Автор |
Съобщение |
Der Meister
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво играете в момента ? Публикувано на: 14 Сеп 2015 22:06
Доста приятна игра е Sniper Elite 2, да. Малко са вече straightforward игрите, аз се кефя на такива. То вече има и Sniper Elite 3, но не съм го цъкал още. А спин оф-а със зомбитата също е доста добър. Wolf, интересно ми е само как разбираш за тези неизвестни игри
|
|
|
|
|
The Wolf
|
|
В момента играе: Във форума.
|
|
Заглавие: Re: Какво играете в момента ? Публикувано на: 17 Сеп 2015 13:13
Der Meister написа: Wolf, интересно ми е само как разбираш за тези неизвестни игри Играта със зомбитата хич не е добра, стандартна тъпотия си е, независимо дали ще я играеш сам или с приятели. По назад писах за нея. Единствено графиката е на ниво, също и някои убийства се получават добре, ама ползваш снайпера, тъй или иначе рядко, защото срещу теб излизат орди от зомбита и ти трябва бързина, освен ако не се пуснеш на най-ниска трудност. Главно използвах снайпер в битката с босовете - това е единствения начин да ги свалиш бързо. Но играта я минах сам на трета от четири възможни трудности и трябва да кажа, че ако я играех с още един-двама приятели нямаше да имам трудности дори с босовете. Без интрига в игра, вниманието ми не се задържа. Точно затова и избягвам блокбастърите сред игрите, тъй като няма какво да ми дадат. Дали ще избивам някакви типове като Батман, Вещера и не знам си още кой, при наличието на психопати злодеи като Жокера или ако щеш оня дръпнатия латентен хомо(приличащ на Путин ) - Паган Минг - все тая. Нито историята ще ме държи, колкото и обрати да стават в нея и дори да има изненади, всичко варира до това да спасиш света, като отстраниш лошковците, пък било то и колоритни. Именно поради тази причина търся нестандартни игри, макар и с по малък бюджет, каквито не съм играл досега. И представляват интерес. Откъде ги намирам? Това е много сложна схема от четири стъпки: 1. Metacritic http://www.metacritic.com/browse/games/title/pc - тук намирам игрите и евентуално прочитам кратки резюмета за да знам какво да очаквам от тях. 2. How long to beat http://howlongtobeat.com/ - преглеждам колко приблизително продължава дадената игра, за да видя устройва ли ме чисто като време, което ще загубя. 3. Game anyone http://www.gameanyone.com/ - поглеждам за кратко какво представлява играта на практика, дали има интригуваща история и геймплей, без да си спойлвам прекалено. 4. Влизам в Замунда и проверявам въпросната игра има ли я... ако я няма проверявам и в Арена. Ако и там я няма вече по чуждите торент тракери я намирам
|
|
|
|
|
newcomer
|
|
В момента играе: Футбол, ама навън
|
|
Заглавие: Re: Какво играете в момента ? Публикувано на: 18 Сеп 2015 17:36
Вълк, за игри с добра история си има определени жанрове игри - rpg-та, куестове, в шутъри като Фар Край, нищо чудно, че не си останал впечатлен. И напълно подкрепям Нелегалния. Когато обратите са нищо за теб, сам си убил какъвто и да е шанс играта да те докосне.
