Автор |
Съобщение |
Tmac
|
|
|
|
Заглавие: Електрическа Китара Публикувано на: 09 Яну 2008 21:16
Искам да си купя някоя що годе сносна по качество и цена ел.китара.Ако може да ми препоръчате някакъв модел,може и 2-ра ръка.Готов съм да дам до 500-600лв.
___________________________________ Go hard or go home.
|
|
|
|
|
Ba4e_Kiko
|
|
|
|
Заглавие: Re: Електрическа Китара Публикувано на: 10 Яну 2008 02:01
Здрасти, какво смяташ да свириш? Начинаещ ли си или напреднал? Аз си взех Jackson "Randy Rhoads" модел от Райзинг Форс, преди около година и съм супер доволен. Перфектна е за по-тежка музика и е в ценовия диапазон от 500-600 лв. Ако си начинаещ ти препоръчвам да си вземеш нещо по-аматьорско, примерно Fender Squier и с останалите пари да си вземеш кубе и процесор. Успех!
___________________________________ "I'm a fuel injected suicide machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!" ____________________ http://www.borilius.com
|
|
|
|
|
Firzen
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Re: Електрическа Китара Публикувано на: 10 Яну 2008 11:44
Borilius ти даде доста добър отговор. Само имай впредвид, че парите, които спомена са много прилични и можеш да вземеш хубава китара за тях. Т.е. харчи разумно.
___________________________________ Come, my raven, it could be a lark.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Електрическа Китара Публикувано на: 10 Яну 2008 11:57
Стига с тия тъпотии ''ако си начинаещ - вземи си боклук''. Това е пълна глупост. Какво ти пречи да се научиш и на качествена китара ? Щом имаш парите, взимай най-доброто, слушай много музика и свири по цял ден. Това е ;р
|
|
|
|
|
The.Rampage.Rado
|
|
|
|
Заглавие: Re: Електрическа Китара Публикувано на: 10 Яну 2008 13:43
Щото най-вероятно ще се научи колкото аз се научих да свиря на пиано в 7ми клас... И после кво да я продаде за 400 лева тая китара ли?! Земи си кухарка и си дрънкайте там с някой и ако ви е кеф си направете групичка, дрънкайте си и тогава си решавай - ще правиш ли ъндърграунд музика или ще учиш в училище нещо с което можеш да си храниш семейството. Щот с кухарката можеш да свириш на събирания и да правиш фън на всички, ама ако ми извадиш примерно жицата и почнеш да дрънкаш... направо нз, ако съм на тоя купон... Примерно в НПМГто имаме 3-4 групи- кво свирят и те не знаят... , свирят квото са чули по VH1
___________________________________ KusLink.com - скъси си... линка! www.rampagesport.eu - магазин за волейбол, хокей на трева и разни други
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Електрическа Китара Публикувано на: 10 Яну 2008 14:01
Абе не говорим за кухарки. Мисълта ми е, че ако ще взима електрическа и има достатъчно пари за хубава китара - да взима направо нея.
|
|
|
|
|
Kompoth
|
|
|
|
Заглавие: Re: Електрическа Китара Публикувано на: 10 Яну 2008 14:42
Пък мойта кухарка е електрическа. Бъзикам се. За 500 лева не може да се вземе кой знае какво, щото китарата ако е 200-250 лева и кубето още толкова, автоматично се забиваш на марките в "Технополис" и "Метро". Ако дадеш 500 лева само за китара, тва вече е друго нещо, но трябва да дадеш и още толкова за кубе. Аз не разбирам от ел. китари, не съм имал никакъв контакт с такова нещо, но си мисля, че е по-добре да имаш яко кубе и яки ефекти (дисторшън, уа-уа etc), отколкото няква китара, дето да ръгнеш в компа. И само да поясня, че има огромна разлика между свиренето на електричка и акустична. Не може да се казва "вземи си кухарка, закво ти е електрическа". Естествено, че не се свири по различен начин, но с едното се свирят едни неща, а с другата - други и не е яко да свириш Communicaton Breakdown с дупка в средата на китарата, а Black Mountain Side на два humbucker-a (макар, че това е мега яко :Д). Мен ако питаш, събери си още толкова пари (та и отгоре), не бързай, и си купи една хубава китара с хубаво кубе и дрън-дрън...
|
|
|
|
|
Ba4e_Kiko
|
|
|
|
Заглавие: Re: Електрическа Китара Публикувано на: 10 Яну 2008 15:51
Plaguewielder написа: Стига с тия тъпотии ''ако си начинаещ - вземи си боклук''. Това е пълна глупост. Какво ти пречи да се научиш и на качествена китара ? Щом имаш парите, взимай най-доброто, слушай много музика и свири по цял ден. Това е ;р Тъпотии са за теб, предполагам, аз свиря от 15 години и съм общувал с много хора, особено начинаещи.1-во: Да дадеш 500 лв. ако тепърва прохождаш е безсмислено от финансова гледна точка, не се знае дали няма да се откаже след 2-3 месеца и да я остави да събира прах. 2-ро: Squier в никакъв случай не е "боклук", дървото, грифа и адаптерите са съвсем ок за своя ценови клас, и е перфектен за начинаещ. Въобще, повече инфо можеш да намериш тук: http://forum.muzikant.org/
___________________________________ "I'm a fuel injected suicide machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!" ____________________ http://www.borilius.com
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Електрическа Китара Публикувано на: 10 Яну 2008 16:11
Спокойно, и аз съм в ''бранша'' и знам какво говоря Прав си за това, че може да се откаже и тия пари да идат зян, но пък е тъпо след годинка като реши, че вече е ''про'' и айдеее ''мамо, тате, искам по-хубава'' ;р Пък и винаги може да я продаде , ако тръгне да събира прах.Иначе, ако ще се учи на основните неща - и кухарката е добра оферта.
|
|
|
|
|
Tmac
|
|
|
|
Заглавие: Re: Електрическа Китара Публикувано на: 10 Яну 2008 20:09
Аз се бях спрял на ето този модел http://www.visiarts.com/j100225a2.htm,но не вярвам да го намеря в Бургас.Неска влязох в един музикален магазин и забелязах няколко електрически китари цените,на които бяха в диапазона около 200-250лв,мисля че бяха Скуайър или нещо подобно.Там ще отида и ще разпитам.Благодаря за отговорите и за съветите,засега смятам да почна с нещо по евтино .
___________________________________ Go hard or go home.
|
|
|
|
|
Krasen
|
|
Мнения: 358 Местоположение: Варна, Вл-во Границата м/у циганската махала :)
|
|
Заглавие: Re: Електрическа Китара Публикувано на: 10 Яну 2008 22:19
Dantе написа: E aз свиря от 1 месец и нищо незнам такаче според мен няма смисъл да се дават 500 лева за някакви глупави акорди в началото, а началото е най тъпо и скучно.... Изказа се... Акордите не са глупави, нито скучни По скоро ти са трудни да ги свириш, както и аз се бях отчаял, викам си как е възможно да ги сменят толкова лесно и бързо, но със времето се свиква. п.п. AC/DC - Back in Black - Почва с акорди E, D, A
___________________________________ "At the end of your road mine begins."
|
|
|
|
|
Чукопад
|
|
|
|
Заглавие: Re: Електрическа Китара Публикувано на: 10 Яну 2008 22:28
Krasen написа: Dantе написа: E aз свиря от 1 месец и нищо незнам такаче според мен няма смисъл да се дават 500 лева за някакви глупави акорди в началото, а началото е най тъпо и скучно.... Изказа се... Акордите не са глупави, нито скучни По скоро ти са трудни да ги свириш, както и аз се бях отчаял, викам си как е възможно да ги сменят толкова лесно и бързо, но със времето се свиква. п.п. AC/DC - Back in Black - Почва с акорди E, D, A А може ли Carry on my wayward son и back in black да се изсвирят на акустична китара?
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Електрическа Китара Публикувано на: 10 Яну 2008 22:29
Наскоро и аз си взех китара заедно с кубе и процесор. 40 вата XP с Overdrive останалото е от процесоре (Digitech RP50) и китара е взимах по-евтина за 300 лева като кубето е 400 лева и процесора 100. Китара е имитация на Ibanez - Sunsmilе. Много стабилбна и добра за начинаещи. Има си и дръжка. За The.Rampage.Rado - в тази държава и с образование не ти е гарантиран живота. Krasen - Back In Black е лесна.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Електрическа Китара Публикувано на: 11 Яну 2008 12:26
Точно пък в началото е най-яко ;р Поне при мен беше така - първите дни всичко ти е ново и интересно и искаш колкото се може повече неща да научиш. Бтв, не очаквайте само като ходите на уроци при някой чичка да се научите и да ви е кеф - идеята е сами да откривате разни дребни ''техники'' и нещица, да свирите по цял ден у вас и да се отдадете напълно ( ако сте толкова зарибени, де ).
|
|
|
|
|
Till.Lindemann
|
|
|
|
Заглавие: Re: Електрическа Китара Публикувано на: 11 Яну 2008 18:15
бръм бръм бръъъъъм бръм бръм бръм бръм бръм бръм бръъъъъм бръм бръъъъъъъъъъъъъъъъъъъм кво беше един авер му взена китара наскоро и той тва е научил и вика ти кво искаш аз сега започнах ся кво искаш солото на планет калифория ли да
|
|
|
|
|
Kompoth
|
|
|
|
Заглавие: Re: Електрическа Китара Публикувано на: 12 Яну 2008 12:31
Чукопад написа: А може ли Carry on my wayward son и back in black да се изсвирят на акустична китара? Може всичко на акустична. Back in black е супер лесна цялата. Аз не мога да свиря сола, защото не си давам зор, но и солото й не е кой знае какво.
|
|
|
|
|
The Unthinking
|
|
|
|
Заглавие: Re: Електрическа Китара Публикувано на: 12 Яну 2008 22:04
По-добре се разрови и се запознай с китарите като качество и марки. После си потърси нещо втора ръка. Може и да не е баш втора ръка или пък външно да е много запазена (аз лично свиря с една от 1982г и си ми е супер). Знай, че може да намериш страшни дъски (китари де) на още по-страшни (в добрия смисъл) цени. Тези сайтове може да ти бъдат полезни, когато започне свиренето: http://www.ultimate-guitar.com/http://www.guitarnoise.com/http://forum.muzikant.org/http://peisyrce.hit.bg/http://jguitar.com/
___________________________________ Изглеждам нов, но по душа имам 6000+ поста.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|