Еми, и на мен телевизията въобще не ми се струва като подходящ канал за геймърски предавания. Всеки, който се интересува от подобно съдържание е или в Туич и Ютуб, или тука предвид спецификата на бг пазара - във Фейсбук.
Мисля си че масовата аудитория, която консумира такъв тип съдържание трябва да са деца 13-19 години, затова изборът да поканят Клашъра има логика в крайна сметка.
Над определена възраст обаче, примерно от наблюденията ми върху мен и върху форума последните няколко години, почти всички гледаме и четем на английски език, защото има много голямо разнообразие и някои много висококачествени медии, канали, стриймъри и ютубъри. Отделно, хората се събират по интереси (спрямо различни игри) във фейсбук групи и си правят комюнитита там.
Затова и си мисля, че бг гейм съдържание никога повече няма да ни е интересно на нас
![[Rolling Eyes] :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
А отделно продължаваме да сме и много малък пазар (или такъв, който никой не успя да оползотвори) и си мисля че много трудно може да се печели от гейм журналистика екслузивно на български език.
В началото на миналата година се провете едно риалити за LoL ->
https://starforge.gg/ , което беше с добро production value, в подходящите канали и тн. Тия множество "уау" спонсори които седят в сайта, обаче обикновено дават толкова малко пари, че не съм сигурен дали въобще организаторите са си избили инвестицията. Стриймовете са имало средно по 200-300 avg зрители, което всъщност за БГ е адски добро.