длани" работи добре, но аз винаги съм бил със схващането, че на български "hand" трябва да бъде "китка". Както и да е. 
|
|
|
|
 |
The CROW
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 31 Окт 2009 01:06
Според мен няма да е проблем, ако използваш "ръце". Никой няма да тръгне да си представя, че използваш цялото нещо от рамената надолу, за да кастнеш магия. Както решиш 
|
|
|
|
 |
R@Z0R
|
 |
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 10 Ное 2009 16:14
Такам, ние с Хърф явно си изпускаме реда тази сесия, който е след мен да поства.
___________________________________ The Past is like a broken mirror - you try to put it back together, cut yourslef with a piece. Your reflection changes. And you change with it.
|
|
|
|
 |
MetalGearRex
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 11 Ное 2009 16:19
Сега чета новите части (след последната ми). Хърф, разказът ти започва да става прекалено скучен - не се случва почти нищо - вкарваш нови герои, които не се различават от другите, описваш много кратки сцени, които не дърпат развитието на историята ти, и най-вече смешките ти започват да се изтъркват. Няколко части вече пишеш едни и същи неща и докато в началото може би бе забавно, в момента е по-скоро еднообразен опит да изтръгнеш някое и друго подхилване. Масата персонажи също общо взето не е много интересна, понеже е еднообразна - магьосници, вампири и тук-таме гном, варварин и сега върколак. Може би на другите им харесват частите ти, но мен просто не успяваш да ме разсмееш. Все пак е въпрос на вкус - аз изразявам само моето мнение. Michabo, доста добре написана част, личи си, че имаш дар слово. От друга страна като че ли началото (случката с пияницата) беше някакъв не особено успешен опит за хумор, който като че ли не се вписва толкова добре с останалата част от разказа. От друга страна може би осъществява по-плавен преход от откровената комедия, която пише Хърф, и по-сериозния тон на твоя текст. Ако това е била идеята ти, те поздравявам. Останалата част беше добра - интересна битка, макар да не разбираме напълно естеството на някои моменти от нея. След това разказът на Майстора магьосник хвърля светлина върху историята на района и събитията, случващи се в него. Общото впечатление е доста добро. Ще ти посоча само две малки грешки - на едно място ползваш думата "излезе" за край на изречение и начало на следващото го, което си е доста очебийно повторение. Второто нещо е значението на думата "отзовавам се", което е различно от "озовавам се". Кралицата и Гарванката са писали интересно и добре. Този път нямам забележки, с изключение на няколкото малки грешчици и това, че по време на битката с разбойниците, всичко на двете героини им се получаваше някак прекалено лесно. Вярно си е, че гледката на доста голям вълк ще ги стъписа, но в крайна сметка не е някакво непобедимо чудовище - разбойниците трябваше да окажат все някаква по-смислена съпротива. Това го казвам с идеята, че ако битката е малко по-успорвана, то тя ще е и по-интересна. И едно въпросче към Гарванката - героинята ти може ли да говори на човешки език, докато е в животинска форма? Защото ако може, и при положение, че "елфката" знае, че тя е повече от обикновено животно, щеше да е доста по-лесно просто да си говорят. Останалите три части ще коментирам по-късно. 
