Здравейте всички!
Пиша ви от името на цялото българско haxball community с цел да ви заинтригувам и да ви призова да се присъедините към нас. Темата ще бъде дълга, защото искам да обясня повечето неща подробно за да добиете по-добра представа за какво става въпрос.
Какво е HaxBall?HaxBall е неангажираща онлайн флаш игра, която може да бъде играна от всеки компютър, който поддържа Java, има инсталиран web browser и има интернет връзка. За да играете - влезте в
www.haxball.comИграта наподобява air hockey, като целта е да отбележеш повече голове от противника. Връзката между играчите се случва чрез peer-2-peer, т.е. за да е налична добра връзка, трябва и двата потребителя( host & guest ) да са с добър ненатоварен в момента(skype,torrent,websurf) интернет.
Какво е това българско haxball общество?Това е общество от български играчи, сформирало се още през далечната 2007-ма година, когато играта излиза. Първоначалната бройка, за която се знае е от 30 играчи. С времето, играта се развива(донякъде), а обществото доста повече. След опознаването на играта, общността решава да започне да създава турнири помежду си вариращи от 1v1 до 3v3. С времето е пуснат ъпдейт на играта с добавени няколко нови карти, позволяващи играта и на 4v4. С популяризирането на играта(доколкото това е възможно на този етап) няколко български играча се свързват с чуждестранни играчи и се разбират за сформирането на световно първенство. Дотогава обществото използва само форуми на безплатни домейни и родното ни първенство има 6 отбора. С времето, броя на отборите се увеличава, имаме сформиран солиден национален отбор, та и втори такъв (Under-21), който ни представя на международни турнири. Играта набира повече интерес в България и успяваме да сформираме и втора дивизия, която се състои от 6 отбора. Така България успява да достигне 1/4 финал на световно първенство, а за първи път български отбор успява да влезе в групите на Шампионската лига по HaxBall. Със задружни усилия, успяваме да закупим хостинг и домейн, а също така и любителски програмирант сайт -
www.haxballbg.com . Цялата информация бива прехвърлена там и вече е сложен края на ужасните безплатни форуми, използвани за комуникация и съхранение на информацията относно лигата. Днес българската лига не е в своя връх и има нужда от нови играчи. В момента първа дивизия се състои от 6 отборa, а втора дивизия от 4.
Кой съм аз?Аз съм един от първите български играчи на haxball, играя вече почти 7 години и мога да кажа, че съм постигнал почти всичко, което е по силите ми в играта. Сега моята цел е да поддържам българското общество и да се стремя да запаля нови играчи, които са заинтересовани.
Играта е easy to learn, hard to master или на български - проста игра за умни хора.
В началото може да ви се стори, че играта е изключително трудна, но тя просто си има физика към която ще привикнете с времето. Може да ви изглежда малоумно, но това е една от малкото игри, която е изцяло skill based. Всеки един играч има абсолютно еднакви възможности като другия, всичко зависи то човека зад клавиатурата.
В заключение: Силно се надявам да опитате играта, да не се откажете на първите 5 минути, защото това не е CS, LoL или WoW. Това е друг вид игра, която никога досега не сте играли и е НАПЪЛНО НОРМАЛНО в началото да ви е трудно - на всеки му е било. Просто си припомнете първия път, когато сте играли CS или някоя друга любима ваша игра. Надявам се играта да ви хареса и да заиграете, натрупате малко опит и да се надяваме след време да ви намерим в някой отбор от лигата.
Ако имате други въпроси относно играта или просто искате да ме питате нещо - можете да го направите в темата, на лично съобщение или просто да се свържете с мен на скайп - priest543
Благодаря ви за вниманието!