Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Worms Armageddon, HoMM 4, The Lord of the Rings Online, Killing Floor, Alien Swarm
Заглавие: Re: SW: The Old Republic
Публикувано на: 30 Авг 2009 20:39

Преди 5 години даже не съм имал компютър :D - инак форумът не се е променил, пак си ги има "обичайните" юзъри. Иначе ми е кеф, че има хора, които се интересуват от неща извън филмите. Аз да речем съм голям почитател на Толкин, но там нещата стоят малко по-различно. Разширената вселена на SW е втората ми любима след тази на ВнП.

Профил Skype

Публикувано на: 30 Авг 2009 20:46

Минотавре, видях, че си цитирал желанието ми да избираме персонажи от друга раса, не само човеци. В този смисъл не исках да кажа хората от групата ти да са инопланетяни, ако мога така да се изразя. Изразих желание самите ние да сме Туи'Лек, Кел'Дор... схващаш какво искам да кажа. Постът ми бе написан много преди BioWare да потвърдят, че ще можем да моделираме персонажите ни с избор на друга раса и следователно е невалиден. :)

Иначе браво за решението да се завърнеш. Струва си да посещаваш от време на време форума, па дори и само от фенщина, един вид. :P

Поздрави.

Профил

Аватар
Заглавие: Re:
Публикувано на: 30 Авг 2009 21:20

Minotaur King написа:
Да му се не види, какво става тук бе? Преди 5 години бях универсално ненавиждан, сега за един час събрах цял фен-клуб! Явно този форум наистина се е променил...

@mitko: Другият дълъг пост - утре, че сега се обажда тендовагинита и пръстите ме болят като за световно :( На който му трябвам - да звъни по Скайп.

ЗАЩООООООООООООООООО ВСЕ НА МЕН !!! Тъкмо се бях примирил ,че няма да има раздвижване по тази тема ,и няма да има с кого да си лафя за Star Wars,но се появяваш ти с обещания за много интересни дискусии,а аз утре трябва да заминавам за 10 дни на експедиция,без възможност да ползвам интернет :notfair: И след като се върна знам ,че отново темата ще е замряла :notfair:

П.П. Разбирам как си се чувствал,когато онези идиоти не са уважили Траун (и на мен ми е любим персонаж) и аз преди се нервирах от лапета ,играещи по компютърните клубове Jedi Academy,псуващи без свян и не знаещи нищо за Междузвездни войни.А и колко подигравки съм изтърпял от мои "приятели" и съученици заради моята фенщина ...
Но, това са бели кахъри,вече не ми пука дали някакви хлапетии знаят ,кой е Траун или не, но ако си като мен любител историк или патриот и разбереш че връстниците ти не знаят кой е примерно Самуил,Калоян или Раковски или кажат че са "били глупаци и са умрели за нищо"...тогава боли много ,много повече ...даже жал ми става ...
Депресирах се ,ще прочета последният брой на Legacy ,за да си оправя настроението
и си лягам ,че трябва да ставам рано.

Профил

Аватар
В момента играе: Mozilla Firefox
Публикувано на: 30 Авг 2009 21:47

Цитат:
Минотавре, видях, че си цитирал желанието ми да избираме персонажи от друга раса, не само човеци. В този смисъл не исках да кажа хората от групата ти да са инопланетяни, ако мога така да се изразя. Изразих желание самите ние да сме Туи'Лек, Кел'Дор... схващаш какво искам да кажа. Постът ми бе написан много преди BioWare да потвърдят, че ще можем да моделираме персонажите ни с избор на друга раса и следователно е невалиден. :)

Аа, извинявай.

Това е направено, защото на играчите е по-лесно да се идентифицират с човешко същество, вместо с триметров ксеноморф. Не е за друго.

Относно playable расите, вероятно ще видим класическите Star Wars изроди - ботанци, сереанци, дуроси, иторианци, кел дори, мон каламари, куарени, родианци, сулустанци, трандошанци, туи'леки, уукита, забраци и прочие сволоч :) Аз, лично, се надявам на ракатанци - хем ще е канонично обосновано.

Аз и други твои (и не само твои) цитати сложих - прегледайте ги, да не се окаже, че съм разбрал някого погрешно.

Цитат:
ЗАЩООООООООООООООООО ВСЕ НА МЕН !!! Тъкмо се бях примирил ,че няма да има раздвижване по тази тема ,и няма да има с кого да си лафя за Star Wars,но се появяваш ти с обещания за много интересни дискусии,а аз утре трябва да заминавам за 10 дни на експедиция,без възможност да ползвам интернет. И след като се върна знам ,че отново темата ще е замряла.

Зависи... Ако обърнем дискусията на общ Star Wars дебат ще ударим рекорда по постове във форума :) Аз като пуснах в ТОР форумите философска дискусия да джедаите и ситите, вече надминахме 1000 страници. Като искаш - почвай да отговаряш на дългия ми пост и да заформяме дискусия.

Цитат:
Но, това са бели кахъри,вече не ми пука дали някакви хлапетии знаят ,кой е Траун или не, но ако си като мен любител историк или патриот и разбереш че връстниците ти не знаят кой е примерно Самуил,Калоян или Раковски или кажат че са "били глупаци и са умрели за нищо"...тогава боли много ,много повече ...даже жал ми става ...

На мен ли ми разправяш... Аз съм историк по образование и като ми кажат, че е нямало Баташко клане или турско робство изпадам в див берсерк. Да не я засягаме тая тема... И какви ти Раковски и Самуил, има някои, дето си пишат собственото име с грешки, познавам и един, който не знае името на настоящия президент... Личностната деградация на съвременната младеж е ужасяваща.

Сега очаквам онзи, който ще се наеме да отговори на гигантския ми пост и ще започнем да обсъждаме Star Wars с постове от по 10,000 символа :D Предизвиквам ви!

Алкохола - враг на пола, с плодов сок - към полов скок!

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 30 Авг 2009 22:07

Брех от извеснто време не съм гледал какво става тук.Много добре Geek Broderhood, mind if I join?Аз лично не повдигам "geek" теми от страх, че ще ми се изсмеят здраво, но при въпрос със ентусиазизм одговарям.Минотавре кланям ти се, имаме философ във Форумово, че то и в тази тема.Радвам се, че не съм единствения който се чувства така.Митко и аз скоро тръгвам на пътуване.От 3-ти до 10-ти септември съм в Истанбул да гледам световното по волейбол.УРАА за наще.Извенете за офтопика.

Профил

Аватар
В момента играе: Worms Armageddon, HoMM 4, The Lord of the Rings Online, Killing Floor, Alien Swarm
Публикувано на: 30 Авг 2009 22:19

Кога ли ще я завършат шибаната игра, нямам търпение. :cry: Дано само да си спазят обещанието и да има много много много история, а куестовете тип grind and power level да са сведени до минимум.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 30 Авг 2009 22:27

<mitko> написа:
Кога ли ще я завършат шибаната игра, нямам търпение. :cry: Дано само да си спазят обещанието и да има много много много история, а куестовете тип grind and power level да са сведени до минимум.

Напълно те разбирам. Когато Рагнарос се изправи пред теб за първи път, това ти изглежда величествено. Когато го биеш "по задължение" за 99-и път, с цел да ти пусне "оня як предмет", това е досадно и глупаво. Играта трябва да доставя удоволствие, а не да бъде "работа", която вършиш само по навик и от желание да не изостанеш от другите. Когато една игра се превърне в от забавление в професия, тя губи цялото си очарование. Ако толкова искам да кибича, извършвайки едни и същи втръснали ми монотонни действия - имам си работа в реалния живот. В нея поне ми плащат за усилията. Иначе степента на затъпяване и чувството за напразно пропиляно време са си същите.

Ениуей... да не се впускам в лирически отклонения...

Работил съм върху онлайн игрови сървъри и мога да ти кажа от опит, че гриндингът и power leveling-ът не могат да се избегнат изцяло (даже и отчасти не може). Това, което може да се направи обаче, е да се увеличат останалите елементи - изследванията на нови територии, куестовете, "цикличните" инициативи (PvP arenas, anyone?), както и начинът за алтернативно натрупване на предмети и опит - например при решаването на куестове. Това което обещават BioWare не е игра без фарминг и гриндинг - такава няма - а игра, в която тези елементи се балансират от социална игра, интересни story-driven куестове и алтернативни начини на завършване на мисиите. Жанрът е построен така, че без известно количество мелета и айтем хънтинг няма как - игровата икономика се движи от тях. Проблемът е, че трябва да направят тези сложни и засукани куестове доста привлекателни, иначе средностатистическият тъп УоУ-аджия веднага ще се откаже от толкова комплексна игра. Всъщност и в УоУ има някои доста интересни куестове, но мислиш ли, че някой им чете дескрипцията? Ама йок! Играчът просто си цъка "Accept" и гледа къде на картата му има златна топчица, указваща мястото на куеста.

Профил Skype WWW

Публикувано на: 30 Авг 2009 22:58

Не, няма нищо, само за расите си ме поправил.

И, щеш не щеш, ти дойде и отново подклади дискусията с интересните си гледни точки. Искаш не искаш - ще станат 50 страници, няма как. Такива хора като теб не се срещат често, приятелю. По-скоро много, много рядко. :P

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Авг 2009 23:15

Мерси за комплиментите :) Лека нощ на всички.

За контакти, пишете на Скайп-адрес minotaur_king

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 31 Авг 2009 05:22

Minotaur King много е просто - порастнал си, поумнял си както повечето (но не всички) юзъри тук за 5 години. Последните ми спомени от теб са, когато правехте "революция" със Сорео за да превземете форума :lol:

А сега има и доста новички (и зеленички) юзъри дето не те знаят, та почваш на чистичко. Welcome back :wink:

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Авг 2009 10:46

Sentry написа:
А бе само аз ли си мисля, че е прекалено плосък тоя трейлър? Смисъл и ситите и джедаите не изглеждаха готино, а някакво стереотипно.

Ситът си изглеждаше доста специфично за мен, а джедаите по принцип си имат униформа, която не са сменяли повече от 7,000 години - кафява роба с бяла туника под нея. По това можеше да се поработи, но ситите си бяха уникални.

Дади написа:
Welcome to real life. Естествено, че джедаите и ситите са скучни, ний това много добре го знаем. Затова и някои вече сме се ориентирали към игра като корелианец-контрабандист-пиянде :Д

:D :D :D

The Chameleon написа:
Не очаквах, че Сит-а ще победи в дуела, бтв.. изкефих се на макс! :D

Бе ти не разбра ли, че ситите винаги побеждават накрая :evil:

Sentry написа:
Не става дума за ролята им, а за дизайна. Общо взето имам чуството, че ако се позанимавам и аз мога да го направя по-добър, по-готин, по-съвременен. И джедая и сита можеха да са класи по-badass.

Какъв badass бе, колега... Това не са ти супер-героите на Марвел с шарените костюмчета, а древни Ордени, посветени на духовно и ментално усъвършенстване. На средностатистическия сит не му пука как изглежда и по какъв начин робата му се съчетава с меча и жълтите му очи. Ако го кажеш това на сит, най-вероятно ще ти се изсмее. А "по-съвременен" е направо анатема за Ордените - и джедаите и ситите са привързани към древните си традиции и не изпитват никаква нужда да се "модернизират" - затова и Сидиъс успя да избие Джедайския орден, който мислеше по същия начин както и преди хиляда години.

Все пак, като искаш badass-сити - заповядай:

СНИМКА 1

СНИМКА 2

Sentry написа:
Никоя игра не може да "бутне трона на УоУ", както и УоУ не бутна трона на Everquest, която все още съществува и е сравнително успешна. Едва ли ще има игра, която да постигне популярността на WoW, но постепенно след време ще има игри, които тогава ще са с по-голяма популация от отрочето на Blizzard. Това обаче няма да стане от веднъж, а процесът ще продължи с години.

Напълно съм съгласен. Една класическа игра не може да бъде бутната просто защото се е появила нова игра, която реализира по-големи печалби. Дори години по-късно, класиките си остават в залата на славата и истинските геймъри ги играят, независимо колко са остарели. Затова имаме Mario, Ultima Online, Baldur's Gate и прочие.

Е, разбира се повечето модерни привърженици на комерсиализма ще зае*ат старите игри, защото имат лоша графика и трябва да се мисли вместо да се пуца, но ние по тях ли ще съдим?

BlahBlahBlah написа:
тия стар уорс и стар трек преебаха цяло поколение :x

Ерес! Богохулство!

Изгорете неверника!

Hurford написа:
<---- Smuggler, Chaotic Neutral.

Май обърка сетинга :lol:

Rico написа:
Аз ще съм кел-дор сит ама не от типичните. Мислим да видим свят и да понаучим не само тъмната страна на Силата. Евентуално ще стана сив с времето ако има възможност.

Рико, и ти ли братче... Това го обяснявам на всеки два дни по форумите на ТОР и пак се намират неразбрали диванета. Разбирам 12-годишни хлапета да не правят разлика, но ти си уж фен на сагата.

Сивите джедаи не са убер Форс-юзъри, способни да използват и двете страни на Силата без последствия. Такива няма. Затова съществуват джедайски и ситски орден, а не един хомогенен Орден. Ако се опиташ да използваш и двете страни, рано или късно ставаш Сит.

Сивите джедаи са нормални джедаи, които са съгласни с философските, но не и с политическите идеи на джедайския орден. Те следват джедайския код и джедайските идеали, но не се съгласяват с политическите решения на Съвета (например ревизирането на джедайския код от Одан-Ур, което беше направено по чисто политически причини).

Джоли Биндо и Куай-Гон Джин - двамата най-известни сиви джедаи - не следваха двете страни на Силата едновременно, а си бяха чисти джедаи. Ако искаш да роулплейваш сив джедай, просто ще си направиш нормален лайтсайдър, който следва стария джедайски код или отказва да поема мисии от Съвета, но въпреки това ще следваш пътя на Светлината. В цялата сага има един-единствен Форс-юзър който е примирил в себе си светлината и мрака (всички знаем кой е) и силно се съмнявам, че в тази игра ще видим други като него.

the_presator написа:
брех тоз джедайски храм все си изпросва унищожението :D
в тази игра, в 3-тия филм и в Jedi Outcast...
ситовете нямат ли и те някакъв temple?
доколкото знам те са имали цяла планета която е била унищожена и оттогава нататък вървят само по 2-ма, но мислят повече преди да започнат да храчат и надават бойни викове (лорд Сидиус 3-ти епизод) :)

То да е само тези три пъти... Вече към десет пъти е бил разрушаван :D

Ситите имат много храмове, да почна ли да изреждам? На Корибан, Зиост, Туле, Аркания и още 5-6 планети поне. И никоя от тези планети не е била унищожена.

Ситите винаги са мислели - тъп сит не оцелява дълго. Предполагам имаш предвид Правилото на Двамата - ЛИНК.

Van Zan написа:
Войника е просто номер 1. Излезне ли игрицата ма веднага си правим Войник. Джедай или Сит никога не бих си правил. Просто са ми мега клишираните вече и клас като Войника е просто перфектен.

А Войникът пък хич не е клиширан?

Rico написа:
Ситската история е много дълга а и вече ми е мъгляво в главата. До колкото си спомням преди n-хиляди години, при зараждането на джедайството няколко ученика биват отхвърлени. Пътуват и отиват на Корибан, където местната раса/хора Sithari (мисля се казваха или това беше божеството или по скоро перфектната форма/състояние което един Сит може да достигне) ги приемат като богове. Наш'те тъмни джедаи управляват с желязна ръка и с времето местните и екс-джедаите се смесват и в крайна сметка биват наричани Ситове. Ситовете извън пограничните райони, които Ревън и Прокудената тръгват да търсят са пък други, въпросните "Истински Ситове" а не тъмни джедаи. Та въпросните Ситове на Корибан в крайна сметка се избиват един друг мисля, в търсене на повече власт и прочие други мотиви но естествено паднали джедаи винаги има и има няколко различни периода, секти, групировки и бла бла. Тия периоди са когато Корусант ти е било село с кладенец. На Бейн правилото за "двойката" идва мнооооооого по късно.

Рико, Рикооо, омеша всичко :D

При зараждането на джедайството, 37,000 години преди филмите, стотина ФИЛОСОФИ възприемат ницшеански идеи и ги излагат на големия събор, където учени, философи, жреци и пр. са се събрали, за да обсъдят съществуването на енергийно поле, който обгръща Вселената и позволява на хората да притежават свръхестествени умения.

Чак 30,000 години по-късно, по време на Втората велика схизма, група тъмни джедаи се съюзяват и биват асимилирани от ситите (имам предвид расата).

Sith'ari е, според пророчеството, ситски лорд с перфектна съдба, който ще унищожи ситския орден и по този начин, парадоксално, ще направи ситите по-могъщи от всякога. Водят се спорове дали това е Бейн или Реван.

"Истинските сити" не са ситите, които са отказали да се съюзят с тъмните джедаи - това са Магьосниците на Тунд - а оцелелите лордове от Ситската империя - 7000 до 5000 години преди филмите, последователи на Нага Садоу и Лудо Креш.

И древните сити не са се избивали - те имат много силно развито чувство за чест, за разлика от модерните си еквиваленти.

Rico написа:
Винаги съм се надявал на някаква история, в която сит и джедай поради стечения на обстоятелствата са принудени да пътуват заедно. В смисъл би ми било интересно да следвам реакциите като са изправени пред проблем и как да го решат и как евентуално след първоначална вражда се заражда приятелство и двамата осъзнават, че и двете страни имат бонуси и негативи и в крайна сметка стават сиви Force-Users. Поне така съм си го мислил. Би било доста по интересно от обичайните сблъсъци между тъмната и светлата страна на Силата.

Сещам се за един такъв случай. Ловът на Дарт Фобос.

Дарт Фобос е високопоставена ситска лейди, която полудява под влиянието на Тъмната страна и тръгва да изтезава и убива джедаи, сити, цивилни - всичко наред. Джедаи и сити неохотно се съюзяват, за да я унищожат. Разбира се, алиансът се разпада веднага след като лейди Фобос е убита. Иначе е невъзможно джедаи и сити дори да си говорят - те са така индоктринирани от респективните си идеологии, че когато се видят веднага вадят меча.

За сивите джедаи вече се изказах по-нагоре в поста.

Дади написа:
Тайтoн (Tython) е родната планета на първите хора, докоснали се до Силата. В един момент едните откриват Тъмната страна, скарват се с другите, сбиват се и в крайна сметка губят и биват прокудени. Постепенно се озовават на Корибан, където живее раса извънземни, наричащи се сити. Те приемат тъмните джедаи за свои богове и постепенно двете понятия се сливат в едно. Ситите набират сили, изграждат империя и решават да нападнат джедаите за отмъщение. Те, под водачеството на Нага Садоу нападат Републиката и това се нарича Великата хиперпространствена война (The Great Hyperspace War), но убийте ме ако знам какво точно се случва там :oops: Джедаите в крайна сметка печелят, а ситите са изтласкани. Те се връщат в Непознатите региони на галактиката и започват да възстановяват империята си. Хиляди години по-късно на сцената се появяват Фреедон Надд (някакъв сит, ба ли му майката, бивш джедай, убийте ме ако знам нещо повече за него, четете в уукипедия), който се вселява в джедая (май?) Екзар Кун и го потиква да нападне Републиката.

Дади, що се излагаш с такива мнения бе?

Rico написа:
Не мисля, че Ревън е от тъмната страна, не и истински. По скоро изучава и двете страни за да може да се подготви добре за търсенето на "истинските сити". Карт, Кандеръс, Крея на доста моменти подчертават, че дори като "Сит" запазва инфраструктурата на Републиката и най безболезнено я завладява, преди да стане майнд суайпа и Малак да поведе. За да може галактиката да е готова и подготвена за битка. Бих го причислил като сив, Крея доста загатва точно за това.

Ей, много я обичаш тая твоя идея за сивите джедаи :) Крея не загатва, че Реван е бил сив джедай, тя го посочва като пример за просветен ситски лорд - нещо съвсем различно.

the_presator написа:
wtf. знам че има книги които разправят за действията след Завръщането на Джедайте, но не знаех това.
Дарт Вейдър не убива ли Лодр Сидиус на борда на 2-рата Звезда на Смъртта??
нали го мяташе в някаква дупка, пък и самата звезда после избухна????
как може тоя грозник и дъртак да оцелее след такова нещо?

Ш'ей, хлапе, я тихо там! Така ли се говори за най-великият ситски лорд на всички времена!

ЛИНК

Въх, той и този пост стана много дълъг... Ще се пише и трети, няма как.

Профил Skype WWW

Аватар
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Публикувано на: 31 Авг 2009 12:27

Minotaur King написа:
Дади написа:
Тайтoн (Tython) е родната планета на първите хора, докоснали се до Силата. В един момент едните откриват Тъмната страна, скарват се с другите, сбиват се и в крайна сметка губят и биват прокудени. Постепенно се озовават на Корибан, където живее раса извънземни, наричащи се сити. Те приемат тъмните джедаи за свои богове и постепенно двете понятия се сливат в едно. Ситите набират сили, изграждат империя и решават да нападнат джедаите за отмъщение. Те, под водачеството на Нага Садоу нападат Републиката и това се нарича Великата хиперпространствена война (The Great Hyperspace War), но убийте ме ако знам какво точно се случва там :oops: Джедаите в крайна сметка печелят, а ситите са изтласкани. Те се връщат в Непознатите региони на галактиката и започват да възстановяват империята си. Хиляди години по-късно на сцената се появяват Фреедон Надд (някакъв сит, ба ли му майката, бивш джедай, убийте ме ако знам нещо повече за него, четете в уукипедия), който се вселява в джедая (май?) Екзар Кун и го потиква да нападне Републиката.

Дади, що се излагаш с такива мнения бе?

Никога не съм претендирал, че древната история ме привлича, или че изобщо я познавам. В случая съм прочел нещо някъде и съм го ползвал накратко да отговоря някому. Пък и не съм твърде далеч от истината :) Feel free да внесеш нужните поправки, де :- )

Така или иначе - мен за джедаите не ме търси, язе сом специализирал у военна техника и най-вече изтребители и капитални кораби ;-р

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 31 Авг 2009 14:02

Ships go yarr yarr yarr!
Което ми напомни, навит ли си някой път за мулти игра на X-wing Alliance(ти май нея имаше нали?)Извинете за оффтопика отново. :Oooops:

Иначе и аз не съм много голям спец по древна история.Знам наученото от двата KOTOR-а.А колкото до двете фракции-знам кода, не се придържам към нито един а си гледам работата(illegal information :) ) Минотавре отново съм впечатлен от коментара ти.

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Авг 2009 14:25

Minotaur King написа:

Какъв badass бе, колега... Това не са ти супер-героите на Марвел с шарените костюмчета, а древни Ордени, посветени на духовно и ментално усъвършенстване. На средностатистическия сит не му пука как изглежда и по какъв начин робата му се съчетава с меча и жълтите му очи. Ако го кажеш това на сит, най-вероятно ще ти се изсмее. А "по-съвременен" е направо анатема за Ордените - и джедаите и ситите са привързани към древните си традиции и не изпитват никаква нужда да се "модернизират" - затова и Сидиъс успя да избие Джедайския орден, който мислеше по същия начин както и преди хиляда години.

Именно - те са древни ордени и като такива трябва да имат по-мистичен и специфичен вид. В трейлъра двата героя са... ми не гледам бой между сит и джедай - гледам бой между Харисън Форд от Air Force ONE и дарт Вейдър без маска, който, честно казано, прилича на спаружено зомби. Това не е оригинално, готино или естетически издържано. Ситският лорд трябва да е много повече от мъртвешко лице и маска. Джедаят трябва да е много повече от типичния холивудски добряк. Точно затова недоволствам.

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Авг 2009 17:16

Rico написа:
Minotaur King много е просто - порастнал си, поумнял си както повечето (но не всички) юзъри тук за 5 години. Последните ми спомени от теб са, когато правехте "революция" със Сорео за да превземете форума.

А сега има и доста новички (и зеленички) юзъри дето не те знаят, та почваш на чистичко. Welcome back :wink:

Честно казано, не съм се сещал за това от 3-4 години, благодаря, че ми напомни. Въпросната "революция" беше опит да накараме модераторите да си седнат на задника и да разкарат флудърите и троловете, вместо да си чатят с тях. Като гледам, администрацията вече си върши работата добре и се лаская от мисълта, че може би и аз имам някакъв принос за това :)

А партньорът ми верно се казваше Сорео, аз му бях забравил ника и се чудех как да го намеря :) Въртеше ми се в главата нещо със "С", но не помнех точното наименование. Той случайно да е влизал?

Дади написа:
Никога не съм претендирал, че древната история ме привлича, или че изобщо я познавам. В случая съм прочел нещо някъде и съм го ползвал накратко да отговоря някому. Пък и не съм твърде далеч от истината :) Feel free да внесеш нужните поправки, де :- )

Така или иначе - мен за джедаите не ме търси, язе сом специализирал у военна техника и най-вече изтребители и капитални кораби :P

Е да бе, ама на какво прилича това?

"Те, под водачеството на Нага Садоу нападат Републиката и това се нарича Великата хиперпространствена война (The Great Hyperspace War), но убийте ме ако знам какво точно се случва там."

"Хиляди години по-късно на сцената се появяват Фреедон Надд (някакъв сит, ба ли му майката, бивш джедай, убийте ме ако знам нещо повече за него, четете в уукипедия), който се вселява в джедая (май?) Екзар Кун и го потиква да нападне Републиката."

'Ба ли му майката и Lore? :lol: За к'ъв чеп ти е, зер... Така както го обясни даже аз не разбрах кои са Екзар Кун и Фрийдън Над, а ги познавам лично :) То ако целта беше да кажеш "четете си Уукипедия", това и сами можехме да го направим. Иде ми да напиша детайлната история и на двамата, ама като знам, че никой няма да седне да я прочете, па и мястото му не е тука...

А иначе на кораби не ме закачай, вчера до късна нощ сме седяли с приятели надвесени на The Essential Atlas и техническите мануали, за да видим дали наистина Хан Соло може да мине Кеселския пробег с такава бързина. Проблемът е, че не знаем силата на гравитацията на планетата, която той използва за ускорение (мръсен чийтър :)).

Sentry написа:
Именно - те са древни ордени и като такива трябва да имат по-мистичен и специфичен вид. В трейлъра двата героя са... ми не гледам бой между сит и джедай - гледам бой между Харисън Форд от Air Force ONE и дарт Вейдър без маска, който, честно казано, прилича на спаружено зомби. Това не е оригинално, готино или естетически издържано. Ситският лорд трябва да е много повече от мъртвешко лице и маска. Джедаят трябва да е много повече от типичния холивудски добряк. Точно затова недоволствам.

Дори Аристотел не е прекарвал цялото си време в мъдри разговори и мистицизъм. Джедаите и ситите се държат като нормални хора... през повечето време. Има и изключения като Крея, но те са рядкост и обикновено са твърде абстрактни за средностатистичесия корелиански селяк и дори за другите Форс-юзъри - спомни си, че Сион се разбунтува срещу нея, именно защото не разбираше ученията й.

Относно трейлъра - разбира се, че първият трейлър ще е як екшън. Нали трябва да се зарибят ордите кежуъл-фенове, които се кефят на евтини мелета със светещи тояги? Нали тези маси после ще представляват основната клиентела на BioWare?

Относно сита - то е ясно, че е копие на Вейдър. Всеки клас е реплика на известен герой от филмите, пак с цел да зарибят масовия потребител, който не му пука ни за естетика, ни за диалози, ни за сюжет... Игра, създадена само за ценители, никога няма да реализира някакви приходи, защото всеки знае кой е Дарт Вейдър, но не са много тези, които са чували за Екзар Кун. Така че остави стадата овце да се кефят на екшъна, а ценителите като нас ще се подсмиват и ще роулплейват ;)

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 31 Авг 2009 18:08

Ценител? Аз? Хъх. Просто не понасям липсата на какъвто и да е стил в героите.

