Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Dungeons and Dragons Online става Free To Play
Публикувано на: 17 Юни 2009 10:56

Току що играх играта и не, няма ограничение по региони.

Профил

Публикувано на: 17 Юни 2009 12:56

Sentry написа:
Deam..... първия касметлия .... някои друг да е получавал кей за бетата ?

Профил

Футболен разбирач
Аватар
В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013
Публикувано на: 17 Юни 2009 14:23

SeigarX написа:
Sentry написа:
Deam..... първия касметлия .... някои друг да е получавал кей за бетата ?

Човек...пише се DAMN!!!Невежа... :lol:
Сега по темата(?!)-Сентри,я сподели малко впечатления?!

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Юни 2009 16:32

Ами... общо взето D&D Online е всичко, което не съм очаквал от D&D MMORPG. За какво става дума - сетингът не е Forgotten Realms, играта е напълно Instanced без почни никакъв open world, доколкото виждам, играта е action/adventure, където буквално трябва да скачаш и целиш противниците си и решаваш пъзели за да минеш напред, играх час и половина, може би, и level още.

Иначе играта е много добра. Ruleset-а е D&D 3.5 и всичките неща, които идват с него си ги има в играта(feats, skills, enchancements). Има 10 класа - Barbarian, Fighter, Paladin, Monk(платен клас), Sorcerer, Cleric, Wizard, Ranger, Rogue, Bard, и 6 раси - Human, Elf, Dwarf, Halfling, Warforged(платена раса), Drow(платена раса). От alignment-тите липсва Evil. Доколкото разбрах има и multiclassing, но няма advanced class-овете, въпреки че някои от feature-ите им може да се вземат като enchancements.

Лично аз първо си направих wizard, но след това се замислих и си викам "а бе тва е D&D, къв е тоя пършив магьосник сега, дай ще си правя пират" и в момента си имам изрод с две рапири с който причключих няколко куеста. За сега се бия с някакви земноводни демони, които привличат към култа си разни хора от селото и май се опитват да завземат света. Имаше и една крипта, в която се бих срещу скелети и зомбита и един хамбар, където имаше паяци. Общо взето има разнообразие на врагове и някои от тях се влияят повече от един тип оръжия, отколкото от друг.

Въпреки това боят е доста бърз и леко хаотичен заради miss-овете и safe-овете. Малко е дразнещо да си се прицелил точно в някого от 20 сантиметра растояние с еднометровия меч и да ти каже, че си го пропуснал.

Повечето от пъзелите са no-brainer и могат да се приключат само като овършееш всичко наоколо и донесеш каквото са ти пуснали до определеното място. Има и такива, обаче, в които трябва да се мисли и да се реши някаква загадка.

Самите куестове се решават в instance-и, в които имаш различни objectives да изпълниш. До сега е трябвало да търся разни ключове и артефакти, да разбивам алтари, които призовават демони и да защитавам различни обекти от идващи срещу мен врагове. Все пак куестовете имат не-лоша история и за сега ме радват.

Самият MMO елемент е малко свит заради instance-ите и механиката на играта предполага, че можеш да я минеш и сам, стига да си достатъчно добър. С другите играчи общо взето можете да се групирате за различни instance-и, но като цяло групата ви едва ли ще стане много голяма и усещането за масовост го няма, защото просто няма никой друг в куестовете ти, освен ако не искаш ти той да е там. Има ограничено PvP под формата на кръчмарски боища(буквално) и арени, capture the flag и т.н.

Като цяло играта е добра, но е една от игрите, за които човек може да изпита недоумение защо се води MMORPG.

Профил

Публикувано на: 17 Юни 2009 18:17

Offtopic: Panther ти да не си някакъв Forum Watcher ?

Ontopic: Иначе засега играта ми звучи супер :icq4: Само това за "почни никакъв open world" малко не ми хареса :icq17: Надявам се обаче във финалната версия да се пооправи това но ще видим :icq20:

Профил

Футболен разбирач
Аватар
Публикувано на: 17 Юни 2009 19:35

Сейгър, какво имаш предвид?! Просто знам, че Сентри е маниак на тема ммота и мога да го питам...Както и да е! Това, че света не е отворен го знам от една статия в едно друго списание...другото беше ново за мен! Аз не знаех за Дроу, че са ги вкарали...и не знаех, че те и Кованите са "платени"....Между другото колко е голяма играта?!

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Юни 2009 19:50

4gb

Профил

Публикувано на: 17 Юни 2009 20:11

Хмм, в данлоуд мениджъра ми дава:
You may be experiencing network connection issues.
Неква идея от къде другаде да дръпна играта ?

Профил Skype

Футболен разбирач
Аватар
Публикувано на: 17 Юни 2009 20:34

Progressor написа:
Хмм, в данлоуд мениджъра ми дава:
You may be experiencing network connection issues.
Неква идея от къде другаде да дръпна играта ?

Ами, не можеш ли да я изтеглиш???
В превод, горе-долу, това дето ти го пише е:Може да имаш проблеми с интернет връзката...Пробвай пак да изтеглиш, или пък махни мениджъра-не е от най-сполучливите програми за даунлоуд....

Профил

Публикувано на: 17 Юни 2009 21:29

Абе Сентри я кажи от къде да се регнем и да дръпем играта шото бърникам сайта на DDO и така и не мога да го намеря тва безплатното :roll:

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Юни 2009 22:17

Виж линка в първия пост.

SeigarX, след още малко игра видях, че open world има, но основното пак е instance-и.

Профил

Публикувано на: 18 Юни 2009 10:30

Казва ми че съм регистриран и после нито имейл праща,нито ми дава да се логна по някъв начин,нито ми показва откъде да дръпна играта >.<

Профил

Аватар
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
Публикувано на: 18 Юни 2009 12:09

Ами ще чакаш да ти прати мейла, по принцип става мнооого бавно. :) Аз още си чакам. :lol:

Профил Skype

Публикувано на: 18 Юни 2009 14:01

Дано не стане както със Warhammer Online Beta-та дето чаках кей докато не излезе играта :icq13: :icq12:

Профил

Аватар
В момента играе: Starbound, Don't Starve Together
Публикувано на: 23 Юни 2009 01:37

Регнах се в сайта на играта..но сега не трябва ли да ми пратят нещо на пощата ..чакам вече 2-3 дена и нищо не получавам.Другото което искам да ви попитам е трябва ли да си купя играта за да играя или мога да я изтегля от някаде защото линк в сайта не намерих.. :roll:

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Юни 2009 02:27

Closed beta означава, че няма всички да бъдат приети. Все пак не виждам за къде е бързането. И без това след бетата се трият героите.

I am leaving again - one last time?

Профил

Публикувано на: 24 Юни 2009 14:03

малко разяснения понеже я играя от 2 години
играта е на 3 години и е послужила за основа на LOTRO въпреки че до момента lotro има по хубава графика .. сега като излезе Eberron Unlimited ще поддържа dx10

битките са real time тоест изисква се умение на играча а не толкова point and click и да отидеш до тоалетна докато биеш мобове

нещата се случват в Eberron а не във Forgotten Realms .. предполагам че това е заради правата за FR които мисля че са на NWN Online която се очаква към края на 2010-та

free to play:
има 2 опции или f2p или платената
f2p има ограничения от 2 char slots, повечето кадърни куести и раидове за платени с turbine points които може да си купиш с пари или да grind-ваш много като изиграеш повечето куести за елит и получаваш определени turbine points
VIP от друга страна (тоест както беше до сега 20лв/месец) има достъп до абсолютно всички куести и раидове + 500 tp на месец безплатно (отделно от това което ти си grind-неш)

има опцията за споделяне на куест тоест ако играете 6 човека, 5 от тях f2p и един който си е купил всички куести (или е ВИП) той ще може да покани другите да играят с него (ако всичкото това съм го разбрал правилно)

класове:
мултиклас до 3 класа тоест:
ranger 6/rogue 2/fighter X

за момента макс лвл-а е 16 като сега като излезе Eberron Unlimited ще стане 20лвл
(макс лвл по DnD правилата)
предполагам след време ше вкарат и Epic класовете но това е за по нататък

няма бан по ип региони така че нищо не пречи да играеш на US сървърите аз лично предпочитам EU подари доброто community и възраста на играчите .. > 30 годишни предимно

та така ако имате въпроси с удоволствие бих ви отговорил на тях ... питайте :)

Профил

Аватар
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Публикувано на: 24 Юни 2009 15:20

Няма въпроси, супер е обяснението, само че . . . "куестове" по дяволите. И "рЕЙДове", не "рАИдове". Мразим неадекватна употреба на английски език, сори :oops:

Профил WWW

Публикувано на: 24 Юни 2009 15:30

карай бре дреме ми по принцип не пиша на кирилица много и за това карам както си го пиша на английски :)

днес обявиха новия клас който ще излезе заедно с f2p - favored soul - накратко за незапознатите - divine sorcerer, healer class с двойно повече spell points (не се казва мана там)

нещата които не са активни за f2p а са задължителни:
warforged расата - за barbarian (няма fatigue след rage) и sorcerer/wizard (може да се самолекува/самопоправя)
drow elf - 32 point char идеален за arcane casters, rogues

съответно f2p играча може да си закупи само wf расата и да си играе безплатно

абе микротранзакции или там както му викат.

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 02 Юли 2009 15:37

Дойде ключа за бетата :D

Профил Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение