Чакате ли Lost сезон 6?

Какво да гледаме
Аватар
AlShu

Чакате ли Lost сезон 6?

Мнение от AlShu »

Lost сезон 5 съдържаше най-много референции към митологията на острова и най-малко флешбеци от живота на героите. Обаче митериозността почна да издиша, когато почнаха да обясняват загадките:
1. Цялата боза с правилата за пътуване във времето - каквото хванеш си остава в ръцете ти (а пък те нали са стъпили на земята...значи трябва да разхождат във времето с огромни буци кал по обувките си :lol: ), не можеш да промениш нищо...обаче всъщност можеш... :shock: ...но в крайна сметка не можеш...
2. Поведението на героите е тотално противоречиво и непоследователно - разни хора не искаха да се връщат на острова...а после изведнъж поискаха (по някъкви причини изтискани от пръстите). В последния епизод Кейт иска да спре Джак, да не взривява бомбата...а пък после му помага, щото той я погледна много тъжно (и окървавено). Пак в последния епизод Джулиет иска да бягат от острова...и изведнъж се отказва заради някъква тъпа и нелогична проява на ревност (едва ли не "Дай да пукнем всички, та да не те ревнувам от Кейт" :shock: ). Др Ченг изведнъж повярва на Фарадей без почти никакви доказателства и пр.
3. Това което ме издразни беше историята на Фарадей (14-та серия). Всъщност неговата история трябваше да бъде най-интересна, защото трябваше да представлява "научно" или поне псевдонаучно обяснение на феномените...Грънци, съшиха сюжета с бели конци и ни пробутаха някъква убер-драма между майка и син.
4. То е вярно, че драматизмът винаги е бил част от Lost, обаче в последния епизод взеха, че прекалиха с него - всеки от героите имаше своята излишно дълга и досадна мотивационна реч.

Иначе както казах имаше и доста интересни неща и е ясно, че ще се чака последния сезон. Най-малкото за да се разбере кой по дяволите беше онзи тип, дето говореше с Джекъб в началото и как в последствие е приел формата на Джон (loophole-а в системата на Джекъб :lol: ).

Апропо за статуята - кой от египетските богове е крокодил? Нещо не си спомням.
The only difference between Salvador Dalí and crazy people
is that Salvador Dalí is not crazy.
Аватар
R@Z0R
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
Обратна връзка:

Re: Чакате ли Lost сезон 6?

Мнение от R@Z0R »

Това беше удължена муцуна на хипопотам, не крокодил. :lol: Дори и да не знаеш кой е, цялото И-нет пространство пропище че е Таурет, богинята на раждането.
Иначе да, очертава се още едно дълго и безмилостно чакане за последния сезон. :cry: Теорията за пътуване във времето, с разни ми там паралелни вселени, издиша яко, тъй че се очертава доста интересно продължение. :D
The Past is like a broken mirror - you try to put it back together, cut yourslef with a piece. Your reflection changes. And you change with it.
Аватар
AlShu

Мнение от AlShu »

Добре де, вижте снимката на статуята в lostpedia (игнорирайки текста) - http://lostpedia.wikia.com/wiki/Four-toed_statue и ми кажете ни ви ли прилича повече на Sobek - http://en.wikipedia.org/wiki/Sobek Включително символите, които държи (поне с едната ръка).
А не на - http://en.wikipedia.org/wiki/Taweret

А че Sobek е някакъв minion на Taweret е друг въпрос.
Аватар
Tiny
но с големо съ̀рце
В момента играе: A dance with rogues
Обратна връзка:

Мнение от Tiny »

AlShu написа:Добре де, вижте снимката на статуята в lostpedia (игнорирайки текста) - http://lostpedia.wikia.com/wiki/Four-toed_statue и ми кажете ни ви ли прилича повече на Sobek - http://en.wikipedia.org/wiki/Sobek Включително символите, които държи (поне с едната ръка).
А не на - http://en.wikipedia.org/wiki/Taweret

А че Sobek е някакъв minion на Taweret е друг въпрос.
Тц, муцуната на Собек е по-мъничка, а тази на Таурет е месеста, като тази на снимката.На Собек също е по-изострена отпред.
A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
Аватар
Gipo

Мнение от Gipo »

Тоя сериал спрях да го гледам още на първи епизод на първи сезон :o.
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
Аватар
AlShu

Мнение от AlShu »

Tiny
Тц, муцуната на Собек е по-мъничка, а тази на Таурет е месеста, като тази на снимката.На Собек също е по-изострена отпред.
Е да, ама статуята от Lost ми изглежда по-стройна и мъжка, без хипопотамско-лъвските елементи, а и на Таурет ми изглежда по-трътлеста (нали е богиня и на бременноста, освен другите работи) и муцуната не и е чак толкова дълга. (Принцино ако прецените перспективата, ще разберете че муцуната на статуята е доста дълга.)
Точно муцуната (която е различна и от тази на Таурет и от тази на Собек) ми прилича повече на Собек.