|
|
|
|
|
hyper'
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво играете в момента ? Публикувано на: 19 Сеп 2015 02:58
Третия снайпер елит не го почнах, защото исках WW2 типична атмосфера, иначе разбрах защо играта се казва така, от 500 м войници с обикновени патлаци те целят перфектно на нормална трудност лол
|
|
|
|
|
DarkAvenger89
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво играете в момента ? Публикувано на: 19 Сеп 2015 09:28
Тъй, след известно време неактивност малък ъпдейт 1 Започнах Mad Max - играта далеч не е толкова лоша, колкото я изкарват по ревютата. Перфектна е за 1,2 часа кежуал фън на ден.Има си и своите проблеми като недоклатената и вече дразнеща бойна система от Аркам, но пък за сметка на това е приятен сандбокс, в който просто да лудееш. 2 Guild wars 2 - най-доброто ММО евър. Точка. 3 Тotal war : Atilla - Доста противоречива игра, но на мен като цяло ми харесва. Определено е най-трудната тотал уар игра досега.A horde опцията вече е изцяло ново ниво на трудност. Играейки като орда за пръв път през 1000+часа на ТУ изгубих кампания. Това за мен определено е добра промяна и дава съвсем ново усещане на играта. Докато в предишните игри единствената ти мисъл е общо взето с кой ше хода да се бия, сега просто трябва да намериш начин да оцелееш, независимо по какъв начин. Механиките също са доста по-добре от Рим 2. Битките вече не приличат чак толкова на пого. Кавалерията най-сетне има адекватен импакт, а не се блъска в пехотата като в тухлена стена, но има още какво да се желае. АИ-то на противника също е доста подобрено, особено това на конниците - вместо просто да ти се хвърлят като диви кучета както преди, вече атакуват по фланговете, търсят слаби места и серат върху стрелците ти. Друго положително нещо е, че са върнали морал системата на войниците, която е ключ за спечелването на всяка битка. Сега за негативните неща в Атила : Балансът. Мамка му, балансът на единиците е зле. Определено не ужасен, но все пак зле - слоновете все така газят като като танкове през през пехотата, пайковете са абсолютно безполезни,а тагматата гази всичко гази всичко. Също така политическата система ми е все още леко дразнеща и ми се струва недоизмислена като хората. Общо взето въпреки всичките подобрения спрямо Рим 2, все още се чувства като недовърнеш проект, което изобщо не ме изпълва с надежди за Total war: Warhammer
|
|
|
|
|
hyper'
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво играете в момента ? Публикувано на: 19 Сеп 2015 16:28
Гледай обяснението на total biscuit и ще разбереш защо ревюиращите в случая не отразяват правилното възприемане на тази игра. Иначе Макс има толкова много движения, че за 20+ часа млатенето въобще не ми е омръзнало.
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво играете в момента ? Публикувано на: 21 Сеп 2015 02:36
В Атила хор механиката хич не е нова, има я още в експанжъна на ром 1 барбериън инвейжън от преди само 10 година
___________________________________ Птеродактили пред него летят. И колесница им е луната червена.
|
|
|
|
|
DarkAvenger89
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво играете в момента ? Публикувано на: 21 Сеп 2015 08:39
iddqd написа: В Атила хор механиката хич не е нова, има я още в експанжъна на ром 1 барбериън инвейжън от преди само 10 година Къде съм казал, че е нова механика бе олигофрен ?!
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво играете в момента ? Публикувано на: 21 Сеп 2015 10:19
Цитат: Това за мен определено е добра промяна и дава съвсем ново усещане на играта.
___________________________________ Птеродактили пред него летят. И колесница им е луната червена.
|
|
|
|
|
DarkAvenger89
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво играете в момента ? Публикувано на: 21 Сеп 2015 14:01
Facedesk. Напълно ясно е от текста, че става въпрос в съотношение с Рим 2, защото след това единственото, което правя е да ги сравнявам 2те игри. А и под добра промяна имам предвид трудността, не това, че можеш да играеш като орда... Сериозно, потърси помощ или се скрий някъде далеч от човешката цивилизация и моля те, не ползвай интернет повече - правиш всички ни да изглеждаме зле. Повече няма да се занимавам с теб. Ако имаш някакъв проблем с мен, както ми се и струва след като те направихме на глупак в темата за For Honor, пими ми на лично - с удоволствие ще те игнорирам и там.
|
|
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво играете в момента ? Публикувано на: 21 Сеп 2015 22:24
lol Ебаси оптимиста
|
|
|
|
|
AcTivE
|
The King of Kings |
|
|
|
Заглавие: Re: Какво играете в момента ? Публикувано на: 30 Сеп 2015 09:15
Пробвах Heroes VII и след около 5 часа останах със смесени впечатления. Кампанията от това, което съм видял, не струва. Елементарна като замисъл и строго линейна. Едно нещо ме подразни много. Как може през 2015г да има толкова некадърно и мързеливо направени кътсцени. Като цяло ми беше фън да си припомня добрия стар походов Heroes, който в тази си част въпреки някой подобрения и добавки, си е same old game, но като цяло със сигурност няма да ме задържи повече от ден-два.
|
|
|
iddqd
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво играете в момента ? Публикувано на: 30 Сеп 2015 14:11
ЩЕ стане като с хироус 6. След 2 години може да стане готина игра, но до тогава ще си е изградила лошо име.
|
|
|
|
|
dogma
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво играете в момента ? Публикувано на: 02 Окт 2015 14:43
Колеги, ако имате интерес, разполагам с код за PES 2016 през Steam. Цената е 30 лв.; ако някой има интерес, ще се радвам да ми пише, тъй като на мен няма да ми трябва.
___________________________________ Time is inconsistent when you are waiting for the end
|
|
|
|
|
newcomer
|
|
В момента играе: Футбол, ама навън
|
|
Заглавие: Re: Какво играете в момента ? Публикувано на: 16 Окт 2015 17:06
Току-що превъртях Risen 2: Dark Waters. Всичко, типично за игра на Пираните, е налице. Самият факт, че отделих на това нещо 43 часа от живота си, показва, че тази игра, подобно на предшественика си, е с убийствена атмосфера. Но от друга страна, в опита си да направят един по-голям и по-достъпен Risen, разработчиците са се надценили, в резултат на което Тъмните Води са по-технически оакани, отколкото Risen 1 някога би бил. Това е една достойна игра от поредицата, която прави две крачки напред и три назад. С други думи, оригиналът я превъзхожда, но това не значи, че това пиратско приключение не е добро. Просто... не може да се нарече повече от това.
|
|
|
|
|
Tranquil
|
|
В момента играе: нищо, мързи ме
|
|
Заглавие: Re: Какво играете в момента ? Публикувано на: 28 Окт 2015 13:10
Пак почнах Civ5. През няколко месеца при мене настъпва момент дето я хващам тая игра и прекарвам 1-2 седмици безсънни нощи и губене на цялото свободно време след което я оставям и след няколко месеца пак
___________________________________ :O
|
|
|
|
|
Zlob
|
|
В момента играе: джобен тенис
|
|
Заглавие: Re: Какво играете в момента ? Публикувано на: 05 Ное 2015 21:19
Приключих с Mad Max. Steam твърди че съм навъртял 46 часа и нямам представа дали е вярно. Геймплейно играта е точно това, което очаквах - управлението и мелетата с колата са голямо забавление, а към края вече бойната системата наистина става досадничка. Историята е сложена, колкото да я има и на моменти може да се чуди човек кой персонаж какъв е, откъде накъде ни насочват към него и някакви такива недомислици, които развалят малко кефа. Може и аз да съм си виновен, защото си се моткам доста между главните мисии и изпълнявах странични неща.
Сега искам да играя нещо коридорно със силна история и запомнящи се персонажи и си свалих Wolfenstein The New Order. Когато излезе си я пуснах и минах няколко нива, но бях и с по-слаба карта, та сега се надявам да мога да и се насладя максимално!
|
|
|
|
|
hyper'
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво играете в момента ? Публикувано на: 06 Ное 2015 03:16
Коридорно? Да го запомниш? Искаш ли да запомниш нещо за следващите 56 години? Ако да, тогава не се лигави с горе-долу ставащи шуутъри, ами направо към истината
|
|
|
|
|
vanmx
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво играете в момента ? Публикувано на: 10 Ное 2015 21:49
Аз като човек обичащ да колекционира диксове с конзолни игри, в последно време започнах да изкупувам от продавалника всяко интересно за мен PS3 заглавие стига да не е над 15 лв . В следствие на това се натъкнах на една много корава и неизвестна доскоро за мен игра - Condemned 2 Играта се оказа доста добра, даже не знам как съм успял да я пропусна. Сървайвъл хорър с FPS елементи, направен от създателите на FEAR. Обикаляш из някакви гета и разрушени сгради за да разледваш някакви брутални убийства. За да се стигне до местопрестъплението обаче трябва да се избие известно количество разни бездомни психари и наркомани. Битките за с всякакви предмети - юмрюци, счупени дръжки от врати, кенефни седалки, тръби, лостове, и т.н. Абе играта си е много яка, препоръчвам на всеки които имо възможност да я пробва. При първа възможност мисля да пробвам и първата част, която я има за PC, изглежда е не по-мако впечатляваща.
|
|
|
|
|
Der Meister
|
|
|
|
Заглавие: Re: Какво играете в момента ? Публикувано на: 10 Ное 2015 22:22
Аз съм играл първата част и беше доста добра, а пък по принцип не си падам по хорър жанра. Общо взето всичко което написа за втората част важи и за първата. Иначе трябваше с първата да започнеш, сега малко тъпо ще ти е като си играл първо втората.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|