Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Проблем с Pc to
Публикувано на: 20 Фев 2009 16:29

Та занчи от скоро като сутрин си включа пц то и загрява изключително бавно. Вече като тръгне и ако го рестартна си зарежда нормално сичко си е ок, ама ако го изключа за шп дълго време и като го пусна винаги първия път зарежда изключително мудно и заспала. На какво може да се дължи това?

Профил

Аватар
Заглавие: Re: Проблем с Pc to
Публикувано на: 20 Фев 2009 17:19

iddqd написа:
Та занчи от скоро като сутрин си включа пц то и загрява изключително бавно. Вече като тръгне и ако го рестартна си зарежда нормално сичко си е ок, ама ако го изключа за шп дълго време и като го пусна винаги първия път зарежда изключително мудно и заспала. На какво може да се дължи това?

Уточни под мудно какво значи първо колко минути зарежда горе долу да кажеш.И става въпрос за зареждане на уина не за запалване на самата машина нали?

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 20 Фев 2009 17:31

Пи просто докато зареди самия вин чакам много повече от нормално и после докато зардеат програмите чакам много повече от нормално. Аке докато тръгне и първите 3 мин след като тръгне примерно са много тегави после сичко е ок. Ако нормалко пц то ми зарежда уиндоуса и програмите за 2 мин то в мудния случаи ги рзарежда за 8 примерно.
След това ако рестартна няма проблеми сичко се зарежда както си требва просто сякаш му се спи и като се разсъни си ок. мноо шит

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Фев 2009 17:45

iddqd, уточни рестарт или изключване за малко време(половин минута примерно) и след това включване, защото има разлика. Принципно при рестарт не се затрива всичко от паметта и е нормално да си тръгва по-бързо компютъра, докато в другия случай - студен рестарт, би тръгнал със скоростта, с която си тръгва нормално. Ако е така - препоръчвам ти преинсталиране на ОС, че е напълно възможно от това да заталачва много(да, знам, че звучи банално, но е така).

Ако не е така, най-вероятно става дума за един вид "предварително загряване" на някакви части на машината, но много ме съмнява да е така.

Честно казано и в двата случая реинстал е най-добрия съвет де...

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Фев 2009 17:48

iddqd написа:
Пи просто докато зареди самия вин чакам много повече от нормално и после докато зардеат програмите чакам много повече от нормално. Аке докато тръгне и първите 3 мин след като тръгне примерно са много тегави после сичко е ок. Ако нормалко пц то ми зарежда уиндоуса и програмите за 2 мин то в мудния случаи ги рзарежда за 8 примерно.
След това ако рестартна няма проблеми сичко се зарежда както си требва просто сякаш му се спи и като се разсъни си ок. мноо шит

трябва да пробваш следното за да дадеш малко повече инфо.. като включиш пс то сутрината и заради бавно не рестартирай машината а я изключи да кажем за 30мин и я пусни пак и кажи какво става..

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 20 Фев 2009 18:07

Ами значи преинсталирам съм уина преди 1 ден защото мислех че се е сбозил ама не е тва проблема явно.
Като включа пц то сутринта него рестартирам а си го оставам да зареди и сичко си е ок. Случвало се е да го изключа за няколко часа 3 4 применро и като го пусна пак да зареди бавно. Ще тествам за 30 минути скоро и ще кажа как е

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Фев 2009 18:27

iddqd написа:
Ами значи преинсталирам съм уина преди 1 ден защото мислех че се е сбозил ама не е тва проблема явно.
Като включа пц то сутринта него рестартирам а си го оставам да зареди и сичко си е ок. Случвало се е да го изключа за няколко часа 3 4 применро и като го пусна пак да зареди бавно. Ще тествам за 30 минути скоро и ще кажа как е

Тва за уиндоса и часовете беше също полезно инфо само ми кажи унидоса как си го преинсталирал върху стария или чиста инсталация си правил като си затрил стария унидос?

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 20 Фев 2009 18:31

Винаги права пълен формат на ц преди да инсталирам

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Фев 2009 18:35

Един приятел имаше подобен проблем и беше от видеокартата. GeForce 5200 ( естествено без вентилатор :D ). Друг приятел ми беше споменал че има пак подобен проблем със разреждането и зареждането на кондензатори. Не си спомням подробности ама беше свързано или със захранването (по-логичния вариант) или с дъното.

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Фев 2009 18:41

Кажи реално къде се точи това зареждане най много? на самото лого на унидоса или когато вече си на самия десктоп? И дали случайно чуваш по странни звуци при развъртане на хардсика когато тръгва машината?

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 20 Фев 2009 18:44

Захраннването ми е ново скоро го сменях фортон е. Сега го шътдаунах за около 2 мин и го пуснах пак зареди по старнен начин още преди да почне да зарежда уина излзиа един прогрес бав които прилича на зареждане на уиндоус в сеиф мод. След това като се стартира уиндоуса чака много време докато се чуе самият звук нали когато се стартира уиндоус. След това всичко се зареди бързо. Видео картата ми е 7600 гт това дали е без или със вентилатор в случея няма значение понеже старирам компютъра когато не еработил цяла нощ и следователно неможе да е прегряла.
Бавно се точи и при зареждане на уина и след това първите 3 мин применро.
Чувам старни звуци да но те са от един вентилатор който се намира пред самият хард диск е е замърсен а аз нямам силиконово масло да го смажа в момента, но неможе да е от еидн вентилатор

