Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: РС хардуеар дилема.Help
Публикувано на: 11 Авг 2009 13:46

Така значи изправен съм пред следната дилема.Имам спестени около 500 евро и се чудя кое от следните решения да взема.
Моята РС конфигурация e:

Intel Core 2 Duo E 8400 3.0GHz Box
GYGABYTE EP45 D3R
RAM 4GB GEIL 800 Mhz
GPU: Nvidia 8600 GT 256 Mb
HDD 320 GB

1.Да купя нова видео карта от рода на Nvidia 9800GT 1GB(с която да изкарам до излизането на DX 11 видео карти и събирам пари за upgrade на РС-то) + Xbox 360 или PS3.

2.Купувам само карта от рода на Nvidia 9800GT 1GB(с която да изкарам до излизането на DX 11 видео карти и събирам пари за upgrade на РС-то)

3.Купувам само Xbox 360 или PS3 и чакам да излезнат DX 11 видео карти или да имам повече пари за upgrade.

4.Взимам си една видео карта от рода на Nvidia GTX 285 Overclocked 2GB и приключавм с глупостите.Имайки предвид че след излизането на DX 11 видео карти нещата относно игрите ще бъдат както между DX 9 и DX 10.Тоест ако нямаш DX 11 видео карта тогава играеш играта на DX 10.

5.Не купувам нищо и продалжавам да събирам пари след което правя по-общителен
upgrade на РС-то

6. ................ :?:

Профил

Аватар
В момента играе: Worms Armageddon, HoMM 4, The Lord of the Rings Online, Killing Floor, Alien Swarm
Заглавие: Re: РС хардуеар дилема.Help
Публикувано на: 11 Авг 2009 14:47

6-ият вариант е най - добър :lol: . Сериозно сега - за какво ще ползваш компютъра? Ако е за игри те съветвам следното - изчакай докато излезе нов дх., а дотогава ще са излезли и нови видео карти, както знаем вече като топъл хляб ги правят, и си направи една своя конфигурация. През това време събирай пари и си мисли дали наистина искаш конзола. За мен лично до преди година, две това ми беше мечтата - 360ка. Но осъзнах, колкото и тъпо да звучи, че след по - малко от година завършвам гимназия и отивам да уча/работя в Германия и няма къде да мъкна конзоли с мен, а дори и да си купя оттам, където цените са доста по - различни от тукашните, няма да имам време да играя. И сега си събирам пари за едно лаптопче, което хем ще подкарва нови игри, хем ще ми върши и работа с ученето. Затова пак повтарям, първо помисли, после виж възможностите си откъм пари и чак тогава купувай. Ае успех. (бахти тъпия ми пост - не ми се сърдете :lol: )

Профил Skype

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 11 Авг 2009 15:11

мите, постът ти съвсем не е тъп и подкрепям гледната ти точка :)

само не пиши със сини букви :lol:

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Публикувано на: 11 Авг 2009 15:50

Подкрепям 6-тата точка. НекУпУване ( поне до Коледа ) + кУпУване на буквар. В 1-ви клас май ти е бил откраднат :roll: ?

Аватар
Публикувано на: 11 Авг 2009 16:24

¦•••SHERIFA•••¦ написа:
Подкрепям 6-тата точка. НекУпУване ( поне до Коледа ) + кУпУване на буквар. В 1-ви клас май ти е бил откраднат :roll: ?

Интересен.CGS какво да ти кажа ти реши какво искаш всъщност.Ти си нахвърлял идеи и ние да решим вместо теб.....Няма как да стане,защото поне аз не чета мисли.Просто си реши какво искаш.Примерно,ако искаш да си имаш много хубав компютър(на който да можеш да правиш всичко и искаш да се държи стабилно,завбъдеще) си дай парите за комп.Всъщност си имаш достатъчно,добър,даваш ги за видео да речем,тогава не ти трябва конзола.Всмисъл,аз оставам с впечатление,че ти искаш да имаш хубав компютър,който да не остарява морално,но и да можеш да играеш доста игри,щом даваш като вариант и видео карта и конзола.Не знам реши си,ако пък искаш специални заглавия за конзоли си вземи,конзола и си запази парите,няма нужда да влагаш едновременно в 2 неща.

Профил

Аватар
В момента играе: Worms Armageddon, HoMM 4, The Lord of the Rings Online, Killing Floor, Alien Swarm
Публикувано на: 11 Авг 2009 17:00

Авторът да каже целите, с които ще ползва новопридобития си компютър та да можем да го насочим към правилния избор. :wink:

Едитнато - no blue abc ... но много си ме радваха. :gracho:

Профил Skype

Публикувано на: 11 Авг 2009 17:09

<mitko> написа:
Авторът да каже целите, с които ще ползва новопридобития си компютър та да можем да го насочим към правилния избор. :wink:

Едитнато - no blue abc ... но много си ме радваха. :gracho:

Значи компа който имам е обновена версия на старата щайга. Принципно съм РС фен но незнам защо напоследък ми беше влезнала идеята да си купувам конзола.Компютъра го използвам за всичко но искам когато играя качественни и известни игри да нямам проблем с подкарването им и да мога същевременно да им се насладя на графиката която предлагат

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Авг 2009 18:25

Ами всичко вече си зависи от теб самия. Но аз лично на твое място бих изчакал малко до излизането на нови видео карти и бих си сглобил един доста добър компютър. За конзолите - абе те са будала работа - конзолата лесно ще я купиш, ама после? Или трябва да си купуваш оригинални игри, който са безбожно скъпи (поне да зен), или да кихнеш към 50 кинта да ти я хакнат, но в този случай гаранцията ти отлита е ако се случи нещо кофти си с подвита опашка ... Така че това е съветът ми - изчакай малко и си купи добър компютър. Нека и някой друг да се изкаже все пак. Не е единственият вариант този моят.

Профил Skype

Публикувано на: 11 Авг 2009 22:50

:D :D :D

Профил

Публикувано на: 11 Авг 2009 23:48

9800GT е много по-изгодна и на далавера от КОЯТО и да е версия, edition, модел на 9600GT.

Аватар
В момента играе: Many Games ! Чакам да излезнат : Crysis 2 , Diablo 3 , Starcraft 2 , AvsP
Публикувано на: 13 Авг 2009 17:47

Номер 5 !!!

Профил Skype WWW

Аватар
В момента играе: всичко
Публикувано на: 13 Авг 2009 18:37

Изчакваш да излязат DX11 видео картите!

Профил

Публикувано на: 13 Авг 2009 22:13

Вчера гледах и бая се чудех между две видео карти Nvidia GTX 260 Core(216)-198евро и GTX 275-220евро.Първоначално си мислех да взема Nvidia GTX 260 Core(216) с която да изкарам докато излезнат новите видео карти, но понеже от магазина от кадето си мислех да я купя ми казаха,че я нямат в наличност и трябва да я поръчат.После обаче се отказах и си викам я чакай да видя в друг магазин как стоят нещата и тогава видях,че Nvidia GTX 275 е с около 20 евро по-скъпа и следователно бая се замислих дали да я купя ама си казах я чакай да видя какво сте ми отговорили след това ще му мисля.Честно казано съм малко объркан понеже ако я взема с нея мога да изкарам около една година докато излезнат DX 11 видео картите и им паднат цените.

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
Публикувано на: 13 Авг 2009 23:21

Ами ако мислиш, че до една година пак ще имаш солидна сума, с която да си вземеш прилична DX11 карта, вземай сега GTX-a. Иначе - съветвам те да изтърпиш мъничко :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Авг 2009 16:54

denik написа:
Ами ако мислиш, че до една година пак ще имаш солидна сума, с която да си вземеш прилична DX11 карта, вземай сега GTX-a. Иначе - съветвам те да изтърпиш мъничко :)

За чий ги взимате тия карти като няма игри никви в момента? даже задаващи се игри с някви по сериозни енджини не се очертават.. кво ще играете хич не ми е ясно.... и хай едн карта да вземете сега кво ще пуснете на нея? игрите които ще излизат до края на годината ще хвърчат на 8800ГТ например даже на по нисък клас карти...
Ако някой успее да даде логично обеснение за какво да се купува мощна карта е добре дошъл :)

Профил WWW

Дидко Бандитко
Аватар
Публикувано на: 14 Авг 2009 16:59

аз никаква няма да си вземам :?

иначе, ок

Профил