Принципно фигурата може по сценарии да е на Таурет, а дизайнерът да е разбрал грешно и чак после да е посплескал малко мутрата на дзвера...
Steel
Обратна връзка:

Мнение от Steel »

А разбра ли се какъв е оня злобен черен пушек? Гледах до началото на сезон 2 и след това почна да ми става тъпо вече.
Стилян.

http://en.wikipedia.org/wiki/Autism
Аватар
Дади
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Обратна връзка:

Мнение от Дади »

Лична теория:
Всичко започва отначало. Джейкъб е наредил събитията, за да може през 2007 "Лок" винаги да идва и да го убива, докато междувременно през 1977 Джулиет да взривява бомбата и по този начин всичко започва отначало. Бомбата причинява случването на инцидента, поради който самолетът ще падне в бъдещето и съответно ще доведе в крайна сметка до Джулиет, която взривява бомбата и Бен, който убива Джейкъв, само за да започне всичко отначало. Причината - да не могат тези, които идват, да НЕ дойдат. Ако Земята застине в постоянно ресетване то тя никога няма да стигне до момента, в който ТЕ идват. И така Джейкъб спасява Земята :Д

Интересно: Това е 1:1 с Дезмънд, който натискаше копчето, за да спаси земята ^.^ Тоест целият остров е сложен механизъм за предпазване на Земята от извънземна инвазия :o

Едва ли, но звучи гот' ^.^ Супер епичен беше последният епизод, Джейкъб на момента ми се нареди при любимите герои. А пък за Джулиет, която три пъти за десет минути си промени мнението, коментарът ми е - "жени" :roll: :lol:
"Properly read, the Bible is the most potent force for atheism ever conceived." — Isaac Asimov.
Аватар
AlShu

Мнение от AlShu »

Ahriman
А разбра ли се какъв е оня злобен черен пушек?
Абе не точно, но се видя от къде излиза.

На темата за Таурет. Ето този дизайн -
http://lostpedia.wikia.com/wiki/File:Br ... Statue.png
от манускрипта който открива Илана прилича доста повече на традиционния образ на Таурет...според мен се потвърждават подозренията ми, че CG дизайнерът на статуята (или човекът от рисъча) е объркал за кой бог точно остава дума и после е трябвало да потулват нещата...

ПП Дади, хипотезата ти звучи доста смислено.
Аватар
MARiNZ0

Мнение от MARiNZ0 »

Накрая си личеше от километър, че всичко върви по плана на Джейкъб. Беше му ясно, че на Бен му трябва съвсем малко за да го убие и затова се изгаври с него.
Едва ли съвсем случайно китаеца(или японеца or whatever...) подхвърли, че може би именно бомбата ще предизвика голямата беля(малко в стил "Those who don't know history are doomed to repeat it").
През новия сезон най-интересно ще ми е какво ще с стане с Лок. Може би ще стане новия "Джейкъб"?
You can't kill me.
I'm already dead to this world.
Wrangler
В момента играе: с майка ти

Мнение от Wrangler »

Чакам House M.D. Season 6...!
a.k.a Pennywise

R.I.P Jacko ;( ;( ;(
botlik3

Мнение от botlik3 »

Wrangler написа:Чакам House M.D. Season 6...!
!!!
И аз вече не знам защо още влизам в този форум...
The Grim Reaper
Шефа на Кенефа
В момента играе: на троянска чушка
Обратна връзка:

Мнение от The Grim Reaper »

Можеше да направиш анкета, за да не ми се налага да пиша цял пост, само за да кажа едно - "Не."
Не чакам Lost сезон 6.
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
Аватар
AlShu

Мнение от AlShu »

Може пък да искам да прочета мнението на хората, а не да правя статистика...
Не ме интересува бройката.
The Grim Reaper
Шефа на Кенефа
Обратна връзка:

Тогава си формулирай заглавието на темата по-сполучливо. :)
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
Аватар
AlShu

Мнение от AlShu »

Щом вече втори пост правиш, значи не те мързи толкова да постваш...
The Grim Reaper
Шефа на Кенефа
Обратна връзка:

Не е до мързел. До нежелание да спамя е.
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
Der Meister
Обратна връзка:

Мнение от Der Meister »

Преди малко изгледах последния епизод и ми трябва време да го осмисля, че е много объркващ. Иначе определено чакам 6-ти сезон, просто не знам как ще издържа до февруари :(
Аватар
Liberty
В момента играе: League of Legends
Обратна връзка:

Мнение от Liberty »

Спрях да го гледам след първи сезон.
http://www.divinitas-crew.com
Ghost reporting!
Аватар
Squiggles
В момента играе: жмичка

Мнение от Squiggles »

Andrey358 написа:Спрях да го гледам след първи сезон.
и аз така
pew pew pew
Публикувай отговор