Автор |
Съобщение |
Demonic
|
|
|
|
Заглавие: Самота Публикувано на: 15 Май 2006 12:02
Самота
Залез вплита се в дантелено дърво. Стъпки ледено напукват тишината. И на птица острото крило реже безгранично синевата.
Какъв немощен и несeкващ ден… Стъкла сълзящи. Схлупено небе. Град стихнал и самовглъбен в увехнали и хладни цветове.
От здрачното на твоите коси ще лъхне на земя и на дървета. Смехът ти сивото ще прекоси и златната му диря ще засвети.
___________________________________ You are wrong, fucked, and overrated I think Im gonna be sick and its your fault Everyday its the same - I love, you hate! But I guess I dont fucking care any more... I'm betrayed! This is the end of everything!
|
|
|
|
|
Scar
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 15 Май 2006 12:08
Добро е...
|
|
|
|
|
O6im
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 15 Май 2006 12:59
И на мен много ми хареса
Браво!!!
|
|
|
|
|
Brian
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 15 Май 2006 19:30
Кусур няма...Добро постижение.Хареса ми.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 15 Май 2006 19:50
Браво, Demonic.Имаш дарба.
___________________________________ 私の拳は、死の出血!あなたの運命へようこそ!
|
|
|
|
|
Stiiv Olstin
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 15 Май 2006 20:50
Като го съпоставя с предното ти , то това е най-добрата творба , създавана някога..
Иначе наистина бива.Не може да се каже дали имаш дарба , но бива.
Разбира се , както обикновено е в депресивния стил..затова не му придавам прекалено много важност..не е толкова трудно да се пише в такъв стил , знам го от опит.Всичко , което ти трябва , е малко мозък , средно богат речник и лошо настроение.
|
|
|
|
|
Demonic
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Май 2006 01:53
d4rk.1nside написа: Като го съпоставя с предното ти , то това е най-добрата творба , създавана някога..
Иначе наистина бива.Не може да се каже дали имаш дарба , но бива.
Разбира се , както обикновено е в депресивния стил..затова не му придавам прекалено много важност..не е толкова трудно да се пише в такъв стил , знам го от опит.Всичко , което ти трябва , е малко мозък , средно богат речник и лошо настроение.
Значи ме разбираш перфектно
___________________________________ You are wrong, fucked, and overrated I think Im gonna be sick and its your fault Everyday its the same - I love, you hate! But I guess I dont fucking care any more... I'm betrayed! This is the end of everything!
|
|
|
|
|
ТРУПОНАРЕЗЕНинс
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 16 Май 2006 07:41
Demonic,
поздравления за пристрастието ти, да стихо-подреждаш чувства и мисли!
Но искам да вметна, ако позволиш, че
демоните, ако са истински,
никога не са самотни.
Виждащите ги, напр. старецът Лествичник (монах, много много много светла личност),
твърдят, че
само на върха на нокъта ни има цял легион създания на мрака.
( легион е стара мярка, равняваща се на 6 хиляди броя)
Явно, ти си много светло същество, което дири себеподобни,
но ти е трудно, понеже земята е в плен на Княза Сатанаил,
който ВЕЧЕ е обсебил огромната част от душите на планетарното население.
Поздрави!
Не си демон, вервай.
Някога, ако не ме мързи, ще ти разкажа нещичко за Сенките на Мрака.
___________________________________ Нема таа, нема онаа.
|
|
|
|
|
Firzen
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Re: Самота (отново едно "произведение" на демоничн Публикувано на: 16 Май 2006 16:28
Първо искам да те похваля за това, че си направил усилието да го римуваш - нещо, което в последно време творците тук забравят и което прави поезията истински красива.
Имам и критики обаче:
Demonic написа: Стъпки ледено напукват тишината. Стъпките, които са ледени, напукват тишината? Ледът не напуква, обикновено той се напуква. Demonic написа: И на птица острото крило реже безгранично синевата. Безгранично...? Синевата е безгранична. Рязането може ли да бъде безгранично? Demonic написа: Какъв немощен и несикващ ден… НесЕкващ, тук издребнявам, признавам. Demonic написа: От здрачното на твоите коси ще лъхне на земя и на дървета.
Здрачът е определено време от деня, на ръба на залеза и мрака. Как може той да лъха с определена миризма? Или има вятър в картината?
Едва ли ти казвам нещо ново, но в последния ред римата засича.
След всичко казано, пак си остава сред хубавите стихове напоследък.
___________________________________ Come, my raven, it could be a lark.
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Публикувано на: 17 Май 2006 22:36
Харесва ми.
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
В момента играе: League of Legends
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Май 2006 15:10
Да, да браво! И този път се справи много добре. Почвам да ставам фен на депресантската ти поезия. Тук е пълно с депресантски и стории и стихове, но повечето са отегчителни и зле написани. Ти обаче имаш талант и се извисяваш над масата. Това което е най-важно-работите ти са запомнящи се, оставящи отпечатък в съзнанието на тези, които са ги прочели. Продължавай в същият дух!
|
|
|
|
|
Demonic
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Май 2006 20:39
Не мога да кажа,че имам талант,но все пак благодаря за вашето мнение.
|
|
|
|
|
White Emperor
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 18 Май 2006 20:42
Браво!Супер си!Продължавай в същия дух!
|
|
|
|
|
Existence
|
|
В момента играе: Medieval 2: Total War
|
|
Заглавие: Re: Самота (отново едно "произведение" на демоничн Публикувано на: 19 Май 2006 14:20
Firzen написа: Първо искам да те похваля за това, че си направил усилието да го римуваш - нещо, което в последно време творците тук забравят и което прави поезията истински красива. Имам и критики обаче: Demonic написа: Стъпки ледено напукват тишината. Стъпките, които са ледени, напукват тишината? Ледът не напуква, обикновено той се напуква. Demonic написа: И на птица острото крило реже безгранично синевата. Безгранично...? Синевата е безгранична. Рязането може ли да бъде безгранично? Demonic написа: Какъв немощен и несикващ ден… НесЕкващ, тук издребнявам, признавам. Demonic написа: От здрачното на твоите коси ще лъхне на земя и на дървета. Здрачът е определено време от деня, на ръба на залеза и мрака. Как може той да лъха с определена миризма? Или има вятър в картината? Едва ли ти казвам нещо ново, но в последния ред римата засича. След всичко казано, пак си остава сред хубавите стихове напоследък.
Фирзен, та това е изкуство При това, забележи, лирика.
Например когато ледът се пропуква, нима не се пука с него и тишината? Нима ще кажеш пък, че народният израз "зората се пукна" е неправилен? Може би, но е прието да се казва по този начин.
Буквално самите стъпки не са ледени, те са метафора, освен това искам да те поправя в твоята забележка - не леда напуква тишината, а стъпките. А инверсията си е просто похват.
Добре, за безграничността съм съгласен
Демоник, може би думата, която търсиш е безкрайно? (разбира се не точно тази, защото се губи ритмичността)
Фирзен, със здрача си се изложил Само на долния ред пише "лъхне", което е лъх и идва от полъх, което несъмнено знаеш.
Но можеш да приемеш "здрачното" като цвят и като настроение, все едно да беше казал "от златното на твоите коси..."
От друга страна не виждам смисъла в тези два стиха (От здрачното на твоите коси // ще лъхне на земя и на дървета) амааа какво ще лъхне?
Иии накрая - последния стих може да няма рима, което е грешка, при положение, че цялото стихотворение е издържано в римуван стил, но пък си има ритмичност, а това също е постижение ^^
Бла. И между другото е хубаво, макар и объркано ^^
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 19 Май 2006 15:20
Тук Фирзен е прав, стихотворението наистина е лишено от смисъл. Амин.
|
|
|
|
|
Demonic
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 19 Май 2006 15:30
Някои хора ме мразят до гроб
|
|
|
|
|
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Май 2006 01:44
Demonic,Зубро мрази всички които изпитват чувства.Изглежда горкия шишко,неможе да изпитва такива.Просто игнорирай мнението му.
Относно самотоа стихче... за мен е прекалено натруфено,имам чувството че в името на римата ти бяга смисъла...(ся ако ме разбереш кво казах..)Просто опитвай^^
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|