Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Злото
Публикувано на: 16 Дек 2009 11:55

От малък знаех, че трябва да се борим срещу злото. Да се борим с него, а не както пише в Библията - да се молим, да обръщаме бузи, да сваляме ризи. Всъщност, това за ризата май беше друга история - с Библията се запознах през пръсти, колкото да имам обща култура.
Та, злото. Баща ми е починал, малко преди да се родя - така и не съумях да науча почти нищо за него. Вторият съпруг на майка ми беше алкохолизиран гадняр - биеше я, биеше и мен, затваряше ме в мазето за наказание, независимо дали съм го заслужил или не. Веднъж изгаси цигарата си в дланта ми, да съм станел по-твърд. Някакъв циганин го наръга когато бях на десет, и го остави да умре, пиян и кървящ като свиня в тъмната уличка.
Това бе един от най-радостните дни в живота ми, но все пак примесен с капка тъга. Аз исках да го убия. Трябва да се борим срещу злото, и да го унищожаваме.

* * *
В гимназията имаше много Зло. Пласьорчета, побойници, скинари, всякакви бъдещи отрепки, много неща срещу които да се боря. Но окаяния свят в който живеем не приема героизма, изкуственият ни, противоестествен морал ни потопява още по-надълбоко в тинята. Колко пъти търкалях в "Детската педагогическа" след като чупех носа на поредната отрепка. А благодарност - никаква. Дори тези които спасявах, се страхуваха повече от мен, от колкото от мъчителите си.
Така осъзнах, че битката ми против злите хора трябва да е скрита, обвита в покрова на мрака, отдалечена от очите на обществото.
Като супер-героите по американските филми, ала без маска - напълно скрит.

* * *

Нормално е, че станах полицай - така можех да ритам и бия колкото си поискам малките отрепки, и да събирам информация за големите. Колкото и да се говори за беззаконие в България, то ми помагаше - пласьорчета, джебчии, сводници - редовно си получаваха нужното възмездие, ту в районното, ту на задната седалка на патрупката, ту направо на улицата. И повечето колеги ми помагаха с удоволствие, макар че, не се водеха от моите светли идеали.
Знаех, че ще дойде времето, когато ще се изправя срещу истинско зло - и ще трябва да действам сам.

Първото истинско зло дойде скоро - той беше изнасилвач, познат на полицията но винаги измъкващ се, благодарение на добрите си адвокати, многото пари, и вратичките в законите. Поредната му жертва бе съвсем младо момиче, още ученичка, която той бе причакал във входа и, пребил и изнасилил. Оправдаха го, получи шест месеца условно - комисията, подкупна и носеща само разложение, стигна до "прозренията" че момичето било облечено прекалено провокативно. Пък и насилствения полов контакт в ануса бил блудство, а не изнасилване, което е "по-малко" престъпление. Иска ми се да им се случи на измислилите закона, току-виж си променят виждането . А и всъщност имала психични проблеми, та сама се била наранила след това. Когато излизаше от съда, на лицето му цъфтеше противна, мазна усмивка. В погледа му го прочетох - щеше да го направи отново. А момичете бе съкрушено и плачещо.
Още същата вечер го причаках във входа му, живееше в порутена кооперация в Люлин. Колкото и да ми се искаше да страда, да го боли за всяка злина причинена от него, знаех че не е практично да се бавя - щях да оставя следи, ставаше по-вероятно някой да чуе или види нещо.
Причаках го в мрака, издебнах го в гръб, запуших устата и с едно движение прерязах гърлото му. Дегизиран и подготвен за това, избягах в тъмата, оставяйки го да се гърчи до пощенските кутии.
Когато го намериха на сутринта, откриха в трупа, а после и в апартаментът му дози хероин, прекалено много за да са за лична употреба. Окачествиха убийството като показно, битка за нарко-територия, и го оставиха да изгние в безкрайните архиви.
Истинската ми борба бе започнала.

* * *
Годините минаваха, а аз се усъвършенствах в борбата си - убийци, изнасилвачи, педофили, нарко-трафиканти. Ставах все по-добър и по-добър. Няма охрана или система за сигурност можеща да те спаси, когато стихията наречена справедливост е по петите ти.
Няколко пъти съм попадал на местопрестъпленията, чиито главен създател бях - гледах лицата на полицаите, и четях в тях как под професионализма и морала често се прокрадва и облекчение. Че някой е направил нужното. Че някой е свършил тази част от работата , която закона не им позволява. Добър бях и никога нямаше да ме открият, никога нямаше да ме спрат.

* * *

Казваше се Христо. Уж добро момче, уж отличен студент, ала с много много лошо хоби - убиваше млади момичета около софийските дискотеки, гавреше се с труповете им и отнасяше косите като трофей. Беше го направил три пъти, и не е ясно още колко пъти щеше да повтори, ако не бе направил грешка - скрита охранителна камера бе заснела лицето му.
Христо бе син на богато семейство, с голям и разнообразен бизнес, с политически връзки - и нормално, делото мина бързо, безболезнено и убиеца бе оправдан поради "липса на доказателства".Правеше се на художник, рисуваше странни неща посветени на празнотата и самотата. Побъркан. Всъщност, дори му изфабрикуваха алиби - бил на друго място с много свидетели. Парите купуват всичко.
На мен други доказателства не ми трябваха обаче - и той щеше да е мой, както много други гадове преди него.
Лесно го залових, обичаше да прави кросове късно вечер в Северния парк. Беше мек, отпуснат и не знаеше как да се бори. Напика се.
- Знаеш защо съм тук нали ? - попитах го
Нямаше как да ми отговори, бях запушил устата му, ала се виждаше че знае.
- Сега ще пожънеш посятото от теб - казах и прерязах гърлото му. Умря тихо.

След това убийствата спряха - мина месец, два, без да се повтори, а и как би могло след като лично се бях погрижил за убиеца ? Всички тихо признаха, че е бил той. Но после, когато третия месец започна, още едно убийство бе извършено, по същият начин.
Нямаше начин ! Някой побъркан просто имитираше. Да, това беше причината. Но щях и него да хвана, и на него да покажа къде отиват наистина лошите момчета.

* * *
Христо бе осиновен като съвсем малък. Но биологичните му родители не бяха дали за осиновяване близнака му, кръстен Николай. Който, в крайна сметка се оказа истинския убиец. Хванаха го, осъдиха, а дни след това го убиха други затворници. Призна си, пък и намерихме косите на жертвите в апартамента му.
Нямаше значение. Бях убил невинен човек. Бях станал Зло.
А злото трябва да се унищожава

Профил

He who devoures cookies
Аватар
Заглавие: Re: Злото
Публикувано на: 16 Дек 2009 16:43

Това ми хареса и то много.Имаш ли планове за някакво продължение,защото е супер.2-3 правописни грешки,но цялостната идея ги компенсира

10/10

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 16 Дек 2009 17:06

Бях станал Зло.
А злото трябва да се унищожава

Очеизвадно главният герой, пишман-полицаят от историята се самоубива..няма как да има продължение :)

Brenda, LaTisha, Linda, Felicia, Dawn, LeShaun, Ines, and Alicia, Teresa, Monica, Sharron, Nicki, Lisa, Veronica, Karen, Vicky, Cookies, Tonya, Diane, Lori and Carla, Marina, Selena, Katrina, Sabrina, About three Kim's, LaToya, and Tina, Shelley...

Профил

Публикувано на: 16 Дек 2009 18:02

Благодаря ти :)
Продължение ? Може би, ала непряко. Дори и ако "главният герой" е мъртъв, то вселената на разказа си стои. Погледни през прозореца и я виж.
Извинявам се, за правопишните грешки - рядко имам време да погледна какво точно съм написал. Ще се постарая да ги поправя.
Поздрави !

Профил

Аватар
В момента играе: s myje
Публикувано на: 16 Дек 2009 19:35

адски добро

Профил

Аватар
В момента играе: нищо, мързи ме
Публикувано на: 16 Дек 2009 19:36

Пак повтарям, че имаш талант. :) Продъжавай да пишеш. Пък дано някой ден да събереш всичките си разкази и да ги пуснеш в сборник.

Профил

Аватар
В момента играе: s myje
Публикувано на: 16 Дек 2009 19:41

Емануил написа:
Пак повтарям, че имаш талант. :) Продъжавай да пишеш. Пък дано някой ден да събереш всичките си разкази и да ги пуснеш в сборник.

напълно съм съгласен

Профил

Публикувано на: 17 Дек 2009 16:33

Поздравления. Напомня ми за Righteous Kill, между другото.

Профил

Аватар
В момента играе: all
Публикувано на: 16 Яну 2010 16:17

Добро е!

Профил

Аватар
В момента играе: Halo:Combat Evolved,Team Fortress 2.
Публикувано на: 06 Фев 2010 17:23

Великолепно е.
11/10.

Профил Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на: