Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие:
Публикувано на: 22 Юни 2003 23:47

ЗАВРЪЩАНЕТО

- Добре дошли във владенията ми , “Грешници”! – с властен глас изрече сянката на трона .
Едва сега четиримата бойци осъзнаха , че се намират в друго измерение . Като внезапно събудени от сън , те се огледаха помещението , в което се намираха . Пещера – гигантска пещера обляна в мека , фосфорециращата светлина . Източниците и бяха огромни червеникави кристали забити високо във влажния таван .Очертанията на стените се размиваха някъде далеч в мрака , бягайки от кървавата светлина .
Цялото останало съдържание на пещерата се свеждаше до безумно черния трон в центъра и , върху който стоеше още по – черна сянка . Колкото и да се опитваха войните не можаха да различат кой се крие зад нея .
Пръв проговори Кийдис :
- Къде се намираме ? – натърти той със заплашителен глас .
- Дори да се опитам да ви обясня няма да разберете . Но тъй като местоположението ни няма никакво значение , веднага ще пристъпя към задачата ви ….
- Никакви задачи няма да ти изпълняваме , Сянко ! Тук сме не по своя воля и само сила ще ни накара да и слугуваме . – при тези думи останалите се стегнаха.
- Можеш да ме наричаш просто Зло . Колкото до силата ……е , щом така се налага !
Само едно неуловимо движение и Зло беше между тях . Сякаш се телепортира . Кийдис усети само чудовищната сила на удара . Като че ли го удари звезден крайцер . Няколко мига по – късно се приземи тежко на десетина метра от предишното си място . Докс се опита да се защити , но смазващата мощ на сянката без затруднения проби блока му и го отхвърли близо до Кийдис . След това Зло се поклони насмешливо и със същата спираща дъха бързина се върна на ложето си , заговоряйки сякаш нищо не се бе случило :
- Бяхме стигнали до задачата ви .
- В името на Епсилон и Омега , преди няколко часа се опита да ни убиеш , а сега искаш да ти вършим мръсната работа . – през зъби процеди плюещият кръв Кийдис .
- Сянката , която се опита да ви унищожи не бях аз . Всъщност на мен може да благодарите за спасението си . Имате късмет , че бях достатъчно бърз и ви прехвърлих тук преди Той да ви е довършил . А и малко пояснение – всъщност не са часове , а години .
- Какво ? Били сме тук ГОДИНИ ?!?! – с безкрайно учудване изрече Рип .
- Да , така е , дори ако не ми вярвате . Просто чак сега ми потрябвахте за плана , който замислям от столетия . Иначе ви държах в изкуствено поддържано състояние на сън .
- Но , ако всичко ,което говориш е вярно……то какво се е случило с Епсилон и Омега ?
- Планетите отдавна паднаха под Негова власт . – пророни едва чуто Зло .
- Нееееее , това не е възможно , чу ли ? Лъжеш просто за да ни използваш за целите си . Това не може да е истина . Гвардията не може да се предаде . – викаше несвързано Рип .
- Гвардията не се предаде , войнико ! Биха се докато и последния мъж не
падна достойно насред бойното поле . – след това черната като катран ръка описа някаква непозната фигура във застоялия въздух . Пред четиримата се появи голяма холограма . На нея се виждаха родните им планети – Епсилон и Омега …….потънали в руини . Като че цялата ярост на боговете се беше стоварила върху тези изтерзани парчета земя . Обгорени , набраздени от кратери , враждебни и неприветливи . Нито едно живо същество нямаше върху тях . Мъртвите им каменни тела бяха прокълнати вечно да бродят като призраци из космоса и да пазят спомен за зверското клане , осъществило се някога на повърхностите им . Кийдис , Докс , Дент и Рип стояха втрещени , вперили омагъосани погледи в зловещата картина . Очите им се напълниха със сълзи , а телата им се разтърсиха от конвулсии . Мъката , отчаянието , злобата , яростта и желанието за отмъщение едновременно покълнаха в сърцата им , създавайки огненокрасива палитра от чувства , готова всеки момент да ескалира под формата на неконтролируеми действия . Със замах Зло изключи холограмата и се обърна към тях :
- Е , видяхте каквото ви трябваше . Искрено съжалявам , че се наложи да ви го поднеса в такъв вид . Повярвайте , исках да спася световете ви , но тогава не притежавах нужната сила . А сега , вие можете да ми я осигурите . Ако успеете ще можем да пристъпим към отмъщението , за което толкова копнеете .
- Какво трябва да свършим ? – попита Дент със странно променен глас .
- Първо искам да проверя , дали сте достойни за мисията си . Така , че ви очаква Изпитанието .
- Да започваме тогава ! – в хор извикаха всички . Дълго време мракът в пещерата си спомняше за яростно светкащите им очи . ………

Е , очаквам мненията ви .
Evil , ще ти го пратя днес (а ти се заеми да напишеш нещо за Ада ).

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 23 Юни 2003 13:10

Ставали да ме включиш.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 23 Юни 2003 13:13

Лиллииии евалата Вортекс . Последните две части направо ме хвърлиха във луд възторг ! Виж обаче какъв съм пророк казах че ше има тъжен краи и то стана , Епсилон и Омега сега лежът разрушени !
Абе много вдигна летвата ше знаеш , сега никои няма да обърне внимание на разказа ми !! :cry: :P
МЕждодругото това злото аз ли съм ( питам макар и малко нагло ) ???

There`s no such priest that can pray me to heaven.
Там където взорът не стига фантазията танцува.

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 24 Юни 2003 10:26

EviL аз друго Зло във форума не познавам :) Така че - да ти си . За всички , които четат разказа - тия дни имам МНООООГО работа и няма да бъда в състояние да напиша нещо ново . Предполагам , че събота -неделя ще наваксам .

Заглавие:
Публикувано на: 29 Юни 2003 01:03

ХАОС

Вървяха . Натъжени , потънали в размисли . Сами . Четирима странници насред безветрената пустош ширнала се до видимия хоризонт . Всеки носеше в душата си спомени . Стари , изхабени , носещи само носталгия и скръб .Сами. Четири война противопоставили се на миналото , борещи се с настоящето . Ритмичните им стъпки повдигаха малки облачета прах . Скоро фигурите им потънаха в подтискащият здрач . Единственият белег на присъствието останаха неясните отпечатъците в пясъка . Вятър . Заличи следите . Сами . Последните представители на своя род . Хора .

Зло беше доволен . “Грешниците” се пречистваха по – бързо от очакванато . Съвсем скоро отмъстителите му щяха да са готови за последната война във Вселената . Можеше да усети силата им . Силата , която задвижваше телата им . Това бе злото . С всяка изминала секунда те загубваха човешкият си облик и се превръщаха в ….материя . Всемогъщи . Те ще могат да правят всичко , което си поискат след метаморфозата настъпваща в душите им . Зло потръпна . Никой на този свят нямаше да бъде в състояние да ги спре . Разрушителната им мощ ще променя времевите граници , ще изкривява действителността , ще ……. Не им ли даваше твърде много ? Не , силата вече бе у тях , той просто им показа начина да я поискат .А някъде там – сред ветрове и урагани , на границата на всички измерения четири тътнещи гласа извикаха :
- ИСКАМ!
Те бяха преминали през Изпитанието . Единствените , които го преминаха . Защото бяха ….. хора .

Зло разбра , че жестоко е сбъркал . Разбра го , още преди ритуала да е напълно готов . Въпреки всичко , за него не бе неочаквано . Дълбоко в себе си той предвиждаше този случай . “Грешниците” никога нямаше да му предадат силата. Но времето изтече …. всичко свърши .

Седеше на мрачния си трон в очакване на Тяхното идване . Не закъсняха . Точно в уреченото време в центъра на залата се материализираха четири същества . Трудно му бе да ги нарече хора . Те вече бяха богове . И за пръв и последен път заговориха :
- Ние сме въздуха и водата , ние сме огъня и земята ! – гласовете им преливаха в различни краски – Ние сме миналото , ние сме настоящето , ние сме бъдещето !
Зло все повече потъваше в трона си ……..
- Ние сме ти , ние сме тях , ние сме вас ! – мощта на думите им достигна връхната си точка – Ние сме всичко и над всичко! – Всичко избухна……….

Времето забави своя ход . По Тяхна воля . Скоро щяха да се случат Събитията . Краят наближаваше . Необратимо……

Много се нуждая от мненията ви за разказа . Така че , моля драснете поне 2 реда .

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 29 Юни 2003 10:35

Късичкоо еее,как може да се прецени...

Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на: