High_voltage написа:
Не, не ме заболя главата, но определено ми стана лошо от това, че едно нечовешко деяние се защитава със сухи цитирания на закони.
А сега, ако обичаш, помисли ТИ. Или не, не мисли, а чувствай. Важното в случая е не кой е крив и кой - прав; майката или бащата. Ако си забелязал, заглавието на темата е "Отвеждат дете против волята му", а не "Баща е ощетен" или "Майка получава попечителство". Не знам ти на чие място от двамата си се опитал да се поставиш, но аз се поставих на мястото на децата. Знам, че никога няма да мога да преживея такова чудовищно посегателство върху личната си свобода. То ще ми остави вътрешни рани за цял живот. Мога само да си представя как са се чувствали децата. За бащата и майката това е може би само една битка за гордост. Може би. Но за децата е една грозна сцена, която ще ги преследва дълги дни.
Дори законът, който ти така овчедушно браниш всъщност има цел (надявам се) да осигури грижа за децата. Кажи ми тогава, защо, ако законът наистина е в полза на децата, защо ще си служи със способи, които ще нанесат трайна психическа вреда на същите тези деца? Няма смисъл, нали?
Истината е, че ставащото в света около нас не се подчинява особено на тези сухи писани закони. За щастие, ние сме живи същества, а не бездушни предмети. Нервират ли ни - ядосваме се, порежат ли ни - кървим. И слава богу, че е така. Иначе нямаше да сме хора.
Волята на детето на 7 години няма никакво значение - ако ше им гледаме волята, по цял ден биха си чоплили гъза и пикали по градинките - на тая възраст едно дете просто все още копира всичко, най-вече околната среда - аз съм сигурен, че са много щастливи при баба си и баща си - сеир по цял ден и им ходят по гъза и ги глезят по стара БГ бабина рецепта за отглеждане на чаве. Друг е въпроса какви хора ще станат след това и на вас "хуманистите" май много не ви пука.
То ако беше въпроса за "против волята" на децата по цял ден трябваше да пишете - дете ходи на училище против волята си, дете е ваксинирано против волята му, дете е счупило прозорец и го бият против волята му.
Някой "професор" беше написал, че ще се чувства зле и ако е на 17 и му направят това - е добро утро - на 17!!! Тогава естествено че никой няма право да ти казва при кой да ходиш - но това си е и по закон - над определена възраст детето има право да избира при кой родител - на 7 - НЕ!
Rorschach написа:Пръч написа:
Представи си, че видиш твойто дете на такава възраст сАмо да употребява такива думи, да не говорим по твой адрес - аз лично ще го спукам от бой.
Баш ти ли си се заобяснявал за възпитание на дете бе?
Ам, добре, искам са да отидеш при майка си и да и кажеш в лицето: "Мамо, ти си алкохоличка и к**ва." . Интересно ми е какъв ще е крайния резултат и дали ще се различава значително от това да те разкатае от бой, без значение дали си на 7 или на 25.