Играта е супер, на много моменти буквално изтръпнах! Мнението ми се припокрива с това на Der Meister... С изключение на последното

Кака Лара прави впечатление на доста невинна и плашлива, няма го мръснишкия поглед и слънчевите очила, но пък пъшка супер добре през цялото време, има по-спортни цици и се оказа по-гъвкава, тъй че...

Играта е перфектно линейна - въпреки линейността има усещане за пространство и свобода на действие достатъчно за да не се губиш по картата като гламав. Много красива графика и геймплей, маймунджълъците на Лара са изпипани чудесно, никакви бъгове и крашове при мен, играта се врътка на един дъх... но аз май на няколко дъха, че утре съм на изпит
Може би като отрицателен момент бих посочил файтинг-меле системата. Не очаквам черен колан по джудо и тупаници в стил Hitman: Absolution, но все пак можеха да направят малко интересни финишърите. Озвучаването е ОК, нищо чак толкова забележително, ама ме издраниха субтитрите - може ли толкова грозно и зацапано да ги направят. Махнах ги така или иначе. Щеше ми се пъзелите да не са толкова елементарни, но от друга страна мразя да се затормозявам и да ровя за walktru, тъй че съм ОК с положението. И както много точно каза пичът по горе - "можело да се ползват малко повече skill-based events". Като изключим, че в началото онази скала ме премаза десетина пъти, през цялата игра умрях има няма 3-4 пъти, като добавим и пъзелите играта си е лесничка (предполагам за да е подходяща играта също и за жени и прохождащи геймърчета)
Въпреки, че не съм я врътнал още давам 8.5/10 на играта от това, което видях. За разлика от прехвалени игри като Dishonored, Mass effect 3, Saints Row: The Third, The Witcher 2 и други такива, които се задържаха на харда ми не повече от час съм доста приятно изненадан от Tomb Raider.