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Фев 2009 18:50

iddqd написа:
Захраннването ми е ново скоро го сменях фортон е. Сега го шътдаунах за около 2 мин и го пуснах пак зареди по старнен начин още преди да почне да зарежда уина излзиа един прогрес бав които прилича на зареждане на уиндоус в сеиф мод. След това като се стартира уиндоуса чака много време докато се чуе самият звук нали когато се стартира уиндоус. След това всичко се зареди бързо. Видео картата ми е 7600 гт това дали е без или със вентилатор в случея няма значение понеже старирам компютъра когато не еработил цяла нощ и следователно неможе да е прегряла.
Бавно се точи и при зареждане на уина и след това първите 3 мин применро.
Чувам старни звуци да но те са от един вентилатор който се намира пред самият хард диск е е замърсен а аз нямам силиконово масло да го смажа в момента, но неможе да е от еидн вентилатор

Вентилатора за който говриш е на дъното нали? не е вентилатор на видеокарта или процесор?Също да те питам пипиал ли си настроийки в БИОСА скоро и дали си флашвал БИОСА на дъното?Бих искал да вида тоя прогрес бар за който говориш ама няма как....

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 20 Фев 2009 18:55

Ми не вентилатора е в една спецялна кутика направена за хард диск не е към дъното, просто има кутика за хард дискове и пред нея има вентилатор за да не прегряват. Сега рестартирах пц то и този прогрес бар почти несе видя уиндоуса зареди за секунди. Значи когато цяла нощ не бачка зарежда супер бавно, ако го изключа за няколко минути зарежда по бързо, ама пак е бавно в сравнение с един рестарт.
Ще изчакам примерно и утре сутринта ще снимам прогрес бава с фотоапарата си и ще сложа снимка.
Сигорно си си пуснал уиндоуса в сеиф мод и знаеш как зарежда появявт се едни бели черти на черен фон и постепенно целия прогрес бар става бял чак след това се появява логото на хп и почва да зарежда то просто когато зарежда нормално това несе вижда а когато зарежда бавно го виждам

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Фев 2009 19:06

iddqd написа:
Ми не вентилатора е в една спецялна кутика направена за хард диск не е към дъното, просто има кутика за хард дискове и пред нея има вентилатор за да не прегряват. Сега рестартирах пц то и този прогрес бар почти несе видя уиндоуса зареди за секунди. Значи когато цяла нощ не бачка зарежда супер бавно, ако го изключа за няколко минути зарежда по бързо, ама пак е бавно в сравнение с един рестарт.
Ще изчакам примерно и утре сутринта ще снимам прогрес бава с фотоапарата си и ще сложа снимка.
Сигорно си си пуснал уиндоуса в сеиф мод и знаеш как зарежда появявт се едни бели черти на черен фон и постепенно целия прогрес бар става бял чак след това се появява логото на хп и почва да зарежда то просто когато зарежда нормално това несе вижда а когато зарежда бавно го виждам

да сетих се за прогрес бара като го описа сега аз отдавна не съм го виждал.. не трябва въобще да се появява поне не за време за което може да го видиш отчетливо...
той трябва да е мине за секунди.... не каза за флашването на дъното или опций от биоса дали си пипал нещо?
Ако имаш спомен и кога за първи път се получи проблема и дали си пипал нещо преди това?

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 20 Фев 2009 19:11

Дал съм дефаутни настройки на дъно с изключени бутове за флопи и цд. Несъм флашвал биоси. От скоро е така и аз си мислех че е заради уиндоуса затова направих преинстал преди 2 дена ама явно е от друго

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Фев 2009 20:56

Много страно. Изключих пц то за около 1 час и преди да го включа реших да направа профилактика и да понаместя частите в него пък и изключих второто си цд и резултата беше зашеметяващ. Зареди перфектно и изобщо неуспях да видя този прогрес бар за който идеше реч. Та се чуда дали проблема е бил в втората записвачка или в някоя разметена част

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Фев 2009 04:13

Абе всъщност нищо несе е оправило. Разкачих сичко и пак го закачих, флашнах биоса и се същия шит

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Фев 2009 13:29

iddqd написа:
Абе всъщност нищо несе е оправило. Разкачих сичко и пак го закачих, флашнах биоса и се същия шит

"пък и изключих второто си цд и резултата беше зашеметяващ" пробва ли още веднъж с разкачено ЦД? предполагам имаш и 2 хардиска? разкачи и единия на който не ти е уиндоса ако имаш такъв .Ако няма ефект разкачи всичко без хардсика/хардисковете(говоря за флопита и ЦД устройства) пробвай и така.

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 21 Фев 2009 14:01

dx4 написа:
iddqd написа:

"пък и изключих второто си цд и резултата беше зашеметяващ" пробва ли още веднъж с разкачено ЦД? предполагам имаш и 2 хардиска? разкачи и единия на който не ти е уиндоса ако имаш такъв .Ако няма ефект разкачи всичко без хардсика/хардисковете(говоря за флопита и ЦД устройства) пробвай и така.

Шината ли нещо да е стала багажа?

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Фев 2009 14:08

Ми то само едно флопи остава да разкача, ама караи бе да зарежда 5 мин мн важно поне засега бачка пц то нормално става дума не бави пък като се преебе ще си зема ново. Надявам се да изкрета още 1 година се пак.
А тогава дето откачих цд то и зареди бързи просто съм имал късмет според мен то понякога си зарежда бързо ама много рядко

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com