Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Mozilla Firefox
Заглавие:
Публикувано на: 31 Окт 2009 21:34

Демоне, в Бастила няма нищо красиво. Това е кукленска красота, подобна на тази на жените през Романтизма. Жената тип "квакерка" отдавна е остаряла. Аз търся решителна, интелигентна партньорка. Бастила не е красива, тя е смешна. Ако искаш красива жена, ориентирай се към Мира.

Бастила е арогантна, нахална, високомерна и снизходителна. Такива жени плачат за бой. Но дори това може да й бъде простено, ако самочувствието й имаше покритие. Проблемът е, че няма - цялата тази поза прикрива вътрешната й несигурност. Тя е комплексарка, чисто и просто. Обясни ми пак, какво трябва да й харесвам?

А от мнението ти за Крея само проличава колко ти е акълът. Крея беше най-дълбокомисленият и философски настроен персонаж в KOTOR, да не говорим, че собственоръчно движеше сюжета. Без нея KOTOR нямаше да е това, което е.

Алкохола - враг на пола, с плодов сок - към полов скок!

Профил Skype WWW

Аватар
Заглавие: Re:
Публикувано на: 31 Окт 2009 22:27

Minotaur King написа:
Демоне, в Бастила няма нищо красиво. Това е кукленска красота, подобна на тази на жените през Романтизма. Жената тип "квакерка" отдавна е остаряла. Аз търся решителна, интелигентна партньорка. Бастила не е красива, тя е смешна. Ако искаш красива жена, ориентирай се към Мира.

Бастила е арогантна, нахална, високомерна и снизходителна. Такива жени плачат за бой. Но дори това може да й бъде простено, ако самочувствието й имаше покритие. Проблемът е, че няма - цялата тази поза прикрива вътрешната й несигурност. Тя е комплексарка, чисто и просто. Обясни ми пак, какво трябва да й харесвам?

А от мнението ти за Крея само проличава колко ти е акълът. Крея беше най-дълбокомисленият и философски настроен персонаж в KOTOR, да не говорим, че собственоръчно движеше сюжета. Без нея KOTOR нямаше да е това, което е.

:OMGOMG:
Бастила грозна - WTF!!!
Препоръчвам - преглед при очния лекар
Относно характера и - харесва ми.В началото беше високомерна ,което признавам не е от най-добрите и качества ,но под влияние на Реван и връзката със силата ,който ги свързва ,се пременя .Твърдоглава е и не приема чуждо мнение лесно - това не е задължително лошо нещо - просто показва характер момичето ,аз такива ги харесвам.Да е комплексирана...по скоро несигурна в способностите си да води Реван по правилният път. Нормално е ,като се има предвид какво е заложено на карта,как няма да не и вляза в положението!А и нямаш си представа колко е яко да я гъбаркаш и да я сваляш в същото време ... смях пада голям...А краят от светлата страна е толкова трогателен и красив...ех,тая пуста романтика...разнежих се да го е*а...

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 31 Окт 2009 22:53

Ми да, грозна е.

Особено ме дразни това нейно изражение, с което изглежда сякаш не мисли за нищо. Точно като кукла. Или по-скоро като овца. Напомня ми на Станишев. Толкова ли не можа една мимика да направи, едно чувство да покаже, някаква заинтересованост поне?

Тя не се съмнява само в Реван, а и в собствените си способности, "волята на Силата", мъдростта на Съвета, правилните похвати, какво означава да си джедай и почти всичко. Извинявай, но то последният падауан е по-уверен във възможностите си. Страх я е от собствената й сила, ебаси...

И той добре че е Реван, иначе тя щеше да си остане най-жалкия джедай в Ордена. Това нейното не е упоритост, както ти намекваш, а инат. Има голяма разлика. Упоритостта е хубаво нещо, инатът не е. Тя отказва да промени гледната си точка, дори когато й докажат, че греши. Това е глупост в най-чистата й форма.

И не, гъбаркането не влиза в идеята ми за романтична любов. Защо ли...

И какво точно му е трогателното на финала, тя дори на участва там? Дават ти медал и толкова.

Профил Skype WWW

Заглавие: Re: SW: The Old Republic
Публикувано на: 31 Окт 2009 22:55

На страната на Демона съм по този въпрос. Чертите на Бастила са базирани на озвучаващата я актриса, Дженифър Хейл. Тя от своя страна пък е любимата ми seyuu (съжалявам за японизацията) и просто няма как да не съм предубеден и да не защитавам с фанатичен плам Бастила. Да, съгласен съм, че в началото и мен ме дразнеше с надменността (и то как, баце), но как да е, търпеше се. Лично на мен интеракцията с нея ми беше най-забавна, и то именно когато Реван я сваляше от въображаемия й престол на "надмощие". :)

Кажи ми, ако направиш сравнение, не си ли приличат?

Джен

Бастила

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 31 Окт 2009 23:01

Дракс, знам че чертите й са оформени по модел на Хейл. Просто персонажът дяволски ме дразни.

Между другото и Дженифър Хейл не ми харесва на външен вид. Много ми е сладникава, именно това ме дразни и в Бастила.

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 31 Окт 2009 23:15

Minotaur King написа:
И какво точно му е трогателното на финала, тя дори на участва там? Дават ти медал и толкова.

О ,участва и още как - обръща бойната си медитация срещу флотата на Малак.А и трогателно и романтично е именно това ,че загърби тъмната страна благодарение на любовта си към Реван - той и признава любовта си и и позволява да го посече ако иска.Осъзнава че любовта и към него е по-голяма от всяка мимолетна мания за власт и величие.Трогателно и велико:
Bastila :"I love you too, with all my heart."
Revan :"You aren't afraid to love anymore?"
Bastila :"After this? No. Nothing could make me feel safer than to be loved by you."
Поздравче ,докато сме на сантиментална тема...

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Окт 2009 23:21

Minotaur King, Bastila, както и другите персонажи в KOTOR се развиват дотолкова, доколкото им позволиш. При повече интеракция с Бастила тя наистина се променя спрямо първоначалното си положение. Това не пречи обаче персонажът да не е нищо особено.

А пък за Крея - това беше най-прозрачния персонаж в KOTOR 2. Е, може би не най-прозрачния, но един от персонажите, които много лесно можеш да разгадаеш. Мен лично още от началото ме дразнеше с отношението и към света "Аз съм права, а другите грешат" и с псевдо-мъдростта си. Изнервяше ме и наставническия тон, с който говореше за всичко. И като не се съгласиш с поредната глупост от нейна страна и изпада в нервна криза.

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Окт 2009 23:25

Sentry написа:
А пък за Крея - това беше най-прозрачния персонаж в KOTOR 2. Е, може би не най-прозрачния, но един от персонажите, които много лесно можеш да разгадаеш. Мен лично още от началото ме дразнеше с отношението и към света "Аз съм права, а другите грешат" и с псевдо-мъдростта си. Изнервяше ме и наставническия тон, с който говореше за всичко. И като не се съгласиш с поредната глупост от нейна страна и изпада в нервна криза.

:lol: Добре се посмях
Аз Бастила доста я харесах,по това отношение съм съгласен с Хънтъра.
Крея пък ми е в топ 5 на любимите персонажи във вселената

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Окт 2009 23:26

Sentry написа:

Само се приготви к'во яко мрънкане ще отнесеш сега от Минотавъра ,просто не е истина !Съгласен съм напълно с мнението ти!

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Ное 2009 00:06

Magneto666666, би ли ми обяснил точно на кое си се смял?

Demon__Hunter, Минотавъра може да не се съгласи с моето мнение, но това е негово право. Като цяло това как човек възприема даден персонаж зависи единствено от човека.

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Ное 2009 00:09

И като не се съгласиш с поредната глупост от нейна страна и изпада в нервна криза
:lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Ное 2009 00:17

Имаше един разговор, в който тя буквално си се фръцна, завъртя се и излезе от стаята. Какво повече има да говорим :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Ное 2009 09:14

Крея е велика :twisted: .Равен на нея е само Палпатин, с това, че манипулират война, хора и какво ли не и накрая действат.Тоест де, те са най-великите манипулатори във галактиката или поне тези за които знам.Най-голямата сила и на двата персонажа не е святкащи се натам-насам мълнии, не е стилът на Палпатин със светлинния меч или възможността на Крея да използва телекинеза върху няколко меча, както е показано във последната и битка, а възможността на двамата да манипулират хора толкова лесно.

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Ное 2009 10:32

Хм... какво точно манипулира Крея... Джедайския орден, който я изритва, ситския орден, който я изритва или Изгнанникът, който я убива?

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 01 Ное 2009 16:15

Demon__Hunter написа:
Minotaur King написа:

О ,участва и още как - обръща бойната си медитация срещу флотата на Малак.

Аа, това ли? Аз си мислех за финала, където Йода... ърм, Вандар Токаре ти връчва медал.

Demon__Hunter написа:
А и трогателно и романтично е именно това ,че загърби тъмната страна благодарение на любовта си към Реван - той и признава любовта си и и позволява да го посече ако иска.Осъзнава че любовта и към него е по-голяма от всяка мимолетна мания за власт и величие.Трогателно и велико.

Тази сцена не беше трогателна и велика, беше мелодраматична и смешна. Реване, идиот такъв, как така ще се оставиш на милостта на СИТ бре? От теб зависи бъдещето на Галактиката, животът на приятелите ти, а то го рискуваш заради една фуста?

Добре, ами ако Бастила се преструваше? Ако само се правеше на влюбена, за да те накара да свалиш гарда? Ти какво, вярваш на честта на един сит ли? Ако те беше посякла на място? Какво правим тогава?

Идиотският избор на Реван можеше да направи Малак господар на Галактиката в рамките на няколко секунди и да струва живота на приятелите му. Тая сцена, като я достигна, винаги правя epic facepalm.

Sentry написа:
Minotaur King, Bastila, както и другите персонажи в KOTOR се развиват дотолкова, доколкото им позволиш. При повече интеракция с Бастила тя наистина се променя спрямо първоначалното си положение.

Вярно е, но това е дело на Реван, не на самата Бастила. Затова по-горе казах, че тя без него е нищо.

Sentry написа:

Ако говориш за ситската й принадлежност - тя никога не е крила това. Още при първия диалог на Ebon Hawk тя ти казва, че е бивш сит. Това е умел манипулативен ход, чрез който кара Изгнаницата да я мисли за честен човек. Разкрива една малка истина, за да опази една голяма лъжа.

Отношението й към света и към теб - да, доста е мрачна и цинична, но мога да я разбера. Тя е била предавана и продавана от почти всеки. Много уважавам обрулените от живота циници, които, въпреки всичко, продължават напред.

Наставническият тон, честно казано, е присъщ на всички учители. Най-честата реплика на учител, която съм чувал: Ееей, няма да стане хора от вас бе! Говеда сте! А по мое време как беше... Едно време вие даже за миячи на тоалетни нямаше да се квалифицирате!

Всички учители мислят, че младите са глупави и не стават за нищо. Това което харесвам у Крея е, че колкото и да я разочароваш, тя все пак не се отказва от теб и продължава да те обучава. ТОВА вече е истински учител.

Защо да е "псевдо-мъдрост"? Обикновено съветите й са рационални и премислени. Когато не знаех как да постъпя в дадена ситуация (например в спора между Талия и Ваклу) винаги слушах съветите на Крея. В 90% от случаите те бяха правилни.

И между другото, Крея беше много трудна за разгадаване. Диалозите й нямаха нищо общо един с друг и никога не знаех какво да очаквам. Ако ти си успял да разгадаеш всичко още отначало, евала ти правя, на мен не ми беше ясно към какво се стреми тя през цялата игра.

radi_bomb написа:
Крея е велика :twisted: .Равен на нея е само Палпатин, с това, че манипулират война, хора и какво ли не и накрая действат.Тоест де, те са най-великите манипулатори във галактиката или поне тези за които знам.Най-голямата сила и на двата персонажа не е святкащи се натам-насам мълнии, не е стилът на Палпатин със светлинния меч или възможността на Крея да използва телекинеза върху няколко меча, както е показано във последната и битка, а възможността на двамата да манипулират хора толкова лесно.

+1

Освен това, трябва да се споменат невероятните й преподавателски таланти. Тя учеше Изгнаницата не просто как да изстрелва светкавици и да убива враговете си. Учеше я на най-дълбоките мистерии на Силата - как да се слее с живота (Нар Шадаа), как да черпи сила от приятелите си, как да допълва и подсилва обикновените си умения чрез Силата... Всеки идиот може да се научи да върти меча и да души хората. Висшите абстракции обаче са изключително сложни и никой не ги предава по-добре от Крея.

Друго, което харесвах у нея е, че не те учеше единствено на Силата. Много джедаи мислят, че Силата е всичко от което се нуждаят и ако я загубят, се превръщат в дрипи, защото не умеят нищо. Тя учеше как да се справяш в живота. Как да манипулираш, да се пазиш, да унищожаваш, да оцеляваш. Именно затова я уважавам толкова много.

Sentry написа:
Хм... какво точно манипулира Крея... Джедайския орден, който я изритва, ситския орден, който я изритва или Изгнанникът, който я убива?

Epic facepalm...

Сентри, как можа да го изръсиш това бе?

Трудно ми е да изброя всичките й манипулации, тъй като всички герои в играта, дори антагонистите, са директно или индиректно контролирани от нея. Ето списък са най-големите й машинации:

The Force "bond". Крея създава изкуствена връзка между себе си и Изгнаницата. Оттук нататък Изгнаницата й вярва безрезервно, защото мисли, че двете зависят една от друга. Крея напълно я контролира и - чрез нея - всички останали.

Атън. Крея усеща чувствата му към Изгнаницата и го заплашва, че ще разкрие историята му, ако не й се подчинява. Страхувайки се, че ще загуби любимата си, Атън се подчинява.

Микал. Крея използва любовта му и преклонението му пред Изгнаницата, за да я накара да я следва. След като Микал осъзнава какво се е опитвал да направи Реван, Крея изтрива паметта му, за да не пречи на плановете й. По-късно той си спомня и използва тези познания за благото на Републиката.

Бриана. Крея използва раздвоената й лоялност и я кара да я заведе при Атрис, което иначе е невъзможно (нужни са специфични кодове за кацането на планетата). Това задейства верига от събития, които тласват Атрис към Тъмната страна и помагат на Изгнаницата да я победи.

Ханар. Крея умело използва чувството му за чест и буквално го поробва. В края на краищата той е толкова пречупен, че е готов да умре, за да изпълни заповедите й.

Мандалор. Крея го манипулира, използвайки чувството му за чест и възможността да се бие с Реван отново. След като показва какъв велик воин е Изгнаницата, тя използва мандалорианската му психика и му нашепва за огромната слава, която мандалорианците могат да спечелят рамо до рамо с Изгнаницата. След това го ядосва порядъчно, намеквайки, че хората му може би не са достойни за такава чест. Вбесеният Мандалор обещава подкрепата на целия си клан. По този начин Крея вербува стотици от най-могъщите воини в Галактиката след петминутен разговор.

Визас Мар. Тя не се нуждае от много манипулация, но Крея няма да е Крея ако не се опита. Ако следите изтритите диалози ще видите, че след разговор с нея, тя я настройва срещу Бриана. Разделяй и владей.

Изгнаницата. Тук манипулациите край нямат. От самото начало, при създаване на фалшивата връзка, та чак до смъртта си, Крея манипулира Изгнаницата. Всичките й учения, истории и притчи са насочени към индоктринация. Враговете са представени през нейните очи и с нейни думи. Дори собствената й смърт е уредена от самата нея. Изгнаницата, естествено, вярва на всяка нейна дума.

Нихилъс. Крея "случайно" се изпуска пред Тобин, че на Телос са събрани много чувствителни към Силата индивиди. Тя знае, че Тобин веднага ще доложи на господаря си и Нихилъс ще припне, измъчван от глада. Естествено, на Телос няма никой и изтощеният Нихилъс става лесна плячка за Изгнаницата.

Сион. Цялата битка на Корибан е дело на Крея, затова тя отказва да излезе от кораба. Целта й е Сион да хареса Изгнаницата и това да отслаби омразата му - единственото нещо, което го поддържа жив. Планът е железен и Сион умира.

В KOTOR II всички играят както Крея им свири. Дори тези, които я мразят. Съмнявам се, че можеш да ми посочиш дори един персонаж, който - волно или неволно - да не е работил за нея.

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 01 Ное 2009 16:42

^^ Я обясни как точно тая възнамеряваше да унищожи Силата ,че само това в цялата схема не схванах. Изгнаницата била ли и е нужна за тази цел? По какъв начин?

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 01 Ное 2009 17:02

Необходим й беше човек, който е "рана в Силата". Човек, който може да изкривява и унищожава Силата и дори Живота ако поиска.

Такива хора са изключително редки - познаваме само двама в цялата сага. Първоначалният план на Крея е Нихилъс да стори това - тя го тренира и той се превръща не в рана, а направо в черна дупка в Силата.

Когато идва решаващият момент обаче, Нихилъс решава, че могъществото, дадено му от Силата е твърде сладко и не бива да сдаде такъв източник на мощ. Той използва уникалните си сили, които получава като рана и буквално откъсва учителката си от Силата. Epic feat, откъдето и да го погледнеш. Щеше да е добре обаче, ако си беше довършил работата.

След това Крея се лута, докато намери Изгнаницата, която е естествено образувана рана в Силата. Виждайки, че Изгнаницата се справя перфектно без Силата, Крея разсъждава, че човек като нея не би имал проблем да я унищожи - тя си е добре и без нея. Затова започва да я тренира като Нихилъс, с цел унищожение на Силата.

Профил Skype WWW

Публикувано на: 01 Ное 2009 17:22

Minotaur King написа:
Тази сцена не беше трогателна и велика, беше мелодраматична и смешна. Реване, идиот такъв, как така ще се оставиш на милостта на СИТ бре? От теб зависи бъдещето на Галактиката, животът на приятелите ти, а то го рискуваш заради една фуста?

Хах, същото си мислех и аз за тази сцена. Първия път, ако искаш ми повярвай, даже ме беше страх, че ако избера репликата, в която казвам, че обичам Бастила, оная ще скочи и ще ми види сметката, както съм й се оставил в ръцете.

Тази последователност беше толкова необмислена и сладникава, че думи просто нямам. Следете мисълта - да кажеш на сит, че го обичаш и да се надяваш той да види "светлината", да влезе в правия път и да се хвърли в обятията ти. Сиктир.

Съжалявам, че през повечето време пиша в полу-закачлив тон. Просто ако тръгна да добавям факти и сравнения, ще звуча чисто и просто като Минотавъра. И ще настъпи една много гадна тавтология.

Относно Крея - някои играчи много бързо я окачествяват като скучна дърта бабушкера, която освен да ти ломоти в продължение на половин час и да ти дава тъмни точки по време на разговор, друго не умее. В действителност ти трябва особена нагласа, за да схванеш точно колко мъдър, манипулаторски настроен философ е тя. Единственото нещо, което не ми хареса в нея, е липсата й на повече реплики. Та жената си беше като истинска енциклопедия, разкривайки ти едновременно висшите тайни на Силата и историята, допринесла за оформянето на Галактиката такава, каквато е. И съм съгласен, че в повечето случаи ти даваше най-добрия възможен избор наготово. То си заслужава да я слушаш дори и само заради невероятното изпълнение на Сара Кесълман - тя даде живот на героинята си.

Когато ми кажат "Ма тъз Крея мноо ма дразни и зат'ва не я 'зимам на мисиите", и просто изперквам. Да, в зависимост от индивидуалния човек и личната му нагласа, някои персонажи няма да му допаднат дори и да иска. Но да се цаниш за фен на SW и да отписваш Крея поради това, че ти "мрънкала"... Ш'мъ 'звинявъш, мой чиек.

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Ное 2009 17:25

Minotaur King написа:
Необходим й беше човек, който е "рана в Силата". Човек, който може да изкривява и унищожава Силата и дори Живота ако поиска.

Такива хора са изключително редки - познаваме само двама в цялата сага. Първоначалният план на Крея е Нихилъс да стори това - тя го тренира и той се превръща не в рана, а направо в черна дупка в Силата.

Когато идва решаващият момент обаче, Нихилъс решава, че могъществото, дадено му от Силата е твърде сладко и не бива да сдаде такъв източник на мощ. Той използва уникалните си сили, които получава като рана и буквално откъсва учителката си от Силата. Epic feat, откъдето и да го погледнеш. Щеше да е добре обаче, ако си беше довършил работата.

След това Крея се лута, докато намери Изгнаницата, която е естествено образувана рана в Силата. Виждайки, че Изгнаницата се справя перфектно без Силата, Крея разсъждава, че човек като нея не би имал проблем да я унищожи - тя си е добре и без нея. Затова започва да я тренира като Нихилъс, с цел унищожение на Силата.

Изгнаничката получава своята "рана" по време на битката за Малакор 5 ,а известно ли е от къде Нихилъс получава своята?
И все пак не ми се е изяснило докрай.Как може Крея да накара Изгнаничката да унищожи Силата? Това не ми е ясно.Във финалната битка се биха до смърт ,да не би плана на Крея е да я убие и по този начин да унищожи Силата? И тогава Изгнаничката осъзнава ли ,че връзката им е изкуствена ,ако да ,тогава защо Крея я заплашва че ще се самоубие ,ако не отиде при нея да се млатят ?

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Ное 2009 17:25

Държа само да отбележа, че в KOTOR няма грешен избор, което праща теорията ви за добрите съвети по дяволите. Повече за това, което мисля за Крея, ще напиша по-късно. Сега нямам време.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost