Кадафи е убит!

Нещата от живота
THE KING OF TIME
Обратна връзка:

Re: Кадафи е убит!

Мнение от THE KING OF TIME »

Добре бе по дяволите, престанете да ПРЕЕКСПОНИРАТЕ всичко!! Вземете се вгледайте малко по-надълбоко в нещата. Една част от форума не пропуска възможност да плюе по САЩ и западна Европа, когато се случи някои гаф, а другите пък отвръщат с някакви изцепки на някой азиатски диктатор примерно! Така можем да си дискутираме до безкрайност, не го ли осъзнавате??
Till Lindemann написа:начи да си в баварец, облечен добре, с яки курви около теб не ти доставя кеф?
Аватар
Till.Lindemann

Мнение от Till.Lindemann »

разбира се, че уловиха и съдиха осама. Дори го питаха къде иска да го погребат преди това
Аватар
Liberty
В момента играе: League of Legends
Обратна връзка:

Мнение от Liberty »

@Изход
Темата за Осама беше доста широко дискутирана, като мнозина изразиха мнението, че той би трябвало да бъде заловен и съден.
Пропуска се обаче следния момент, Осама не е просто някакъв престъпник, който да бъде съден за определени деяния. Той и предвожданата от него организация Алкайда, бяха и все още са в открита война с определени държави сред които Израел, САЩ и някои техни съюзници. Според собствените изказвания на Бин Ладен, всеки американски гражданин е легитимна военна цел за организацията, тъй като според него всеки един гражданин е отговорен за действията на правителството на САЩ (и другите държави). От тази гледна точка той представлява командир на паравоенна организация с която САЩ са във война и по силата на военните закони, той (както и други водачи на талибаните) представлява легитимна военна цел. Тъй, че аз смятам, че Осама загина в една война в която така или иначе загинаха още много други и от двете страни.

Що се отнася до останалото иронизирай си колкото щеш. Аз никъде и никога не съм казвал че САЩ са перфектни или безкрайно справедливи. Аз съм от хората които виждат, че в световното доминиране няма празно. Ако не са САЩ ще е някой друг и съответните кандидати за мястото на световен лидер в момента никак не ме радват и не би трябвало да радват никой нормален човек. Ето защо аз (не че това има някакво кой знае какво значение) по принцип (не навсякъде и не за всичко) съм потдръжник на американската политика по света.

А за десните и леви идей може много да си говорим ама не виждам дали има смисъл. Най-общо има реални решения и популизъм, като "левите" решения в голямата си част са популистки. Например говориш ми за пенсии, но почти навсякъде в Европа имаме застаряващо население. Все повече се увеличава съотношението на пенсионери спрямо работещи в полза на пенсионерите. Очевидно е, че ако тенденцията се запази в един момент изплащането на пенсиите ще се превърне в проблем и за това не са виновни икономистите и политиците. Правилното решение е, това да се компенсира с повдигане на възрастта за пенсиониране. И без това то до голяма степен се припокрива с увеличената продължителност на живота и трудоспособността в развитие страни. Популисткото "Ляво" решение е да се запази възрастта за пенсиониране както и купищата професии, които къде с нужда, къде без нужда получават привилегий за дори още по-ранно пенсиониране.

Тук ти давам само един от хилядите примери. Има необходимости, има решения, има и отлагане на проблема с цел да не предизвикваме обществено недоволство. Ти си прецени кое е по-добре.
http://www.divinitas-crew.com
Ghost reporting!
Аватар
AcTivE
The King of Kings
Обратна връзка:

Мнение от AcTivE »

Spoiler for :
http://news.ibox.bg/news/id_1442113387
Племето на Кадафи поиска тялото му

:arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow:

Изображение
Хехе... Цялата тази работа заприлича на омировата "Илиада" :lol:
az se nadqvam planeta turneto da e ludnica taq godina!
->Изход<-

Мнение от ->Изход<- »

Андрей, говорим за открита война с Ал'Кайда, а пропускаш факта, че САЩ подкрепиха точно тях във войната в/с Либия :D
А това с пенсиите не го казах във връзка с пенсионната система в Европа, а по-скоро за това, че ти доста пъти си казвал, че левите идеи дърпат света назад без да осъзнаваш какво точно значи терминът "леви идеи" и че ти самия си доста ляв в обежденията си. Не е правилно да отъждествяваш левите идеи с популизъм :)
Пени написа:ma nikoi ne ti chete na teb postovete be
Аватар
Pennywise
Latinica

Мнение от Pennywise »

->Изход<- написа:Андрей, говорим за открита война с Ал'Кайда, а пропускаш факта, че САЩ подкрепиха точно тях във войната в/с Либия :D
А това с пенсиите не го казах във връзка с пенсионната система в Европа, а по-скоро за това, че ти доста пъти си казвал, че левите идеи дърпат света назад без да осъзнаваш какво точно значи терминът "леви идеи" и че ти самия си доста ляв в обежденията си. Не е правилно да отъждествяваш левите идеи с популизъм :)

mnogo umen stana i ti ve mishkoo
Симо написа:снощи
пиян
без книжка
съм карал без колан
чужда кола
пълна с крадена царевица
облечен като полицай
Аз

Мнение от Аз »

САЩ са лицемери, но еквивалентът на червените баби не мож гу убедиш. Той вижда само синьо-червено и звезди. Андрей, САЩ преди да обявят талибаните за престъпници и режимът им да бъде свален, ги подкрепяха срещу СССР :arrow:
Нещо остроумно
Sturm написа: къв ханс бе...
Аватар
Liberty
В момента играе: League of Legends
Обратна връзка:

Мнение от Liberty »

Ми много ясно, че ще ги подкрепят срещу СССР и аз на тяхно място това бих направил.
http://www.divinitas-crew.com
Ghost reporting!
Serious Sam 1.0

Мнение от Serious Sam 1.0 »

Andrey358 написа:Ми много ясно, че ще ги подкрепят срещу СССР и аз на тяхно място това бих направил.
Браво, момче! Мислиш типично по сталински! :rockon:
->Изход<-

Мнение от ->Изход<- »

Andrey358 написа:Ми много ясно, че ще ги подкрепят срещу СССР и аз на тяхно място това бих направил.
Твоята принципност е трогателна :lol:
Пени написа:ma nikoi ne ti chete na teb postovete be
Публикувай отговор