Автор |
Съобщение |
Seigar -X-
|
|
В момента играе: Fallout Van Buren
|
|
Заглавие: [Arena] Вашето MMORPG Публикувано на: 05 Авг 2009 23:37
MMORPG vs. MMORPGНапишете вашето любимо ММОРПГ, което сте играли или играете в момента и причините заради, който го играте. Example:Моето любимо MMORPG е без съмнение Warhammer Online. Харесвам атмосферата и сериозния тон в играта. Харесва ми, че играта е масивно Team Work. Там сам нищо не можеш да постигнеш. Харесва ми също разнообразния геймплей и многото класове с уникален стил на играене. Другото нещо, което ми харесва в играта са хората, който я играят. Там да срещнеш просяк или дете на 9 години ревейки, че са го пребили на дуел с купения му роуг (всяко дете иска да е нинджа и да печели постоянно) или караници за расизъм/аз съм по про от тебе/L2P няма да намериш (поне няма такива в моя сървър). Във всичките ми гилдий, който съм бил в Warhammer Online (6) аз съм бил най-малкия от всички мембъри по години. Освен това харесва ми и историята на играта. Warhammer вселената се развива около постоянни войни и Mythic са направили точно това в тяхната игра WAAAGH!
___________________________________ US Release: Call of Duty: Black Ops BG Release: Кално Дупе: Черни Операции (by kom4o)
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: [Arena] Вашето MMORPG Публикувано на: 05 Авг 2009 23:50
Играх десет дневният триал на WAR и останах очарован. Така, че WAR.
|
|
|
|
|
MARiNZ0
|
|
|
|
Заглавие: Re: [Arena] Вашето MMORPG Публикувано на: 06 Авг 2009 01:45
В момента играя WAR и може да се каже, че то ми е любимото. Харесва ми това, че може да се пренебрегне изцяло PvE-то и да достигнеш максимално ниво само с PvP.
___________________________________ You can't kill me. I'm already dead to this world.
|
|
|
|
|
DJ Cat
|
|
|
|
Заглавие: Re: [Arena] Вашето MMORPG Публикувано на: 06 Авг 2009 01:48
Уар опредено ми е любимото,но веднага след него на няколко крачки е Гилд Уорс.Макар че отдавна съм ги заебал тези игри.....
|
|
|
|
|
indigo
|
|
В момента играе: RL - worst game ever.
|
|
Заглавие: Re: [Arena] Вашето MMORPG Публикувано на: 06 Авг 2009 09:04
Най-дълго съм играл Ултима, на второ място УоУ. По-малко Линейдж, Евъркуест и разни фрий-та. Мноооого малко УАР и ГилдУорс.
Най-доброто ММО е Ултима, но е много прецакано от хакерчета, както и Евъркуеста. УоУ беше супер преди Бърнинга, после тръгна само надолу с всяка версия... но пък е почти чисто от хакове и малкото които ги има не влияят особено много.
___________________________________ What's a real girl? Is it something fap-able? indeedhewasshady.
|
|
|
|
|
wannabe
|
|
|
|
Заглавие: Re: [Arena] Вашето MMORPG Публикувано на: 06 Авг 2009 09:17
WidowmakeR написа: Играх десет дневният триал на WAR и останах очарован. Така, че WAR. И аз така си казах за Age of Conan и се преебах да си я купя...Нема такъв боклук
|
|
|
|
|
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
|
В момента играе: A dance with rogues
|
|
Заглавие: Re: [Arena] Вашето MMORPG Публикувано на: 06 Авг 2009 10:10
Преди много време - Lineage 2. Имам много приятни спомени от тази игра и няма как да не я спомена. Сега Dungeons and Dragons Online. Лично предпочитам готини PvE dungeons/мисии, които изискват teamwork, отколкото PvP и DDO предлага това. Има lore + Dungeon master voice във всяка инстанции. A в някои подземия има и доста eye candy.
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: [Arena] Вашето MMORPG Публикувано на: 06 Авг 2009 12:12
WAR доказа, че може да има по-грозно ММО и от WoW . Че може да има по-циклично и еднообразно MMO и от Lineage 2. Че може да има по-неприятна комбат система и от LOTRO. MARiNZO изтъкна единствената (ама наистина единствената) положителна черта на играта - качването от ПвП. А за тези, които смятат, че триъла всъщност дава представа за играта - грешат много . Играта е забавна горе долу до T2, после става яко цикъл и еднообразие. WoW от своя страна е играта, която не ми е била интересна и една секунда. Определено ММО'то, което съм играл най-много е Lineage 2. Главно заради огромното количество приятели, масовото ПвП, икономиката и политиката. Спрях да я играя основно, защото съпорта е на ниво 0 - ботове, e-bay... За това и не възлагам големи надежди на AION. Все пак става въпрос за същите NC Soft. ММО'то, което ми е допадало най-много като стил, визия и бойна система - определено е Age of Conan. Жалко, че го пуснаха с година по-рано . Няколко пъти съм почвал триъл на Eve Online. Изглежда като повече от яка игра. Невероятно красива и различна от всичко останало. А нещото, което най-много ме привлича е open end или липсата на край в играта (геймърите наричат този тип игри "sandbox"). Не достигаш до момента, в който си събрал всичко и няма за какво повече да играеш. Спира ме да я играя едно единствено нещо - трябва ми поне половин година, за да наваксам поне до някаква степен със скилове и кораби, за да мога да съм поне малко конкурентноспособен.
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
|
wannabe
|
|
|
|
Заглавие: Re: [Arena] Вашето MMORPG Публикувано на: 06 Авг 2009 12:22
Gipo написа: ММО'то, което ми е допадало най-много като стил, визия и бойна система - определено е Age of Conan. Жалко, че го пуснаха с година по-рано . Да,действително като идея и много добра.Обаче като реализация е под всякаква критика.Не може игра с претенции,на година и кусур вече да е пълна с бъгове и то не какви да са ами примерно да спринтирам без да ми взима стамина,или да каствам без да ми взима мана...Както и не може да има 2 пвп сървара,единия от които да е препълнен до такава степен,че практически не става за игра,а другия да няма буквално жив човек в него.И девелопърите толкова време да не се сетят как да го решат тоя проблем...Да не говорим че баланса на класовете е под всякаква критика,и след няколко мащабни ъпдеита няма почти грам подобрение.Просто не мога да си обясня как на пръв поглед толкова добра игра има толкова некадърни дивелопъри
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: [Arena] Вашето MMORPG Публикувано на: 06 Авг 2009 12:28
Аз поне не съм играл ММО, в което ПвП баланса между героите да е наистина добър. Виж на Конан е забавно като играеш с приятели(особено на претъпкани съвръри като Fury). Мачкате всичко наред с минимални загуби.
|
|
|
|
|
wannabe
|
|
|
|
Заглавие: Re: [Arena] Вашето MMORPG Публикувано на: 06 Авг 2009 12:31
Да и тва е така,ама тука пвп-то се състои между демонолог,некромансър и ПоМ.Останалите класове са нещо като фрии килове
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: [Arena] Вашето MMORPG Публикувано на: 06 Авг 2009 12:33
Това се променя много с пачовете. Преди, когато играех PoM беше най-слабия клас. До скоро BS беше най-силен в пвп, преди това пък асасин, преди това пък барбериън... нещата се променят с пачовете .
|
|
|
|
|
ManicSubsidal
|
|
|
|
Заглавие: Re: [Arena] Вашето MMORPG Публикувано на: 06 Авг 2009 13:44
По принцип най-много време съм загубил покрай Уоу-не знам защо, но играта просто ме държеше в лапите си и не ме пускаше, но в един момент ми ставаше досадна! Сега вече Подземията и Драконите ми стана любимото ММО-причините бяха казани по-горе. Притежавам и Гилд Уорс, която не е лоша, но изглежда не е моята игра. Бях очарован от Лотро-имам желание да инвестирам в нея, но няма да стане работата...Уор и АоК не съм играл-нямах нерви да им тегля триалите.
От безплатните ММОта най-съм се кефил на Last Chaos и на Requiem:Bloodymare.Тези двете игри ми бяха доста приятни, едната я играех с един американец-тъкмо си тренирах англ., а пък другата си имаше Бг Гилд, който се разрастна доста(над 120 човека), но в последствие се разпадна и постепенно спрях да играя-въпреки това, ми остава любимото безплатно ММО.И така...с времето съм играл много игри от тази жанр, но тези ми влязоха под кожата(е и с Лайнейдж и МУ, но не ми харесаха особено)
|
|
|
|
|
Seigar -X-
|
|
|
|
Заглавие: Re: [Arena] Вашето MMORPG Публикувано на: 06 Авг 2009 14:24
Gipo написа: WAR доказа, че може да има по-грозно ММО и от WoW . Че може да има по-циклично и еднообразно MMO и от Lineage 2. Че може да има по-неприятна комбат система и от LOTRO. Чесно да ти кажа слушал съм много ревюта за WaR , конкретни мнение на хора за играта но това никога не съм го чувал "по-циклично и еднообразно". Пич ти пробвал ли си повече от 1 клас в играта ? Но това, което ме очуди най-много от изказването ти беше "по-неприятна комбат система". Пич ... цъкал ли си Dark Ages of Camelot ? Метни му едно око по някое време и после ми кажи коя игра е с най-кофтито combat system (Не че имам нещо против играта дори напротив , мене много ми хареса но само интерфейса и комбатите ме отблъснаха).
___________________________________ US Release: Call of Duty: Black Ops BG Release: Кално Дупе: Черни Операции (by kom4o)
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: [Arena] Вашето MMORPG Публикувано на: 06 Авг 2009 16:40
"Пич", играх с всички герои в играта (най-много ми допаднаха шамана и Chosen). Еднообразното е това, че в един момент сценариите стават доста досадни, а те са основния начин за качване на експ. ПвЕ'то в играта е толкова отблъскващо, че дори не искам да го споменавам. Другото лошо е, че играта изобщо няма End Game. Да разчиташ веднъж на ден да стане някой сийдж... В повечето случаи RvRто е всъщност PvE... Единия риълм превзема една крепост и фарми, другия риълм превзема друга... със същата цел... и почти не се засичат. DAoC бие WAR в отношение RvR. Освен това е доооооста по-стара, за това сравнението е малко неправилно.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: [Arena] Вашето MMORPG Публикувано на: 06 Авг 2009 17:36
Предполагам че това RvR доказва,как една наистина добра идея може да бъде реализирана адски куцо.Защото като чуеш RvR и си представяш едва ли не как на едно открито бойно поле се сражават между 1500 и 2000 души,а то пък какво било Ако трябва да говорим за балансирано PvP,то победителят несъмнено е Guild Wars.Както и да си нагласяш билда,каквито и врътки да правиш,никога няма да станеш OP.Но пък самото PvP е толкова дървено,че омръзва адски бързо. В PvP отношение,моят личен победител е WoW.Вярно,баланс липсва още от самото начало на играта,но битките са много динамични,приятни и свежи В PvE аспект играта също е много добра.Босовете са направени трудни и изискват много тактика и мислене.Тъжното е,че след 10тата битка с бос X започваш да правиш действията механично и се губи изцяло тръпката от баталията.
|
|
|
|
|
Seigar -X-
|
|
|
|
Заглавие: Re: [Arena] Вашето MMORPG Публикувано на: 06 Авг 2009 18:24
Gipo написа: "Пич", играх с всички герои в играта (най-много ми допаднаха шамана и Chosen). Еднообразното е това, че в един момент сценариите стават доста досадни, а те са основния начин за качване на експ. ПвЕ'то в играта е толкова отблъскващо, че дори не искам да го споменавам. Другото лошо е, че играта изобщо няма End Game. Да разчиташ веднъж на ден да стане някой сийдж... В повечето случаи RvRто е всъщност PvE... Единия риълм превзема една крепост и фарми, другия риълм превзема друга... със същата цел... и почти не се засичат. DAoC бие WAR в отношение RvR. Освен това е доооооста по-стара, за това сравнението е малко неправилно. Човек играл си WaR колкото аз съм играл Lineage (сиреч ден) ORvR е базиран малко като Assault режима в UT (Offence , Defence). Превземането на и пазенето на Keep-ове е ежедневие в WaR. Точно от там се зимат Bad Ass сетовете. Но това ме уби обаче "почти не се засичат" ... пич ... точно това засичане става постоянно. За да се "Lock" една зона (Lock-не ли се една зона се дават масивен Renown или както всяко дете го знае "Honor" и Influence) трябва всички Battlefield Objectives + Keeps да са превзети в дадена зона за около час , час и половина. Другата факция разбирасе иска да е задник и преебава повечето пъти нещата и тогава нормално стават зверските Keep Defence който в т4 траят от 1 до 3 часа. Иначе говорейки за PvE, Warhammer разполага с найстина оригинална идея наречена Public Quests. Това че не си намирал гилд или хора, с който да ги правиш е само минус към преценката ти. За сценарийте няма какво да кажа освен, че са нормални режими на играта. Ако сравняваме с други MMORPG и техните Scenarios и Battlegrounds , War има най-голямото разнообразие от тях.
|
|
|
|
|
wannabe
|
|
|
|
Заглавие: Re: [Arena] Вашето MMORPG Публикувано на: 06 Авг 2009 22:50
Бе уоу си остава най-доброто,квото и да ми говорят малките хейтърчета
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: [Arena] Вашето MMORPG Публикувано на: 06 Авг 2009 23:03
Seigar -X- - думите ти по-скоро описват нещата като "как би трябвало да бъде". Моите пък ги описват като "как всъщност са". В играта имам вложени 2 таймкарти от по 60 дни + дните, които си върваха с играта.И съм ги изиграл до край. Идеята за Public Quests е добра, единствената положителна черта на играта в ПвЕ отношение. Аз играех на Eltharion, уж пълен сървър, пък цялото "lock" се състоеше в ПвЕ срещу кийпърите. С малки изключения, разбира се.
Не е нужно да съм на твоето мение, нали знаеш?
|
|
|
|
|
alfadur
|
|
|
|
Заглавие: Re: [Arena] Вашето MMORPG Публикувано на: 07 Авг 2009 00:40
OFFTOPIC : Ех, защо нямам пари за ММОРПГ-та като вас Определено любимото ми ММОРПГ е WOW. Поне едно време ми беше любима, но твърде зарибяваща, доста ми пречеше на социалният живот. Играх Lineage, но ми беше толкова еднообразна, че нямаше накъде повече. По-скучна игра като геймплей не съм виждал. Може би убиването на босовете по-късно и масивното ПВП, да е интересно. Но до тогава има много левъли. А те са изпълнени с убиване на чудовища до безкрай (Това не знам кой може да го отрече). Няма куестове има само безмислено цъкане на два бутона. Това е играта. Поне за мен е и винаги се чудя какво харесват толкова много в Lineage. World of Warcraft от друга страна вече е станала подобие на L2. Единствената задача на играчите е да се озъбят с добри айтеми, за да могат да убиват по-лесно босове. Едно време също започваше да става такава , но сега вече е под всякаква критика. Изгуби се от амосферата на играта вече. Безплатно ММОРПГ: Най- ми хареса Му онлайн (еее...знам какво ще кажете, но бях доста по-малък от сега). Perfect World играх повечко, но и тя лесно умръзва (Става като лайнейдж, убиване на чудовища и това е ). Също имаше и така нареченият "Зен шоп", който ме дразнеше, тъй като нямах пари, за да плащам за улесненията в играта. Тегля се Reguiem: BLoodymare, ако някой има, който я играе - да каже, та да ме светне за нея в играта
___________________________________ Щастливи ли сме?
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|