Доста добра идея от страна на EviL е неговото RPG, но до колкото разбрах има поне още четирима(без мен), които искат да участват, но беойката вече е запълнена. и понеже и на мене ми се участваше, реших аз да си направя едно RPG. В него могат да участват и тези, които участват в това на EviL, но тези, които не са се записали в неговото са с предимство.
А ето ги и правилата.
Създаване на герой:
1. Избирате си име.
2. Избирате си клас на героя. Класовете са:
а) Archer. Начални характеристики: сила:20; умение:25; живот: 55; мана:20; късмет: 15;
б) Barbarian. Начални характеристики сила:35; умение 15; живот: 65; мана:10; късмет: 5
в) Battle mage. Начални характеристики сила:10; умение:15; живот 55; мана 45; късмет: 10
г) Crusader. Начални характеристики: сила: 25; умение: 20; живот 60; мана 15; късмет: 10
д) Druid. Начални характеристики: сила:20; умение: 20; живот 50; мана 30; късмет 10
е) Thief. Начални характеристики: сила:15; умение 30; живот 45; мана 20; късмет 20
3. Избирате си раса, която дава бонуси на героя ви:
а) Елф: умение +5; късмет +5;
б) Демон: сила +5; живот +5;
в) Лич: мана +5; късмет +5;
г) Вампир: живот +5; умение +5;
д) Вещица: умение +5; мана + 5;
е) Елементал: сила + 5; мана +5;
ж) Паднал ангел(изгонен от рая) : живот +5; късмет +5;
з) Spawn (мисля че се изговаря Споон): сила +5; умение +5;
Забележка за уменията: Силата определя щетите, които правите. Умението определя дали ще уцелите или не, както и дали ще блокирате дадена атака. Живота опрделя колко щети можете да понесете. Маната определя какви магии ще можете да правите(по-нататък ще дам списък със магиите, които могат да се изучат). Късметът определя какви предмети ще намерите от убитата гадина. Също така при битка късметът се разделя на 3 и се прибавя към умението, повишавайки шанса да се нанесе удар.
4. Избирате 5 умения на героите, които ще развивате, когато получавате опит след битки.(уменията ще бъдат описани в следващия пост ако има интерес.
Развитие на действието:
Значи смятам да направя карта на света, в който се развива действието. Вие ще си смъкнете тази карта и когато дойде ваш ред да пишете, просто едитвате картата със пейнт и очертавате с права черта от точката, от която сте започнали до точката, в която свършва действието в разказа ви. На картата ще има няколко точки, от които можете да започнете вашето приключение. Един обект на картата може да бъде посетен от всички играчи, но не може да бъде посетен от един играч два пъти. Всеки обект ще бъде населен от няколко гадини и вие ще можете да избирате с коя да се биете(можете да се биете само с една). След боя, в зависимост от късмета ви, ще пада някакъв предмет, определян от мен(иначе ще се навъдят много чийтнати предмети
)
Битки:
Смятам да има доста битки. Почти на всеки обект, на който ще попаднете ще има битки с гадини и различни чудовища. На картата ще има специални места за двубои между героите ви. Правилата при битка ще обясня по-нататък при наличие на интерес към темата от ваша страна.
Ами засега е това. Искам първо да вися дали има желаещи и ако има тогава ще създам картата и правилата за битки и т.н.
Ако има желаещи да пишат. Засега смятам общия брой на участниците да е 8.