Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта

Педал ли съм, понеже ме мързи да играя такъв тип RPG-та вместо Вещера?

Да    50%  50%  [ 1 ]
 Много голям    0%  0%  [ 0 ]
 Поради хоомеротичните си нагласи не заслужавам да живея в златната ера на RPG жанра    0%  0%  [ 0 ]
 Не, чист илитерат съм си и нищо повече    50%  50%  [ 1 ]
Общо гласове : 2
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Заглавие: Torment: Tides of Numenera
Публикувано на: 28 Фев 2017 13:20

Planescape: Torment, Baldur's Gate, Icewind Dale, Fallout...

На теория, винаги са ми изглеждали изключително привлекателни, доста мои някакси - като многократно обогатени книги игри, разнообразявани от готина визуализация, интерактивни механики и неизмеримо по-сложна система от избори. На практира обаче, възрастта им, дори при наличието на remaster-и за някои от тях, ме е отблъсквала неколкократно при опит да навляза.

След "духовния наследник" на Baldur's Gate - Pillars of Eternity (by Obsidian Entertainment*), който беше страхотна игра, позволи ми за първи път да се изкефя истински на жанра, даде началото на "ренесана" му и като цяло е едно от най-хубавите неща, дошли от Kickstarter, сега inXile Entertainment (нова компания на един от създателите на Fallout), отново финансирайки проекта през Kickstarter, за да бетонира възраждането на кралската двойка BSG и PST, представя духовния наследник на Planescape: Torment...

*барабани, тромпети, фанфари*

Image

Днес излезе най-накрая :!:

The game will take place in Numenera, a fantasy campaign setting authored by Monte Cook. It will use the Unity game engine. Like its predecessor, Torment: Tides of Numenera will be primarily story-driven, giving greater emphasis on interaction with the world and characters, with combat and item accumulation taking a secondary role.
The game was successfully crowd-funded through Kickstarter in the first six hours of the project's launch on March 6, 2013. At the campaign's conclusion, Torment: Tides of Numenera had surpassed Obsidian Entertainment's Pillars of Eternity as the most funded video game Kickstarter with a total of US$4,188,927 pledged by 74,405 backers; that record had since been broken by the Kickstarter campaign for Bloodstained: Ritual of the Night. The release date was initially set to December 2014 but later shifted to late 2015 and then 2016.

Един от персонажите е изцяло написан от Patrick Rothfuss btw. :D

Препоръчвам най-силно да пробвате третия клип, който е интерактивен и ви позволява да взимате решения, както в играта. Яко е.

*Tyranny, отново на Obsidian, е също страхотна игра, която излезе малко тихомълком след PoE и е доста по-кратка от нея, но се заиграва с някои доста интересни системи и има отношения, в които е доста по-добра. А Pillars of Eternity 2, след брутално успешно публично финансиране, вече е в разработка...

Image

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
В момента играе: Serious Sam
Заглавие: Re: Torment: Tides of Numenera
Публикувано на: 28 Фев 2017 19:33

Ето ревю от Eurogamer :D
http://www.eurogamer.net/articles/2017- ... f-numenera

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 05 Мар 2017 09:35

Играл съм ги всичките стари ( БГ-товете, Дейл, Плейнскейп барбар с експанжъни и де що кво е имало ), но никога не съм успявал да ги завърша. Като през годините съм ги започвал наново и наново, но все по-трудно ми беше да се накарам да ги мина.

От новите такива - Pillars of Eternity и Tyranny ме зарибиха яко и се изкефих на макс. Тиранито беше много кратка, но точно тогава ми се играеше точно това и я минах на един дъх.

Ще пробвам тази при първа възможност :!:

Профил Skype WWW

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 07 Мар 2017 11:05

12 часа, точно веднъж влязох в битка - в интрото, където те вкарват насила. Излязох от битката с разговор.

Бойната система е повече от отвратителна и правя всичко възможно да я заобикалям, възможността за което сама по себе си е може би най-хубавото нещо в играта. Да можеш да разрешиш всеки конфликт по алтернативен начин е нещо, което са обещавали в безброй RPG-та, но аз за първи път тук го виждам като сериозна опция. RPG в най-чист вид.

Самата система от решения също е много интересна - Tyranny се отличаваше с това, че повечето решения даваха директно отражение върху репутацията ти с фракциите, докато тук всеки куест има няколко възможни изхода и често всеки един от тези изходи дава отражение върху опциите и възможностите ти да разрешиш друг куест. Това си го има принципно в този вид RPG-та, но тук сякаш е доста по-силно застъпено. Точно това ме доведе до момента, в който имах десет изиграни часа в играта и май нито един изцяло разрешен куест - просто исках да събера каквото мога като информация и варианти и после да започна да разплитам пъзела по въможно най-ефективния начин. За съжаление, дори така не успях да
Spoiler for :
дам потомство на роботчето и да спася живота му... :(

Визуално играта е по-грозничка от PoE и Tyranny, но пък и много по-добре оптимизирана.

Като цяло - яката работа, много съм доволен.

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost