Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Новият ми компютър
Публикувано на: 10 Авг 2009 18:36

Таа време ми беше да си сменя шайгата :lol:
Компютърът, който съм набелязал, има горе долу следните характеристики:

Intel E5200 – 2ядрен 2.5 Ghz
Дъно на Asrock
Хард Hitachi 500 gb
2 Gb ram
Video card Gforce 9600 – 512 mb

Въпросът ми е ще подкарвам ли новите игри без насичане (не задължително сичко на убер хай, разбира се) и дали конфигурацията става :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Autism

Профил Skype

Аватар
Заглавие: Re: Новият ми компютър
Публикувано на: 10 Авг 2009 18:49

Правиш така:

Взимаш новия 6300 проц, който е на 2.8 гиги (внимавай защото има същото име, който е по-стар, топъл и гаден) 5200 отдавна му мина модата
Асрок, ако си вземеш ти дава 6 месеца без да имаш проблеми... Вземи си едно П35 Асус - примерно под 200 лв има и са много стабилни, слагаш последния БИОС и заспива завинаги. Гледаш да е 9R южен мост, за да можеш след време да сложиш още един диск и да отлетиш в РАИД0.
Рам - 2х2 гиги АдатаЕкстрем на 800 мегахерца, ако ще клокнеш ще отидат на 1000 мегахерца - около 60 лв или 120 съответно, ако искаш 8 гиги. (но за повече от 3 гиги ти трябма Глиста или /PAE
Диска ти е 640 ААKS WD, или някой 640 Black примерно. - по-студени, по-бързи, по-евтини (блека е с 15 лв отгоре, но си струва парите) Слагаш ги на вградения в южния мост контролер, не на Микрона... Може да хвърлиш око и на Самсунг. НИЩО друго!
Видео - за каквото ти стигнат парите като гледаш да не е ДДР2 и 64 битов достъп... :)
А и е хубаво да отделиш и едно 70-80 лв за по-стабилно захранване с поне 2 линии на 12 волта - примерно някакъв Чифтек или Фортронче...

Профил

Публикувано на: 10 Авг 2009 18:59

The.Rampage.Rado написа:
...

Мерси за добрия пост! :)

Имам един въпрос:

Цитат:
Взимаш новия 6300 проц, който е на 2.8 гиги (внимавай защото има същото име, който е по-стар, топъл и гаден) 5200 отдавна му мина модата

Каква е разликата, защото останах с впечатление, че е много малка?

За останалото ще се консултирам на място, идеята е около 600 лв. да излезе всичко.

http://en.wikipedia.org/wiki/Autism

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 10 Авг 2009 19:19

Ми, ако 1 гигахерц стокова честота му викаш малка разлика бих казал и по-тънка производствена технология, следователно по-ниска консумация. По-висок множител и шина - следователно по-добър клок с по-евтини други компоненти. От няколкото бройки, за които съм чел в България всички палят на 4, някои са ги застабили на толкова, други не са ги оставили или още ги мъчат, но определено се клоква по-добре. А ако ще го ползваш на сток си е по-добър с поне 33% Малко му е кеша, но на 5200 не е повече, така че.. :)

Профил

Публикувано на: 10 Авг 2009 20:24

Хубаво пише за clock, че и 4 GHz, ама не го питаш и пишеш за Cooler за CPU-то още изръсване на кинти :). Да, с BOX-овият става, наистина... ако днес сме Коледа, ама... при температури 40 градуса къде отиваш може би...

Аватар
Публикувано на: 10 Авг 2009 21:46

Клока върви с по-добър кулер разбира се.., но аз с моя пре-дървен 2140 от 1.6 съм му на 2.5 за 24/7 без да забелязвам аномалии... Дори съм го държал на 2.9 без проблем и до там просто защото не ще повече..., пробван и с бокса и със Сайлънт Пайп и 2 перкоча на него.. все тая.. - дървена бройка.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com