Абе и още по зле.
Цитат:
Бановете продължават и ние все още не знаем, на какъв принцип банват. И сигурно няма да ознаем.
В xbox-scene пуснаха обобщение на ситуацията, което ще ви представя тук, като ще добавя и неща, които ние знаем. Ще бъда кратък, за да не ви обърквам с ненужни подробности:
- след бан, конзолата, която е банната не може да влиза в Live. Без клониране на Nand флаша от друга конзола, това няма как да се оправи.
- след бан се спира възможността да се свалят игри на харда и да се ползва какъвото и да е съдържанието от него, освен сейвовете. Харда е непокътнат, а е посегнато на самия дашборд и това няма оправяне.
- след бан не може да се използва Windows Media Center. Шерването на медия през WMP11 обаче е възможно.
- банването на харда обаче не се случва в 100% от случаите.
- има случаи, в които ако влезете в лайв и ви баннат конзолата, но не сте вързали харда, то няма да ви се премахне възможността да го ползвате. В повечето случаи обаче това няма значение и банват харда *Updated
- хард от банната конзола, става безпроблемно на друга конзола и си работи нормално.
- профил или сейвове от банната конзола не могат да се прехвърлят на друга конзола. След бан те са „развалени“. Така всички сейвове прехвърлени на небанната конзола няма да работят, а всички спечелени ачийвмънти след бавнането на конзолата, също изчезват ако акаунта бъде прехвърлен. Затова най-добрия вариант е да си изтеглите акаунта от Live на друга конзола. Като си преместите акаунта на друга конзола, ще може без проблем и да изтеглите всичко, което сте купували с него.
- банването на акаунти е рядка практика и когато това се случи винаги се праща мейл. Ако нямате мейл, значи не ви е баннат геймър тага. Ако се случи такова нещо, то освен акаунта ви се банва и всичко, което се купили с него.
ама това не е съвсем така
Цитат:
след бан се спира възможността да се свалят игри на харда и да се ползва какъвото и да е съдържанието от него, освен сейвовете. Харда е непокътнат, а е посегнато на самия дашборд и това няма оправяне.
применро май моят хард е баннат понеже като дам на някоя игра плеи от хард диска и пише да я преинсталирам занчи сигорно е банат и харда ми, но си пускам изтеглените игри за които съм дал пари от хбокс лайв и те си тръгват веднага, а те се пак са записани на харда ми.