Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Modern Warfare 2 Multiplayer Only
Заглавие: Re: Quake restart?
Публикувано на: 22 Юни 2011 09:13

Ако има нов Quake ще бъде епик! Все пак ID стартираха FPS жанра. Но само аз ли забелязвам някаква последователност.
Wolfenstein 3D(1992)-Wolfenstein(2009),DOOM(1993)-DOOM 4(TBA) и Quake(1996)-NEW Quake(TBA)
Явно започват да правят почти еднакви игри като когато са стартирали.

Профил

Публикувано на: 22 Юни 2011 14:00

Всъщност интересна гледна точка, ама бъркаш хронологически малко

Волф 3д
ДууМ
Куейк

Волф 2001/2002
Дуум 3
Куейк 4

Волф 2009
Дуум 4
Куейк "5"?

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Юни 2011 14:54

Serious Sam написа:
Всъщност интересна гледна точка, ама бъркаш хронологически малко

Волф 3д
ДууМ
Куейк

Волф 2001/2002
Дуум 3
Куейк 4

Волф 2009
Дуум 4
Куейк "5"?

Quake 4 е на Raven Software. А Return to Castle Wolfenstein е на Gray Matter Interactive.

Профил

Публикувано на: 22 Юни 2011 19:08

Е тя и волф 2009 е на рейвън :)

Профил

Аватар
В момента играе: Квот фана
Публикувано на: 22 Юни 2011 19:57

Този "рестарт" ще разчита на стара слава. Явно нямат никакви идеи и пропадат яко. :)

Профил

Публикувано на: 22 Юни 2011 20:41

Всъщност света на първия Куейк е достатъчно добре замислен и неразвит, за да се насочат на там.

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Юни 2011 21:55

Според мен ще бъде доста успешен ход, ако издадат игра с еднотипен геймплей на този от WOLF 3d, Doom и Quake. Имам предвид управлението, HUD-a, самият стил да бъде същият, просто да са с нови текстури и нови нива. Сега 15 години по-късно отново си пуснах да играя wolf 3d, не истина каква е зарибявка играта и как ме върнаха в DOS времето и пространстовто :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Юни 2011 22:51

Да си спретемен едно масово мулти на дуум2? Може да ползваме някои от тия портове
skulltag
zdaemon
3zdl (for gzdoom and zdoom)
doom_arena ( for gzdoom and zdoom)

Профил

Аватар
В момента играе: с мерника и мушката на кремъклийката
Публикувано на: 23 Юни 2011 10:03

Quake 5 през 2013?

Дано! И дано да бъде добра!

Иначе нека направят римейк на Quake 1. Но според мен истинското попадение ще е римейк на Quake 2.

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Юни 2011 13:10

Нека направят първо DOOM 4 па после да правят Quake 5 или каквото ще да е.

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 23 Юни 2011 13:43

Theron Fears написа:
iddqd написа:
сигорно
iddqd написа:
да игареме .
:stooped: :doh: :doh: :doh:

абе ти си голям тъпак бе

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
В момента играе: DOOM,QUAKE II,RAGE,GOTHIC 3,Redneck Rampage,Outlaws,Diablo II,Blade of Darkness,excalibur-wow.com
Публикувано на: 25 Юни 2011 23:40

Basanaruga написа:
Quake 5 през 2013?

Дано! И дано да бъде добра!

Иначе нека направят римейк на Quake 1. Но според мен истинското попадение ще е римейк на Quake 2.

ДААА. Как ме яд че Рейвън развалиха играта. Смешния им дизайн и звуци. Неам думи колко ме е яд, голяма грешка на ид да дадат най ценното си отроче на тези некадърници, който изкарват игрите вече като на конвейр

Профил Skype

Аватар
В момента играе: DOOM,QUAKE II,RAGE,GOTHIC 3,Redneck Rampage,Outlaws,Diablo II,Blade of Darkness,excalibur-wow.com
Публикувано на: 21 Дек 2011 02:03

id
А бе някой замислял ли се е, каква е причината за евентуален рестарт. Са ше ви споделя мастъра кво мисли :evil: Значи историята в Quake 2 беше невероятна меко казано, уникално. Некси в стил кино (Alien и тн) пренесе в игрите история и свят. Преди това Doom и Quake бяха много по постни и без смисъл на пръв поглед. Което естествено не им пречи да са номер 1 почти във всичко. Quake 2 с историята за извънземните Strogg и с INTRO-то си което немога да го опиша. Такова интро няма да има никога за мен 2ро. Имаше версия в youtube.com със subs просто така ме вкарваше в света че луд ставах 98год, и все още така го чувствам мега яко. Вчера рових поне 1,2 часа и неможах да намера това точно със sub, супер ме е яд може да е изтрито. Като разбереш всека 1 дума става още по силно. Естествено към това добавям Sonic Mayhem, който направи НАЙ ДОБРИЯ саундтрак ЗА ВСИЧКИ времена. Без него играта нямаше да е същата. По добър е и от NIN, за мен, които правеха в други игри на id музиката.(в единствено число за Sonic Mayhem говора защото до колкото знам това е един човек(гений) Sascha Dikiciyan)

До тук с увода. Та искам да кажа това че след това, след Quake II всичко почна да имитира. Не искам да упреквам всички, не всички са виновни, но 90 % беше шит и боклук излизаше. Всека 2ра игра на подобна тематика и бяхме залети с такива лайна които само убиха тръпката а и продължават. Вече сме в дни в които има супер много претенции особено за история и примерно ако излезе Quake "3" в кавички(след Quake 2,4) с историята за извънземна инвазия на земята, някси не върви. Дано един ден се случи защото тази тема ако никога повече не я вида ще ми е супер тъпо защото ми е най любимото нещо в PC игрите. Но колко и да ме кефи виждам че ще изглежда изтъркано леко. (само ще дам пример за първото копие на подобна история - Unreal - без да отричам че е велика игра, само първата, всичко друго е боклук за мен) Забравих и Quake Wars която беше май тази инвазия на земята. Значи имаме 3 игри на тази тематика ? От които 2 не са на id software, което е за мен лично достатъчно да кажа че имаме една единствена. Quake Wars е само мулти, но историята си е сложена и трудно ще се повтори. Значи освен всички имитатори които изсмукаха жанра стигам до извода че и вътрешно id си изчерпаха темата. Освен това мани че историята се изтърква до някаква степен, освен това най важното е че Raven software преебаха и 2те истории И за Quake И за Wolfenstein с последните си игри (Quake4 и Wolfenstein). Да за некои по млад и който не влага толко в игрите като мен Quake 4 може да е добра игра, но за мен е гавра с Quake II, най лошото което можеше да се случи на поредицата. Игра направена от фирма която ги прави на конвеир по 1 на година, две. Само ще дам пример как се прави велика игра продължение на id игра от друга фирма - Return to Castle Wolfenstein на другата ми любима фирма Xatrix.

Какъв е изхода. Кармак го каза. Cthulhu тематиката и рестарт. Какво значи тази тема нямам и идея, някой ако знае нещо повече за първия Quake нека говори. Аз за съжаление не съм го играл тогава, сега го играя, възхищавам се но не е същото, не сме 96. Дали може да се вплетат 2те истории Quake II и Quake в една или е невъзможно?

Аз лично искам да попитам Кармак защо е толкова тъп :Oooops: Защо направи id голяма фирма с 200++ служители и търсат още ? То е ясно защо нали ? Защото станаха конзолна шитня и тряят много ресурси за да се прават и за 3те платформи. Така си го обяснявам незнам дали съм прав, защото след като предните им игри за конзоли се прават от други фирми явно не е толкова лесно. Защо не направи id голяма фирма която да си прави само PC версиите и да издава игра на 2,3 год макс. 7 години за RAGE не си струва да. Прекалено са много. Ако бяха 3 щеше да е ВЕЛИКО. И id щеше да продължи да печели всичко както с предните игри.

Според мен може да махнеш питанката от темата. Чакаме Quake res

Профил Skype

Публикувано на: 21 Дек 2011 16:37

High_voltage написа:
Чак пък толкова да отдаваш внимание на историята.... Това е Куейк, бе! :)

А за мен лично върхът беше Quake 3. Това е най-великият мултиплейър шутър на всички времена. Най-великият.

Определено 3 ме радва най-малко. 4 си струва, след всичките пачове... 8) Има доста добри карти и най-разнообразния арсенал от всички части.

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Дек 2011 17:06

По принцип куек 3 беше мултиплеър революциата в 3д шутерите. След това епик видяха, че има много хляб в тази насока и преработиха ънриал 1 в мултиплеър варянт и така направиха ънриал търнамент. Ид пък продължиха да правят експерименти и смениха насоката ето рейдж няма детмач дори. Иначе ид наемат много хора сега понеже казаха, че всяка следаща игра иска все повече време за разработка и ако рейдж им е отнела 5 години то следващата трябва да им отнеме 10 с този екип и просто не искат така да сатват нещата.

Профил

Публикувано на: 21 Дек 2011 17:42

[quote='iddqd']По принцип куек 3 беше мултиплеър революциата в 3д шутерите. След това епик видяха, че има много хляб в тази насока и преработиха ънриал 1 в мултиплеър варянт и така направиха ънриал търнамент.[/quote]

идяде, идяде... :lol:

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com