Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: RQ препоръка за депресарска ига
Публикувано на: 11 Авг 2011 18:42

Благодаря за препоръките, но може би аз не съм дал правилни обяснения. Не търся екшън ориентирана игра, а движена от събития и история. Играх Amnesia и си помислих, че би било страхотно да има подобна игра, с пъзелите, с внезапно отварящите се врати от необяснимо течение, със загубата на разсъдък при вглеждането в ужасяващи гледки, с нареждането на разказа в разхвърляни бележки из цялата игра, със задъхването на героя щом се уплаши и мрачната, тегава атмосфера, но да има NPC-та, различни места, да водиш нещо като разследване, да е като цяло по-населено, по-отворено. Не ведро, но различно от потискащия замък пълен с изроди.
Бих направил с приятели Custom яtory за Amnesia, има си model editor за NPC-та, item editor и script tool за куестовете и пъзелите, но аз не умея да работя с тях и ще ми отнеме прекалено много време да се уча, че и огромен мод да правя, време, което нямам.
Call of Cthulhu пък започна страхотно, мрачно, гадно, интересна история и пъзели, много NPC-та и интересни разговори. След 30 минути и тя се превърна в Survival Horror. Изиграх я, към средата където е частта с кораба и битката с Dagon отново е по-като куест или adventure, но като цяло си е един horror shooter.

Black mirror пък трябва да е horror quest, но съм ги пробвал и трите, и трите са ми много плитки и неангажиращи.
Надявам се този път да съм бил по-точен. :)

Профил Skype

Публикувано на: 11 Авг 2011 18:51

Изиграй Penumbra - предните игри от създателите на амнезията :D Някои от елементите в амнезия се срещат и там.

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Авг 2011 09:27

Аз на тази игра съм играл PS1 версията и мога да кажа, че това е една от най-грозните игри които съм играл на тази конзола :D

- абсолютно пикселизирана картинка, движеща се с около 15 fps. Въпреки това ми беше любимото заглавие. PC версията обаче е друга бира. Вкарани са някакви ефекти. Например когато Майк мине през някаква локва, водата под краката му се плиска много интересно. И все пак резолюцията е по-голяма. На новия ми монитор си изглежда идеално на 1920х1080 и под 60 кадъра в секунда не пада :D . Освен това главния герой вкарва някакви лафове които за старите конзоли ги тяма. Казвам за "старите", защото Dreamcast версията е почти същата като тази за PC.
Накратко казано - никак не изглежда зле играта, дори спрямо PS1 и N64 версията си е направо next gen, не че графиката на тази игра е от много съществено значение. Все пак не бих отказал някакъв DX11 Remake :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Авг 2011 16:46

Е какво исакш да пада по 60 ли хаха. Тя под 1000 не трябва да пада все пак съм я играл на комп 350мхз с видеокарта 12 мб.

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Авг 2011 17:42

Depraved написа:
Call of Cthulhu пък започна страхотно, мрачно, гадно, интересна история и пъзели, много NPC-та и интересни разговори. След 30 минути и тя се превърна в Survival Horror.

А преди това какво беше? Хентай с RTS елементи?

Профил

Аватар
В момента играе: LOTRO, Fallout: NV, World of Tanks, Unreal 2, Stalker: CoP
Публикувано на: 13 Авг 2011 18:31

Много си зле, на теб Хауърд Филипс Лъвкрафт говори ли ти нещо???

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Авг 2011 18:52

Точно ти ли си тръгнал да ме учиш кой е Лъвкрафт, дебил такъв? :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Авг 2011 21:59

Преди това беше horror quest, какъвто съм написал, че търся. Никой не те знае, че да сме подготвени за какво да те учим и какво не. Имаш нужда от някой да те научи на възпитание, та да не се включваш и да обиждаш.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 13 Авг 2011 22:04

StrollerGranny написа:

еми с тоя аватар нормално да те помислим за вчерашен дебил :D

иддяд тъпо копеле си.

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 13 Авг 2011 22:27

Хай, просто толкова зарибяващо звучи като го разправя, но като видя пикселите и ддз :lol: 100% е яка де, просто ми става тъжно като видя толкова олдскул графика

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 13 Авг 2011 23:31

Алоун ин д дарк 1,2 и 2 са истинската олдскул класика. Помня с какъв кефи ги циклих. http://www.youtube.com/watch?v=huWlcNqeSFk&feature=related Иначе шадоумене не можа да ме грабно сигорно защото съм преървал алоун ин д даркове преди него.

Профил

Публикувано на: 13 Авг 2011 23:39

Ам Alone in the dark 1,0 как е? Струва ли и той?

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Авг 2011 00:07

Може би нещо като Alone in The Dark търси автора на темата. Но, не последната част ами някоя от по-старите, защото при старите на пъзелите е наблегнато повече, отколкото на екшъна.

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Авг 2011 00:41

Най-яки са първите 3 алона. Четворката става ама не е толкоз яка като пъвите, а новият алоун няма нищо общо и е гаден. Те 1 2 и 3 са доста сходни, дойката и тройката са като подобрена единица с повечко екшън и съвсем леко подобрена графика, малко по-дедективска е, но и 2 и 3 са дедективски до спен да те откажат. Иначе за човек които не е свикнал с контрола няма да му е никак лесно да се научи прекалено хардкор олдскул е хаха аз лично станах супер добър след бозброи умирания. Особено прицелването е много тегаво.
Другата неповтрима игра от онова време е Екстатика, пак същия жант, но ощо по-шантава и фентъзи. http://www.youtube.com/watch?v=eaHAJsjsDfs&feature=related Тази игра си е нещо като трип на гъби или нещо подобно. И тя е от 2 части.

Профил

Аватар
В момента играе: LOTRO, Fallout: NV, World of Tanks, Unreal 2, Stalker: CoP
Публикувано на: 14 Авг 2011 01:41

StrollerGranny написа:

Явно да...

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Авг 2011 17:53

Depraved написа:
Преди това беше horror quest, какъвто съм написал, че търся. Никой не те знае, че да сме подготвени за какво да те учим и какво не. Имаш нужда от някой да те научи на възпитание, та да не се включваш и да обиждаш.

Не знам кой кого трябва да учи, ама ти очевидно нямаш представа какво търсиш на първо място.

Профил

Аватар
В момента играе: на компютъра
Публикувано на: 16 Авг 2011 09:25

http://www.youtube.com/watch?v=NJuIh5In ... ure=relmfu ето ти класация

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Авг 2011 09:27

Billy Wonka написа:
http://www.youtube.com/watch?v=NJuIh5Inopk&feature=relmfu ето ти класация

бахахахаха
Най-смешната класация евър! :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Авг 2011 21:17

Е не съм ли тъп, изписах всичките си думи, за да кажа каква яка игра е ShadowMan, а вижте PC Mania какво хубаво ревю са написали преди 12 години :D .

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Авг 2011 10:21

Billy Wonka написа:
http://www.youtube.com/watch?v=NJuIh5Inopk&feature=relmfu ето ти класация

ебем ти класацията, честно
първо - половината са конзолни игри ( а ние търсим за PC ), второ - някои от тях са толкова далеч от жанра, че ...
Shadow of the colossus верно е култ, ама е за плейстейшън. Ама там никви НПЦ-та нема, освен коня май :D Не помня вече.
И ГТА 4 на първо място - АХАХХА.

Иначе се сетих за още няколко препоръки, които може би са малко далеч от идеята, но със сигурност са депресарски :
Arx Fatalis - рпг със сравнително стара графика, но най-яката система за кастване на магии в историята :D Играта е що-годе задълбочено рпг и съм останал с доста приятни спомени от нея.

Thief-овете. Особено първия, който може да отврати с графиката, но има толкова много фенски карти и модове, че играта е безсмъртна ( като Хироус 3 ). Даже имаше карта, ако си спомням добре, озаглавена THE RETURN OF DARKNESS AND EVIL ( като поздрав за феновете на Bathory :P )

Също така - The Void. Но е доста странна.

Първия Chronicles of Riddick също беше с мрачна и гнусна атмосфера, но си е шутърче.

Профил Skype WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com