Автор |
Съобщение |
=SpeC=
|
|
|
|
Заглавие: The Witcher Дискусия NEW Публикувано на: 06 Окт 2009 23:47
Здравейте! Сигурен съм че има тема за играта, ама мен ме интересуват няколко конкретни въпроса таа че няма смисъл да вдигам стара тема.
Та ся врътнах играта и кво гледам накрая - някв ебаси и нинджата напада краля и замалко да го убие, че замалко да убие и Гералт, ама все пак не успява. Гералт като поглежда въпросния пич много се шашка, нещо което аз не разбрах... Впоследствие разбирам че Гералт извади тоя поглед понеже убиеца имал същите очи като него... Кой е тоя????
Почнах едното от 2те нови Приключения - те и 2те кога се случват? След или преди събитията от основната история?
___________________________________ DROPBOX - Най-лесният начин за споделяне на файлове! http://db.tt/X0hLvvj2
|
|
|
|
|
wannabe
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Witcher въпрос? Публикувано на: 07 Окт 2009 09:27
Кви са тея нови приключения?
|
|
|
|
|
=SpeC=
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Witcher въпрос? Публикувано на: 07 Окт 2009 10:21
Wannabe написа: Кви са тея нови приключения? Ми в The Witcher Enhanced Edition има едни 2 нови приключения (кратички предполагам) където започваш от някой висок левел и така нататък... Питам се кога се случват тея събития в тях?
___________________________________ DROPBOX - Най-лесният начин за споделяне на файлове! http://db.tt/X0hLvvj2
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Witcher въпрос? Публикувано на: 07 Окт 2009 11:15
[SpeC], не знам кой точно е нинджата дето викаш, но ще да е много особен. Първо - на вещерите не им е позволено да се месят в делата на хората и те не го правят, тъй като нямат чувства. Гералт е изключение. Той е единственият вещер, който не е импотентен. Освен това той е резултат от много повече генни експерименти, отколкото останалите вещери. В резултат той изгубва цялата пигментацията в тялото си - косата му става бяла, а очите му - безцветни. Той обаче е единственият, който оцелява в този експеримент. Тоест шокиращото в това, че очите на убиеца са като очите на Гералт е в това, че няма как да са такива, освен ако той не е бил в същия експеримент, в който е бил и вещерът, но от него няма нито един друг оцелял освен Гералт.
На мен лично ми идват три възможности на ум - или има други оцелели, които са пазени в тайна по някаква причина, или има нови такива експерименти, провеждани от някого, или убиецът е дете на Гералт, което принципно е невъзможно, тъй като според другите вещери той е стерилен.
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Witcher въпрос? Публикувано на: 07 Окт 2009 11:35
Във форумите на играта имаше теории за пътувания из времето. Alvin е Grand Master-а ( нали така се казваше ? ) , а нинджата накрая е самият Гералт. Не помня точно как беше описано, но беше доста mind fuck.
При всички положения, продължение ще има и ще разбере.
___________________________________ джумерки
|
|
|
|
|
Seigar -X-
|
|
В момента играе: Fallout Van Buren
|
|
Заглавие: Re: The Witcher въпрос? Публикувано на: 07 Окт 2009 11:49
LoL това почва да звучи като история в DC Comics
___________________________________ US Release: Call of Duty: Black Ops BG Release: Кално Дупе: Черни Операции (by kom4o)
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Witcher въпрос? Публикувано на: 07 Окт 2009 13:35
Мисля, че момиченцето, което си взимаха с вещицата отиваше назад във времето, ама беше някакъв магически инцидент по-скоро, отколкото координирано пътуване. А пък колкото до това дали нинджата е Гералт - нелогично е той да нападне себе си при положение, че помни, че ще се убие. BTW, освен с книжките може да прегледате и останалата част от приключенията на Вещера с това сериалче.
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Witcher въпрос? Публикувано на: 07 Окт 2009 13:39
Еми то там е драмата - защо се сбива със себе си. А той всъщност не иска да се сбие със себе си, а да убие краля. Просто другия Гералт се връща и става неизбежно. Не знам, това бяха само хипотези, пълни с кой знае какви глупости.
___________________________________ джумерки
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Witcher въпрос? Публикувано на: 07 Окт 2009 13:52
Да де, обаче очевидно не е Гералт от миналото, тъй като не е мъртъв, и явно не е Гералт от бъдещето, който не би опитал да убие кралят, ако знае, че така или иначе няма да успее
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Witcher въпрос? Публикувано на: 07 Окт 2009 15:20
Къде пише, че Гералт е уникален вещер? Просто нещо се обърква по време на един от етапите на мутацията и за това няма никаква пигментация. Иначе във всяко едно отношение е вещер като всеки друг. Освен това няма никаква забрана вещерите да се месят в човешките дела, просто Гералт си е създал свой добствен морален кодекс. Според мен това е вещер от друга школа(нали се споменаваше за съществуването на няколко такива). Очите на Гералт са като на всички други вещери. Ако не сте пробвали книжките- пробвайте ги. Малко са скъпички и кратки, но са добри. Доста по-добри от играта Сен, мерси за линка към сериала. По едно време се опитвах да го намеря, но не успях
|
|
|
|
|
=SpeC=
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Witcher въпрос? Публикувано на: 07 Окт 2009 15:50
Абе и мен снощи ми мина през ума че Grand Master-а може да е самия Алвин, понеже накрая като го утрепах в ръката си държеше амулет като този на Алвин, а и въпросния Grand Master много време ми разказваше как има разни видения, нещо което и Алвин получаваше... И как така Гералт не бил стерилен? Къде го чухте това? Аз навсякъде в играта слушам че е стерилен, дори алхимика оня лудия Kalkstein каза че не знае лек за тази стерилност... До Sentry - ето ти филмчето, накрая погледни нинджата http://www.youtube.com/watch?v=d2MA4Iw-1j8Наистина е много чудно кой the fuck е тоя - бие се почти по-добре от Гералт и успя да парира летящата кама (както каза Професора малко преди да умре "...so You can parry bolts in flight!" нещо което може би само Вещерите могат...) Бало си е майката човек А някой има ли идея продължението кога се развива действието, аз доколкото разбрах е в миналото много преди Гералт да умре... EDIT: Абе много объркан и дълъг ми стана поста, ама все пак някой има ли идея 2те нови приключения в The Witcher Enhanced Edition кога се развиват като време - преди, след главните събития... Дет се вика да знам за какво се боря А и да се похваля - врътнах играта на Hard само и единствено със Сребърния Меч - после нека си пишат че е Inefective against humans
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Witcher въпрос? Публикувано на: 07 Окт 2009 15:57
Emanuil, Geralt по време на мутацията си като дете отхвърля мутациите по неизвестни причини, според мен заради майка си, която е магьосница, и след това вещерите имат избор или да го оставят да умре или да го накарат да премине през доста по-опасни промени, които да му спасят живота, но го правят нещо уникално за ордена - вещер, който може да чувства и... а бе общо взето е като разгонен котарак през повечето време. Също така, заради тези процедури, той губи цялта пигментация на тялото си, което значи бяла коса, бяла кожа и бели ириси, заради които очите му са нещо уникално.
|
|
|
|
|
=SpeC=
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Witcher въпрос? Публикувано на: 07 Окт 2009 16:00
А нещо отностно моя голям пост?
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Witcher въпрос? Публикувано на: 07 Окт 2009 16:07
Не съм играл играта до края, не мога да кажа нищо. Просто обяснявам защо очите на Гералт са особени.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Witcher въпрос? Публикувано на: 07 Окт 2009 20:37
Sentry написа: Emanuil, Geralt по време на мутацията си като дете отхвърля мутациите по неизвестни причини, според мен заради майка си, която е магьосница, и след това вещерите имат избор или да го оставят да умре или да го накарат да премине през доста по-опасни промени, които да му спасят живота, но го правят нещо уникално за ордена - вещер, който може да чувства и... а бе общо взето е като разгонен котарак през повечето време. Също така, заради тези процедури, той губи цялта пигментация на тялото си, което значи бяла коса, бяла кожа и бели ириси, заради които очите му са нещо уникално. къде прочете, че Гералт е единственият Вещер с чувства? В третата част имаше един епизод където само той и още един вещер успяваха да си запазят лицата безиразни, докато другите присъстващи вещери изглеждаха къде шокирани, къде нещо друго. Следователно те също имат чувства. Как е възможно да не чувстваш нищо и същевремено да си изненадан, пребледнял, шокиран и т.н. Според мен вещерите не са безчувствени, просто имат голям контрол над себе си. Да не забравяме, че са калени в тренировки и битки. Това също оказва влияние в/у хладнокръвието им. [SpeC], тези приключения са просто балади, съчинени от Лютичето. Не се знае кога и къде са се случили, ако воъбще са се случили. Все пак това е изкуство, а не предаване на факти, нали
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Witcher въпрос? Публикувано на: 07 Окт 2009 21:20
Ъм... имах предвид плътски чувства - похот и любов най-вече, тъй като не е... безполов като другите вещери.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Witcher въпрос? Публикувано на: 07 Окт 2009 21:26
Я дай някой източник, от къде ги четеш тези работи? Има разлика м/у безполовост/импотентност/стерилност. Това, че са стерилни не значи, че не изпитват удоволствие, а смао, че не могат да създават потомство.
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Witcher въпрос? Публикувано на: 07 Окт 2009 21:42
Вещерите са импотентни и въобще не могат да правят секс, но не се и нуждаят от него, Гералт е само стерилен, заради уникалната си мутация - той може да прави секс и му се наслаждава, дори му е физиологична нужда. Виж сериалчето, за което съм дал линк - там са обяснени много от нещата, които ги говоря. Правено е много близко по книгите на Сапковски.
|
|
|
|
|
=SpeC=
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Witcher въпрос? Публикувано на: 07 Окт 2009 21:52
Радвам се че има интерес по темата и още повече по играта! Относно 2те нови приключения включени в Enhanced Edition - и 2те са много преди събитията в главната история. А до объркания Sentry - Гералт не е нито импотентен (да неможе да го дигне), нито безполов (да няма какво да дига ) Просто е стерилен (infertile се казва в играта) което значи чисто и просто че неможе да има деца, което е и една от причините да не иска семейство.
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: The Witcher въпрос? Публикувано на: 07 Окт 2009 22:06
[SpeC], нали това обяснявах и аз до сега. Гералт е различен от другите вещери. Те са импотентни, той - не е.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|