Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Помощ в избор за компютърна конфигурация Публикувано на: 24 Авг 2010 22:00
Здравейте! Смятам скоро да си купувам компютърна конфигурация с изкараните пари, че цялата рода ползваме един-единствен лаптоп и не може да продължава така. Работата е, че имам много ограничен бюджет - към 600 лв., но пък не съм и много претенциозен- доволен ще бъда по-хитовите игри да ми вървят на средни, или дори и минимални настройки, не ми е чак такъв проблем визията, важното е наистина да вървят гладко и да не са пикселизирани- не повече (визирам StarCraft 2, FallOut 3 и предстоящия Las Vegas, предстоящия The Force Unleashed- не се занимавам с тежки игри като Кризата и Dirt). Аз не съм запален геймър, предимно се занимавам с направата на сайтове и ровичкане из функциите на Photoshop. Самите изисквания: Другото, към което изобщо не съм взискателен, е харддискът. 80GB даже са ми достатъчни. Та, по моите примерни изисквания са 2GB Ram, двуядрен процесор (ама да не е чак пълната антика) и НЕвградено видео. Попаднах на една конфигурация, която отговаря на всичките изисквания, но всетаки ви моля да проверите дали си заслужава и дали има по-добри опции. Монитор също не ми трябва. Благодаря предварително!
|
|
|
|
|
Националист
|
|
В момента играе: с мерника и мушката на кремъклийката
|
|
Заглавие: Re: Помощ в избор за компютърна конфигурация Публикувано на: 25 Авг 2010 11:57
Сглоби си един комп с Built to order
___________________________________ Времето е в нас и ние сме във времето
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Помощ в избор за компютърна конфигурация Публикувано на: 25 Авг 2010 13:25
atanas13 написа: Здравейте! Смятам скоро да си купувам компютърна конфигурация с изкараните пари, че цялата рода ползваме един-единствен лаптоп и не може да продължава така. Работата е, че имам много ограничен бюджет - към 600 лв., но пък не съм и много претенциозен- доволен ще бъда по-хитовите игри да ми вървят на средни, или дори и минимални настройки, не ми е чак такъв проблем визията, важното е наистина да вървят гладко и да не са пикселизирани- не повече (визирам StarCraft 2, FallOut 3 и предстоящия Las Vegas, предстоящия The Force Unleashed- не се занимавам с тежки игри като Кризата и Dirt). Аз не съм запален геймър, предимно се занимавам с направата на сайтове и ровичкане из функциите на Photoshop. Самите изисквания: Другото, към което изобщо не съм взискателен, е харддискът. 80GB даже са ми достатъчни. Та, по моите примерни изисквания са 2GB Ram, двуядрен процесор (ама да не е чак пълната антика) и НЕвградено видео. Попаднах на една конфигурация, която отговаря на всичките изисквания, но всетаки ви моля да проверите дали си заслужава и дали има по-добри опции. Монитор също не ми трябва. Благодаря предварително! За тези пари малко трудно ще стане тази машинка която искаш...
|
|
|
|
|
wannabe
|
|
|
|
Заглавие: Re: Помощ в избор за компютърна конфигурация Публикувано на: 25 Авг 2010 17:47
Еми добре е тая конфигурация, като за твойте изисквания ама само не видях да пише паметта колко е .2 гб е малко поне 3 му сложи (тя не е скъпа и без тва)
|
|
|
|
|
atisas2
|
|
В момента играе: Cs Source, GTA 4, Dirt 2, nfs shift, assassin's creed, prototype, lost planet, True Crime New York City, GRID, avatar, Far Cry 2
|
|
Заглавие: Re: Помощ в избор за компютърна конфигурация Публикувано на: 31 Авг 2010 12:23
|
|
|
|
|
atisas2
|
|
В момента играе: Cs Source, GTA 4, Dirt 2, nfs shift, assassin's creed, prototype, lost planet, True Crime New York City, GRID, avatar, Far Cry 2
|
|
Заглавие: Re: Помощ в избор за компютърна конфигурация Публикувано на: 05 Сеп 2010 15:11
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Помощ в избор за компютърна конфигурация Публикувано на: 05 Сеп 2010 16:17
Колега, в темата ти не видях един важен момент - имаш ли монитор и периферия? Ако 600 са само за машината ок, но ако се вкл монитор, мишоци и пр... Според скромните ми познания, хард по-малък от 320 гб ще е безпредметно д авзимаш, а и не знам дали се предлагат. Ако вкл и монитор бих ти препоръчал някой модел на Филипс. Моят е такъв и съм много доволен. Но за 600 лв е невъзможно да вземеш цял амашина. Преди 2 години взех моя цял за около 900. Мониторът е филипс 20-ка, 2 гиги рам, 500гг хард и свястно за тогава дъно на гигабайт. Видеото е вградено и игрите са като от правец повечето. Това за преди 2 години. Сега за да ти е добра конфигорацията и съвременна ще ти трябват пак толкова. А другият вариант е за минимум - един нетбук. Но ще вървят "приложения" като експлорър
|
|
|
|
|
atisas2
|
|
|
|
Заглавие: Re: Помощ в избор за компютърна конфигурация Публикувано на: 05 Сеп 2010 22:33
mania написа: Колега, в темата ти не видях един важен момент - имаш ли монитор и периферия? Ако 600 са само за машината ок, но ако се вкл монитор, мишоци и пр... Според скромните ми познания, хард по-малък от 320 гб ще е безпредметно д авзимаш, а и не знам дали се предлагат. Ако вкл и монитор бих ти препоръчал някой модел на Филипс. Моят е такъв и съм много доволен. Но за 600 лв е невъзможно да вземеш цял амашина. Преди 2 години взех моя цял за около 900. Мониторът е филипс 20-ка, 2 гиги рам, 500гг хард и свястно за тогава дъно на гигабайт. Видеото е вградено и игрите са като от правец повечето. Това за преди 2 години. Сега за да ти е добра конфигорацията и съвременна ще ти трябват пак толкова. А другият вариант е за минимум - един нетбук. Но ще вървят "приложения" като експлорър Колега... Тва дет съм му го дал за 640лв. е не само по-добро от "нетбук", но и от твоя комп... Недей лъга момчето
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Помощ в избор за компютърна конфигурация Публикувано на: 06 Сеп 2010 11:16
atisas2 написа: mania написа: Колега, в темата ти не видях един важен момент - имаш ли монитор и периферия? Ако 600 са само за машината ок, но ако се вкл монитор, мишоци и пр... Според скромните ми познания, хард по-малък от 320 гб ще е безпредметно д авзимаш, а и не знам дали се предлагат. Ако вкл и монитор бих ти препоръчал някой модел на Филипс. Моят е такъв и съм много доволен. Но за 600 лв е невъзможно да вземеш цял амашина. Преди 2 години взех моя цял за около 900. Мониторът е филипс 20-ка, 2 гиги рам, 500гг хард и свястно за тогава дъно на гигабайт. Видеото е вградено и игрите са като от правец повечето. Това за преди 2 години. Сега за да ти е добра конфигорацията и съвременна ще ти трябват пак толкова. А другият вариант е за минимум - един нетбук. Но ще вървят "приложения" като експлорър Колега... Тва дет съм му го дал за 640лв. е не само по-добро от "нетбук", но и от твоя комп... Недей лъга момчето Четеш ли какво пиша?? За машина парите са супер, но ако няма монитор и периферия нещата стават различни. По-кротко със страстите
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|