Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: PSP vs. NDS
Публикувано на: 25 Дек 2008 07:07

Тука викам да продължиме спора за преимуществата на гореспоменатите конзолки.

Та лично аз предпочитам DS поради няколко причини:
1. Не играя игрите за графиката. Следователно това, че PSP-то има в пъти по добра 3Д графика от DS-а не ме вълнува. 2д си е повече от перфектно за мене в момента.
2. Предпочитам игри в които се мисли малко повече и се действа по-малко (ака РПГ-та, походови стратегийки и прочие). В такъв случай touch screen-a е голяма услуга, а и са в пъти повече такива игри за DS отколкото за PSP.
3. DS-a e по евтин. Не кой знае с колко, но все пак при почти тоталната липса на финанси в момента това е доста голям плюс.

Е за тва се сещам сега, надявам се да се заформи дискусийка и моля ви, без излишно хейтване.

Профил

Аватар
Заглавие: Re: PSP vs. NDS
Публикувано на: 25 Дек 2008 10:18

PSP-то е по-добре според мен! :roll:

Профил

Публикувано на: 25 Дек 2008 10:24

redy написа:
Тука викам да продължиме спора за преимуществата на гореспоменатите конзолки.

Та лично аз предпочитам DS поради няколко причини:
1. Не играя игрите за графиката. Следователно това, че PSP-то има в пъти по добра 3Д графика от DS-а не ме вълнува. 2д си е повече от перфектно за мене в момента.
2. Предпочитам игри в които се мисли малко повече и се действа по-малко (ака РПГ-та, походови стратегийки и прочие). В такъв случай touch screen-a е голяма услуга, а и са в пъти повече такива игри за DS отколкото за PSP.
3. DS-a e по евтин. Не кой знае с колко, но все пак при почти тоталната липса на финанси в момента това е доста голям плюс.

Е за тва се сещам сега, надявам се да се заформи дискусийка и моля ви, без излишно хейтване.

Да не би за коледа да си искал PSP а пък да са ти подарили DS? :cry:

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Дек 2008 10:43

ами предимствата на PSP-то са в по-големия дисплей и хардуера. недостатъка му е доста сериозен - малко и то предимно глупави заглавия. от сони обещават 10 години поддръжка на конзолата, но не са се засилили за сега да изкарат нещо интересно. Догодина някакъв Резистънс ще излиза, и уж Девил мей Край някакъв (дето от 2 години е обявен, ама още нищо не се знае със сигурност). Тъй че ако вярваш на сони - взимай PSP и се надявай в бъдеще да изкарат яки игри :lol: ама да не е 3К, че ще ти трябват и пари за оригинални. Иначе за сега най-яките неща за PSP-то май са портовете на повечето култови заглавия за PSX :D

NDS (снимката дето беше пуснал даже беше на NDSi ако не се лъжа) - изглежда като детска играчка отначало, да ама не. Доста функции си има джиджавката, не случайно в световен мащаб все още води PSP по продажби. За игрите - стана дума вече:

I_Hate_Noise написа:
1. NDS си има Wi-Fi адаптер, има си браузъри и интернет приложения (Touch screen-a е голямо удобство в случая). Конзолата като цяло е с много добри мултимедийни функции. доста homebrew приложения се намират.
2. за NDS има МНОГО повече и по-яки игри. далеч не всички са като mario kart (която впрочем е по-голяма зарибявка от всички NFS-та накуп. все едно да кажеш за Crash Team Racing че като е шарена е за 5-годишни.) PSP-ексклузивите дето стават за нещо се броят на пръстите на едната ръка. Това че игри за PS2/3 "директно" се правят и за PSP не е вярно. Само комерс ташаците (Фифа, НФС и т.н.) се правят горе-долу 1:1 (само че с много по-елементарна графика, разбира се).

абе минали са ми към 20 PSP-та през ръцете, щом не съм се зарибил да си оставя някое... :roll: DS-a има повече за човъркане, пък щом казваш че графиката не те бърка... а и много от игрите са насочени към геймъри с твоите изисквания :)

ANTI ANTIFA

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 25 Дек 2008 11:54

на мене, ае не 20, ама поне 10 ДС са ми минали през ръцете и не ме спечелиха, явно наистина всеки търси различното за себе си
няма значение
аз казвам ПСП

Профил

Curse of the Sands
Аватар
Публикувано на: 25 Дек 2008 12:37

Не знам за НДС но не бих си го взел просто изглежда жалко и дървено колко си искаш.
Нито го разбирам нито съм го пипал нито 50 са ми мианли през ръцето но бих си взел ПСП.

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 26 Дек 2008 07:34

@ Joo- Всъщност исках DS ма не ми взеха нищо. :D

Другото предимство на PSP-то което мога да се сетя е това, че поддържа емулатори за много от по старите конзоли и това позволява бая цъкане.
Единственото друго нещо за което би ми потрябвало PSP е играта Riviera- The Promised Lan, която така и не разбрах защо излезе за PSP а не за DS тъй като оригинала излезе за GBA.

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Дек 2008 16:53

Аз след няколко дена ще си взимам ПСП. Кое е по-скъпо всъщност ?

Профил

Публикувано на: 26 Дек 2008 17:01

Това е по-добро от PSP и NDS взети заедно. :D

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 26 Дек 2008 18:52

Bator написа:
Това е по-добро от PSP и NDS взети заедно. :D
fixed link

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Дек 2008 07:38

Ехх тоя airsoft...
Иначе PSP-то е по скъпо.

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Дек 2008 12:04

Boobs for the win
imo

Brenda, LaTisha, Linda, Felicia, Dawn, LeShaun, Ines, and Alicia, Teresa, Monica, Sharron, Nicki, Lisa, Veronica, Karen, Vicky, Cookies, Tonya, Diane, Lori and Carla, Marina, Selena, Katrina, Sabrina, About three Kim's, LaToya, and Tina, Shelley...

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Дек 2008 15:54

аз имах псп ама ми го откраднаха. Мн ме кефеше да игаря текен и гост анд гоблис на него, също така и уаиупаут. Това ми бяха любимите игри за псп

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Дек 2008 21:19

Pony Slaystation>>all

Brenda, LaTisha, Linda, Felicia, Dawn, LeShaun, Ines, and Alicia, Teresa, Monica, Sharron, Nicki, Lisa, Veronica, Karen, Vicky, Cookies, Tonya, Diane, Lori and Carla, Marina, Selena, Katrina, Sabrina, About three Kim's, LaToya, and Tina, Shelley...

Профил

Аватар
В момента играе: Разнеси подаръците! :)
Публикувано на: 27 Дек 2008 22:08

Заеби!
Купи си вибратор. :wink:

Профил

Публикувано на: 28 Дек 2008 19:39

:D :D :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Дек 2008 21:32

аз вече казах, сони си е сони

Профил

Аватар
В момента играе: Mafia.
Публикувано на: 28 Дек 2008 21:40

От българска гледна точка е по-добре да си вземеш PSP,защото лесно се хаква и има куп други функции.Вярно,че за DS има много повече игри,ама повечето от тях са от типа на Зелда и Марио и което е по-лошото,са по-зле и от оригинала,по който са правени.Така че PSP.

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Дек 2008 22:46

Не мисля точно така, но си прав. Главния проблем са ми парите. Иначе съм си дръпнал емулатор за DS и съм разгледал цялата колекция от игри излезли досега. От тях 95 страшно ме накефиха. Демек игри има.
Другото не разбирам какво имаш против Зелда и Марио (между другото мариото за DS наистина не е кой знае какво). Игрите на които аз съм хвърлил око са общо взето само походови стратегии, рпг-та и тем подобни а такива за PSP не съм забелязвал.

Профил

Аватар
В момента играе: Mafia.
Публикувано на: 29 Дек 2008 00:17

redy написа:
Не мисля точно така, но си прав. Главния проблем са ми парите. Иначе съм си дръпнал емулатор за DS и съм разгледал цялата колекция от игри излезли досега. От тях 95 страшно ме накефиха. Демек игри има.
Другото не разбирам какво имаш против Зелда и Марио (между другото мариото за DS наистина не е кой знае какво). Игрите на които аз съм хвърлил око са общо взето само походови стратегии, рпг-та и тем подобни а такива за PSP не съм забелязвал.

Ми не обичам Марио и Зелда,прекално детски са едни такива.Но за PSP единствената игра,която ме накефи, е GOW:Chains of Olympus и Crisis Core,ама повечето са някакви бозички с добра графика.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com