Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Bladurs gate 3
Публикувано на: 09 Юни 2019 23:14

Ще ползва днд 5 едишън правила. Иначе нещо малко ме притеснява това което виждам. Става дума готино цг в трейлъра, личи че този път са наляли повече пари от колкото в дивинити 2, ама самия плот хич не ми изглежда оргинален. Нещо от типа на суорд кост е в опаснаст от майнд флеъри и ти трябва да го спасиш. Някакси малко тъпанарско ми звучи сравнено с оригиналния Балдурс гейт. Там имаше мистерия, всичко се разкриваше постепенно, а не някви ми ти майндфлеъри нападнали Балдурс гейт. Нещо по оргинално не можаха ли да измислят?

Профил

Аватар
В момента играе: RL - worst game ever.
Заглавие: Re: Bladurs gate 3
Публикувано на: 11 Юни 2019 19:20

https://www.redbull.com/ie-en/divinity- ... e-team-rpg

Swen Vicke on Divinity Original Sin:
Spoiler for :
The idea of making it an RPG that featured a true cooperative party – in the sense that everybody can discuss with everybody and everybody can impact the storyline – occurred when I was playing Baldur's Gate: Dark Alliance with my girlfriend. We were having some fun and I started wondering what would happen if it were a real RPG in which we could discuss on-screen and agree or disagree about pretty much everything.

Baldur's Gate: Dark Alliance

Но иначе съм оптимист, заедно с Mount&Blade Bannerlord, Vampire The Masquerade Bloodlines 2 и Cyberpunk 2077 това е играта която очаквам най-много. Добри времена.
Предишните Baldur's Gate игри, особено тези в Infinity Engine, са RTwP (real time with pause), което не ми харесва прекалено много. Надявам се да е на ходове. То и на масата като играеш D&D си е на ходове, не знам защо е останало на компютъра имплементациите често да са в реално време. Това искам да разбера как ще е.

Кратко интервю за Escapist

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Юни 2019 01:03

Е то има само 2 Балдурс гейта и те са на инфинити енджин. Другите игри с тва име не се броят за Балдурс Гейт. Иначе битките не са походови, понеже много ще затлачат играта. Ако всяка битка е походова играчите ще се оттегчат. Просто има рандом енкаутъри с филър гадове дето просто може да ги подминеш. Ако при всеки енкаунтър минава в търн бейс мод просто ще бъде оттегчително. В оригиналното тейбъл топ днд с истински дънжън мастър просто енкаунтърите не са толкоз много и за това е забавно, но тук си има бая. Пак Балдур Гейт 1 и 2 много добре оправдава този парадокс с разкриването на сюжетната линия. Явно са знаели много добре, че за едно истинско тейбълтоп днд не е ок да има толкоз клане, но пък за една дълга компютърна игра няма как да е без много клане. Помислили са по въпроса и са го решили перфектно разгръщайки сюжета. Притеснявам се, че в третата част няма да мислят толкоз на дълбоко.

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 15 Юни 2019 11:43

fap fap fap

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
В момента играе: CSS, SW: Empire at War, Legacy of Kain
Публикувано на: 27 Фев 2020 23:41

Профил Skype

Горд Пролетарий
Аватар
В момента играе: Serious Sam
Публикувано на: 28 Фев 2020 00:28

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 28 Фев 2020 17:46

Малко е като дивинити 3, ама иначе е яко, въпреки, че патфайндер според мен беше най-близък до наследнк на балдурс гейт.

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 01 Мар 2020 00:31

Определено ме кефи как изглежда, но по някакъв начин графиката и всичко което се случва изглежда твърде добре за да бъде изцяло походова.. Ясно ми е че битките в D&D винаги са били походови, но това е само заради самия носител - всичко се развива във въображението и се изразява с думи и зарчета, докато в игра с толкова добра графика изглежда някак неубедително как все едно стоят и се изчакват да се изпикаят на писоарите :lol:

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 01 Мар 2020 02:41

Как винаги да са били пходови? Бг 1 и 2 са днд и са риал тайм с пауза битки. Иначе това, че са походови е мн яко за мен, така ще има по-малко, но по-запомнящи се битки които ще се протакват дълго време. Това е важно за една днд игра понеже така ще се избегне проблема с хак енд слаша. Демек една днд игра трябва да е по-правдоподобна да се биеш с по-малко но по трудни противни, когато това е в реално време сичко се случва много бързои играта има нужда да ти изпраща хорди с противници за да не заспиш. Хубаво е да има бавни, тактически истински днд битки, които предлагат много възможности. За графиката наблегнали са на фото реализма и това е добре личи си, че са наляли много повече цравнение с дивинити 2, но прекалено много прилича на дивинити и изглежда по-скоро като дивинити 3 а не Балдурс 3. Според мен ще трябва доста да се потрудят за да я разграничат с дивинити и да кажат че това е Балдурс гейт

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 01 Мар 2020 12:35

iddqd написа:
Как винаги да са били пходови? Бг 1 и 2 са днд и са риал тайм с пауза битки. Иначе това, че са походови е мн яко за мен, така ще има по-малко, но по-запомнящи се битки които ще се протакват дълго време. Това е важно за една днд игра понеже така ще се избегне проблема с хак енд слаша. Демек една днд игра трябва да е по-правдоподобна да се биеш с по-малко но по трудни противни, когато това е в реално време сичко се случва много бързои играта има нужда да ти изпраща хорди с противници за да не заспиш. Хубаво е да има бавни, тактически истински днд битки, които предлагат много възможности. За графиката наблегнали са на фото реализма и това е добре личи си, че са наляли много повече цравнение с дивинити 2, но прекалено много прилича на дивинити и изглежда по-скоро като дивинити 3 а не Балдурс 3. Според мен ще трябва доста да се потрудят за да я разграничат с дивинити и да кажат че това е Балдурс гейт

За хартиените D&D говоря, точно че повечето от РС игрите по тази система бяха в реално време с паузиране, просто на хартиения носител няма как да е в реално време щото винаги нещата се свеждат до това какво ти ще кажеш че правиш и какви зарове ще хвърлиш и после какво ДМ ще каже че се случва и какви зарове ще хвърли. :arrow:

До сега поне във всичките класически игри от този тип системата с паузиране определено не е възпрепятствала сложните и доста забъркани тактически битки, да не говорим и че това че са я направили походова не е гаранция, че битките ще са малко и предизвикателни или дори запомнящи се, всичко е в усилията които вложат всичко да е убедително и точно затова момента с изчакването по време на супер напечени битки малко ме изкарва от филма който се опитват да ни набият :arrow:

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 01 Мар 2020 16:32

В крайна сметка Larian не правят Балдурс Гейт игра, а Original Sin 2.5, който кръщават Baldur’s Gate 3, понеже им е изпаднала добра оферта за правата.

Това е, за съжаление.

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Мар 2020 19:19

Абе все пак е днд, ориджинал син не е днд.

Профил

Аватар
Публикувано на: 06 Мар 2020 23:49

Бе да праат, Ориджинал Син ( и 1, и 2 ) бяха сред най-добрите РПГ-та за последните няколко години. Малко DA: Origins vibes вкарват сега, гледам :D

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 07 Мар 2020 20:38

Абе мен първия ориджинал син мн мн не ми хареса. Става дума добри и деии, амааа ташак игра нищо общо с епичния Балдурс. Сега ифрая Патфайндер и това е истинския Балдурс гейт 3, а Балдурс гейт 3 дето ще излезе ще е Дивинити 3.

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Окт 2020 22:34

Свалям early access-a, ще каем как е тия дни.

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 07 Окт 2020 23:48

Видях бъгчета в играта докато гледах стриймовете, но нищо ужасно. Много бих искал да я играя, но в никакъв случай не бих си загубил времето докато е в EA.

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Окт 2020 07:42

Аз я тегля от замунда, не че бих дал пари ся. Повече игри в early access не купувам, ако ще и най-реномирания дивелъпър да е :D

Профил Skype WWW

Цар
Аватар
Публикувано на: 23 Окт 2020 14:09

Играта е абсолютно поносима макар и в ЕА, но единственото което ме спира да вложа време в нея е че е само на 1/3 от играта към момента и таман да се зарибя наистина и ще трябва да спирам и да чакам един господ знае колко ... :(

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 23 Окт 2020 14:55

Върви малко choppy и дълго време се чудех как да опраа липсата на звук при диалозите. После видях.

За демо става, но и аз не искам да се впускам сега. После ще ме мързи да преигравам.

Профил Skype WWW

Публикувано на: 24 Окт 2020 12:59

Изиграх ea-а, играта е доста зарибяваща. Нищо общо с DOS, освен, че и двете са rpg-та на Larian. DnD5e правилата са имплементирани превъзходно, битките са много динамични, забавни и стратегически. Цял един ден ме мъчи един goblin camp, докато накрая просто не ги сгащих на един мост и не го запалих и feed-вах с grease докато не измрат. Адски задоволително.

Героите, които могат да се присъединят към дружината, са интересни. NPC-тата като цяло са добре замислени. Историите, от друга страна, макар и да увличат, имат проблеми:

Spoiler for :
Спасяваш друида Халсин, който е големата работа, страшен лечител, ти казвам, и той ти казва - ще те излекувам от mind flayer-ската попова лъжичка утре, сега имам работа. Чакай бе, спасих те от шибана смърт, кой те пита дали имаш работа? Лайнар. Лекувай ме веднага, да ти еба майката проста treehugger-ска.
Е, да, ама не, нашия ти казва, че ако му искаш помощта, ще трябвало да се научиш на търпение. Поне играта ти позволява да го убиеш, като е безполезен.
Върха на сладоледа беше, че добавя и: аз не мога да ти помогна, но знам кой може - и пътя към него минава точно през мястото, от което те накарах да се върнеш, за да ти дам тази безполезна информация.

Още от DOS игрите забелязвам, че Larian имат подобен маниер на писане, което съква, ама кодапрайш.

С удоволствие ще си изтегля цялата игра като излезе, и ще я изиграя и нахуля с кеф.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com