Абе интересно ми е какви игри има на тематика WWI ?
Firzen
Цар
31 Яну 2003 12:18 Мнения: 1408 Местоположение: София
Заглавие: Re: WW1
Публикувано на: 30 Апр 2012 18:05
За WWI основно се правят flight sims (всякакви игри, в които се споменава "въздушно рицарство" или "Червения Барон" са 100% в този период) или стратегии от типа на Toy Soldiers и The Entente (даже е локализирана на български като "Антантата")...
Шуутърите в периода обикновено имат някаква фантастична врътка, понеже на developer-ите им е трудно да пресъздадат по интересен начин first person trench warfare...
Опит за такъв shooter (отчасти) е не особено добрата Darkest of Days, в която минаваш през различни големи битки в човешката история и една от тях е WWI битка.
Според wikipedia играта Necrovision е също shooter на WWI тематика, но по същия начин по който Wolfenstein е на WWII тематика. Т.е. много окултни елементи и фантасмагории. Правена е от някакви поляци, повече - гледай тук
___________________________________ Come, my raven, it could be a lark.
Serious Sam
Горд Пролетарий
В момента играе: Serious Sam
Публикувано на: 01 Май 2012 07:23
DEgyptian написа:
Абе интересно ми е какви игри има на тематика WWI ?
NecroVision
___________________________________ ¯\_(ツ)_/ ¯
vanmx
Публикувано на: 01 Май 2012 08:50
Necrovision e яка, но не бих я определил баш като WW1 игра. В началото вероятно би могла да мине за такава, докато не започнат да се появяват разни фантасмагории като магическите ръце, дракони и т.н.
Serious Sam
Горд Пролетарий
Публикувано на: 01 Май 2012 08:54
Мдам, обаче усещането за войната е някво мегамощно, не филмската история ала CoD, а кална, мръсна, ужасна война, такава каквато е била наистина, струва си да се пробва дори само заради това усещане, от първите няколко нива.
Имаше една бая старичка игра, FPS, която по мои спомени, както и спомени от прочетенето в РСМания беше бая трудничка, ама името ми е крайно трудно да се сетя. Там sci-fi туиста беше, че WWI никога не е спирала, но пък технологиите са се развили и беше sci-fi-trench-war (имба,бтв).
___________________________________ Side effects may include: dry mouth, nausea, vomiting, water retention, painful rectal itch, hallucination, dementia, psychosis, coma, death, and halitosis. Magic is not for everyone. Consult your doctor before use.
Serious Sam
Горд Пролетарий
Публикувано на: 17 Апр 2020 12:20
Сещам се за две заглавия - Verdun и Tannenberg
___________________________________ ¯\_(ツ)_/ ¯
Der Meister
10 Юли 2004 06:39 Мнения: 6843 Местоположение: София
Публикувано на: 17 Апр 2020 16:42
Necrovision беше много велика игра! Напомни ми на RTCW.
Изглежда да е Blitzkrieg/Sudden Strike клонинг в WW1 и е доста стара.
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
Jotaro97
В момента играе: Soldier of Fortune, Vivisector: Beast Within
Публикувано на: 25 Юни 2020 10:59
Sentry написа:
Jotaro97 написа:
Някой да знае нещо за тази игра?
Изглежда да е Blitzkrieg/Sudden Strike клонинг в WW1 и е доста стара.
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения