Автор |
Съобщение |
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
|
В момента играе: A dance with rogues
|
|
Заглавие: Re: SW: The Old Republic Публикувано на: 23 Юни 2009 16:58
Sith'ari e легендарният спасител на ордена им, който ще върне баланса в силата. Ако се не лъжа го описват като перфектно създание. По-късно ще доведе до унищожението на Ситската империя, което пък ще ги направи по-силни Бейн се доближава най-много до това.
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
|
|
|
|
|
Дади
|
|
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
|
|
Заглавие: Re: SW: The Old Republic Публикувано на: 23 Юни 2009 17:06
Rico написа: А как ще се оправят с диалозите? Voice acting, нещо? Щот' тия новите места и неща за вършене вероятно включват и доза нови диалози, които ако не са с оригиналните гласове ще е малко кофти :-/ Така или иначе е интересно, де, и кат' излезе ще си тургам отново играта ^.^ Пък що се отнася до историята на ситите, Варгот се тупаше по гърдите, че много разбирал ;-р Мен ми е по-скоро мълга, тъй като и двете породи религиозни фанатици не ме интересуват особено, но така или иначе TOR ще доизясни много неща по древната история. Иначе Тайтoн (Tython) е родната планета на първите хора, докоснали се до Силата. В един момент едните откриват Тъмната страна, скарват се с другите, сбиват се и в крайна сметка губят и биват прокудени. Постепенно се озовават на Корибан, където живее раса извънземни, наричащи се сити. Те приемат тъмните джедаи за свои богове и постепенно двете понятия се сливат в едно. Ситите набират сили, изграждат империя и решават да нападнат джедаите за отмъщение. Те, под водачеството на Нага Садоу нападат Републиката и това се нарича Великата хиперпространствена война (The Great Hyperspace War), но убийте ме ако знам какво точно се случва там Джедаите в крайна сметка печелят, а ситите са изтласкани. Те се връщат в Непознатите региони на галактиката и започват да възстановяват империята си. Хиляди години по-късно на сцената се появяват Фреедон Надд (някакъв сит, ба ли му майката, бивш джедай, убийте ме ако знам нещо повече за него, четете в уукипедия), който се вселява в джедая (май?) Екзар Кун и го потиква да нападне Републиката. Следва нов драматичен конфликт, познат като Ситската война (The Sith War). Републиката пак печели. Няколко години по-късно мандалорианците решават и те да си пробват късмета с организирането на война и като цяло успяват да изтласкат Републиката, докато двама джедай - Реван и Малак не решават да вземат участие във войната и не въвличат със себе си целия джедайски орден. Те обръщат хода на войната, но се подават на Тъмната страна, стават сити и след като разбиват мандалорианците се обръщат срещу Републиката. Който е играл КОТОР 1 знае за какво става въпрос :Д После идва КОТОР 2, след това едни петстотин (примерно) години мир и накрая Ситите се завръщат (ТОР). Оттам насетне има едно голямо празно място в историята, тоест няма книги, комикси и игри в този времеви период, тъй че не знам какво се случва ;-р После идва Бейн ! Wohooo ^.^ Ей за него поне знам, оти Бейн = крийг. Хиляда години преди епизод 1 ситите се реформират под "Братството на тъмнината" и се бият срещу Републиката и джедаите (каква изненада). Един млад сит, приел името Дарт Бейн преценява, че Братството твърде много се е отдалечило от ученията на истинските сити и е твърде слабо и затова крои планове да го унищожи. Кроежите му са успешни, Братството е заличено, а Републиката си мисли, че окончателно е победила ситите. Междувременно обаче Бейн е още жив и създава Правилото на двамата. Тоест оттук тръгва идеята, че ситите трябва да са само двама - учител и ученик; един, който да притежава силата и един, който да иска да я получи за себе си. Хиляди години по-късно учението на Дарт Бейн довежда до Дарт Сидиъс/Император Палпатин, който най-накрая установява ситски контрол над цялата позната галактика, само за да бъде победен от Избрания - Анакин Скайуокър. Пет години по-късно Палпатин се завръща (сложно е) и се опитва да възстанови Империята си до някогашното й величие, като дори съумява да обърне Люк към Тъмната страна, но бива победен от Лея, която връща брат си към светлината. И така 130 години. И тогава се появява Дарт Крейт, бивш джедай, някога участвал във войните на клонингите, който създава нов ситски орден и отново превзима (горе-долу) галактиката. На пътя му се изпречва пра-внука на Люк Скайуокър - Кейд Скайуокър. Който иска да разбере повече да чете Legacy комикс поредицата ;-р Извинявам се за евентуалните фактологически грешки Който иска повече - да чете тук ;- )
___________________________________ "Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
|
|
|
|
|
Rico
|
|
|
|
Заглавие: Re: SW: The Old Republic Публикувано на: 23 Юни 2009 17:17
Не мисля, че Ревън е от тъмната страна, не и истински. По скоро изучава и двете страни за да може да се подготви добре за търсенето на "истинските сити". Карт, Кандеръс, Крея на доста моменти подчертават, че дори като "Сит" запазва инфраструктурата на Републиката и най безболезнено я завладява, преди да стане майнд суайпа и Малак да поведе. За да може галактиката да е готова и подготвена за битка. Бих го причислил като сив, Крея доста загатва точно за това.
___________________________________ Though they sink through the sea they shall rise again; Though lovers be lost love shall not; And death shall have no dominion.
|
|
|
|
|
the_presator
|
|
В момента играе: CSS, SW: Empire at War, Legacy of Kain
|
|
Заглавие: Re: SW: The Old Republic Публикувано на: 23 Юни 2009 17:47
Цитат: Пет години по-късно Палпатин се завръща (сложно е) и се опитва да възстанови Империята си до някогашното й величие, като дори съумява да обърне Люк към Тъмната страна, но бива победен от Лея, която връща брат си към светлината. wtf. знам че има книги които разправят за действията след Завръщането на Джедайте, но не знаех това. Дарт Вейдър не убива ли Лодр Сидиус на борда на 2-рата Звезда на Смъртта?? нали го мяташе в някаква дупка, пък и самата звезда после избухна???? как може тоя грозник и дъртак да оцелее след такова нещо?
|
|
|
Дади
|
|
|
|
Заглавие: Re: SW: The Old Republic Публикувано на: 23 Юни 2009 17:51
Рико, трудно е да се каже по простта причина, че знаем твърде малко за Реван преди Джедайската гражданска война. :- ) Много вероятно е той да напада Републиката именно за да я подготви за Истинските сити. Или може би иска да я завледее, за да я управлява и сам да я подготви. Наистина нищичко не се знае и ще трябва да почакаме докато излезе ТОР, за да разберем.
Но че Реван се отдава на Тъмната страна и става сит не мисля, че може да има спор. Самият факт, че приема титлата Дарт и че оставя холокрон със ситско учение след себе си. Може би това не е било първоначалното му желание, може би не става сит по собствено желание, а се жертва на Тъмната страна в името на по-голямото Добро, както Крея предполага. Но в един момент Тъмната страна го обладава и той изцяло приема ролята си на сит, нищо че може би все още е таил мисли, за мирна Република. То и Darth Caedus първоначално приема Тъмнината, вярвайки че тя води към хармония и засилване на Галактическия алианс и стабилизиране на галактиката. Но в крайна сметка Тъмната страна изкривява всекиго и пъроначално идеалистичните му мечти биват изкривени, а самият той се превръща в поредния диктатор, задуващ за повече сила :- )
the_presator, да, но Палпатин има резервен план. На планетата Бис той е подготвил семето на втора своя империя. Същестува огромна зала, изпълнена с негови клонинги, в които той вселява духа си и поема контрол над новата си империя и съумява доста да натисне Новата република :- )
___________________________________ "Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: SW: The Old Republic Публикувано на: 23 Юни 2009 17:53
Дади, относно диалозите в Restoration mod-a, не се притеснявай, в папките на играта има неизползвани такива, именно те ще се използват за направата. Просто, притиснати от срокове (ако си спомняте, бяха под изключителен натиск да я изкарат именно за Коледа), Obsidian нямат възможност да използват голяма част от текстури, диалози, оръжия, убийства, etc. и затова наш'те момчета ги 'зимат и ги слагат в мода. Ако искаш, можеш да се поровиш из YouTube и да провериш за кътсцени (особено ако Изгнаницата умре на Малакор, има една зарибяваща) и ще се увериш. Така че спокойно, мода ще си е имба. Относно това дали Реван е сив - е то толкова подсказки имаше, че вместо само да го загатват, биха могли да сложат триста табели "СИВ!" Las Vegas style над кратуната му и така да си ходи човека (не особено оригинална или смешна метафора, но ме разбрахте). Timeline.Гласът на актьора ми прилича на този на Адмирал Хакет от МЕ, някой ако го намери за сходен, да се обажда... защото това наистина означава, че всички, всички (почти всички) диалози в играта ще са озвучени.
___________________________________ 私の拳は、死の出血!あなたの運命へようこそ!
|
|
|
|
|
Nocturne
|
Curse of the Sands |
|
|
|
Заглавие: Re: SW: The Old Republic Публикувано на: 23 Юни 2009 17:58
В крайна сметка както винаги Републиката ще ги смачка отново
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: SW: The Old Republic Публикувано на: 23 Юни 2009 18:00
Van Zan написа: В крайна сметка както винаги Републиката ще ги смачка отново Нали, ще дойдат плюшените мечета, които със стрели и камъни убиват бронирани щурмоваци
___________________________________ Стилян.
http://en.wikipedia.org/wiki/Autism
|
|
|
|
|
Nocturne
|
Curse of the Sands |
|
|
|
Заглавие: Re: SW: The Old Republic Публикувано на: 23 Юни 2009 18:04
Хаха най-епик малоумната сцена просто. АтСт пада от 2 дънера Дам бая яка техника ще да имат имперците
|
|
|
|
|
Дади
|
|
|
|
Заглавие: Re: SW: The Old Republic Публикувано на: 23 Юни 2009 18:11
Draksis написа: Гласът на актьора ми прилича на този на Адмирал Хакет от МЕ, някой ако го намери за сходен, да се обажда... защото това наистина означава, че всички, всички (почти всички) диалози в играта ще са озвучени.
Те Bioware официално потвърдиха, че играта е fully-voiced :-0 Представям си отсега как ще е миниму 30 гигабайта добиче Иначе 10х за разяснението покрай мода Стийл, макар принципно да съм съгласен и да не харесвам еуоките, трябва да отбележим, че в самата битка печелят най-вече благодарение на епично числено превъзходство, предварително заложени капани, хвърляне на камъни отвисоко (което винаги боли!), помощтта на бунтовническите елитни командоси и Чуубака, който открадва една AT-ST канонерка :- ) Клип, ако не вярваш :О
|
|
|
|
|
the_presator
|
|
|
|
Заглавие: Re: SW: The Old Republic Публикувано на: 23 Юни 2009 18:15
е сега те щурмоваците ако са си мислели че ще ги победят на собствена територия
|
|
|
|
Заглавие: Re: SW: The Old Republic Публикувано на: 23 Юни 2009 18:16
Окей, да приемем, че е така, макар че пробвай да хвърлиш камък срещу средновековна броня - пак едва ли ще се усети много, да не говорим за супер футуристична и технологично напреднала такава. Както и да е, ама те представят империята адски мизерно и тъпо навсякъде (смисъл ясно е, че са лоши, но все пак винаги ме е дразнело). Шурмоваците не могат да уцелят и широката страна на слон от 2 метра разстояние, а бунтовниците (които би трябвало повечето да са необучени срещу тренирани войници) небрежно размахват пистолети и хора умират... и т.н.
___________________________________ Стилян.
http://en.wikipedia.org/wiki/Autism
|
|
|
|
|
the_presator
|
|
|
|
Заглавие: Re: SW: The Old Republic Публикувано на: 23 Юни 2009 18:17
е те са с пласмасови брони, какво очакваш
|
|
|
|
Заглавие: Re: SW: The Old Republic Публикувано на: 23 Юни 2009 18:31
Тук съм на страната на Стийл, това с еуоките беше адски недоклатено.
В смисъл я си се представете с карабина, гранати, бронирано АРС и марински ботуши с три реда връзки срещу група маймуни. Кой ще спечели?
Колкото и да не бих искал да обиждам епичността на сюжет от ранга на SW, заставам зад твърдението, че половинметрови пухкави, нежни, красиви, сладки същества не биха могли да победят армия обучени убийци.
|
|
|
|
|
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
|
В момента играе: A dance with rogues
|
|
Заглавие: Re: SW: The Old Republic Публикувано на: 23 Юни 2009 18:43
Дади написа: the_presator, да, но Палпатин има резервен план. На планетата Бис той е подготвил семето на втора своя империя. Същестува огромна зала, изпълнена с негови клонинги, в които той вселява духа си и поема контрол над новата си империя и съумява доста да натисне Новата република :- ) Да добавя, че Палпи е най-силният откъм force сит ^Toва + единственият, който умее force storm (wormholes изяздащи цели звездни флотилии)+с години успява да се прикрие под носа на джедаите. Пък и като постижения е един от най-великите. п.п. и прераждането го прави няколко пъти.
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Re: SW: The Old Republic Публикувано на: 23 Юни 2009 18:52
Draksis написа: Тук съм на страната на Стийл, това с еуоките беше адски недоклатено.
В смисъл я си се представете с карабина, гранати, бронирано АРС и марински ботуши с три реда връзки срещу група маймуни. Кой ще спечели?
Колкото и да не бих искал да обиждам епичността на сюжет от ранга на SW, заставам зад твърдението, че половинметрови пухкави, нежни, красиви, сладки същества не биха могли да победят армия обучени убийци. Но както и да го погледнем, нямаше такова щастие/приятна атмосфера след като победиха и празнуваха вечерта! Единствено на SW1 триумфалната атмосфера се доближава... но си беше култ, просто се изпълва с топлина и кеф сърцето!
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
|
the_presator
|
|
|
|
Заглавие: Re: SW: The Old Republic Публикувано на: 23 Юни 2009 19:05
мда, и мен също много ми хареса happy end-a на последният филм. и X-Wing-овето които пускаха фейерверки над повечето от познатите градове/планети. но в един от последните кадри се видя Джедайският Храм на Корусант, аз съм озадачен нали в епизод 3 Оби Уан и Йода сложиха един фалшив сигнал и си тръгнага, а после??? ако храмът е оцелял защо тогава Люк не се върна там, за да поднови джейските простотии ами се завря в на .... джунглата на нз коя си планета???
|
|
|
|
Заглавие: Re: SW: The Old Republic Публикувано на: 23 Юни 2009 19:17
Мда, никой не може да отрече щастливия край. Оно щото е evergreen на щастието, един вид. Относно това защо на Люк академията му е на Явин, кой знае - прищявка, нарцисизъм, или внушение от страна на Силата?
|
|
|
|
|
Дади
|
|
|
|
Заглавие: Re: SW: The Old Republic Публикувано на: 23 Юни 2009 19:25
Аз се съгласявам, че еуоките са дразнещи и че принципно е кофти те да побеждават. Просто реших да изброя вътрешновселенското обяснение за тяхната победа. Освен това нека всички си спомним за виетнамската война и се попитаме колко вероятно е нетрениран и зле въоръжен противник да бие многократно превъзхождаща го технологично, оръжейно и числено войска? Та, плюшените мечета са дребни, пъргави, трудни са виждани и уцелване. Освен това с лък майче не убиват никого, империята дава жертви предимно в близък бой в следствие на бухалки с камък отгоре (боли!) и големи камъни хвърлени отдалеч (боли, дееба, удрял ли ви е петкилограмов камък? освен това не е сигурно, че някой имперец е умрял, но най-макото падат долу :Д) Иначе щурмоваците изобщо не са представени толкова слаби. Ако погледнете епизод IV при щурмуването на Тантив IV (корабът на Лея, корелианска CR90 корвета :Д) империята дава минимални (!) жертви, въпреки че напада тесен коридор, на края на който ги чакат бунтовниците :- ) ПП За храма няма обяснение. Въпреки че по-късно Люк всъщност по-късно го ползва, де. Има няколко теории - Люк решава да ползва наготово Масаси храмовете на Явин, тъй като му се струва по-лесно. Освен това Явин е отдалечена планета, тайничка, скрита, сред природата и по неговите сметки по-обвързана със Силата. Друга теория е, че старият храм е бил сринат и вместо да се строи от нулата нова сграда се ползват тези на Явин. Така или иначе Люк строи и джедайски храм/главен щаб на Корусант, който по-късно изземва функциите на академията на Явин :- )
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: SW: The Old Republic Публикувано на: 23 Юни 2009 19:56
Виж сега, във Виетнам американците се озовават в непознати води. Партизанските тактики на азиатците се оказват непосилни за тренираните войници на САЩ. Получава се малко така: представи си, че си рицар. Цял живот са ти набивали в главата, че честта е най-важна, че да умреш в битка с меч в ръка е най-голямата възможна чест и други такива измишльотини. И след това си представи, че се изправяш срещу враг, на който не му пука за чест, благородство, копринен сатен и всякакви такива, изправен си срещу враг, който иска да те убие по най-болезнения възможен начин. Той е непознат за теб, воюва по начин, съвсем различен от твоя, ти виждаш, че тактиките и доктрината ти не работят срещу него, ти си сломен, отчаян, приятелите ти измират около теб, не знаеш какво да правиш... психологическия натиск, който оказват виетнамците върху войските на САЩ, е смазващ. Отчасти това е и причината за загубата на Америка. Голям срам за янкитата. Но случая с еуоките не е такъв. За разлика от пухкавите мечета, виетнамците са хора, и макар и не професионално обучени войници, те успяват да сломят американците, защото пък и имат калашници, огнестрелни оръжия. Не камъни и пръчки в ръцете. Освен това еуоките, бидейки полуумни, позволявам си да ги нарека така заради наченките на социална култура при тях, не биха могли да си позволят да се изправят срещу враг, който убива с едно натискане на спусъка. И въпреки това печелят. Да, има някаква истина в това, което ти казваш за партизанските тактики, и сравнението ти между виетнамците и мечетата бе уместно. Но забравяш, че азиатците са имали решителността на патриоти, защитаващи дома си, мотивацията да сломят противниците си физически и психически, за да бъдат оставени "на мира". Силно се съмнявам, че еуоките, нямайки никаква мотивация да се бият с друг биологичен вид, който не встъпва в пряко стълкновение с тях, биха дали жертви заради бунтовниците. Така че заради това е недоклатено, защото пухкави мечета се опълчват на двуметрови войници само заради едната нужда на филма. И печелят. Съжалявам, че толкова много използвах епитета "мечета", но пък не ми хрумна друга дума, за да опиша тези плюшени играчки. Хм, като се замисля, "меченца" би било подходящо. П.С. Съжалявам и за дългия пост. Да еба. П.П.С. Обожавам да споря с приятели, заради приятелския интелигентен тон, който се спазва, не обичайните размени на "благопожелания" измежду останалите членове на форума.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|