Има ли любители, ценители, маниаци на чая у форумните дебри на PCmania?
Дайте коментари за различните брендове, кажете какви комбинации сте опитвали и с какви впечатления сте останали. Споделете любимите си места в София(или където живеете) за чай и магазините, които предпочитате при запълването на личния сташ от чаени удоволствия.
Такааа след кратък размисъл реших да не усложняваме темата с объждания за температури, листа, пъпки или други "сложнотии".
Целта ми да споделя скромните ми познания от различните комбинации на по-лесно намиращите се чайове по специално в София.
Да ви покажа места където вместо да отстрелвате до болка познатата фраза "една количка", да се насладите на нещо благоухайно, което да остави приятен афтървкус и настроение.
-Марки- (Започваме скромно с 4 от малко по-известните марки за българския пазар)
Twinnings
Lipton
Pickwick
Dilmah
Линковете имате за цел да покажат асортимента на марката. Малко повече проучване докато мога да ви кажа къде точно
- - - - -
Заведения (в листата ще бъдат добавяни само имена на заведения достъпни за всички. Никакви Панорамата на Япоснкия, Flennegans и т.н.)
Mall of Sofia
Кафето на приземния етаж срещу техномаркет, което в момента е в ремонт бтв.
На 2рия етаж заведението точно над главния вход. Предлагат чайове на Pickwick & Twinings. Там бтв се насладих на изключително добра комбинация от манго и френска роза, сервират в канички за чай (както би трябвало), която се равнява на 4ти чаши (цената е около 6лв).
Buddha-Bar
Pickwick & Twinings
Средно богат асортимент, днес им изпих Pickwick Lemon и Strawberry-то ^^.
Горски плодове, лимон, ягода, карамел (страшна комбинация с горските плодове бтв),
Earl Grey. Цената за 1 чай е 1.79лв., но да не ги смесите си е грехота.
завъртя ми се свят продължавам по-късно
отивам да пия чай