Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Фентъзи
Публикувано на: 14 Юни 2009 18:15

Обичам властелинът и хобит и здрач.написах това нещо,защото мисля,че имам дарба и съм много добра.
Мощта
Преди хиляди години на една далечна планета,наречена Бенхар,живяла една цивилизация,наречена Сиба.Техният Йо (така сибаните наричали техния вожд) бил могьщ магьосник и сибаните го възхвалявали като бог.Тяхната държава-планета се наричала Равед и била много мощна. Но един сибанин не харесвал Метенго (името на Йо),всьщност го мразел,мразел начина по който управлява,мразел всичко свързано с него.Този сибанин се казвал Негот и също бил могъщ магьосник.Обаче не бил син маг като Метенго,а червен маг. А между синия и червения маг има разлика.Сините са добри и благородни,а червените зли и подли.И един ден Негот решил да изрине Метенго и неговите омразни сибани от лицето на Бенхар.Затворил се в пещерата си на най-високия връх на най-високата планина -Ратанга и създал Книгата на Мощта.Това бил могъщ артефакт,който можел да направи всичко стига онзи който го използва,да знае как.Негот я взел, излязъл пред пещерата и изрекъл заклинанието,с което Книгата можела да унищожи цяла цивилизация.
- Денате!-изкрещял старият маг.В този миг Бенхар се разлюлял , разклатил,от повърхноста на почвата излезли тонове огнена лава,от небето завалял огнен дъжд.Сибанине пищели и тичали паникюсани за да се спасят,а Негот стоял пред пещерата си и се тресял от маниашки смях.Смял се докато огъня не погълнал и него.Равед бил заличен от лицето на Бенхар.Книгата на Мощта била загубена за векове.
2.Войната
Над долината Нагата се стелеше мрак.Червените магове се оттегляха в тяхната половина на Бенхар. Изгубиха и тази битка.Бяха изминали около 1000 години от опустошителния катаклизъм,предизвикан от Книгата на Моща.Малкото оживели червени и сини магове бяха разделили останките от Бенхар на Северно и Западно Царство.Техните Йо бяха слаби магове,воюващи помежду си.Те бяха започнали тази война защото искаха да намерят Книгата на Моща .Червените магове искаха чрез неина помощ да завладеят целия Бенхар,а сините да възстановят Равед и да съживят Метенго.Червените губеха почти всяка битка,но не се предаваха.Все пак те бяха започнали тази война и ако се предадат,щеше да е позорно за тях.Говореше се ,че книгата се намира в средата на Бенхар,на някогашното място на планината Ратанга,но тази територия беше владение на сините магове и те не се предаваха.Непрекъснато копаеха,но без успех.Но тази вечер това щеше да се промени.В двореца на синия маг пристигна един от неговите вестоносци,запъхтян , запотен и му съобщи:
-Господарю-задъха се той.Намерихме я,успяхме!
-Намерили сте Книгата на Мощта-изненада се магът,който се казваше Катан.Веднага ми я донесете,веднага,иначе…-той не довърши но даде ясно да се разбере какво ще стане ако не я донесат.
-Веднага милорд,веднага-уплашено каза вестоносецът.
Когато той излезе,Катан нареди да го оставят сам.Всички излязоха от тронната зала.Магът остана сам.Той се замисли дали наистина да използва Книгата за да върне Метенго или да я използва,за да отстрани червените магове от Бенхар.Потънал в размишления той се сепна когато в залата влезе неговия съветник Цуриц:
-Милорд,Книгата е тук-изрече той,и наистина Книгата беше в ръцете му.
-Дай ми я-кресна Катан.Цуриц се стресна,даде му я и излезе от залата.Катан я взе в ръце.Тя беше много дебела,с златни корици,извезана със сребро.Магът я отвори.Вдигна се прах.Страниците бяха направени от пергамент,оцветени в червено.На първата Катан видя рисунка на стар магьосник който гледаше злобно.Под нея имаше надпис,,Негот’’.Магьосникът отгърна на втората страница.Там видя надписи,които явно означаваха заклинания.Те бяха обяснени,но на някакъв непознат език .Катан прелисти книгата и видя,че навсякъде е така.Реши да опита да изрече едно заклинание,нищо че не знаеше какво означава:
-Макабуро-ревна магът,без да знае какво го очаква.В същият момент той падна безжизнен на каменния под.
3.Преводачът
Минаха две години от случката с Катан.Той не умря,неговите лечители успяха да го спасят.Но магът загуби зрението си,и способността да ходи.Войната продължаваше,но не заради Книгата.Сините магове бяха разлепили из цялото царство обяви,че ще наградят онзи който разчете Книгата с хиляда доти (тяхната парична единица),а Червените отново се опитваха да завладеят сините.Днеска се беше провела поредната тежка битка,където Червените бяха разбили Сините.Врадон(новият Йо на Сините) изпадна в тежко положение.След тази грандиозна загуба му оставаха само две решения:да се предаде,или да използва Книгата.Но още не бяха намерили преводач,а Врадон не искаше да рискува като Катан.Оставаше само една възможност-да се предаде.Магът седна на масата си и написа една бележка до Йо на Червните.Тъкмо щеше да нареди да я изпратят,когато в залата нахлу един вестоносец:
-Господарю!-запъхтян съобщи той-намерихме преводач!
-Къде е той-сопна се Врадон
-Тук,в двореца-отвърна му вестоносецьт
-Доведи го веднага!-заповяда магът
-Да милорд-каза мъжът и излезе
Врадон стана от масата,взе готовата бележка и я хвърли в огъня:
-От тебе вече няма да има нужда-изсмя се магът.След това отиде до картата на Бенхар и задраска с две сини черти царството на Червените магове:
-Ха,ха,ха,паднахте ми в ръчичките-злорадстваше магът.Ще ви изрина от лицето на Бенхар,не по скоро ще ви заробя и ще станете мой слуги-заключи той.
Вратата на залата се отвори и вътре влязоха трима души.Двама войници и едно момче на около 18 години,не по-голямо
-Това е той милорд-събщиха войниците.
-Чудесно-отговори Врадон.Излезте!-заповяда той на войниците.
Те излязоха.
-Момче,как се казваш-обърна се той към момчето.
-Манах милорд,на вашите услуги-отговори то.
-Вярно ли ,че можеш да преведеш Книгата на Мощта-попита Врадон
-Да милорд-каза Манах
-Добре тогава,преведи ми обяснението на заклинанието ,,Ниваса’’-заповяда Врадон и му подаде Книгата.
Манах прочете обяснението и мъ отговори:
-Да милорд, това заклинание прави всички червени дрехи в сини.
-Хм,момче имаш ли нещо червено-каза Врадон
-Да господарю,ето ви шапката ми-с готовност му отговори Манах и подаде шапката си
-Ниваса!-каза магът и погедна шапката.
-Чудо!-възкликна Врадон-тя наистина е синя.Значи е вярно,че Книгата работи-ликуваше той-ще мога да направя всичко което искам!
След като се успокои ,Врадон се обърна към Манах:
-Манах,къде си се научил да разчиташ такива неща
- -Моят дядо имаше такава вродена дарба,и след като се родих и станах на 12 години,той ме научи-простичко обясни момчето.
-Хм,щом е така намери ми заклинание,с което мога да призовя хилядна армия от хора,великани и др.
Момчето прелисти Книгата,и след около 5 минути каза на Врадон:
-Намерих милорд.
-Кaк се казва заклинанието-попита магът
-,,Наманиги’’-отговори Манах.
-Добре момче,сега се махай после ще видим какво да правим с теб
След като Манах излезе от залата,Врадан написа писмо до Хамад(червения Йо) с което директно му заяви,че ще го нападне. Излезе пред двореца,където видя един войник да пази входа:
-Ей ти там,я ела насам да ти дам нещо-рече му Врадон.
Войника дойде и магът му даде писмото и му поръча да го занесе на Хамад.Момчето го взе , отиде до конюшната,откъдето взе кон и отпраши към Червеното царство.Врадан го проследи с поглед ,докато той не изчезна в далечината.Магът извика съветника си и нареди да призове войската му и да донесе Книгата на Мощта.Съветника който се казваше Руан отиде до троната зала ,където беше Книгата.Руан я взе и я прелисти.Забеляза подчертаното заклинание и се досети какво ще направи господаря му.Отвори я на последната страница и там видя нещо странно.Надпис от засъхнала кръв. ,,НЕГОТ’’.Руан се стресна,но вече бе късно.Цялата стая се разтресе,Руан се облегна на масата,а от книгата излезе един старец,в червени одежди.
Завръщането на Негот
-Накадака-изръмжа той и Руан падна безжизнен на пода.Беше мъртъв.Негот се изсмя:
-Значи така са се уредили сибаните след моето…заклинание.
Той се огледа наоколо:
-Явно се намирам в двореца на добрите сини магове-рече си той-,но вече е време Бенхар да разбере за моето завръщане.
Тряс!!!.Негот изчезна от стаята .
През това време Врадан стоеше отвънка и чакаше Руан
-Къде ли се забави това мoмче по дяволите?-ругаеше той.
В същия момент вратата на двореца се отвори и от нея излезе Негот.В ръцете си държеше Книгата на Моща.Врадон го погледна и изкрещя:
-Кой си ти по дяволите?
-Твоя кошмар-изръмжа Негот.
-Така си мислиш-викна Врадон.Себарате!-изкрещя
магът и Негот изхвърча назад право в крепостният ров.
-Ха,ха –изсмя се Врадон-с теб е свършено.Никой не е оцелявал в моя ров.
Тряс!!
Негот пак се появи пред Врадон:
-Накадака!-ревна той
Врадон се стополи мъртъв на земята:
-Идиот!-рече Негот-нима си мислеше,че ще ме победиш.Никой не може да победи мене.Защото аз създадох Книгата на Мощта.Между другото тя ми трябва.
-Папати Книгата на Мощта-кресна Негот.
Тя се появи в ръцето му.Негот тъкмо се канеше да я отвори когато го обкръжиха войници с копия и мечове:
-Предайте се веднага и пуснете Книгата-извикаха му те
-Не господа няма да се предаде,още по малко да пусна Книгата-предизвикателно им отвърна Негот.По добре вие да се предадете,за да не ви се случи същото както на него-продължи той и махна към трупа.
Войниците видяха трупа на бившия си господар и замръзнаха.
-Какво сте направили-ревнаха те на Негот
-Убих го-спокойно отговори Негот-а това може да стане и с вас.
-Не господине няма да стане-каза командирът на войниците-атака!!
Негот обаче беше по бърз ,телепортира се зад тях и рече:
-Мундо.
От небето се пуснаха две клетки и войниците бяха натикани от някаква невидима сила в тях.
-Чудесно.
Тряс!!!
Той изчезна.

