След 2 години прекарани в Lineage2, вчера си пуснах Lord of the Ring Online. Първи впечатления:
графика - 5 пъти по-добра от тази на WoW и 2-3 пъти по-добра от тази на Lineage2
.
грабили са от WoW с пълни шепи, но въпреки това за разлика от WoW, LOTRO поне до тук ми харесва ^^.
За съжаление след красивите елфки в Л2... женските чарове на LOTRO ми се струват леко грозновати.
Куест - можеш да се убиеш от изпълняване на куести. Поне до сега нямаше така добре познатите задачи - "отиди дам и избий 100 кучета/жаби/гъби...". До тук всичко е в далеч по-поносими стойности. Самият текст на куестовете е леко объркващ, няма 100% яснота, какво точно трябва да направиш. Няма и стрелка или точка на картата, която да те води по пътя на куеста ти. Местата, където трябва да отидеш са описани така(пример) - югозападно от фермата на еди кой си...
Хаха някакъв си беше купил флейта и цяла вечер седеше в града и се мъчеше да изсвири нещо хубаво
.
От 1 ден игра впечатленията не са много. До тук БТКто се справя по познатия добър начин - такова нещо като лаг не съм видял.
Уви не усетих почти нищо от атмосферата на "Властелина", като изключим притичващите хобити, които напомнят за така омразният ми Фродо
.
Нещото, в което играта за съжаление много прилича на WoW и много се отличава от L2 - комуникацията. А именно липсата на комуникация между случайно срещналите се хора. Всеки добре знае, че WoW до голяма степен не е социална игра (сравнена с Л2). Би могъл да станеш висок лвл, без да си казал едно "hi" на непознати. Разбира се има и изключения, но като цяло е така. В Л2 е почти изключено да се разминеш с някого и да не му кажеш здрасти. Не че има някаква полза от това здрасти, но играта е твърде социална и хората са свикнали да го правят. Чатът в градовете и около тях беше като в мирк... много смях, майтапи, обиди, закани... Елементът Клан, елементът Алианс... войните... политиката... правят играта толкова социална. Да срещнеш някакъв, дето за първи път го виждаш и да почнете да си говорите за нещо е абсолютно ежедневие. Няколко стотин чужденци знаеха какво точно означава името на героинята ми "Kifla" - и приятели и врагове. Да понякога беше досадно, че си толкова зависим от други хора(още повече ако си support клас), но това е MMO, трябва да е така
. В Л2 градиш име и авторитет като в живота.
Много се отнесох, за да не кажете, че направих реклама на Л2 за сметка на WoW - в Л2 е пълно с ботове/e-bay и админите не правят почти нищо срещу това
. Мечта ми е L2 да не беше творение на NC Soft NA, щото не съм чул за друго ММО с толкова лоша поддръжка.
Та... за LOTRO ще пиша още малко по-нататък... трябва да поиграя още
.