|
|
|
|
 |
The CROW
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 11 Ное 2009 19:25
Хей, Рекс За битката искам да обясня, че не сме целели да сме непобедими - особено аз. Видя ми се логично обаче те да се стреснат от големия вук, който изведнъж изскача от нищото. Разбойниците са очаквали да е само тя, а изведнъж се появява животно, което е около метър и петдесет високо, мускулесто и очевидно не ги харесва. И така идва момента на изненадата, което е първото. Второто е, че те не са някакви велики разбойници - не са много силни. Аз, от друга страна, кажи-речи от бебе се бия с орките в моя свят. Ако нямам поне някаква по-голяма сила, нямаше изобщо да ме има в момента. Освен това те са след парите. Но ако това означава да си загубят живота, ще се чупят. Да, може би си прав, че трябваше да има някаква по-смислена съпротива, но тези неща горе, а и това, че самата битка беше просто някакъв повод, за да срещнем героите си, а не ключов момент, ни накара да направим врага слаб и да приключим с него бързо  Колкото за вълчицата - не може да говори никакъв език, докато е в животинската си форма. Може да се разбира по телепатичен път с други шифтъри, може да чува мислите им, но това е само ако й позволят да го прави. И обратно - тя може да "издигне стена" около съзнанието си, така че другите да не могат да я чуят. Понеже Лили е "елф", може да прихваща някои картини, които, както съм споменала и в разказа, повтарям усърдно, но не може да ме разбере изцяло. Може би някои магьосници, които се занимават с телепатия, ще могат да ме разбират и в животинска форма. ^^
|
|
|
|
 |
IceQueen
|
 |
Мнения: 1353 Местоположение: Някъде там в неизследваните райони!!!
В момента играе: Knight online
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 15 Ное 2009 15:53
Имаме предложение, което се отнася за MGR и Indigo. Тъй като не можахте да се засечете в чата, за да напишете общата си част, а времето ви изтича днес, можете да използвате тридневна отсрочка, която влиза в сила от утре. За целта обаче трябва да кажете дали изобщо я искате. Ако решите, че няма да успеете да напишете частта си за това време, имате два варианта:
1. Прескачате ред и евентуално се опитвате да се вмъкнете с общата преди края на врътката, ако имате желание и муза; 2. Пишете си две отделни части.
Ако решите да прескочите реда, нека Michabo има готовност да пусне част.
Макс и Хърф също могат да се опитат да се вмъкнат някъде по-напред.
___________________________________ Крещя, следователно съществувам!
|
|
|
|
 |
MetalGearRex
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 15 Ное 2009 23:53
Ами поради една или друга причина, най-вече неуспешна комуникация май, ще пропуснем ред. И да, дори до момента времето ни изтече, така че, давайте, следващия! Ще се опитаме да пуснем по някое време, ама и аз съм доста зает, Шейд май също, а в свободното ни време май все не можем да се засечем. Та, Мичабо, ти си! 
|
|
|
|
 |
The CROW
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 16 Ное 2009 00:02
Само Шейд да каже дали и той прескача 
|
|
|
|
 |
The CROW
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 05 Дек 2009 20:35
Добре, хора. Тъй като РПГ-то леко замира, решихме да ви отправим едно предложение. За да раздвижим нещата, предлагаме от време на време да ви пращаме ЛС-та със задачки, които да изпълнявате в частите си. Понякога задачките ще бъдат свързани с единна история и ще ви въвличат бавно в нея. Друг път няма да имат нищо общо. Също така не всички ще получават задачи във врътка - т.е. тази врътка задачка може да получи Хърф, а другата - Макс. А ако получите ЛС, ще можете да си изберете дали да я изпълните, или не. Та, питането е дали сте съгласни. Пишете тук 
|
|
|
|
 |
R@Z0R
|
 |
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 05 Дек 2009 20:45
Ами, аз съм съгласен.  Честно казано, от известно време имам дефицит на идеи...Та добра е хрумката.
___________________________________ The Past is like a broken mirror - you try to put it back together, cut yourslef with a piece. Your reflection changes. And you change with it.
|
|
|
|
 |
MetalGearRex
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила Публикувано на: 06 Дек 2009 07:10
Аз съм навит за новата идея, не ми е проблем.
Съвсем отделен въпрос е, че май мисля да паузирам малко занимавката с писането, понеже съм доста зает. Това, което искам да кажа, е да ме прескачате в реда автоматично - ако реша да пусна нещо, ще пиша изрично (най-малкото в скайп-а).
Шейд, още чакам да ми пратиш нещо написано...
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|