Опълчението
През това време в двореца на сините магове цареше смут.Кой бе този който уби Врадон,който заключи личната му охрана.Те не можеха да си обяснят.Не стига и това но и Руан беше убит.След всички тези случки трети неговия съветник Конгат реши да назначи опълчение срещу Негот (те разбраха как се казва магът от един стар ръкопис в библиотеката).Обявата беше разлепена из цялото царство.След два дена се появиха към стотина души.Конгат бе решил да избере шестима най-добри от стотината и заедно с него те да управляват опълчението
Конгат излезе от двореца и като видя насъбралото се мнозинство се ухили:
-Здравейте-провикна се той.Знам,че всички сте се събрали тук за да победим Негот!
-Даа-ревна мнозинството
-За да победим старчето ще ни е нужна много сила-продължи Конгат.Затова реших опълчението което ще се нарича ОНБСН което означава Опъчението на Бенхар Срещу Негот да има седмина водача включително и мен, които да управляват бойците.За да избера водачите всеки един от вас ще мине пред мен и ще се разделим на 4 отряда-по 50 души във всеки отряд.Амии-проточи Конгат-да започваме.
Пред магът минаха всичките 200 бойци и той избра 7.Те бяха:
Джигар-бивш Червен маг,който е много добър в смъртните магии.
Нанад-боец,вещ в боравенето с мечове и брадви.
Рачет-отличен стрелец.
Дивас-справя се отлично с преобразяването в други неща.
Мендад-спец в правеното на отвари.

