Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Да програмираме!
Публикувано на: 24 Дек 2007 13:54

Някой може ли да ми каже как се програмират програми :)

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 24 Дек 2007 14:20

ти не можеш точка

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 24 Дек 2007 14:25

Трябва да знаеш програмен език. Не е толкова лесно. Рови се в google, чети много и дерзай, като за начало започни оттук - http://webmake.org/tutorials.html. А поста ти отива в бисерите :lol:

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 24 Дек 2007 15:05

Ми зависи какво ще програмираш избираш подходящ език купуваш книги четеш учиш се и след 3 4 5 години почваш да програмираш

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 24 Дек 2007 15:10

Всъщност и след 2 седмици можеш. След до половин година ще се справяш относително добре.

Какво искаш да правиш всъщност? Така като гледам надали сериозно си се насочил към това.

Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи :?

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 24 Дек 2007 15:21

Най лесния език за започване е -
Python - http://www.python.org/
А за да се научиш да го използваш - http://docs.python.org/tut/
NeO_Zealot,сайта който си дал е за Уеб-Програмиране.С него не се правят програми.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 24 Дек 2007 15:28

Хм, верно, ама остави това ами и сайтът нещо не ще да ми се отваря :shock: Май и моя пост -> бисерите :lol:

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 24 Дек 2007 15:45

С риск да започна flame war,но да твърдиш, че python е най-лесният за започване език е... Недообмислено.

Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи :?

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 24 Дек 2007 15:59

С мерак и знание се програмират програми според мен :lol:

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 24 Дек 2007 16:31

LordOfDarkness написа:
С риск да започна flame war,но да твърдиш, че python е най-лесният за започване език е... Недообмислено.

Не разбирам много от програмиране,но навсякъде са ми казвали ,че Python е най лесния.Все пак става за начало.

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Заглавие:
Публикувано на: 24 Дек 2007 17:16

OMFG написа:
Не разбирам много от програмиране,но навсякъде са ми казвали ,че Python е най лесния.Все пак става за начало.

Няма смисъл. Може да е най-лесен, но за какво да го учи като реално не се използва. Според мен требва да си почне някой С, нищо, че ще му е по-трудно отначало :roll:

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 24 Дек 2007 17:29

Поредното неподготвено изказване (:

Профил ICQ

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Заглавие:
Публикувано на: 24 Дек 2007 17:38

Признавам, тази тема му е болнава, но не виждам смисъл да се трудиш няколко месеца(примерно) в повече, за да ти е по-лесно да схванеш основите на някои функции, променливи и прочие като почнеш С? :?

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 24 Дек 2007 19:35

Logo <- откъдето сме почнали всички :o

Профил ICQ WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 24 Дек 2007 22:49

Всъщност С# е не-лош избор. Нали всички сте Windows фенове, а в следващият Windows или с някой ServicePack е твърде вероятно всичкият unmanaged код да бъде напъхан в managed sandbox-ове. А и се пише лесно. Доста по-лесно от С. Или от С++. Това, че не е по-хубав, а в някои отношения дори напротив е друга тема.

А да, за да пишеш на С# определено не е нужно да минаваш през С. Дори може да се каже напротив.

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 25 Дек 2007 16:59

ВЪЪЪЙ, питони, анаконди, сита, дот нети :shock:
Flame mode on! :twisted:
Добри стартови езици са Pascal и Basic. Да не чувам 'ненормален ли си, какво се пише на паскал и бейсик'! (И да не говорим че и двете имат съвременни версии с които могат да се програмират шарени прозорчета)
Не говорим за най-добрия език за програмиране въобще (защото такъв няма), а най-добрия за започване.
Мани езика, трябва ти основна идея какво е алгоритъм и как се описва една програма на компютъра така че да те разбере.
Книги не си купувай - имаш интернет под ръка + (ще ти трябва) добър английски език.
Свали си примерни програмки на някой език и разгледай какво представляват - да имаш идея какво се пише и как изглежда един source. После си свали среда за разработка на съответния език и документацията му. От там нататък четеш, пускаш и се учиш.

Едно упражнение е да пишеш на псевдокод - формален език. Примерно решаване на задачата 'иди до училище':
Код:
път_до_даскалото := 20;
изминат_път := 0;
докато изминат_път < път_до_даскалото
         изминат_път := изминат_път + 1;

Профил ICQ WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 25 Дек 2007 17:44

В интерес на истината аз не смята, че човек задал въпроса по подобен начин в подобен форум има сериозната идея да се занимава с програмиране.

Да се започва с Pascal и Basic e доста.... от 90те. Средата. Да, имат съвременни версии, но съвременни парни локомотиви също има.

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 25 Дек 2007 18:24

Ъ-ъ-ъ-ъ с програма за правене на програми?

Поздрав за всички левскари

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 26 Дек 2007 13:28

LordOfDarkness написа:
но съвременни парни локомотиви също има.

Къде си виждал парен локомотив бе :P Има дизелови! Мммм, мотрисите на Дизеро... мечта :)
Ontopic - да, добре е да се започне с Паскал и Бъзик, и веднъж като се схванат основните принципи на програмирането да се спре с тези. За начало тези са добре, защото развиват мисленето на ниско ниво и създават настроение за програмиране.
Признавам че е адски удобно е да направиш
Код:
<?php
$arr = array('ala','bala','portokala');
sort($arr);
print_r($arr);
?>

вместо да пишеш педесе реда процедури за сортиране и обработка на масиви. Но един започващ програмист не трябва да се учи на разкош, защото ще си остане и там.
C става за започване - но като се стигне до указатели, 90% от пишман програмистите вдигат ръце. А да се пише на С без да знаеш указатели е все едно да ходиш с кофи на краката.

Профил ICQ WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com