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Сеп 2009 01:23

Soreo в момента се подвизава с ника Van Zan.

И не, не съм съгласен с доста твой точки и мнения но поради липса на време или по скоро по приятни неща за вършене няма да се впусна в излишни предълги постове и спорове.

Силата е умение (и талант) и като умение не е изначално тъмно или светло. Боравенето с меч може да се използва за добри или за лоши цели, същото важи и тук. Едно умение не е лошо или добро, а начина по който го използваш. Дали един Сит би използвал по ефикасно drain/choke тук не споря тъй като тези умения се подхранват от силни емоции. Но не е задължително да си тъмен за да ги използваш и не е задължително да се подадеш на тъмната страна на Силата поради използването им. Важно е как ги използваш. От там и това мое разбиране за сивите джедаи. За мен сив джедай значи Force User който е нито от джедаите, нито за Ситовете, работи за себе си (но не задължително със себични, егоистични цели) и използва добре и двете страни на Силата (но никога толкова добре колкото двете екстремности). Това си е моята лична интерпретация.

А за Ревън мисля че е абсолютно ясно, че е сив. Той не е нито Сит, нито Джедай. Ако си следил игрите внимателно се разбира пределно ясно от много места, действия и персонажи, че той не следва нито една от двете философиите, ерго е сив.

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Сеп 2009 11:58

Извинявай за резкия ми тон, просто съм се уморил да се разправям с хората на тази тема.

Rico написа:
И не, не съм съгласен с доста твой точки и мнения но поради липса на време или по скоро по приятни неща за вършене няма да се впусна в излишни предълги постове и спорове.

Що бе, дай да му ударим един хубав спор :D Дискусия е, все пак.

Rico написа:
Силата е умение (и талант) и като умение не е изначално тъмно или светло. Боравенето с меч може да се използва за добри или за лоши цели, същото важи и тук. Едно умение не е лошо или добро, а начина по който го използваш. Дали един Сит би използвал по ефикасно drain/choke тук не споря тъй като тези умения се подхранват от силни емоции. Но не е задължително да си тъмен за да ги използваш и не е задължително да се подадеш на тъмната страна на Силата поради използването им. Важно е как ги използваш. От там и това мое разбиране за сивите джедаи. За мен сив джедай значи Force User който е нито от джедаите, нито за Ситовете, работи за себе си (но не задължително със себични, егоистични цели) и използва добре и двете страни на Силата (но никога толкова добре колкото двете екстремности). Това си е моята лична интерпретация.

Това, което изповядваш, се нарича Теорията на Потентиума (The Potentium Theory) и отведе половината ученици на Люк Скайуокър към Тъмната страна в The Dark Nest Trilogy.

Последователите на Потентиума считат, че такова нещо като Тъмна страна на Силата не съществува. Според тях, потенциалът за добро и зло е в човека, а не в Силата, която не е съзнателно същество и следователно не може да бъде добра или зла.

При положение, че Тъмната страна не съществува, съществува само тъмна вътрешна нагласа на човека (вътрешна тъмнина). Не съществуват и "тъмни" техники на Силата или тъмни действия въобще. От това следва, че всяко действие може да бъде считано за добро, докато намерението (intent) зад него е благородно.

Проблемът е, че техниките на Тъмната страна изискват концентриране върху вътрешната тъмнина. Тъй като тези техники са много по-ефективни от джедайските такива, юзърът продължава да ги използва, с цел бързо постигане на изумителни резултати, докато прегърне Тъмната страна изцяло. Ще дам за пример Дарт Бейн.

Когато Бейн е полумъртъв след дуел с четири джедая, той се нуждае от бързо възстановяване, иначе смъртта му ще настъпи до няколко часа. Най-близкият лечител обаче се намира на дни път. Бейн си мисли, че смъртта му вече е сигурна и ситското наследство ще умре с него. За късмет обаче, той попада на малка колиба, където живее млад мъж с двете си деца. Припомняйки си древна ситска техника, Бейн със садистична усмивка заколва двете деца и се храни от ужаса и мъката на бащата, придобивайки достатъчно сила за да се добере до лечителя.

И сега, ето къде е клопката. Според последовател на Потентиума, убийството на децата и духовният вампиризъм на Бейн, в този контекст, са всъщност добри неща. От тяхната гледна точка, Бейн се стреми към идеал и се грижи за Висшето благо (the Greater Good). За тях животът на трима души е малка цена за осъществяването на Галактическа идея.

Потентиумът е много коварна философия, тъй като екстраполацията му довежда до логичното заключение, че целта оправдава средствата. Това си е типично ситска философия и следването й довежда човек до Тъмната страна. Примери бол - Люк Скайуокър, Улик Кел-Дрома, Дарт Руин, Дарт Реван, Дарт Каедъс...

Ако следваш Потентиума (а по всичко изглежда, че го правиш) ти не си сив джедай. Сивите джедаи се противопоставят остро на идеята, че Тъмната страна не съществува. Куай-Гон Джин, най-известният сив джедай в сагата, се бори яростно срещу последователите на Потентиума и те дори се опитват да го елиминират.

Куай-Гон не е сив джедай в твоя смисъл, защото не може да използва и двете страни на Силата. Той е сив джедай, защото не се съгласява с решенията на Джедайския Съвет. Разликата между него и "стандартните" джедаи е чисто политическа - той е в опозиция на "управляващата партия" - Съвета. Той следва Пътя на Светлината ексклузивно, а не се опитва да намери баланс между Светлината и Мрака, както ти предлагаш.

Rico написа:
А за Ревън мисля че е абсолютно ясно, че е сив. Той не е нито Сит, нито Джедай. Ако си следил игрите внимателно се разбира пределно ясно от много места, действия и персонажи, че той не следва нито една от двете философиите, ерго е сив.

Знам диалозите в играта наизуст. Би ли ми казал къде точно персонажите намекват, че Реван е сив джедай? Канонично, Реван е покорен от ситските учения на Малахор и си е чист сит. Ако искаш да кажеш, че действа рационално и без много насилие - това не го прави сив джедай, а просто владеещ импулсите си човек.

Не знам дали си чел трилогията за Бейн. Там има един паметен момент, където Реван обучава Бейн в Тъмната страна и философията на ситите. Ще цитирам точните му думи.

Darth Revan написа:
I am Darth Revan, Dark Lord of the Sith.

Those who use the dark side are also bound to serve it. To understand this is to understand the underlying philosophy of the Sith.

The dark side offers power for power's sake. You must crave it. Covet it. You must seek power above all else, with no reservation or hesitation.

The Force will change you. It will transform you. Some fear this change. The teachings of the Jedi are focused on fighting and controlling this transformation. That is why those who serve the light are limited in what they can accomplish.

True power can come only to those who embrace the transformation. There can be no compromise. Mercy, compassion, loyalty: all these things will prevent you from claiming what is rightfully yours. Those who follow the dark side must cast aside these conceits. Those who do not - those who try to walk the path of moderation - will fail, dragged down by their own weakness.

Those who accept the power of the dark side must also accept the challenge of holding on to it. By its very nature the dark side invites rivalry and strife. This is the greatest strength of the Sith: it culls the weak from our order. Yet this rivalry can also be our greatest weakness. The strong must be careful lest they be overwhelmed by the ambitions of those working beneath them in concert. Any master who instructs more than one apprentice in the ways of the dark side is a fool. In time, the apprentices will unite their strengths and overthrow the master. It is inevitable, axiomatic. That is why each master must have only one student.

This is also the reason there can only be one Dark Lord. The Sith must be ruled by a single leader: the very embodiment of the strength and power of the dark side. If the leader grows weak another must rise to seize the mantle. The strong rule; the weak are meant to serve. This is the way it must be.

My time here is ended. Take what I have taught you and use it well.

Обърни внимание на думите на Реван.

1. "The dark side offers power for power's sake. You must crave it. Covet it. You must seek power above all else, with no reservation or hesitation."

Типично ситска философия. "Търси власт и сила на всяка цена". Сив джедай не би търсил власт за сметка на другите.

2. "Тhose who serve the light are limited in what they can accomplish."

Кратко и ясно: Джедаите са слаби, тяхното гледище за Силата е погрешно и те не могат да достигнат висините на тези, които използват Тъмната страна.

3. "There can be no compromise. Mercy, compassion, loyalty: all these things will prevent you from claiming what is rightfully yours. Those who follow the dark side must cast aside these conceits."

Отново кратко и ясно: Милостта и съчувствието са слабост и ще ти попречат да осъществиш целите си. Тези, които следват Тъмната страна трябва да се освободят от тези окови. Никой себеуважаващ се сив джедай няма да изрече такива слова.

4. "Тhose who try to walk the path of moderation will fail, dragged down by their own weakness."

Това вече тотално прави теорията ти за сивия Реван на прах. Човекът си го казва направо - тези, които се опитат да намерят баланс между Светлината и Мрака се провалят. Трябва да избереш страна и да се държиш за нея. От горните цитати също така следва, че Тъмната страна е правилният избор и джедаите са заблудени.

Би ли ми обяснил сега как точно Реван се квалифицира като "сив джедай"?

Профил Skype WWW

Аватар
В момента играе: CSS, SW: Empire at War, Legacy of Kain
Публикувано на: 01 Сеп 2009 12:13

Ами Кайл Катарн сив ли е?

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 01 Сеп 2009 12:16

the_presator написа:
Ами Кайл Катарн сив ли е?

Не.

Профил Skype WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com