Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: League of Legends
Заглавие: Re: Междувременно, в Гърция
Публикувано на: 10 Юли 2011 23:36

R@Z0R написа:
Andrey358 написа:
Ако имате поне малък поглед върху нещата за това как държавата харчи парите от данъците Ви, ще сте на мнение, че колкото по-малко неща се оставят на държавата толкова по-добре за всички. На кратко държавата по правило харчи максимално пари с минимален краен ефект, което просто няма как да се избегне дори в най-добрите държави и при най-стегнатите администрации.

Ето го, значи, разковничето. И въпреки него, продължаваш да подкрепяш големите западни държави, които държат политическата власт вече от столетия?
Чудно ми е какво би казал за анархистичните режими в Украйна на Макно и Испания. И за анархизма по принцип.
Питам само Андрей, макар че предполагам какво ще ми каже, но ми е интересно. Ерик може да плюе каквито и да е лайна, все ми е тая.

Трябваше ми да прочета няколко пъти поста ти за да разбера какво общо има той с казаното от мен по-горе и със спора изобщо, но все пак ще се пробвам да обясня. Това което казах е, че колкото по-малко държавата се опитва да прави неща, които по принцип могат да се правят от частни фирми, толкова по-добре. Но също така написах е че е работа на държавата да осигурява ясни правила защитаващи потребителите, служителите и фирмите, както и да съблюдава спазването на тези правила. Не виждам нищо близо до анархистичните идей в поста си. Що се отнася до държавите, които подкрепям те не са задължително големи и не са задължително западни, но общото между всички тях е именно че имат силно развита икономика основана на пазарни принципи и също така има добре развита демокрация, гарантираща правата на хората.

И последно ще използвам момента да отговоря и на wiedzmin по отношение на демокрацията конкретно в САЩ: аз лично съм бил в САЩ точно в момента когато течеше предизборната кампания за предварителните избори на демократическата партия. Наблюдавах дебатите имаше около осем кандидата със собствена програма, предизборен щаб и кандидат администрация, нищо че са от една партия. Честно казано на светлинни години са от политиката която сме свикнали да виждаме у нас. А и освен това демокрацията далеч не свършва с едните избори. Американците са едни от хората които най-често прибягват до съда или други видове институции за да се защитят когато правата им са нарушени по един или друг начин. Това е един основен показател за степента на развитост на демокрацията и на гражданското общество.

Профил ICQ

Публикувано на: 11 Юли 2011 00:29

Цитат:
Американците са едни от хората които най-често прибягват до съда или други видове институции за да се защитят когато правата им са нарушени по един или друг начин.

.....За което просто им свалям шапка, въпреки, че не си падам по т.нар "роботизирани нации" много много. Но определено по този параграф сме наистина на светлинни години. Преди половин година ми се случи да пътувам с автобус на дълго разтояние и закъсняхме страшно много по вина на шофьорите. След като оповестих на познати намерението ми да искам обезщетение от фирмата-превозвач, бяха страшно учудени......Еми, назад сме, сори.

Профил Skype

Latinica
Аватар
Публикувано на: 11 Юли 2011 02:40

THE KING OF TIME написа:
Цитат:
Американците са едни от хората които най-често прибягват до съда или други видове институции за да се защитят когато правата им са нарушени по един или друг начин.

.....За което просто им свалям шапка, въпреки, че не си падам по т.нар "роботизирани нации" много много. Но определено по този параграф сме наистина на светлинни години. Преди половин година ми се случи да пътувам с автобус на дълго разтояние и закъсняхме страшно много по вина на шофьорите. След като оповестих на познати намерението ми да искам обезщетение от фирмата-превозвач, бяха страшно учудени......Еми, назад сме, сори.

mi tuka putiovci ne se tolelirat! :D

без книжка
съм карал без колан
чужда кола
пълна с крадена царевица
облечен като полицай

Профил

Аватар
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
Публикувано на: 11 Юли 2011 09:46

Ясно, разбрах. Мерси. :)

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 11 Юли 2011 10:00

Тук като преди няколко дни имаше случай на жена, която е предизвикала проверки във фирмата, която работи, заради което са глобили работодателя й (и той й дал заплата в жълти стотинки) всички креснаха против жената. Как можело да роди две деца и да не работи. Че и да е толкова нагла проверки да иска. Направо яд ме хвана.

Профил

Публикувано на: 11 Юли 2011 10:49

wiedzmin написа:
Тук като преди няколко дни имаше случай на жена, която е предизвикала проверки във фирмата, която работи, заради което са глобили работодателя й (и той й дал заплата в жълти стотинки) всички креснаха против жената. Как можело да роди две деца и да не работи. Че и да е толкова нагла проверки да иска. Направо яд ме хвана.

