Автор |
Съобщение |
`FairY`
|
|
|
|
Заглавие: На...теб... Публикувано на: 20 Апр 2006 12:55
Една целувка върху устните ми гори, една целувка-само мечти. Едни очи вижда сърцето ми, един глас в тишината кънти.
И тежи ми болка непозната, обичам те и обичаш ме с обич прокълната, сълза спуска се по лицето ми и тъжно умира в ръцете ми.
За прегръдката мъжка копнея, за онзи поглед,ах,онзи поглед-за него живея. Очите ми ме молеха да спра да се взирам в тишината, очите ми ме молеха да прикрия своята тъга.
И плаче сърцето, и плачат очите, боли ме за 'дето твойта усмивка не озърява ми дните.
И капят сълзите, умират в дланта. И болят ме очите, да плача,че остави ме сама.
И гори ми душата,гори... Тишина и пак тишина-чак до зори... Но,не, няма да те оставя, ако ще с това самотата да прославя...
посветено на теб!
|
|
|
|
|
Stiiv Olstin
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 20 Апр 2006 17:53
Като цяло е добро.Само че е отново в онзи стил ..Mel владее .
Предполагам ,че не си целяла да има кой знае какъв ритъм , защото той се губи в по-голяма част от стихотворението .
Това е , литературният критик у мене се изказа !
___________________________________ Stiv 6te vi pomete ...............OTNOVO!
LedEINIQ !!!!!
|
|
|
|
|
Firzen
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 20 Апр 2006 19:04
Ритъма не съществува; сменяш твърде често лиричната постройка; римата се губи на места.
Само с чувство става единствено за дневника, за "положителни оценки" се иска и малко повече.
Това е.
P.S. Вайолет на новото време
___________________________________ Come, my raven, it could be a lark.
|
|
|
|
|
NeO_Zealot
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 20 Апр 2006 19:41
Е не,ОМГ....
Очите ми ме молеха да спра да се взирам в тишината, очите ми ме молеха да прикрия своята тъга. -тук просто е велико....Каква ненадмината рима
боли ме за 'дето - ахахах тука си умрях от смях,заклевам се,нещо като Цитат: Боли ме фара. Ударението пада върху "о".
твойта усмивка не озърява ми дните. - А това вече е просто култово Почти заслужава да заседне гордо в подписа ми Абе аз ли се лъжа нещо или се пише оз Aрява ?
И болят ме очите, да плача - Пюър пeйн фор дъ брейн
GG GL HF HL GF
|
|
|
|
|
O6im
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Апр 2006 00:44
___________________________________ Живей заедно,умри сам.
|
|
|
|
|
NoName
|
|
В момента играе: Белот ...
|
|
Заглавие: Re: На...теб... Публикувано на: 21 Апр 2006 11:07
`FairY` написа: Очите ми ме молеха да спра да се взирам в тишината, очите ми ме молеха да прикрия своята тъга.
Хмммм... тука ми звучи много познато. Наподобява като от песента на Слави Трифонов - Широко затворени очи ... ако сте я чували.
----------
Абе като цяло 10 пати се разплаках докато го прочета ... мани голям зор докато го прочета. След това мислих и размишлявах, дълбоко повлиян от стихотворението. После пак плаках, пак мислих и пак плаках.
Много трогателно стхотворение особено като вникнем във дълбочината на творчеството, визираики проблема поставено от автора, размишляваики върху житеиските проблеми на съремения човек, асоцираки дъбокия замисъл на творбата, която блика от фактите поставени в темата ..... ха ха ха
Какво казах и аз незнам ...
___________________________________ Only god can judge me , is that right ? Only god can judge me now . Only god baby , nobody else , nobody else .
|
|
|
|
|
---
|
|
|
|
|
|
|
|
Gnumerick
|
|
Мнения: 529 Местоположение: In my den, staying in the corner Професия: Scientist Интереси: Technologies
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Апр 2006 13:45
Красиво е, браво.
|
|
|
Reaf
|
|
В момента играе: DarthMod Ultimate Commander Mod for Empire Total War... apart from tons of other games.
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Апр 2006 13:58
Отдавна бях спрял да пиша в тоя форум и в такива теми. Отдавна бях отписал и любовта като нещо, което все още съществува в нашия век на технологии, пари и лични интереси. Но ето че едно стихотворение промени нещата ... дори само за момента. Затова ще кажа просто:
Към авторката:
Красиво, сърцераздирателно, тъжно, истинско. Похвално. Тук римата и всички други глупости не са важни. Иска се много, за да вложиш силните си чувства в няколко реда, и те да успяват да окжат внимание.
Към тези, които я подкрепиха:
Благодаря Ви ... дори аз, защото съм сигурен, че тя също Ви е благодарна. Все пак, щом на някой му е харесало, значи все още има надежда.
Към тези, които я отхвърлиха:
Не това е начина да се отнесете с чувствата й, дори и да не я познавате. Всички сте били в подобна ситуация, а някой от вас също са писали подобни работи. Затова спрете, помислете и тогава продължете.
П.П.: Ако някой смята да отправя нападки към мен, да заповяда. Но за да не разваляме темата, нека бъдат на ЛС.
___________________________________ In law a man is guilty when he violates the rights of others. In ethics he is guilty if he only thinks of doing so.
|
|
|
|
|
ТРУПОНАРЕЗЕНинс
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Апр 2006 14:27
Поезията е висше достояние, където аз отсъствам изцяло от нейното царство.
Царство на музи и поети! е неслучаен израз.
Истина ви казвам,
поезията е за избрани царедворци и придворни дами;
тя не е за плебса.
Но макар нищо да не разбирам от стихове и поетично чувство,
аз съзрях нещо много хубаво на постинга пръв.
1.
Аватара и снимката на момичето, безапелацинно издават високи естететически нагласи в авторката, или най-малко - тънък усет към изяществото.
2.
." ... И капят сълзите..." е стих, който достоверно съобщава и доказва връзката на авторката с небесното знание.
Сълзите са висш дар, които умиват очите ни пред небесата.
Великите могат да ронят истински чисти сълзи и така сърцето им става по-добро.
/ Затова горделивите ходят винаги с грим, защото са винаги гурливи и крият ледените си каменни сърца.
Те не умеят да плачат, а само отделят слъзна течност от очните ябълки, имитирайки гладен крокодил, който си дири плячка или предъвква поредното парче месо от жертвата. /
А коравосърдечните не плачат, а циврят лицемерно или се хилят лукаво.
Затова изглеждат опънати като тъпани,
но сърцата им закоравяват и се пръскат отведнъж на хиляди парченца.
...
Добре е, че можеш да плачеш, `FairY`.
Харесваш ми.
( с всичката условност че това е все пак стих, и не предполага задължително припокриване с първообраза на лирическия герой.)
___________________________________ Нема таа, нема онаа.
|
|
|
|
|
Green_Dragon
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Апр 2006 22:48
Много ми хареса като цяло е добро
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Апр 2006 13:44
|
|
|
|
|
Riven
|
|
В момента играе: Много и все различни неща :)
|
|
Заглавие: Публикувано на: 02 Май 2006 23:09
И на мен ми хареса, но по - скоро от към текст. Като стихотворение доста ми се губи римата, но мисля, че по - скоро би станало като песен. Но текстър определено е хубав.
___________________________________ "Който говори много, все ще каже нещо, което не е трябвало да казва.", Конфуций "Надеждата е нещо хвърковато - то, кацайки в душата - те намира - и пее свойта песничка без думи - и никога не спира." - Емили Дикинсън
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|