Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Работно Заглавие: Врата към Световете, РПГ-Разказ, Правила
Публикувано на: 13 Авг 2009 19:50

Thunderbringer, оправих ти увода и в другата тема.

zerocool, на мен ми хареса увода ти :) Имаш доста грешки обаче. Например не знаеш кога се пише "който" и "които". "Който" се използва за единствено число, а "които" - за множествено. Например: "Навън има един магазин, който е за цигари." и "Колите, които са на магистралата, се движат много бързо." :)
Иначе те зачисляваме ^^

Редът за пускане на части в момента е:

1.Sentry
2.NhazUl
3.Thunderbringer
4.indigo
5. BOOKY
6.MetalGearRex
7.Dark Archon
8.zerocool
9.Max Payne
10.The CROW
11.IceQueen
12.Кире_Гръчата

Did you know that helicopters are souls of fallen tanks?

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: Knight online
Публикувано на: 13 Авг 2009 19:57

Така, първо към всички. Целта на това наще части (Моята, Сентри, Гарванката, МГР, Наз, Индиго, Кирето) да не почват със щателно описание на Ръст, лице, кила, дрехи, цвят на очи, какво е ял вчера и т.н. е защото тези неща ще бъдат описани и показани в разказите натам в историята при срещата ви с други играчи или селяни, войници, орки и прочие индивиди, които имат очи за да видят как изглеждате.

Сега по същество ;)

Макс, само да уточним, ти си от Другите кули, които нямат НИЩО общо с експериментите за порталите. Защото Целта, която гонехме с Изпепеляването на острова бе да няма оцелели, особено магове, които да могат да кажат каква е магията, която ги е отворила, а от там и да не може да се намери лесно магия, която да ги затваря или контролира.
Разказа е хубав, ще измисля къде да те сложа в реда.

Зерокул, Ти си ми малко неутрален, в смисъл, разказа е добре, историята макар и клише - става, просто как си беше описал специалността в началото ме накара да се замисля, но после ме изненада приятно, ако и другите нямат против, ще те добавим и тебе в списъка ;)

Ренд ( много ми е дълуг новият ти ник, за да го ровя сега :P ) Разбирам, че си едитвал увода, но "Магът, маг, магьосникът, след като каза, че е маг" разбрахме, че си Маг, моля ти се не ни го казвай всяко изречение, опитай се да използваш някакви други думи, дори самото му Име ще върши перфектна работа.

--------------------------------------------------------------------------------

МГР, откраднах малко нет в селото, но не е за дълго, така че не мога сега да прочета твоят пост и да дам мнение, но си го сейвнах и ще го чета в къщи на спокойствие, а не в кафенето с фон сръбско, гръцко и сие.

-------------------------------------------------------------------------------
За карти, щом държите толкова, снощи някъде след бирите, докато заспивах и си измислях как вие ще чувате моят език ми хрумна следното.

Да се направят карти на Континентите отделно, а не на целият свят. Да се очертаят общо самите континенти, като в последствие да се рисуват гори, реки, езера, планини, градове и прочие. Даже при нужда да се дърпа отделно място от континента и да се рисува (За пример давам моята гора със езерото, селото и планината в далечината и в противоположна посока на гореспоменатите субекти). Също така острова на Кирето е далече от Райският Остров, съдейки по това, че героят му не е притеснен от порталите - значи е слабо засегнат от тях, да не кажем, че е подминат.

А да, на Кире картата(която отварях 20 мин :D ) Е хубава, но острова е много огромен спрямо континента.

----------------------------------------------------------------------------

И накрая, Гарванке, мила, и аз си мислех, че ще е добра идея да добавиш и предисторията, ако не ти е проблем ;)

-----------------------------------------------------------------------------

Това се сещам за момента :Ь Ако успея ще се мерна след ден-два за малко пак :P

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Авг 2009 20:07

Лилс, аз съм сложила временен ред, защото просто трябваше да има някакъв. По-нататък, ако искаш, ще ги пренареждаме, но засега толкова успях.
И аз си мислех за предисторията, но ще едитвам малко по-късно, защото досега се занимавах с добавяне, първият ми пост в темата за разказите е адски голям и зареждането става бавно...
Това е от мен.