Цланк-отличен маг,направо превъзходен.Далечен родственик на Метенго.
Тотак-ловък крадец.
-Чудесно-провикна се Конгат.Ще се пазделим на 4 отряда.Аз ще бъда с Цланк,Тотак ще бъде с Мендад,Нанад ще бъде с Джигар и Мендад ще бъде с Рачет.Всеки от обикновенните бойци ще се присъедини към отряда който иска.Започвайте!!
След около 15 минути сформираха отрядите.Уговориха се да се разпръснат и след един ден пак да дойдат тук
-Ако на някой се случи нещо да каже Око и Цланк и аз ще дойдем да му помогнен-съобщи им Конгат.Е да тръгваме.
Пещерата на Негот

Другите Отряди се разпръснаха,а Конгат рече на Цланк
-Цланк,можеш ли да правиш магия за масово телепортиране.
-Естествено че мога ,не се излагай Конгат-сопна се той.
-Ами щом можеш нека се телепротитаме всички до Геравад-рече Конгат.
-Какво ще търсим в Геравад-попита Цланк.
-Един човек,който знае как да спрем Негот Цланки,хайде прави магията и да се омитаме-заключи Конгат.
-Е добре.Телепортал!!-кресна Цланк и те изчезнаха.
През това време Негот беше превърнал една пещера в свое убежище.Искаше от там да почне да създава армия и да завладее Бенхар.Не че не можеше да унищожи Бенхар,но не искаше.Този път искаше да го завземе.Затова започна постепенно да създава войска. С помоща на Книгата успя да привика на своя страната Адските Изчадия.Те приличаха на дяволите,само ,че рогата им бяха пламтящи,а опрашките покрити с отровни шипове.В неговата армия имаше още безчет ужасяващи чудовища,като най-ужасяващите бяха Шаосите.Тези чудовища приличаха на огромни октоподи,обаче пипалата им бяха полу разложени и можеха да измукват всичко с тях.В устите им имаше огромни остри зъби.Можеха да убият всичко което им попаднеше пред очите.Но Негот най-много обичаше

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Заглавие: Re: Фентъзи
Публикувано на: 14 Юни 2009 18:42

Ебаваш ме.

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Футболен разбирач
Аватар
В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013
Публикувано на: 14 Юни 2009 18:50

Мноооооооооооого бързо се развива действието-намали малко темпото! Иначе не е чак толкова лошо,ноооо правописни и пунктуационни грешки-и аз имам аматьорски опити да пиша,ама поне се старая да спазвам правилата!
Продължавай,но по-бавничко! Няма закъде да бързаш!
И се пише голяма буква в началото на всяко ново изречение...

Профил

Публикувано на: 14 Юни 2009 19:51

neee,ne mislq 4e ste pravi,vie ne razbiratfad

Профил

Футболен разбирач
Аватар
Публикувано на: 14 Юни 2009 20:11

Хъмм ок,да приемем,че грешим! Но ми кажи кой ти каза,че имаш талант? :icq2: :icq12:

Профил

Публикувано на: 14 Юни 2009 21:47

госпожата пу литература.на всички есета ми пиши 6естици!и не искам да ме обиждаш!

Профил

Аватар
В момента играе: с майка ти
Публикувано на: 14 Юни 2009 22:47

добре ве тъпаци, колко по-очевидно трябва да е за да разберете, че някой си прави ташак?

R.I.P Jacko ;( ;( ;(

Профил

Футболен разбирач
Аватар
Публикувано на: 15 Юни 2009 20:12

Wrangler написа:
добре ве тъпаци, колко по-очевидно трябва да е за да разберете, че някой си прави ташак?

Бе да ти кажа,тъпако...само като й видя ника и ми става ясно...тя си ВЯРВА по дяволите!
Ама и аз имам само шестици по лит...се тая!Ти си заблуден да ти кажа...

Профил

Публикувано на: 15 Юни 2009 20:46

неме обиждай,казах ти вече!!!!чуфствителна съм на тази теам!!!

Профил

Аватар
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Публикувано на: 15 Юни 2009 20:59

Panther написа:
Wrangler написа:

Бе да ти кажа,тъпако...само като й видя ника и ми става ясно...тя си ВЯРВА по дяволите!

такова, и аз да ти го кажа - зле си :lol:

Профил WWW

Публикувано на: 15 Юни 2009 21:39

Дади написа:

такова, и аз да ти го кажа - зле си :lol:[/quote]
и ти си зле...тази руса мърша на аватра ти не ми харесва сложи глория или малина,имай вкус!!!

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Юни 2009 22:16

Така, впечатлението ми от нещото е... а бе общо взето ако сложа кучето да скача наслуки по клавиатурата може да се получи нещо с повече смисъл и стил... но от това повече смисъл и стил.

Доколко някой ще си регистрира акаунт в PC Mania само за да си пусне глупостта е... съмнително. Ако този някой е от нежния пол - айде сега, може някой хубав ден да завалят кисели краставички от небето, но този ден определено не е днес.

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Юни 2009 00:20

И на мен не ми допадна. Много бързо развиваш историята , а и ми звучи като народна приказка (особено уводът, с това "Преди хиляди години на една далечна планета..." ) Mileycyruslover , не се засягай от нашата критика. Всеки има мнение и е ясно че не всяко ще е позитивно. Щом си постнала разказа е трябвало да очакваш това, а на да отхвърляш мненията , които не съвпадат с твоето.
BTW , шестиците много често (даже винаги) не означават нищо. :lol:
И да не вземеш заради нас да се откажеш от писането! Щом ти харесва продължавай с опитите. :)

Профил

Аватар
В момента играе: Mafia.
Публикувано на: 16 Юни 2009 13:44

Абе момчета,вие май не сте добре.Не виждате ли,че тоя очевидно тролва.Майли Сайръс ловър?Скапано извинение за творба?Шестици и "гуспужа по литература".Разочаровате ме.....

Профил

Публикувано на: 16 Юни 2009 13:47

Бе и аз първата година се връзвах на някакви тролчета, ама... Ал, признавам, станал си малко по-оригинален. :lol:

Профил

Публикувано на: 16 Юни 2009 14:17

Профил Skype

Футболен разбирач
Аватар
Публикувано на: 16 Юни 2009 14:21

NhazUl написа:
Бе и аз първата година се връзвах на някакви тролчета, ама... Ал, признавам, станал си малко по-оригинален. :lol:

Възможно ли е той да измисли нещо такова?!
Бтв, тая/тоя ми напомня за случая с Течко като го ебавахте с лада рейсинг клъба...

Профил

Аватар
В момента играе: Mafia.
Публикувано на: 16 Юни 2009 15:02

Разгеле.А кой е Ал?Аз съм сравнително нов :)

Профил

Публикувано на: 16 Юни 2009 15:28

JFK написа:
Разгеле.А кой е Ал?Аз съм сравнително нов :)

Алминатора - велик форумен трол. Напоследък го уважавам малко повече, но все още го избива на детинщини понякога.

Профил

Футболен разбирач
Аватар
Публикувано на: 16 Юни 2009 15:30

И все пак взе да влиза в пътя момчето...ама дето вика Наз пак изпада в разни "депресийки" :D :D :D

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com