Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Mozilla Firefox
Заглавие: The Force Unleashed - епопеята на комерса
Публикувано на: 23 Окт 2009 15:54

Ставам си аз днес сутринта и с кафе и кроасан си преглеждам новините в PC Mania. Погледът ми се плъзга лежерно по страниците... и изведнъж сякаш някой ме перва с мокър парцал по врата и студена пот оросява челото ми.

Системните изисквания на The Force Unleashed

• CPU: Intel core 2 Duo 2.8 GHz
  • RAM: 3 GB
  • 26 GB HDD
  • Graphics card: Radeon HD 4870 or GeForce 9800 GT
  • DirectX 11 (респ. Windows 7)

Мигам няколко секунди в захлас и се питам: "Абе тия от РС Мания да не са помислили, че днес е първи април?" След няколко минути усилено браузване, се изясни, че това не е някаква груба шега на авторите, а печалната истина.

За нереалното (и бих казал "нарочното") завишаване на системните изисквания, може да има само две причини:

А) Авторите от LucasArts ги е мързяло да компресират текстурите и видео-файловете. Не ми се струва много вероятно - това ще доведе до загуба на приходи. Нещо, което нито една гейм-компания не може да си позволи.

Б) Някой трябва да си продаде хардуера. Публична тайна е, че гейм-разработчиците имат договор с производителите на хардуер. Дивелъпърите завишават изкуствено системните изисквания на игрите, това продава скъпите видеокарти, а гейм-компанията получава процент. Просто и ефективно. Който не вярва в това може просто да погледне новата Dragon Age: Origins. И наистина, какъв по-добър стимул да си купиш новия GeForce от 400$ от изнудването? Защото това си е чиста проба изнудване.

Естествено, въпреки колосалните системни изисквания, играта най-вероятно пак ще е зверски неоптимзирана. В последните години свикнахме на калпави козолни портове, направени само за да се изцеди и последната пара от феновете.

Discuss!

Алкохола - враг на пола, с плодов сок - към полов скок!

Профил Skype WWW

Аватар
Заглавие: Re: The Force Unleashed - епопеята на комерса
Публикувано на: 23 Окт 2009 16:01

Тия от лукасартс ще ги изколим!!!Да мрат гадините!!!!!

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 23 Окт 2009 16:17

Е, това са препоръчителните, но и минималните са доста завишени HD2900 или GF8800

Все пак аз съм готов да простя на разработчиците, стига играта да си струва (нямам идея за какво става дума, въпреки че я имало от доста време за конзоли)

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 23 Окт 2009 16:20

Дени, опитвал ли си се да играеш конзолен порт на минимални изисквания? Невъзможно е. "Препоръчителните" изисквания всъщност са нормалните такива.

Профил Skype WWW

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 23 Окт 2009 16:22

хм... лоша работа тогава :|
ако успея да я подкарам на храброто ми 9600GSO, ще е успех :/

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 23 Окт 2009 16:29

А какви глупави извинения измисляха ония от LucasArts преди няколко години, само и само да не признаят, че не искат да портнат играта за РС...

Любимата ми простотия беше, че играта няма да може да върви на нищо друго освен PS3, защото хардуерът на другите платформи бил прекалено слаб :lol:

Дени, в играта поемаш контрол над тайния ученик на Вейдър и изпълняваш мисии по заповед на господаря си.

ЛИНК КЪМ БИОГРАФИЯТА НА ГЛАВНИЯ ГЕРОЙ

Профил Skype WWW

Аватар
В момента играе: Prince of Persia The Forgotten Sands™
Tomb Raider - Underworld
Tom Clancy's Splinter Cell Conviction
Silent Hill 2
Silent Hill 3
Silent Hill 4: The Room
Silent Hill HomeComing
Публикувано на: 23 Окт 2009 17:31

кога излиза

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 23 Окт 2009 17:33

3-ти ноември.

Профил Skype WWW

Аватар
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Публикувано на: 23 Окт 2009 18:15

Magneto666666 написа:

Бате, т'ва, че си на 12 не те извинява. Сиреч - тъпо копеле си :shock:

Най-мразим такива умници, дет' не само, че няма да си купят играта оригинална, ама имат наглостта да хулят против програмистите и да им пожелават да "мрат". Педерастче дребно :lol:

Какво правят ЛА със софтуера си си е тяхна работа. Не ви кефи - не си го купувайте. Така или иначе колко от вас щяха да си я вземат оригинална, смешници? :lol: Да не говорим, че съм я играл (оригинална, ps2, whatever), и не е нищо специално. Историята е тъпа, геймплейът - също. За к'во ви е тогава?

И, да, естествено, че ще е дървен конзолен порт. Вие сериозно какво очаквахте от PS3/Xbox 360 заглавие? Да седнат и да го преработят и оптимизират цялото ли? :lol:

ПП
Освен това изобщо не са чак толкова завишени изискванията. Вие к'во, искате кат' Jedi Academy да върви, ли? :lol:

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 23 Окт 2009 18:24

Ако успея да я подкарам на мойта 8600 ГТ ще се играе. Иначе 26 гъби хард диск, тия луди ли са :shock: Баси играта.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 23 Окт 2009 18:53

Дади написа:
Magneto666666 написа:

Бате, т'ва, че си на 12 не те извинява. Сиреч - тъпо копеле си :shock:

Най-мразим такива умници, дет' не само, че няма да си купят играта оригинална, ама имат наглостта да хулят против програмистите и да им пожелават да "мрат". Педерастче дребно :lol:

Какво правят ЛА със софтуера си си е тяхна работа. Не ви кефи - не си го купувайте. Така или иначе колко от вас щяха да си я вземат оригинална, смешници? :lol: Да не говорим, че съм я играл (оригинална, ps2, whatever), и не е нищо специално. Историята е тъпа, геймплейът - също. За к'во ви е тогава?

И, да, естествено, че ще е дървен конзолен порт. Вие сериозно какво очаквахте от PS3/Xbox 360 заглавие? Да седнат и да го преработят и оптимизират цялото ли? :lol:

ПП
Освен това изобщо не са чак толкова завишени изискванията. Вие к'во, искате кат' Jedi Academy да върви, ли? :lol:

1.Не съм на 12 на 15 съм
2.Шегувах се за това как ще ги изколим,comprende?
3.Аз ще си купя оригиналната игра и за доказателство ако искаш ще ти пратя снимки.
4.И кой си ти,че да ми говориш в множествено число? :x Някой от форума да те е упълномощил да говориш от негово име?Моля,осветли ме
ПС:Тва,че ме наричаш бате и ми казваш,че съм на 12 години ме кара да се чудя на колко си ти? :lol:

Профил

Аватар
В момента играе: Prince of Persia The Forgotten Sands™
Tomb Raider - Underworld
Tom Clancy's Splinter Cell Conviction
Silent Hill 2
Silent Hill 3
Silent Hill 4: The Room
Silent Hill HomeComing
Заглавие: Re:
Публикувано на: 24 Окт 2009 13:28

Minotaur King написа:
3-ти ноември.

няколко дена преди Call Of Duty Modern Warfare 2 и Left 4 Dead 2

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Окт 2009 13:55

алеее аре бегаите от тyка с The Fags Unleashed само LEGO Star Wars :metal:

Профил

Аватар
В момента играе: Star Wars KOTOR 2
Публикувано на: 24 Окт 2009 14:31

Minotaur King написа:
Ставам си аз днес сутринта и с кафе и кроасан си преглеждам новините в PC Mania. Погледът ми се плъзга лежерно по страниците... и изведнъж сякаш някой ме перва с мокър парцал по врата и студена пот оросява челото ми.

Системните изисквания на The Force Unleashed

• CPU: Intel core 2 Duo 2.8 GHz
  • RAM: 3 GB
  • 26 GB HDD
  • Graphics card: Radeon HD 4870 or Geforce 9800 GT
  • DirectX 11 (респ. Windows 7)

Мигам няколко секунди в захлас и се питам: "Абе тия от РС Мания да не са помислили, че днес е първи април?" След няколко минути усилено браузване, се изясни, че това не е някаква груба шега на авторите, а печалната истина.

За нереалното (и бих казал "нарочното") завишаване на системните изисквания, може да има само две причини:

А) Авторите от LucasArts ги е мързяло да компресират текстурите и видео-файловете. Не ми се струва много вероятно - това ще доведе до загуба на приходи. Нещо, което нито една гейм-компания не може да си позволи.

Б) Някой трябва да си продаде хардуера. Публична тайна е, че гейм-разработчиците имат договор с производителите на хардуер. Дивелъпърите завишават изкуствено системните изисквания на игрите, това продава скъпите видеокарти, а гейм-компанията получава процент. Просто и ефективно. Който не вярва в това може просто да погледне новата Dragon Age: Origins. И наистина, какъв по-добър стимул да си купиш новия GeForce от 400$ от изнудването? Защото това си е чиста проба изнудване.

Естествено, въпреки колосалните системни изисквания, играта най-вероятно пак ще е зверски неоптимзирана. В последните години свикнахме на калпави козолни портове, направени само за да се изцеди и последната пара от феновете.

Discuss!

Пак недоволен бе дееба мама му,дееба тцтцтцтц.... Като не ти харесва - МИ НЕ ИГРАЙ, БЕ! Взе да ми писва от хленченето ти, като нямаш пари за добър комп- няма да я играеш. Аз имам и ще я играя ! Капиш ? И колкото и да се опитваш да вкарваш коментари в стил pc mania коментатор- уви,брат, не ставаш ! Айде със здраве и се стегни малко, стига хленчене !

Минотавъра написа:
Свестен американец или германец се намира сравнително лесно, българин - не.

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Окт 2009 14:49

Тоя пак не разбрал за какво става дума...

Като се има предвид, че The Force Unleashed е един showcase на способности на engine, едно демо, а не игра в истинския смисъл на думата и че да се продава като такава е някаква безбожна гавра с потребителите, то изкуственото завишаване на минималните изисквания е най-малкия проблем.

Профил

Публикувано на: 24 Окт 2009 15:01

TheChosen1,
мама и тате са ти купили хубава машинка?
Е, не на всеки мама и тате могат да му купят компютър за 2000 лева, на който да играе игри.

Много ще ми е интересно, ако започнеш да си изкарваш парите сам, ще искаш ли да си даваш заплатата за 5 месеца напред, само за да можеш да играеш една игра?

Цитат:
Като не ти харесва - МИ НЕ ИГРАЙ, БЕ!

Ами ако не ми харесва, но искам да играя?Тогава кво правим?Естествено, в твоя случай, мама и тате "кихат кинчи".

Magneto,

Цитат:
Аз ще си купя оригиналната игра.

Мама и тате ще ти купят оригиналната игра.

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Окт 2009 16:25

Мама и тате не са ми купували игрите от доста време и въпреки,че съм на 15 си купувам сам игрите от години.

Профил

Публикувано на: 24 Окт 2009 17:02

Magneto666666 написа:
Мама и тате не са ми купували игрите от доста време и въпреки,че съм на 15 си купувам сам игрите от години.

Ама да,та ти работиш пълен 8 часов работен ден,естествено че си ги купуваш сам ;) :doh:

Профил

Публикувано на: 24 Окт 2009 17:53

Magneto666666 написа:

Като нямаш за какво по-смислено да си похарчиш подарените пари, купуай си игри. Винаги е хубаво да пълниш джобовете на разни алчни чичковци, които карат най-новото ферари и чукат най-яките мадами. А ти си им давай парите си и се оплаквай от спрените еврофондове. Бунак.

Профил

Аватар
В момента играе: опаааааа
Заглавие: Re: Re:
Публикувано на: 24 Окт 2009 17:58

uefacup написа:
Minotaur King написа:
3-ти ноември.

няколко дена преди Call Of Duty Modern Warfare 2 и

7 дена :Д

Профил Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по