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Публикувано на: 13 Авг 2009 21:51

Гарванке, редактирах си малко частта. Ще съм ти благодарен, ако я промениш и в другата тема. А ако те дразни това по колко време зарежда постовете ти - пусни текствоте в няколко съобщения! :wink:

В същия ред на мисли, IceQueen, може и да прочетеш леко редактираната част, но май това съобщение няма да те достигне навреме..

zerocool, както ти казаха вече, махни часта тип "дневник". Не използвай цифри, не пишеш уравнения, и, за Бога, РЕДАКТИРАЙ си грешките! Също така моментът с "първото преплитане на погледи", според мен, не е направен добре - "не забеляза че 2-3 други момичета се опитват го заговорят" - тия колко време са стояли и са се гледали? И тя все още на "предпоследното стъпало". Или опиши един миг, или опиши продължителен момент, не и двете едновременно.
И също така бих искал да попитам на какъв език ще пишем. Защото аз съм останал с впечатлението, че е български, а в него дума "сорсър" няма, дори и като чуждица. Същото се отнася и за други думи, навлезли в разговорната ни реч, като "ламав" например, които обаче не би трябвало да се появяват в подобен тип текст.

Имам едно предложение, което дори самият аз не подкрепям напълно... А именно - да постваме списъци с правописните грешки в частите на другите. Знам, че това е досадно за някои, обидно за други, но пък за трети е (и) полезно. Идеята ми е това да се прави без съответният автор да се чувства обиден, а вместо това да види грешките си. Това би било полезно, или поне аз така си мисля.
Разбира се, не искам темата да се превръща в дебат (или още по-лошо - караница) за това кое как се пише, но в крайна сметка и подобни неща имат място в една тема за "обсъждания". Просто имам чувството, че доста от нас подминават с лека ръка забележки от типа на "имаш много грешки", и затова трябва да им се покаже, че те изобилстват. Може в крайна сметка дори да се научим да пишем български, нещо което, за съжаление, в наши дни го могат доста малко хора. :(
Разбира се, никой няма да е длъжен да прави това "извличане на грешки", просто ако някой има желание.

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 13 Авг 2009 22:22

@Icy-не бе щото си мислех,че като му използвам Името и много се повтаря и за това.Демек да избегна повторения.

а бтв демек от събота да почваме с глава 1 нъл тъй?

leaving me to pull the strings

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Авг 2009 22:26

Рекс, голямо си мрънкало. Спри вече.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 13 Авг 2009 22:27

Рекс, вземаш да прекаляваш, наистина. То бива да посочваш грешките на другите, ама такива натяквания и повтаряния по сто пъти стават досадни. Казал си, че не ти харесва нещо - добре, ама все пак е работа на другите да решат за себе си как е най-добре да пишат. Събрали сме се да се забавляваме, да играем, един вид, трябва да е забавно. Ако продължиш така ще загубиш всякакво уважение сред играещите. Да, грешките трябва да се посочват. Да, грешките трябва да бъдат оправени. Но забравяш нещо много важно - не всичко, което на теб не ти харесва се отбелязва като грешка. Това последното ти предложение е някакъв пълен екстремизъм(което между другото е дума принадлежаща към прословутия БЪЛГАРСКИ ЕЗИК). Давай малко по-леко с коментарите, че хората започват да ти се изнервят.

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 13 Авг 2009 22:30

Бах. Получих много мила покана да се включа, но вие сте вече 12 човека. Ще ви чета - старайте се, мкей? ;р

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Авг 2009 22:33

Firzen, не е проблем, че сме... много... ако искаш влизай в заговора и пиши. Рекс ще ти помрънка малко, ама то на него му е в природата да е прецизен, което въобще не е лошо принципно. Ако не ти се пише с толкова много народ - както си решиш, но ние ще те приемем с отворени крайници :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Авг 2009 22:40

Неслучайно съм казал, че това е предложение. И на добра воля, изцяло с цел подобряване на правописа ни.
Щом нямате желание, ок, няма да ви "мрънкам" повече. Само дето сам казваш: "Да, грешките трябва да бъдат оправени." Да си видял някой да си оправи грешките? Аз не съм. И съм напълно сигурен, че и занапред ще продължава да е така - да се правят МНОГО и очевидни грешки, които ще си останат така. Да не говорим, че изрично съм казал "правописни грешки", не други неща, които в нечии очи изглеждат грешки.
Както и да е, пак "мрънкам". Явно със съквартиранта сме си разменили ролите. От тук насетне всичко е 6 от моя страна, пишете каквото и както сметнете за добре! [writing] :live: :clap2:

И Сентри, ако си започнал да ми се нервиш, кажи си го направо, не ми пиши с главни букви кое от какво било. "Екстремизъм" никой не оспорва, че е българска дума, ама пък "сорсър" и в английския дори няма...

