Този сериал продължава да не ми харесва, но и продължавам да го гледам- втф?!
Като цяло съм напълно съгласен с предишните постове, като имам да добавя няколко неща.
Битката при Юмрука на Първите, или по-скоро липсата на такава
Още в краят на 2-ри сезон беше ясно, че ще го прецакат, но пък да не покажат абсолютно нищо? То и самият Юмрук си беше пълна подигравка- вместо древна твърдина/ укрепление беше просто ръба на някаква скала с 2-3 камъка
Също така прецакаха пролога на ASoS, който за мен е най-силен от всичките книги. Не помня дали нещо беше казано в сезон 2, но вътрешният конфликт в Стража и предстоящите измяна и дезертиране не са загатнати по никакъв начин. А най-големите разкрития станаха докато Сам и братята му копаеха кенефи в снега
Да не говорим и за идиотското изтърсване за това, че три пъти надуване на рог се отнася за Белите Бродници...
Сам- първо изобщо не знам как е оцелял, при положение, че в края на 2-рия сезон беше сред ордата на Другите, това беше уникално глупаво да го наврат там. И тук голямо несъответствие с книгата- когато Сам се влачеше с братята си след Юмрука до колкото си спомням беше нощ, а в епизода имахме фейк снежна буря посред бял ден
Атмосферата в тая глава беше изродски яка, но няма и помен от нея в сериала.
Изцяло пропуснаха момента с убиването на Белият Бродник от Сам- нима няма да имаме Сам Колача/ Убиеца?
Тук вече не си спомням как точно беше, но мисля, че Мормон и хората с него сами се домъкнаха до Крастър, а Сам отиде до там с други, но може и да греша. Също и появата на Дух не си я спомням. Знам, че Джон го отпрати по някое време, но не съм сигурен кога.
Нощният Страж в сериала е жалко подобие на това в книгите.
Джон и свободният народ- тук ме изкефи, показаха и един CGI великан, което е добре. Тормунд и мен ме изкефи, Манс и той го докарва.
Не ми харесаха обаче аргументите на Джон. Ааадски слаби
Тук също не си спомям с точност книгата, но не беше ли нещо, когато Манс първо му каза, че се промъкнал в Зимен Хребет като бард, а след това Джон му обясни, че за копеле като него няма място там. Джон беше адски сдухан от момента в който се озова сред диваците, а когато беше пред Манс направо щеше да се напикае
Повече Брон- това е нож с две остриета. От една страна Брон кефи адски много (сцената в която за малко да се изпоколят с двамата от кралската гвардия
) и се радвам, че ще видим още от него, но дали ще бъде добре вмъкнато и смислено? Благодарение на присъствието му имахме една напълно безсмислена сцена и първите цици за сезона
И уж сега е рицар, но пак е наемен меч? Втф? Нали Церсей нарочно беше направила всичко възможно, за да разкара Брон от Тирион.
Слаба Денерис- хитростта с онзи продавач на Неопетнени не е показана по никакъв начин. Слабооооо. Изобщо в този сериал правят Денерис да е по-тъпа отколкото в книгата. Този път поне са и дали хубави дрешки. Но лицето на Емилиа Кларк се скапва и тая изглежда по-грозна
Баристан/ Арстан- отново нещо яко, което е клъцнато
Изключително слабо завръщане. И каква беше тая странно плашеща физиономия на Денерис, когато Баристан и коленичи? What the f...
Най-вероятно ще орежат и Белвас Силният
Харесаха ми: Драгонс, Давос, Маджерос.