Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила
Публикувано на: 17 Авг 2009 19:47

Доволно интро... Ще падне доста четене за да наваксам с профилите... Само едно нещо.... За толкова години не се ли научихте да правите 'character sheet' И нямам предвид всички точки и така нататък които затрудняват форумните РП-та. Просто общ списък с данни който всички да попълнят... От опит знам, че това доста улеснява търсенето на информация след време, не само за нови и стари играчи ами и за самия писател.

Профил ICQ Skype

Аватар
В момента играе: Knight online
Публикувано на: 17 Авг 2009 19:58

МГР, добре дошъл от почивката, първо.

Така, искам да кажа, че "Огън и Лед" имаше доста нецензурирани места, особено, като обясняваха, кой как на каква "курва" как го е наврял. Държа да одбележа, че цели страници с описания и "красиви" думи е имало. Все пак съм съгласна, че за кратък текст, всяко отваряне на устата да е псувня, не е приемливо, но мисля че го намекнах и в предишното си изказване.

Грешните думи в момента го правим в Общият чат в скайпа, като изключим, че ти си "плаваща" фигура в него, само Буки и Ренд (много си сменя никовете това дете) не присъстват там. Та правописа си се коментира директно по време на четене на даденият пост.

Съгласна съм с тебе, че ако ще "хаквате" някакви неща в разказа, за които не сте сигурни е добре да попитате, защото все пак малко или много сме сложили някакви граници на Света и е желателно да се спазват.

Идеята за размяната с Индиго се дължеше на факта, че въпросният е 3 нощни поредни на работа, а и РД-то му съвпада с нощните май, та ако не успее да се вреди в Тази врътка на мястото си, да се размени с Теб. Идеята ми е, че се стремим да уравновесим стиловете на писане да няма прекалено силни на добри места и съответно по-слаби разкази на куп :Ь а ти си може би най-силната фигура за момента и мога да те въртя около средата ;)

Ако се сетя още нещо ще ЕДИТ-вам, защото сега съм гладна и акъла ми е в манджата :Ь

Профил

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Публикувано на: 17 Авг 2009 20:40

MM13_666 написа:
Доволно интро... Ще падне доста четене за да наваксам с профилите... Само едно нещо.... За толкова години не се ли научихте да правите 'character sheet' И нямам предвид всички точки и така нататък които затрудняват форумните РП-та. Просто общ списък с данни който всички да попълнят... От опит знам, че това доста улеснява търсенето на информация след време, не само за нови и стари играчи ами и за самия писател.

Hail to you, champion! 8)
Само да кажа, че нарочно сме се стремяли героите да не се описват като в настолно РПГ, а това какъв е и за какво се бори да се разбира от текста. Въпреки това може би не е лоша идея да се измислят 4-5 основни характеристики, които да се попълнят за всеки от героите (задължително и кой форумец играе с него!) и това да се сложи в тази тема. Но от друга страна пък по този начин твърде много ще конкретизираме героите си и съответно възприятието за тях от страна на другите автори. Така че аз лично съм против подобен "регистър" на героите. Ако някой иска да се включи, ще трябва да попрочете сам за да си изгради своя представа за героите.
А и в крайна сметка, по мое лично мнение, ставаме вече доста хора... Ако всеки от 12-те използва 4-те си дена за подготовка, то това са 48 дена! Над месец и половина, а ако някой поиска отсрочка, нещата отиват на 2 месеца. Сентри спомена, че музата изчезва, ако не се подхранва с малко творчество от време на време, а един разказ между 1 и 5 страници на месец-два е нищо (или поне при положение, че си се амбицирал да пишеш).
С последните си мисли искам да кажа, че не съм напълно "за" Фирзен и ММ да се включат, и то не защото не ги харесвам. Просто ставаме твърде много хора...

Кралице, така и не ми отговори на въпроса, ще си разменям ли реда с Индиго или не?
Също така не ми харесва схващането ти, че с (почти) всеки си в "чата" постоянно и коментираш директно с четенето. Както и сама каза, не всички са в чата и ако са, то не винаги.

Накрая ще вметна, че Букито в момента е на море и може би няма интернет там. Мисля, че е за около седмица. И също така не съм напълно сигурен, че не се е отказал да участва, понеже след последните му постове беше нахокан доволно, а от тогава не съм го чувал.

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 17 Авг 2009 20:50

Каквото имам предвид е 'Име, години, раса, пол, описание (пик) и естествено интрото да са задълже за всички така ще е лесно с няколко погледа да се намери героя за който искащ да си припомниш нещо или да провериш нещо.
Относно джойна... И аз мисля че вече сте доста хора...

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 17 Авг 2009 20:54

За размяната ще мога да ти отговоря довечера по някое време.
За Букито, мислехме с него, както и с Ренд да процедираме като им пратим по едно ЛС.
Защото за Буки специално и ние имахме съмнение, че май се е отказал. Така, че мисля да го потвърда/отрека това по най-простият начин. Пращам му ЛС и ако докато не му дойде реда не го види/отговори, просто го прескачаме сега, а при втората врътка, ако не се появи - хвърчи.
От друга страна, не мисля че в началото ще се бавим по 4 дена, по-скоро по 1-2, а по на там и 5 човека да сме, ако ни замързи и за 3 месеца може да не успеем да се извъртим.
Прекалено си черноглед, дори за мойте песимистични виждания. От друга страна, не виждам какъв е проблема на това "Говорим в скайпа" Само ти, Буки и Ренд не сте в Общият, а с теб поддържаме комуникация, или може би държиш да ти пишем грешките? Ако е така - няма проблеми. С останалите негласно процедираме така "Готов съм! Пуснах." "Добре - четем" и в процеса на чете отбелязваме пропуски, двусмислия, правопис, само където си го правим за нас си, а не за целият форум.

Както казах, не виждам проблем да се включат ММ, Фирзен, че дори и Рази (с който още водя преговори). До към 15 човека мисля, че ще е добре и интересно. Още повече, че предвиждам че до 2-3-тата врътка ще намалеем.

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Авг 2009 21:22

IceQueen написа:
а ти си може би най-силната фигура за момента и мога да те въртя около средата ;)

Пропуснах да кажа, че ме ласкаеш незаслужено. Но все пак чувството е приятно... 8) :lol:
Принципът "Готов съм! Пуснах." "Добре - четем" е не лош, когато имаш свободно време. При положение, че съм на линия за по няколко часа на ден, едва ли подобна система може да се прокара и при мен. Колкото до грешките ми, правописните - честно казано предпочитам някой да ми ги посочи, отколкото да се ровя из текста си и да пропусна някоя, понеже просто не знам, че "одобрение" се пише с "о", а не с "у". По какъв начин ще ми ги съобщавате очевидно си остава ваша работа. :)

Относно играчите ще кажа, че вие сте си организаторите и вие решавате. Аз нямам нищо против да се включват още хора, особено Фирзен и ММ, за които знам, че имат опит и пишат интересно. Когато наближи реда на Буки и не е писал, ще се свържа с него, за да го попитам дали ще участва.

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 17 Авг 2009 23:28

Rex, проблемът със списъка с всички грешки е, че просто по този начин ще се включат и грешките по невнимание. Ако видим рецидив на някоя грешка не мисля, че някой ще се поколебае да я пусне.

Подтикът да напиша онзи пост беше точно обратната страна на монетата на твоята мисъл - повечето разкази са прекалено кратки, за да се коментира стила, и не е коректно да посочваме слабите му страни само от толкова малко - когато започне РПто частите ще са по-големи и ще може наистина да се коментират недостатъци, което си е хубаво.

Иначе за времето си прав - четири дена и за мен са прекалено много(въпреки че аз лично използвах два от тях) - ако всеки започне да пише частта си преди да му е дошъл редът, според мен, ще стане много по-интересно и бързо. За целта обаче от по-рано трябва да се задейства комуникацията с другите. По този начин ще могат да се включат и още хора към разказа. Аз лично не мислих, че ще се съберат толкова много хора, иначе щях да предложа по един ден на човек на ред, което пак си прави като цяло над седмица време за писане.