Частника е свещен и държавата няма моралното право да му се намесва в работите, дори и чрез проверки защото по този начин предизвиква смущения в системата и става причина за закриване на работни места :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Юли 2011 20:00

wiedzmin написа:

Сега ме мързи да вадя статията за въпросния случай, но с две думи, жената е работила 2 години във въпросната фирма след това е била 4 години в майчинство и накрая си е взела 5 месеца полагаем платен отпуск (предполагам за тези 4 години). Сега в случая тя си е в правото защото (явно) такива са законите на страната. Друг е въпроса дали тези закони са справедливи, защото само аз ли виждам нещо нередно в това да храниш някого 5 години без той да работи? Не сме по времето на соца все пак?

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 11 Юли 2011 21:00

Andrey358 написа:
защото само аз ли виждам нещо нередно в това да храниш някого 5 години без той да работи? Не сме по времето на соца все пак?

230 лв на месец е много относително дали е да храниш някого ( икой кого храни-по-скоро тя-работодателя си). Жената е родила 2 деца и заслужава уважение. И, както ти каза, законът е такъв и тя е в правото си да иска справедливост. Не виждам къде е проблемът?

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Юли 2011 10:28

лапайте ми кура.

Профил

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Публикувано на: 12 Юли 2011 15:03

Andrey358 написа:
Друг е въпроса дали тези закони са справедливи, защото само аз ли виждам нещо нередно в това да храниш някого 5 години без той да работи? Не сме по времето на соца все пак?

Андрей, а как ти изглежда идеята децата да нямат поне едно от следните две неща - храна и грижи? Защото ако майката се грижи за тях, то тя няма да работи и съответно няма да има пари за храна. Ако пък работи, няма да има кой да се грижи за тях. На бавачка се плаща. Идеята за баби, гледащи децата, май самият ти не я одобряваш, съдейки по удобрението ти към един клип за един американец, който заклеймяваше тази практика (извини ме, ако се бъркам). Извод - пари за майчинство си трябват, ако искаме да има българи и след 40 години.
Друг е въпросът кой ги дава тези пари. Нали не си мислиш, че ги дава работодателят?

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 12 Юли 2011 16:15

MetalGearRex написа:
Andrey358 написа:
Друг е въпроса дали тези закони са справедливи, защото само аз ли виждам нещо нередно в това да храниш някого 5 години без той да работи? Не сме по времето на соца все пак?

Андрей, а как ти изглежда идеята децата да нямат поне едно от следните две неща - храна и грижи? Защото ако майката се грижи за тях, то тя няма да работи и съответно няма да има пари за храна. Ако пък работи, няма да има кой да се грижи за тях. На бавачка се плаща. Идеята за баби, гледащи децата, май самият ти не я одобряваш, съдейки по удобрението ти към един клип за един американец, който заклеймяваше тази практика (извини ме, ако се бъркам). Извод - пари за майчинство си трябват, ако искаме да има българи и след 40 години.
Друг е въпросът кой ги дава тези пари. Нали не си мислиш, че ги дава работодателят?

Австралиец е не е Американец, но все тая. Иначе не знам дали ги дава работодателя или държавата или и двамата по равно, но всъщност е все тая, тъй като ако ги дава държавата тя пак ги взима от данъците. Отново опираме до това дали желаем за себе си подаяния от държавата, така наречените социални придобивки за които всички левичари толкова се борят или искаме силна икономика. В Америка например ако не се лъжа майчинството е 3 месеца. От там на татък жената може да избере да не ходи на работа и да си стои в къщи или пък да наеме детегледачка. И в двата случая силната икономика и помага защото в първия случай семейството може да издържи няколко години само с един работещ родител, а в другия случай могат да си позволят детегледачка (лично за мен по-лошия вариант). Като цяко десните реформи са трудни за провеждане защото в повечето случай са крайно непопулярни и водят в краткосрочен план до проблеми за хората, макар че реално представляват решения на дългосрочните проблеми. Така например ако се премахнат детските надбавки (които само стимулират циганите между другото) и се намали майчинството, това ще е проблем за хората, тъй като техните доходи няма автоматично да се повишат. Ефектът ще се види след години, лошото е че са малко политиците, които биха жертвали популярността си за нещо, което ще е от полза след време. За това такива реформи ако се извършват въобще се извършват много бавно за да не се нагнетява обществено недоволство.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 13 Юли 2011 11:15

Един образователен ценз за получаване на помощи решава кажи-речи ВСИЧКИ проблеми, свързани с майчинството.
Освен това тази майка така или иначе трябва да роди, просто го е направила в първите години. След това ще си работи съвестно същите години като всички останали. Не виждма къде е проблемът.
Да не говорим, че силна икономика не значи задължително по-добър живот. Ако няма достатъчно регулации от страна на държавата в крайна сметка има обезценяване на труда. И докато работодателите могат да си позволят да не изплащат заплатати в продължениие на 3-4 месеца, то работниците не могат да стачкуват толкова дълго и ще работят за колкото им кажат. Ето ти пазарна икономика без държавна намеса. И си готов да жертваш здравето и щастието си в името на...доброто на работодателите си. Еми не мисля, че е така. Толкова крайно десен си, че направо бие на фашизъм :D

Въпреки това не отричам, че на този етап на България й трябва дясно управление, ама сериозно такова, не дебилите от Герб. Ама тъпотата на хората е огромна и сега ДСБ е доста непопулярна..И не е заради десните им реформи, а заради дебилните зрители на Шоуто на Слави и подобните предавания.

Тук говоря за конкретната политическа ситуация, иначе смятам, че всяко действие трябва да бъде насочено към подобряване на живота на хората, но не само в краткосрочен план. АКо това значи смяна на политическата система не виждам къде е проблемът :D

Профил

Публикувано на: 13 Юли 2011 11:20

Дано си остане такава. Според мен ГЕРБ се справят добре.

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Юли 2011 11:22

Serious Sam написа:
Дано си остане такава. Според мен ГЕРБ се справят добре.

тролиш, нали :lol:
След договорът с Шеврон и Евро+ се притеснявам на какво ще заприлича България...икономическа и екологична развалина?
Да, Герб се представят чудесно, за 2 години направиха това, което и за 20 не можаха другите партии :lol:

Профил

Аватар
В момента играе: Planetside 2
Guild Wars 2
World Of Tanks
Team Fortress 2
Публикувано на: 13 Юли 2011 11:55

Шистовият газ е чист - огромна пръдня между скални пластове.

Не се бой толкова за природата, ако става дума за природен газ.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 13 Юли 2011 12:02

Telba написа:
Шистовият газ е чист - огромна пръдня между скални пластове.

Не се бой толкова за природата, ако става дума за природен газ.

Да, и огрмоното количество вода, примесено със сектретни вещества и то е чисто, нали. И като остава в почвата изобщо не се смесва с поземните води и не ги замърсява...

Профил

Публикувано на: 13 Юли 2011 12:13

http://www.segabg.com/online/new/articl ... id=0000175

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Юли 2011 17:21

->Изход<- написа:
Да не говорим, че силна икономика не значи задължително по-добър живот. Ако няма достатъчно регулации от страна на държавата в крайна сметка има обезценяване на труда. И докато работодателите могат да си позволят да не изплащат заплатати в продължениие на 3-4 месеца, то работниците не могат да стачкуват толкова дълго и ще работят за колкото им кажат. Ето ти пазарна икономика без държавна намеса. И си готов да жертваш здравето и щастието си в името на...доброто на работодателите си. Еми не мисля, че е така. Толкова крайно десен си, че направо бие на фашизъм

Ти явно не си ми чел постовете и при това положение не знам защо ме коментираш. Написах не на едно място, че е работа на държавата да регулира и че трябва да има трудово законодателство което да предотвратява това за което ти говориш. В развитите страни това е така, има си нормирано работно време, има си овъртайм, който се изплаща в случайте, когато си работил повече от нормата има си правила според които можеш или не можеш да уволниш някого и т.н. Не виждам на какво основание ми казваш, че съм крайно десен та чак фашист.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 13 Юли 2011 20:58

Andrey358 написа:

Ти явно не си ми чел постовете и при това положение не знам защо ме коментираш. Написах не на едно място, че е работа на държавата да регулира и че трябва да има трудово законодателство което да предотвратява това за което ти говориш. В развитите страни това е така, има си нормирано работно време, има си овъртайм, който се изплаща в случайте, когато си работил повече от нормата има си правила според които можеш или не можеш да уволниш някого и т.н. Не виждам на какво основание ми казваш, че съм крайно десен та чак фашист.

Ти явно свойте постове не четеш, да не говорим мойте. Научи се да правиш разлика между теория и практика, ама ти няма да го направиш. За това спирам да пиша в темата, имам достатъчно по-полезни дейности, които мога да върша все пак.

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Юли 2011 11:23

http://www.dnes.bg/knigi/2009/04/08/quo ... shev.69059

Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения