СУ vs УНСС vs НБУ

Нещата от живота

Кой е най-добрият от 3те университета

СУ
28
55%
УНСС
4
8%
НБУ
19
37%

Общо гласове: 51

Аватар
wannabe
Обратна връзка:

Re: СУ vs УНСС vs НБУ

Мнение от wannabe »

The Only написа:Докато учебният план на КН, Инф, СИ в СУ е много много по-добър.
Да много хора мислят като теб,щото много хора не осъзнават голямата разлика между КСТ и спецялностите във ФМИ
theonly

Мнение от theonly »

Напротив - точно защото я осъзнавам виждам колко излишни са огромна част от предметите в програмата на КСТ. Физиката е от малкото които си заслужават, особено при реализация в софтуер за симулации и игри.

В същото време химията е един от абсолютно излишните предмети.
Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former.
- Albert Einstein
Аватар
wannabe
Обратна връзка:

Мнение от wannabe »

The Only написа:особено при реализация в софтуер за симулации и игри.
Е очевидно не я разбираш.В КСТ на софтуер не се набляга.Там,както и във всички останли спецялности в ТУ,се опитват да те направят инженер.А инженер без основни познания по физика и химия не става.Разликата междо компютърно инженерство и информатиката в СУ е огромна.А и на запад системата е същата - 1ви курс се учат всякакви основни науки,без значение колко са свъразни със спецялноста.Всеки спецялист,не зависимо в каква област се нуждае от обща култура

Аз лично програмист не искам да ставам,за тва няма и да уча във ФМИ,нищо че имам възможноста
Аватар
progata

Мнение от progata »

Жорикс е прав Математика,Физика и Химия са важни в инжинерството и не са някаква си не резонна прищявка.
BULGARIA AIR - леФски ПАДА, НИЕ НЕ!!!
theonly

Мнение от theonly »

Може и прав да си. Най-вероятно греша. Не мога да кажа със сигурност тъй като не съм учил там. Просто изказвам лично мнение според това което мога да видя.
Jorix написа:В КСТ на софтуер не се набляга. Там, както и във всички останли спецялности в ТУ,се опитват да те направят инженер.
Е, да, очевидно е, че не се набляга на програмирането, но и това на което се набляга също не му е много там мястото. По това, което мога да видя се опитват да съчетаят КН с електроника, което не е лоша комбинация при правилно подбрани предмети.

Понятието инженер не е толкова тясно, и не винаги е нужно да засяга част от химията или физиката.
Jorix написа:А и на запад системата е същата - 1ви курс се учат всякакви основни науки,без значение колко са свъразни със спецялноста.
Но тук обаче си в голяма грешка :)
Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former.
- Albert Einstein
Пръч

Мнение от Пръч »

The Only написа:Напротив - точно защото я осъзнавам виждам колко излишни са огромна част от предметите в програмата на КСТ. Физиката е от малкото които си заслужават, особено при реализация в софтуер за симулации и игри.

В същото време химията е един от абсолютно излишните предмети.
Абе от тоя пост ти съдя, че не си за инженер - на физиката основното и приложение било за софтуерни симулации и игри?! wtf? Или промени основно начина си на мислене, или се откажи докато е време.
Понятието инженер не е толкова тясно, и не винаги е нужно да засяга част от химията или физиката.
Е да, но в случая с изчислителна техника и PCта, за съжаление засяга прилично и от двете - за химията съм донякъде съгласен - единствената химия, която ти трябва е химичен състав на различните видове транзистори и базови познания за електропроводимост, а се учат и някои ненужни неща.

Ама без електротехника да се водиш комп. инженер е абсурдно, а тя почива на физиката.
theonly

Мнение от theonly »

Ти глупак ли си не мога разбера или се просто се правиш на такъв?

Я прочети пак точно тоя абзац и се осъзнай, че пиша позитивно за физиката, като съм споменал НЯКОИ приложения където има особело голям принос. Физиката е предмет, който има малко или много важност в почти всяка научна специалност.

Да виждаш някъде дума, която лимитира до посочените от мен приложения? Осъзнай се малко и чети преди да говориш простотии, щото става смешно.
- Albert Einstein
Аватар
R7KWHR3k
В момента играе: всичко

Мнение от R7KWHR3k »

СУ
Nocturne
Curse of the Sands
Обратна връзка:

Мнение от Nocturne »

Да ви еба и смешните прависти :lol:
Аватар
Pennywise
Latinica

Мнение от Pennywise »

• :?
Симо написа:снощи
пиян
без книжка
съм карал без колан
чужда кола
пълна с крадена царевица
облечен като полицай
Аватар
zip0
Обратна връзка:

Мнение от zip0 »

Аз бях гласувал за НБУ, но си променям вота. УНСС е университетът - с тия намаления за пиячка! :lol:
Аватар
Till.Lindemann

Мнение от Till.Lindemann »

НЕ
СЕ
АА
:rockon:
Аватар
Gipo

Мнение от Gipo »

Важното е, да не е СУ :o
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
Аватар
Tiny
но с големо съ̀рце
В момента играе: A dance with rogues
Обратна връзка:

Мнение от Tiny »

zip0 написа:Аз бях гласувал за НБУ, но си променям вота. УНСС е университетът - с тия намаления за пиячка! :lol:
К'ви намаления, я кажи :D
A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
Аватар
zip0
Обратна връзка:

Мнение от zip0 »

Мr.Anderson

Мнение от Мr.Anderson »

Ама Вие навсякъде сте учили и завършили и сте много навътре с нещата, а?
Do you know what "nemesis" means? A righteous infliction of retribution manifested by an appropriate agent. Personified in this case by an 'orrible cunt... me.
Аватар
Tiny
но с големо съ̀рце
Обратна връзка:

Мнение от Tiny »

Пффф, евтина сензация. ISIC карти имат повечето университети :roll:
A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
Аватар
Tiny
но с големо съ̀рце
Обратна връзка:

Мнение от Tiny »

Пффф, евтина сензация. ISIC карти имат повечето университети :roll:
Аватар
Excess

Мнение от Excess »

По темата университети, някой може ли да каже две-три думи за Пловдивския?
The Grim Reaper
Шефа на Кенефа
В момента играе: на троянска чушка
Обратна връзка:

Мнение от The Grim Reaper »

Excess написа:По темата университети, някой може ли да каже две-три думи за Пловдивския?
аз мога една да кажа - хуй :D
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
Публикувай отговор