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 13 Авг 2009 22:54

Рекс, не ме изнервяш мен специално, но само ходиш и биеш по главите хората, казваш им "Това е грешно, това е грешно и това не ми харесва" и не посочваш хубавите страни на нещата. Аз лично предпочитам като критикувам да е кратко и ясно. Ако ръмбиш на главата на някого продължително време то той най-вероятно ще те игнорира без да си оправи бакиите. Не мисля, че на някого му е любимото нещо да пренаписва текст - включително на мен и на теб.

Проблемът не е в това, че критикуваш. Проблемът е, че критикуваш и казваш "оправи го веднага", а не "имай го предвид за в бъдеще". Между другото, виждаш ли колко неприятно е да ти пишат само с главни букви? Знаеш много, можеш да пишеш хубаво, но забравяш малко, че не всички са така. Постепенно ще се научат, но няма да стане от веднъж.

Плюс това не виждам проблем хора да използват диалектни думи като "ламав", което си е съкратена форма на "гламав", което пък си е също дума от книжовния български език. За "сорсър" съм съгласен, че въобще не звучи добре - по-добре е да се замени с чародей или с маг или с вълшебник или дори магесник :P

Не искам да те поучавам - особено теб. Просто не искам всички да избягат от критиката ти. Играе ми се!

Профил

Аватар
В момента играе: Dark Messiah of Might and Magic, Dynasty Warriors 6.
Публикувано на: 13 Авг 2009 23:20

Благодаря за съветите, ще ги имам предвит. Грешките съм започнал да ги оправям, просто това го написах на бързо без да мисля много. Радвам се че ми отправяте критики, някои от тях и остри, но ги приемам и ще се опитам да не допускам същите грежки. Благодаря отново.

п.п: Не смятам да ползвам тип "дневник", просто реших че предисторията ще бъде добре да се напише, за да могат хората да добият ясна представа за героя, какъв е бил и какъв е станал.

Like I believe in pain?
Nobody died for you, somebody pray for me!

Профил Skype

Аватар
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
Публикувано на: 14 Авг 2009 08:41

IceQueen написа:
Макс, само да уточним, ти си от Другите кули, които нямат НИЩО общо с експериментите за порталите. Защото Целта, която гонехме с Изпепеляването на острова бе да няма оцелели, особено магове, които да могат да кажат каква е магията, която ги е отворила, а от там и да не може да се намери лесно магия, която да ги затваря или контролира.
Разказа е хубав, ще измисля къде да те сложа в реда.

По мои представи, да. Кулата, където са създали порталите е тази на "чистата магия", а има и още 4, по една за всеки елемент.(в моята глава е така) :)
Също така, останах леко разочарован, че това е единственият коментар относно белетристичните ми умения. Или пиша сравнително добре и няма неща за доизкусуряване, или покрай разказа на Рекс моят е останал леко встрани. :)

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 14 Авг 2009 14:32

Firzen, колкото повече, толкова повече ;) Ще се радвам, ако все пак успея да те вербувам за каузата, защото имаш интересен начин на писане, а с това РПГ, ако трябва да съм честна, една от основните идеи ми бе да събера хора с интересна гледна точка.

МГР, ще сваля сега текста, пък довечера ще го чета ;)
Искам само да вметна, че докато цинизмите не са "Да ти ... майката, копеле прокажено" иоще по-каруцарски (на село псувам много и неща да ме баннат заради пример ;) ) Няма проблеми. Ще ти дам пример с "Песен за Огън и Лед". Не знам дали си я чел, но там "курва", "копеле", "кур" едни цветисти описания на битки на поле и в креват, които смея да кажа, никак не са цензурирани и все пак поредицата е доста популярна и се търси и чете. За това не мисля, че е проблем някой да псува от време на време. Стига да не засрамва каруцарите и да е в разумни граници.

Гарджо, Аз писах поста преди да видя, че си аднала някакъв ред... просто гледам да свърша бързо, че не се знае кога ще спре. Макс си е на перфектното място (Свалих всички уводи за да ги прочета в нас на спокойствие), обаче си Мисля да предложа Зерокул да се сложи преди или след Индиго.

Колкото до Ренд, то хубаво да не му повтаряш името, ама е желателно да не повтаряш и "Маг" непрекъснато. А и бих искала да ти обърна внимание на още едно моментче, там където се срещна ссъс стражата "И след като им каза, че е маг". Не знам за теб, ама ако стражата е толкова строга, дали едното "казване" ще свърши работа? Всеки може да иде и да каже "Аз съм маг!" и какво ? Онези ще паднат и ще му кажат "Ама разбира се - влез". По-добре да покаже някакъв документ от краля или върховният Маг, че е пратен на мисия и се връща, а документа му дава някакъв ВИП достъп, да кажем. Звучи някак по ... реално? Вярно, че пишем Фентъзи, ама все пак не е приказка ;)

Искам да помоля, Гарджо, ако можеш оправи "ножицата" на Шейд в увода, защото въпреки че знаем, че е правописна грешка от бързане и двамата с Дист снощи леко се подхилихме ( Шейд - не се сърди, моля).

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Авг 2009 23:27

Така... пуснах си частта и и се надявам да ви хареса. Очаквам коментари и забележки от всички. Приятно четене!

Наз, ти си :)

P.S. Честит рожден ден, Индиго!

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Авг 2009 23:45

Такам. Прочетох го.
Много е добро.
Имам само един въпрос :P Ку да не отговаря и на името Клара ? :D
И съм заета да преглъщам факта, че дълго време няма да разбера коя е жената и защо пищи...
Много добро начало, мерси за което!

Наз, дано музата да ти се изтърси в скута :Ь

Профил

Аватар
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
Публикувано на: 17 Авг 2009 00:35

Честит ви старт на РПГ-то! И то много добър старт, браво Сентри ;) Айде пущайте части, че ми е интересно :)

These words I write keep me from total madness.

How many of you people know you're REALLY alive ?!

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Авг 2009 01:25

След известни съвещания, решихме да добавим още малко информация за Кристала или поне, това което е останало от него.

В следствие на счупването му, той се е пръснал на известен брой парчета ( точният им брой не е назован, но не са и безкрайно много, както не са и 10 да кажем). Тези парчета варират по големина от кустилка на череша до доста големи парчета.
След като кристала се е пръснал, парчетата вече не са безцветни, или поне повечето от тях имат собствен цвят както и някаква магическа способност. Някои, като по-малките (до големината на орех) се намират сравнително лесно, но те са с много ограничена магическа сила и способност. Някои от по-големите са намерни от Магове, търговци, богаташи, но се охраняват добре. Останалите големи парчета са се озовали на трудно достъпни места и са си самоизградили някакви защитни механизми.

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Авг 2009 10:17

Часта на Sentry много ми харесва браво :live:

Чакаме Наз и после пущам и аз :)

leaving me to pull the strings

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Авг 2009 19:34

Виждам, че темата не е мръднала много. Това май не е толкова лошо де. :)
Първо искам да отговоря на Сентри...
Sentry написа:
Рекс, не ме изнервяш мен специално, но само ходиш и биеш по главите хората, казваш им "Това е грешно, това е грешно и това не ми харесва" и не посочваш хубавите страни на нещата. Аз лично предпочитам като критикувам да е кратко и ясно. Ако ръмбиш на главата на някого продължително време то той най-вероятно ще те игнорира без да си оправи бакиите. Не мисля, че на някого му е любимото нещо да пренаписва текст - включително на мен и на теб.

Проблемът не е в това, че критикуваш. Проблемът е, че критикуваш и казваш "оправи го веднага", а не "имай го предвид за в бъдеще". Между другото, виждаш ли колко неприятно е да ти пишат само с главни букви? Знаеш много, можеш да пишеш хубаво, но забравяш малко, че не всички са така. Постепенно ще се научат, но няма да стане от веднъж.

Плюс това не виждам проблем хора да използват диалектни думи като "ламав", което си е съкратена форма на "гламав", което пък си е също дума от книжовния български език. За "сорсър" съм съгласен, че въобще не звучи добре - по-добре е да се замени с чародей или с маг или с вълшебник или дори магесник :P

Не искам да те поучавам - особено теб. Просто не искам всички да избягат от критиката ти. Играе ми се!

Съгласен съм, че от началото на темата май основно изтъквам само негативни неща у текстовете на останалите, но това си има и причина. С риск да обидя някои хора, ще кажа, че от уводите единствено тези на Кирето и Наз ми харесаха, а тези на indigo, Max Payne и IceQueen не бяха лоши. Всички останали имаха много кратки текстове, които нито показваха как ще пише съответният автор, нито ни запознаваха с героя му повече от това да ни кажат името му и какъв е "класът" му. А според мен именно на уводът трябва да се обърне повече внимание, защото в една история с повече герои, това е единственият начин героят ти да бъде запомнен бързо и лесно. Както и да е, надявам се, че следващите части ще са по-добри. :)
За "ламав" не съм напълно съгласен, че идва от "гламав", но може и да си прав. Въпреки това не ми харесва употребата й.
Същото се отнася и за нецензурните думи. IceQueen споменава употребата им "Песен за огън и лед", която си признавам, че не съм чел. Но не вярвам там тези думи да се срещат във всяко второ изречение, както е в разказа на Аркона... Личните ми виждания относно употребата на нецензурни думи в един текст, претендиращ да е нещо повече от "словесните излияния на умиращ от скука младеж, внезапно осенен от творческа муза", е, че служат за акцентиране на нещо - емоционалното състояние на героя, който ги употребява, разликата в словесната характеристика, която би трябвало да говори за културата на даден персонаж, отношението на говорещия спрямо конкретен обект или лице. Но ако нецензурните думи се употребяват прекалено много, то такъв ефект не може да се получи, дори не може да служи за словесна характеристика на героя (а по-скоро за такава на света), и в крайна сметка се оказва, че четем един откровено вулгарен текст, в който въпросните думи не се използват за нищо друго, освен заради самите тях. А последното не го одобрявам въобще и се надявам, че другите също мислят като мен.

След поредната доза "мрънкане", което се бях зарекъл да не правя, ще конкретизирам още веднъж вече отхвърленото ми предложение. А именно идеята ми беше да се изваждат думи, чиито правопис някой е объркал, за да види въпросният човек, как се пише тази дума. Целта е хората да видят правописа на кои думи грешат и да запомнят правилния запис. Защото това е основният проблем - ако някой е допуснал грешка по невминание, тя се отстранява лесно и само веднъж. Но ако някой просто не знае как се пише дадена дума и я бърка всеки път, то тази грешка се налага да се поправя на много места и това става вече трудно. Мисля, че на всички им е ясно, че indigo знае как се пише "ножница" и прави разликата между значението на тази дума и на думата "ножница". Но очевидно някои хора не правят разлика между "който" и "които", та Гарванката трябваше да прави именно това, което аз предложих. Както и да е, приключвам тази тема, надявам се да не последва нова вълна от възмущение.

Max Payne, правилно пишеш "в моята глава е така". Лично според мен фактът, че много малко неща, при това не всички важни, са "регламентирани" от самото начало, ще бъде един от най-големите проблеми в писането по това РПГ. Затова предлагам, когато някой реши, че нещо "ще е така" и го постне в разказа си, да го споменава в тази тема, дори с малко повече обяснения. Също няма да е лоша идея, преди въобще да пише, да се посъветва с някой измежду Сентри, Гарванката и Кралицата, дали въпросната му хрумка не е в голямо противоречие с първоначалната им идея за света и като цяло дали я одобряват. Разбира се, имаме свобода да измисляме света, но смятам, че е добре, поне в основните и важни неща, да се придържаме към вижданията на най-голямата група от автори с единно такова, а в момента тя е именно тези тримата. Т.е., преди да пишеш, или поне веднага след като пишеш, пусни собствените си възгледи за кулите, особено при положение, че историята и битието на героя ти ще се въртят до голяма степен около тези кули. :)

Накрая - имаше предложение/молба, така и не разбрах кое от двете, за този кръг да си сменим реда indigo. Това все още ли е актуално? Предполагам, че няма да имам проблем с евентуалната размяна.

Профил ICQ Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost