Иначе ти желая успех, пич!
Ааа, и да не забравя, ако иксаш да просперираш в бизнеса - забрави за нормалния сън, игрите, жените и дългите почивки.
Serious Sam написа:Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
сериозен офтопик, а и най-вероятно това на аватара е тойThe Chameleon написа:Абе Казиме, дай нова снимка, изпозабравихме те вече как изглеждаш..
Предин 2-3 години имаше такъв бар но го затвориха, защото собственика май беше болен и наскоро почина. Деба беше голем пич. Задължително касов апарат - без него не можеш да приемаш пари в брой. Регистрацията му е досадна работа. Трябва и задължителен договор за поддръжка със сервизна фирма.WidowmakeR написа:Не съм въобще запознат, но си мисля, че счетоводителят може да почака. Колкото до доставките - това ще са ми най-малкия проблем (си мисля).
Голям си идиот, бе.Jorix написа:Хах първия нормален пост.Не го написах аз щото щяха да се изредят хамелеона,грим риипър и още 5-6 интелектуалци да ми кажат че съм идиот
Serious Sam написа:Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
Бре, трябваше тебе да те питам, като регистрирахме клуба преди няколко месецаIceQueen написа:Не, че ме бърка (а и не искам да споря със Сириус), но:
За да се регистрираш в търговският всъщност не е чааак толкова сложно. Беше сложно кат регистрирах първото ООД, щот не знаек какво да правя.
1 съвет, ако си решил да го правиш твърдо направи си едно ЕООД, ще ти трябват 3700 лв да внесеш в банка за няколко дена, но за сметка на това ако се омажеш с нещо ще отговаряш само в размер на 5000 лв (което е долната граница), докато ЕТ-то отговаря с цялото имущество на физическото лице.
ЕООД-то за разлика от ООД-то има свойството ти да си Едноличен собственик на капитала и не се налага да описваш съдружници.
За сметка на това за документите ще ти трябва Учредителен протокол/Устав на организацията, но в Сиелата има готови бланки и всеки адвокат може да ти пригоди един такъв (вътрешните правила,отговорности и разпределението на дяловете на фирмата), документ от банката, че си внесъл кинтите, а да, трябва преди всичко да запазиш името на фирмата, ако си решил все пак да ЕТ, в името му трябва да фигурират и твойте имена. Ще ти трябва още и спесимен на подписа ти (както за банката, така и за регистъра) и там документите, че си внесъл таксата = изрядно попълнени документи, защото ако нещо си объркал и ти откажат регистрация трябва да внасяш отново такса, а тя бе 50 лв. ако не ме лъже паметта.
Общо взето това ти трябва за да регистрираш 1 фирма.
Но вече за да отвориш БАР, се иска ХЕИ, Електро, пожарна, а и един куп регистрации след кат стартираш КАКВАТО и да е дейност по фирмата. Да не говорим, че ако имаш фирма училището спира да те осигурява и ще трябва да си внасяш освен здравна и пенсионна осигуровка. Бе с 1 дума - голяма врътня е. Общо взето най-лесната стъпка е да си регистрираш фирма, а и става в рамките на седмица.
Все пак хубаво е човек да си гони мечтите