книгата не съм я чел , но това което прави Кубрик като подбор на истории и филми е , че иска да покаже неразделната двустранност на човека.Както и в Full Metal Jacket където самия главен герой каза буквално:Исках да покажа двойствеността
на човека, сър.Двете му страни, според Юнг.Затова филмите му се ползват с такива високи оценки , заради голямото ядро от истина което той отразява в творенията си.
А също така са правени експерименти със психопати като им се натрапват точно тези маниаклани действия който те иначе с удоволствие извършват , след кратко време това се превръща в мъчение за тях
A Clockwork Orange [Официална тема]
Re: A Clockwork Orange [Официална тема]
Уау, какъв естетичен израз...не че значи нещо, де...Затова филмите му се ползват с такива високи оценки , заради голямото ядро от истина което той отразява в творенията си.
Страхотно, едни писихопати подлагат на психически тормоз други психопати...Да живее психологията и психопатите в чийто ръце е тя!А също така са правени експерименти със психопати като им се натрапват точно тези маниаклани действия който те иначе с удоволствие извършват , след кратко време това се превръща в мъчение за тях
Всъщност част от послението на филма (евентуално книгата) не беше ли, точно срещу това?
The only difference between Salvador Dalí and crazy people
is that Salvador Dalí is not crazy.
Alshu казвам , че за разлика от повечето холивудски филми на който не се набляга толкова на сюжет и достоверност се използват само специални ефекти и фантастични образи , а Кубрик представя неща напълно присъщи за обществото и по тази цел те са истина за времето си.Не си ли чувал , че във всичко което ни представя големия екран и телевизията е пропорционално разделен сандвич от лъжа , истина , лъжа ако я нямаше истина по средата никой нямаше да им обръща внимание.Аз казвам , че при Кубрик ядорото е по голямо отколкото в другите филми и това го отличава от останалите режисьори.
EcTeTa, а ти в училище, в часовете по литература да си чувал израза "художествена измислица"?
Кви са тия инширети лъжа - истина - лъжа?
Тук говорим за фикция, не за документални филми, нали?
Един артист може да предаде една "истина" за живота с абсолютно абстрактно творение изградено изцяло от "лъжи"...аз не говоря за това, аз казвам че посланията на Кубрик може и да са много правилни и велики, но нито са нещо ново за мен (хвани старите филмите на произволен негов набор, като Копола или Скорсезе и ще видиш подобна тематика), нито ми харесва начинът по който ги предава...
А че има филми фрашкани с пропагандни лъжи, не споря...просто те не влизат в графата изкуство, за което говоря.
Кви са тия инширети лъжа - истина - лъжа?
Тук говорим за фикция, не за документални филми, нали?
Един артист може да предаде една "истина" за живота с абсолютно абстрактно творение изградено изцяло от "лъжи"...аз не говоря за това, аз казвам че посланията на Кубрик може и да са много правилни и велики, но нито са нещо ново за мен (хвани старите филмите на произволен негов набор, като Копола или Скорсезе и ще видиш подобна тематика), нито ми харесва начинът по който ги предава...
А че има филми фрашкани с пропагандни лъжи, не споря...просто те не влизат в графата изкуство, за което говоря.
The only difference between Salvador Dalí and crazy people