В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Заглавие: Re: Blizzcon 2019 (IN LESS THAN A DAY!!!)
Публикувано на: 01 Ное 2019 00:02
Аре момчета, утре вечер приятни емоции пожелавам на тези от вас, които ще гледат.
Общо взето за всекиго ще има по нещо. Важното е да не сте с много високи очаквания, че това винаги води до разочарование.
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
Не мога да повярвам че този е успял да събере 1000 ъпвоута.
Ами то е лесно да се провери, че човека има други 4 "leak"-а с вярна информация за игри около ден преди официалния анаунс. В коментарите предполагат, че работата му е да "leak"-ва информация по-рано за да генерира hype.
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
Публикувано на: 01 Ное 2019 10:30
Между другото съдържанието на този "лийк" е толкова vague и предвидим, че съм абсолютно склонен да си мисля че е спуснат официално от Близ чрез някой свой агент като този. Хубавото е естествено, че по всичко изглежда че ще я направят точно каквато си я искаме, без разбира се да можем да знаем наистина какъв финансов модел ще бъде избран в крайна сметка, но вярвам че с правилния натиск, и по този параграф ще получим каквото искаме.
Публикувано на: 01 Ное 2019 11:12
О, да, това определено си е официално инфо, което е "leak"-нато предварително и е нарочно неясно. Аз лично се надявам да не е само сиво-кафава каша играта.
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
Маце Борко
Публикувано на: 01 Ное 2019 12:07
Малко ме съмнява да е сивокафява каша, те ако не друго, визуално игрите си доста ги изпипват.
Аз очаквам стилизирана визия с повечко детайл и добра доза реализъм, подобно на графиката в Reforged.
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
Sentry
Заглавие: Re: Blizzcon 2019 (in 5 days)
Публикувано на: 01 Ное 2019 17:10
Императора написа:
Sentry написа:
Ами то е лесно да се провери, че човека има други 4 "leak"-а с вярна информация
Да, лесно е. Ето, ще ти покажа и аз колко добър "лийкър" съм и колко ми е "вярна информацията" за "Диабло 4":
* Ще има поне 3 различни класа, сред които боец, маг и стрелкови тип
* противниците в играта ще включват скелети и демони
* действието ще бъде разделени на актове, като между всеки ще има синематик. Очаквайте последните да са особено епични!!!
* Играта ще има доста мрачна визия
* Някои от уникатите в играта направо ще преобърнат представите ви!!! Но естествено ще ви трябват стотици часове грайндене за да се докопате до тях
Маце Борко
Публикувано на: 01 Ное 2019 18:17
Волтажа, който винаги е наясно с всичко и много ги разбира нещата
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
bulLshi7
В момента играе: dota 3
Публикувано на: 01 Ное 2019 20:38
Прекалено измити цветове, липса на контраст. Детайлите са добри, но липсата на цвят убива всичко.
06 Фев 2009 21:49 Мнения: 2682 Местоположение: Стара Загора
В момента играе: CSS, SW: Empire at War, Legacy of Kain
Заглавие: Re: Blizzcon 2019
Публикувано на: 01 Ное 2019 20:55
Holy shit
14 Юли 2008 14:51 Мнения: 760 Местоположение: Hyperion
Публикувано на: 01 Ное 2019 23:12
Sentry написа:
Прекалено измити цветове, липса на контраст. Детайлите са добри, но липсата на цвят убива всичко.
Играй d3 тогава.
(от теб не съм очаквал тва, може и да тролиш неочаквано - ако не, пий една лимонада да си освежиш мозъка)
---------------
Най-накрая Diablo да изглежда както трябва. Попаднах на някви слухове, че release date-a даже не е "Blizzard soon" - мн зле ако е истина тва.
- WoW-a освен Classic не ме интересува (личи си че се стараят да праят кот могат да е интересна играта aма ).
- OW2 ака 1.5/dlc/name it whatever - не ме интересува, не съм играл 1-цата.
- No new IP - мн разочарован - няма ли да седнат да напраят няква sci-fi epic-a ала Starcraft или направо нещо с него. (Horror shooter примерно с добра история).
Публикувано на: 02 Ное 2019 00:36
Agent написа:
Sentry написа:
Играй d3 тогава.
(от теб не съм очаквал тва, може и да тролиш неочаквано - ако не, пий една лимонада да си освежиш мозъка)
---------------
Най-накрая Diablo да изглежда както трябва. Попаднах на някви слухове, че release date-a даже не е "Blizzard soon" - мн зле ако е истина тва.
А аз те съветвам да запалиш Diablo 2 за да видиш как изглежда. Играта има реалистичен стил, но има цветове - fallen-ите са ярко червени, а не почти сиви, както е в клиповете на 4. Героите имат цветове по тях, враговете имат цветове по тях. Има тъмни dungeon-и, но има и светли dungeon-и. Има запуснати зони, но има и дворци и интересна архитектура. В клипа на 4 има само generic изглеждащи външни терени и руини и цветовете са изкуствено притъпени. Играта изглежда не като Diablo, а като Dark Souls. И то най-скучната част от Dark Souls.
Като gameplay показаното е горе-долу ОК. Радвам се, че се връщат skill rank-овете и item-ите, които ти дават skill rank-ове. Skill tree-то изглежда интересно. Rune word-овете... звучаха малко generic от малкото, което бяха показали.
Нелинейността на историята е готина, но от казаното звучеше, че играта е MMO и не може да се играе offline или дори solo и че винаги ще има хора около теб в open world зоните, които да ти трепят нещата. Което е другото нещо, което не ми харесва - open world зоните не изглежда да са случайно генерирани, а статични. Огромният им размер звучи като нож с две остриета. Наличието на коне... sorry, ама това е там само за да могат да ти продават mount-ове в cash shop-а.
Едно от нещата, което ме подразни е друида. Сега всеки skill ще те shift-ва във формат, която ти трябва за да го изпълниш без никакво забавяне, което напълно обезсмисля идеята на различните форми на друида и прави skill-овете му напрактика някакви атаки с различна анимация, а не тактически избор според формата. Показаните скилове иначе изглеждат добре визуално, но без контекст за какво точно правят не може да се каже нищо.
Иначе наистина казаха, че играта не се очаква скоро, дори не е "близардско скоро".
Agent
Публикувано на: 02 Ное 2019 01:23
Diablo 1 & 2 ги имам инсталирани, пускам си ги от време на време, да.
Леката придадена "цветност" на героите/някои от гадовете (определени елементи от облеклото примерно/коса) е design/gameplay first decision с оглед на ниската резолюция и да можеш да ги различаваш една идея по-лесно --- щот играта е правена преди ~20г, ~25г при Diablo 1.
Fallen-ите не са ярко червени, muted червени са; пустинята е muted жълто, клони към бежаво.
Даже и да overcompensat-ват малко заради D3, по-добре така. (отделно ще пиша за другите работи свързани с играта)
Публикувано на: 02 Ное 2019 01:46
Аз не съм фен на арпг-тата но д4 ми хареса от това което показаха, определено по-добре от д3. Най-важното обаче са системите в играта- геймплей лууп, итемизация и други, които обаче не знам колко ще са актуални след 3-4 години, като излезе играта, още повече, че монетаризацията и ще е близ стайл. Дано не стане издънка. Колко до уоу.....не знам честно, това просто не е уоу вече. Лора вече тотално наникъде, а и като кънтент нещата ми се сториха много постни. И въобще за мен най-големия проблем е, че всичкия досегашен кънтент става абсолютно незначителен със всеки нов експанд-и като механики и като лор. Както и да е, близз поне този път показаха каталог, честито на феновете им, аз обаче не съм от тях.
the_presator
06 Фев 2009 21:49 Мнения: 2682 Местоположение: Стара Загора
В момента играе: CSS, SW: Empire at War, Legacy of Kain
Fallen-ите са ярко червени, пустинята е със светло пясъчен цвят, каквато трябва да е една пустиня през повечето време. Става тъмна, когато стане време за куеста с откраднатото слънце и тогава е естествено, че ще стане по-тъмно, тъй като е нощ. Още от Diablo 1 цветовете се влиаят много от осветеността и нещата на светло имат цвят. Да не говорим, че един куп същества в игрите имат луминисцентна кръв.
Също ярките цветове са добър дизайн защото става дума за игра с бърз gameplay, където трябва да реагираш бързо на всичко, което става. Също така с ярки цветове играта изглежда реалистичено, а не все едно е минала през някакъв малоумен instagram филтър за емо-та.
Agent
Публикувано на: 02 Ное 2019 02:45
Пустинята ставала тъмна по време на quest-a. ти си в някъв филм, момче.
...
ще черпя един очен преглед. Приключихме с тоз въпрос.
------ D4 има същата washed out combination пастилен + low texture (не говоря за цветовете) визия D3 и sharpeness-a го няма на 100%. Явно надграждат на D3, а мен грам не ме кефи тоз engine - мислех, че ще изполват изцяло нов. Ташак.
Art design-a е on point, но графиката + героите на моменти изглеждат като от D3/ ps3 ера/игра отпреди 5+ години. Ташак x2.