Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Re: Кадафи е убит!
Публикувано на: 22 Окт 2011 15:47

Добре бе по дяволите, престанете да ПРЕЕКСПОНИРАТЕ всичко!! Вземете се вгледайте малко по-надълбоко в нещата. Една част от форума не пропуска възможност да плюе по САЩ и западна Европа, когато се случи някои гаф, а другите пък отвръщат с някакви изцепки на някой азиатски диктатор примерно! Така можем да си дискутираме до безкрайност, не го ли осъзнавате??

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 22 Окт 2011 17:10

разбира се, че уловиха и съдиха осама. Дори го питаха къде иска да го погребат преди това

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 22 Окт 2011 17:30

@Изход
Темата за Осама беше доста широко дискутирана, като мнозина изразиха мнението, че той би трябвало да бъде заловен и съден.
Пропуска се обаче следния момент, Осама не е просто някакъв престъпник, който да бъде съден за определени деяния. Той и предвожданата от него организация Алкайда, бяха и все още са в открита война с определени държави сред които Израел, САЩ и някои техни съюзници. Според собствените изказвания на Бин Ладен, всеки американски гражданин е легитимна военна цел за организацията, тъй като според него всеки един гражданин е отговорен за действията на правителството на САЩ (и другите държави). От тази гледна точка той представлява командир на паравоенна организация с която САЩ са във война и по силата на военните закони, той (както и други водачи на талибаните) представлява легитимна военна цел. Тъй, че аз смятам, че Осама загина в една война в която така или иначе загинаха още много други и от двете страни.

Що се отнася до останалото иронизирай си колкото щеш. Аз никъде и никога не съм казвал че САЩ са перфектни или безкрайно справедливи. Аз съм от хората които виждат, че в световното доминиране няма празно. Ако не са САЩ ще е някой друг и съответните кандидати за мястото на световен лидер в момента никак не ме радват и не би трябвало да радват никой нормален човек. Ето защо аз (не че това има някакво кой знае какво значение) по принцип (не навсякъде и не за всичко) съм потдръжник на американската политика по света.

А за десните и леви идей може много да си говорим ама не виждам дали има смисъл. Най-общо има реални решения и популизъм, като "левите" решения в голямата си част са популистки. Например говориш ми за пенсии, но почти навсякъде в Европа имаме застаряващо население. Все повече се увеличава съотношението на пенсионери спрямо работещи в полза на пенсионерите. Очевидно е, че ако тенденцията се запази в един момент изплащането на пенсиите ще се превърне в проблем и за това не са виновни икономистите и политиците. Правилното решение е, това да се компенсира с повдигане на възрастта за пенсиониране. И без това то до голяма степен се припокрива с увеличената продължителност на живота и трудоспособността в развитие страни. Популисткото "Ляво" решение е да се запази възрастта за пенсиониране както и купищата професии, които къде с нужда, къде без нужда получават привилегий за дори още по-ранно пенсиониране.

Тук ти давам само един от хилядите примери. Има необходимости, има решения, има и отлагане на проблема с цел да не предизвикваме обществено недоволство. Ти си прецени кое е по-добре.

Профил ICQ

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 22 Окт 2011 22:02

Spoiler for :
http://news.ibox.bg/news/id_1442113387
Племето на Кадафи поиска тялото му

:arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow:

Хехе... Цялата тази работа заприлича на омировата "Илиада" :lol:

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 23 Окт 2011 14:55

Андрей, говорим за открита война с Ал'Кайда, а пропускаш факта, че САЩ подкрепиха точно тях във войната в/с Либия :D
А това с пенсиите не го казах във връзка с пенсионната система в Европа, а по-скоро за това, че ти доста пъти си казвал, че левите идеи дърпат света назад без да осъзнаваш какво точно значи терминът "леви идеи" и че ти самия си доста ляв в обежденията си. Не е правилно да отъждествяваш левите идеи с популизъм :)

Профил

Latinica
Аватар
Публикувано на: 23 Окт 2011 18:58

->Изход<- написа:
Андрей, говорим за открита война с Ал'Кайда, а пропускаш факта, че САЩ подкрепиха точно тях във войната в/с Либия :D
А това с пенсиите не го казах във връзка с пенсионната система в Европа, а по-скоро за това, че ти доста пъти си казвал, че левите идеи дърпат света назад без да осъзнаваш какво точно значи терминът "леви идеи" и че ти самия си доста ляв в обежденията си. Не е правилно да отъждествяваш левите идеи с популизъм :)

mnogo umen stana i ti ve mishkoo

без книжка
съм карал без колан
чужда кола
пълна с крадена царевица
облечен като полицай

Профил

Публикувано на: 25 Окт 2011 01:05

САЩ са лицемери, но еквивалентът на червените баби не мож гу убедиш. Той вижда само синьо-червено и звезди. Андрей, САЩ преди да обявят талибаните за престъпници и режимът им да бъде свален, ги подкрепяха срещу СССР :arrow:

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 27 Окт 2011 14:19

Ми много ясно, че ще ги подкрепят срещу СССР и аз на тяхно място това бих направил.

Профил ICQ

Публикувано на: 27 Окт 2011 14:25

Andrey358 написа:
Ми много ясно, че ще ги подкрепят срещу СССР и аз на тяхно място това бих направил.

Браво, момче! Мислиш типично по сталински! :rockon:

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Окт 2011 15:54

Andrey358 написа:

Твоята принципност е трогателна :lol:

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com