А за основните концепции на света - наистина е хубаво да има консултация с другите. Повечето идеи едва ли ще се отхвърлят, но не обичаме големите изненади :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Авг 2009 19:06

Ок сега пускам едно нещо някакво такова като увод. Преди лягане по-добре го измислих, ама днес вече ми беше изфирясало от малкото останал акъл. Приемам идеи и препоръки, за сега. Смятам да добавя още към увода може би довечера а може и утре... Ще поивеем, ще видим.

Сим’б’ла. Област на охолство изпълнена предимно с вили и замъци на благородници от околните кралства, които плащат солидни данъци за тези свои придобивки. Тук балове и приеми са неща от ежедневието. Малката, но просторна, китна околия се разполага удобно по крайбрежието на голямо езеро и е защитена от всички страни с трудно проходими планини. В четирите посоки на света във всяка планина има изсечен проход, строго охраняван от магически порти, позволявайки на малката област да не се занимава с военно дело. Почти всички коренни обитатели работят във вилите и замъците, с изключение на малкото живеещи в града намиращ се в средата на езерото, построен върху останките на древна гора която била наводнена преди много, много години. В града се помещават кметството, магическата академия, малката казарма, защото дори и земя на предимно охолство и спокойствие има нужда от защита, няколко таверни и резиденции на местната управа.

Сим’б’ла ставаше все по-популярно място за отдих на аристокрацията, не само на околните земи. Основно защото бе неутрална зона. Независимо от расата и военните отношения щом прекрачиш прага на някоя от портите водещи към областта попадаш на място на което насилието е до такава степен неприсъщо, че дори дуелите изглеждат немислими.
Отново бе нощ. Време за балове и танци са висшето общество което си почиваше далече от задълженията за собствените им кралства, графства и други малки и големи земи и техните владетели. Но тази нощ не бе съвсем като другите. Веднъж годишно в замък избран чрез жребий в Сим’б’ла се провежда БАЛЪТ. Бал на който присъстват всички притежаващи домове в областта се събират заедно за да отпразнуват деня от създаването на Сим’б’ла.

И ето, че всички се бяха събрали в един от най-големите замъци. Храна и вино се пилееха сред блясък, музика и смях. В малко кътче на просторната бална зала група девойки се суетеше около млад мъж. На вид в началото на двадесетте си години. Облечен в елегантен бял костюм от леката материя на Ангелите. Златна коса привързана на висока опашка се стелеше по гърба му, достигайки почти до кръста дори когато бе вързана по този начин. Очи сини като небе в ясен ден се усмихваха над изящен нос а от устните му се лееше звънлив смях. Той напомняше повече на елф от кралско потекло отколкото на човек, но той бе човек. Граф на не голямо графство северно от Сим’б’ла. И, въпреки че то не беше голямо, нито богато, той бе популярен сред дамите и бащите им. Всичко тази вечер преминаваше като по план. До момента в който нещо привлече вниманието на графа. Очи червени като кръв и сянка която сякаш се бе втренчила право в него през големите прозорци гледащи към градината. Сякаш никой друг не съществуваше в този момент в претъпканата зала. Онези очи като че хипнотизираха младия мъж и той се извини на дамите. Скоро той бе в градината. Звук от прихваната от вятъра наметка привлече вниманието му и той я последва през градината и скоро достигна лабиринта от висок жив плет. Звука се чу отново и тогава той забеляза края на наметката да изчезва в лабиринта. Отново и отново той чуваше звука и виждаше онази наметка, следвайки я до момента в който достигна средата на лабиринта, но там нямаше никой... Графа се огледа няколкократно. Нима всичко което бе видял и чул и видял бе грешка? Магия? Младия мъж се обърна но точно преди да се запъти обратно през лабиринта усети неописуема болка а тялото му сякаш бе замръзнало във времето. Не след дълго всичко потъна в мрак и той изгуби съзнание.

Бавно, малко по малко сините очи се отвориха. От начало той незнаеше къде е... Беше тъмно... Тясно... Сякаш изминаха часове докато погледа му най-сетне се избистри. Навсякъде около него имаше тъмно червен, мек плат, но той неможеше да помръдне. Беше малко... Тясно пространство. Кожата му настръхна. Това... Бе ковчег! Но как? Защо беше там? Защо не усещаше собственото си сърце? Защо беше буден! След тъмнината на уединеното му обиталище малкия процеп на бавно повдигащия се капак процеди светлина която го накара да закрие очи. Студен смях прозвуча и графа отново отвори очи за да погледне към собственика на този смях. Над него се бе надвесил непознат мъж с тъмна коса и очи.

- Ах... Най сетне се събуди... - Прозвуча глас със малко странен акцент който той не бе чувал преди.
- Кой... Къде... Какво стана? – Младия граф беше доста объркан от ситуацията. Нещо не беше наред И той го усещаше но какво...
- Мило дете не са ли ви учили на маниери? – попита мъжа който не изглеждаше по-стар от самия граф. На очевидно стреснатото изражение на златокосия другия въздъхна.
- Наричат ме На'ал... - Графа като че се опомни и бавно се надигна до седящо положение.
- Граф Сабриен Лавел - отвърна все още доста объркания младеж. А другият се усмихна и подаде ръка на графа. След като вече и двамата стояха изправени Сабриен най-сетне се огледа наоколо. Те бяха в... Гробница. Но това не му направи кой знае какво впечатление. Той беше гладен… Страшно гладен и На'ал сякаш забеляза това и се усмихна самодоволно.
- Ела... - Подкани той и двамата скоро се запътиха извън гробницата.

Самата тя се намираше в гробище отдавна забравено от жителите на Сим'б'ла. Главно защото то се водеше свещена земя и всички отбягваха свещената земя. Никой не помнеше това гробище или причините да го отбягват...

Няколко часа по-късно двамата стояха над тялото на млада жена, камериерка в една от многото вили. Сабриен я гледаше с ококорени очи. Това което се бе случило преди броени моменти обикновено плашеше до смърт новаците, но... Младия граф се засмя.
- Това... Беше неповторимо! – възкликна той и На'ал се засмя.
- Кръвта никога не е толкова сладка както първия път – отвърна той приятно изненадан от компаньона който бе избрал.

След тази нощ приятелството между двата вампира малко по малко се скрепяваше все повече и повече. Дълго време двамата се възползваха от контактите на графа за да поддържат богат живот и да се хранят с чистокръвни аристократи. Но хората започваха да забелязват че двамата приятели не остаряват. Когато това се случи На'ал настоя да изчезнат, но Сабриен не можеше да изостави живота на охолство и така след едва тридесетина години пътищата им се разделиха. На'ал изчезна в криптата си за поредната почивка от няколко столетия докато граф Лавел събра останалото си съкровище и започна да обикаля света, прекарвайки по няколко години в по-големите градове.

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 18 Авг 2009 20:32

Отговарям, както бе поискала...
Първо пак ще спомена, че мразя да чета цветни буквички. Просто мнение, имате си свободата да пишете в какъвто цвят искате...

Уводът е добър, запознава ни с героя и показва доста хубав стил на писане. Определено един от най-добрите уводи. Просто, като почти всички други обаче, е кратък и това му пречи да грабне читателя - докато се потопиш в разказа и той свършва. :) Май всички в тази тема ще са такива обаче, така че това е логично.
Лично според мен, на няколко места нещата "могат да се кажат по-добре", но това отново си е лично мнение. Няколко правописни грешки, които почти не се забелязват. Единственото нещо, което ще критикувам истински, е излишното разделяне на обособени части от текста чрез празен ред. По моите схващания това трябва да се прави, когато повествованието прекъсва логическата връзка и започва нова част, нямаща непосредствено общо с предишната. Т.е. например разказваш за преживяванията на един герой, оставяш празен ред и започваш да разказваш за друг.
Тук обаче виждаме как На'ал се надвесва над Сабриен и му заговаря чрез пряка реч. Тя не трябва да бъде отделяна с празен ред, понеже е непосредствено свързана логически и времево с предните действия - надвесването. Получава се като в сериалите - говорят си Стефани и Брук и в един момент Брук казва, че е бременна (пак!)! Пауза, реклами и повторение на сцената, защото след рекламния блок публиката е забравила какво е станало... Надявам се, че разбираш какво имам предвид.

Стана дълго, така че толкова от мен. Добра работа! :)

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 19 Авг 2009 02:00

Нов временен ред:

1.Sentry
2.NhazUl
3.Max Payne
4.Thunderbringer
5.indigo
6.BOOKY
7.MetalGearRex
8.Dark Archon
9.zerocool
10.The CROW
11.IceQueen
12.Кире_Гръчата
13.MM13_666

Тъй като най-вероятно BООКY и Dark Archon няма да успеят да пуснат част, нека участниците да се подготвят от раничко. Също така решихме да внесем промяна в едно от правилата, а именно: времето за пускане на една част става 2 дни + остатъка от деня, в който е постнал предния (т.е. ако аз пусна разказ в 14:00, Кралицата ще има време за нейната до 00:00 ч. и още 2 дни).

Did you know that helicopters are souls of fallen tanks?

Профил ICQ

Публикувано на: 19 Авг 2009 03:06

Готов съм. Срещам се с героя на Макс Пейн. :shock:

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Авг 2009 19:12

Сентри, прочетох ти поста и беше доста интересен. Особено в началото. Към края започна твърде бързо да разказваш, без да наблягаш на детайлите и не се е получило толкова добре, колкото в началото. Въпреки всичко е много интересно. :) Само ще вметна, че личната ми представа за увод е "това", а не това, което беше пуснал по-рано. Явно имаме различни схващания за това какво трябва да представлява един увод.

Два въпроса - сигурен ли си, че благороднически деца ще ги взимат на 11 години в казармите? Едно е да ходиш на училище, друго е да ходиш на военно училище на тази възраст. Лично според мен това е напълно нелогично. Другият ми въпрос е, в крайна сметка момчето го халосват със сопа по главата, нали така? Защото аз не схванах напълно ситуацията там.

Наз, твоят пост по-късно. Мързи ме... :roll:

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 19 Авг 2009 22:38

Така, давам по ред на постовете.

ММ, добре дошла, надявам се да поостанеш за играта известно време. Като цяло приятен разказ, но малко разпокъсан на моменти, но може би това наистина е най-добрия начин да се предаде объркването на героя. Единственото нещо, което на мен не ми хареса много е, че започва малко като енциклопедия или географски научно популярен филм... нещо на времето не му беше наред сякаш. Не го приемай като критика всъщност - това е доста малък недостатък, а частта е приятна.

Наз, твоята приказка много ми хареса. Малко езика правеше текста да се чете трудно на моменти, но пък придаваше старинна атмосфера и автентичност на персонажите. Като забележка мога да кажа, че езикът се сменя рязко на едно-две места от много архаичен към много по-модерен и се губи част от усещането на разказа там.

Рекс, принципно тези години исках да останат малко в неясното пространство за да не се знае какво точно е ставало. По-нататък може да разкажа за тях, но за сега - искам само да са догадка. Колкото до въпростите - принципно в Спарта и в средновековието момчетата започват от 7 годишна възраст да се учат за войни. В средновековието от 10 до 14 годишна възраст се предполага, че момчетата са научили достатъчно за да са оръжиеносци и ги дават на рицар-покровител да ги тренира. Обикновено тренировката трае до 21 годишна възраст, когато ги провъзгласяват за рицари, но моят тип и другите момчета там са издънки, а пък и кралството е във война и има нужда от войници, затова ги изпращат на фронта. За втория въпрос - да, момчето отнася халосването.

Профил

Аватар
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
Публикувано на: 20 Авг 2009 16:52

Готов съм с моята част. :) Ще помоля Ренд, ако ще се среща с моя герой, да се съобрази с това, което съм написал.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 20 Авг 2009 18:16

Така... като цяло добра част, но с няколко думи тук и там звучат не на място... "оферта" примерно. Стилът е малко недоошлайфан и колеблив, сякаш не си самият ти сигурен как искаш да пишеш, но предполагам, че това ще се оправи само с времето.

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Авг 2009 19:54

Присъединявам се към твърдението на Сентри, че все още си сякаш неуверен в начина, по който трябва да пишеш, но с още малко практика ще се ошлайфаш.

Иначе добра част ;)

А да, Наз, тези дни нямах Муза (Не можа да се завърти покрай мен ;) ) Да седна да ти кажа, колко ме радва твоята част, а и начина по който пишеш. На няколко места, каточели имаше леко куцане ... по-скоро усещане, че има нещо не как трябва, но ако трябва да съм честна не можах да установя, какво ме притесни.
Все пак явно ще трябва да вадим и списък с Богове :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Авг 2009 23:30

Говорих днес с BOOKY и той няма да има възможност да пише сега. За момента го прескачаме, пък за нататък ще видим.

Така, явно е дошъл моят ред... :Oooops: И явно срокът е до неделя вечерта... :notfair: Явно ще трябва да се скалъпва нещо... :IMNOOB:

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 21 Авг 2009 23:52

Така, току що набързо решихме да направим следната далавера за удобство на всички - Zerocool ще пусне следващ, тъй като каза, че частта му е почти готова. Нататък реда си остава същия, а BOOKY, за да не го оставяме без ред го слагаме последен за да може да има време да напише част след като се върне. Така, реда сега става следния:

1.Sentry
2.NhazUl
3.Max Payne
4.indigo
5.Hemoglobin
6.zerocool
7.MetalGearRex
8.Dark Archon
9.The CROW
10.IceQueen
11.Кире_Гръчата
12.MM13_666
13.BOOKY

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Авг 2009 00:32

Hemoglobin, аз ти го казах и в скайпа.
Имаш доста неща, над които да поработиш, но при добро желание и вдъхновение може да се получат доста интересни резултати ;)

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Авг 2009 00:41

NhazUl, с риск да стана много досаден, ще те помоля да си редактираш в частта си "громна черна паница", "странно наречие, какъвто" и мисля, че "калимявката" се пише с "я". Моля те, защото ако оправиш това, с незабележими недостатъци, частта ти е перфектна! Изключително много ми хареса - и странният стил на разказване, и още по-странната реч, а и самите събития са интересни. Не знам колко време и усилия ти отнема да пишеш по този начин, но определено ти се получава много добре! :)
Все пак, нали съм мрънкало, ще направя и на теб забележка за няколкото празни реда в началото. Виж защо в поста ми относно увода на ММ малко по-нагоре.

Макс, твоята част също е добра. Чете се лесно и приятно. На моменти е комична, което променя леко стила и читателят започва да го възприема по по-друг начин. Може би затова и няколкото нецензурни думи не правят особено лошо впечатление. Все пак аз отново ще изкажа несъгласието си с употребата на последните.

indigo, браво и на теб. Кратка, но добра част. :)

Ренд, определено трябва да поработиш още над стил на писане, граматиката също. Но това, което най-много не ми харесва, е, че май нямаш идея за какво ще пишеш. Обясняваш някакви събития, вметваш героя на Макс Пейн, май по-скоро заради регламента да се срещат героите, описваш някаква ситуация, която е безкрайно скучна и единственото нещо, което научаваме, че героят ти, като магьосник, е длъжен да помага на доброволно и глупаво загубилите парите си хора. Недей да пишеш без да имаш ясната идея какво пишеш, защото... просто няма да се получи добре. Изключение правят разните неща, за които вдъхновението ти идва свише, но те обикновено се пишат за самия теб и най-вероятно отново няма да са разбрани и оценени от другите. Измисли какви цели ще гони героят ти, измисли 1-2 ситуации с него, запланувай си ги в главата, а нататък ще мислиш после. Но не става да пишеш без да имаш ясна идея какво правиш.
Също така се съобразявай много внимателно с написаното от другите! Не може Макс да пише, че Вериан се занимава с търсене на лек за елементалите, а когато кралят го пита за какъв лек идва, забележи, елементал, той да не знае. Сигурно търси някакво разхлабително, че нали земен елементал, здрав и много стегнат...
Надявам се с тези си думи да не те обезсърчавам, казвам ги с най-добри намерения! :)

Профил ICQ Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost