Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 24 Апр 2009 12:37

Цитат:
как успяваш да изгледаш ТОЛКОВА много аниме, като нямаш лично РС?

1. Не толкова много - максималната ми скорост е 5 серии на вечер, но в много дни се налага да пропускам.
Обяснението е много просто - досаждам на приятели с PC-та. :twisted:
Ако копието не е HD и не е OGM/MKV, а SD AVI кодирано с DivX или Xvid, мога да си го гледам на DVD-то (но в някои случаи картината се реже и не мога да чета врязаните субтитри :cry: ).
2. Имам PC но то е 300 Mhz-ва щайга...много си я обичам, но с нея мога само да чета манга и да слушам MP3-ки. Е, идеална е за DOS игрички :lol: .
Реших, че заради нея, малкият и диск и липсата на записващо CD/DVD не си струва да се закачам към интернет.

Профил

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 24 Апр 2009 12:44

Добре де, дори и с 5 серии на вечер си много пред IceQueen, а тя гледа със скорост 24 серии за денонощие.. :> Некъв готин си. Трябва да идваш на срещите, всички сме асоциални хейтъри психопати(и как така имаш приятели :Д)

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 24 Апр 2009 13:25

Omega-x написа:
Добре де, дори и с 5 серии на вечер си много пред IceQueen, а тя гледа със скорост 24 серии за денонощие.. :> Некъв готин си. Трябва да идваш на срещите, всички сме асоциални хейтъри психопати(и как така имаш приятели :Д)

Аз от кога го знам къв е готин, ама не иска да идва. :(

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 24 Апр 2009 19:33

Според мен IceQueen е по-напред в количеството (брой часове)...при това ги гълта с такава голяма скорост сравнително от скоро...(което би трябвало да доведе до това, че ще и писнат и ще ги намрази).
Аз пък ги гледам цял живот (първото кино на което са ме завели е било аниме) но пък с големи дупки и паузи и то не по моя вина. Може би това е причината до ден днешен да им се радвам като дете - никога не са ми идвали в повече.

ПП
Цитат:
и как така имаш приятели

Имам приятели, защото с тях не се държа така изродски, както тук във форума. :lol: :lol: :lol:

Профил

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 24 Апр 2009 21:17

Аре на кафе :Д

Онтопик:
Писна ми да променят шибания арт на Hajime no Ippo!!! Те са в категория перо, т.е 57 килограма, а изглеждат като 130. почва ме дразни

Профил

Аватар
В момента играе: Knight online
Публикувано на: 24 Апр 2009 21:38

AlShu, всъщност не ги гледам от скоро, но правя паузи от по 2-3 месеца, след което имам по 5-6 месеца кат сега :D
А и до преди 2 години нямах собствена щайга и чаках брата да заспи :D После нямах Хард :D Сега пека дискове, че вече имам 300 ГБ аниме и никакво място за още :(

Как да, няма изгледи да ми писнат, но пък съм се отегчила от игралните филми .. някак си са ми безцветни и нямат достатъчно демони ( или са смешно направени).

А по темата: Успях да изгледам Tengen Toppa Gurren Lagann и, честно казано се чудя защо го отлагах толкова много месеци. Идеята ми след като видях първите 3 серии бе "Намерих си адски грозно аниме за гледане." Но бях на село и нямах голям избор, защото само това си бех донесла (Е и Токио ъндърграунд, но за него след малко).
Анимето е грозновато за моят вкус, но за сметка на това е много добро, на моменти съм се чудела да се смея или да плача, а и двете ми се правеха. Да не говорим, че имаше адски силни моменти, от които направо те полазват тръпки.
С две думи историята е за Хората, които по някакви стечения на обстоятелствата живеят под земята, изолирани и .. копаят(?!?). Нашите хора, па са лапетии, които само създават проблеми, но в един прекрасен ден става заметресение, покрива се срутва и през него пада някакъв робот и ... едно полуголо девойче с ОГРОМЕН патлак и излизат на повърхността естествено. От там на татък следва много бой, доста комични ситуации и поне на 2 пъти историята ми се завъртя в доста неочаквана посока. А последните 5 мин на 27 серия - е там просто съм се смяла с глас. Определено едно много добро аниме!

Другото, което изгледах е Tokyo Underground Много плоско аниме и от към история и от към изпълнение и все пак в него има нещо, което някакси го прави леко за гледане. Имаме някаква супертрагична история, хора със странни сили, едно девойче, което всички го искат и едно момче от "повърхността" което тръгва с думите "Аз винаги ще те пазя" да си я спасява. Пълна плоска лигня, но става за утрепване на няколко часа или просто за разнообразие.

В момента започнах Ranma 1/2 или иначе казано, изгледах първата Ранма, която е 18 епизода и на времето я даваха по RTL2, сега захапвам и останалите 167, но нещо компа ми се скапа и трябва да чакам наще да легнат за да се докопам до лаптопа...
Иначе за Ранма, всички сме гледали Ранма. Момчето, което го полееш със студена вода става на една финна, малка червенокоса кукла, която ще те рита от тук през Токио до Китай и обратно, а като го полееш с топла си става на момче. Естествено е сгоден за Акане с идеята да поеме училището на баща й. Ако трябва да съм честна, на времето не го изгледах до края, така че сега ще видя дали ще се оправи на края или ще трябва до живот да се пази от дъжд ;)

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Апр 2009 00:40

Та все пак да уточня за по-голяма прецизност...аз казах "сравнително от скоро"...пък и акцентът беше, че ВЕЧЕ си ме задминала...

Ето примерно аз намвремето не издържах Tokyo Underground отвъд някакъв епизод, дето бяха вече в подземията, в който аз зацепих, че не педстои никакъв безумен екшън, а просто безкрайно моткане из тъмнината, еднообразни мотивационни "мамору" диалози и накрая "нашите" ще стигнат до баш боса, само защото същият ще им го позволи, а няма просто да ги утрепе (както диктува разума)
С Ранма 1/2 по РТЛ2 беше подобно - разбрах, че колкото и да чакам, Ранма ще си остане непоправим идиот и няма шанс за сближаването му с Акане...зарязах сериала там където директор на училището стана някакъв странен тип с хавайска риза и мегафон...
От Марико Такахаши (ако така се казваше мангаката) харесвам само Инуяша. Мезон Икуку ми се видя прекалено обемисто за теглене. Може и то да е хубаво.

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Апр 2009 03:59

AlShu, на времето аз изгледах Ранма до много по на зад и го спрях, обаче след като ми обърна внимание, че една и съща дама ги е писала с InuYasha, бих те попитала: Какво очакваш ? Кагоме и Инуяша се гониха 160 серии докат се цунат на края. Помеждудругото, явно щот съм женско ли, не знам .. ноне бих се съгласила, че Ранма и Акане не са близки - близки са и по един много сладък начин се коркат един за друг, вярно на моменти е дразнещо муден, но на моменти е сууууупер сладко, та чак лепне :D

Всъщност цялата прелюдия до момента, бе да се похваля, че изгледах Вторият филм по Naruto Shippuuden, смея да отбележа, че авторите му са изключително верни на себе си и не нарушиха традицията, всеки следващ филм да е по-боза от предишният или както един приятел каза: "збозяват се порпорционално на номера на филма ".
Все пак, да убиеш млако време става,а и сме наградени с приесъствие от страна на Саске и Киюби(Как се пише това? ) :D

P.S. Не, че има нещо общо с темата, но сържа да се оплача, че компа ми се сбоза тотално, а уж го преинсталирах за да се оправи. Сега дори и обикновенни игрални филми им се разминава картина- звук! И трябва да чакам бащата да легне, че да докопам лаптопа :(
А да, само за протокола, от 10 години вече почти гледам аниме и много рядко падам под 6 часа на ден, ако нямам някаква работа де :D

Някой ако е за гледал (AlShu?) Pandora Hearts моля да каже впечатление, че да знам дали да си точа зъбите за него.

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Апр 2009 13:46

Pandora Hearts като му видях постера го дропнах, не е от моят тип заглавия, затова и не съм се задълбочавал...просто керъктър дизайна ми се видя прекалено гейски...
Какъв е този нездрав интерес у теб към on-going заглавия :lol: . Нали гониш само completed?

Догледах Kurogane No Linebarrels - шонески мека екшън. В началото беше забавен (заради неориентираността на главния герой). После го вкараха в правия път и нещата изтъпяха. До края ме поддържаше само дизайна на мековете и екшъна.
В края имаше един неочакван обрат, който промени малко нещата към по-добро, но ефектът от него бе премахнат от бекрайните и досадно повтарящи се мотивационни речи.
Бе става, ама е среднисто заглавие въпреки масата пари, които са потрошили, за да го направят. Кефът от визуалните екстри се утрепва дебилния хумор и клишираните диалози.

Загледах 3 серии от Saki - шоджо спортно аниме на тема mahjong (за който не знае - азиатска игра с плочки - прилича, но е доста по-сложна от домино). Изкефи ме защото е някъкво такова шарено-лигаво-несериозно и има някъкво почти лесбийско съревновоние мужду главната героиня и една друга мацка (розовокоса и едрогърда)...обърнете внимание, че говорим за 14-15 годишни :lol:

Загледах и 5 серии от Honey And Clover...ако махнем досадните драматични моменти - става за гледане.

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Апр 2009 17:19

:D E, аз за това написах "Дали има смисъл да му точа зъби".
Имам около 30 заглавия, които да изгледам и са завършени, а онгоинга си го харесвам и чакам да ми го завършат - така никога не оставам без аниме ;)
И като изключим Наруто, друго онгоинг не гледам, нямам нерви да чакам по серия на седмица/месец.
Все пак се надявах да си му хвърлил на Пандората едно око, защото останових, че имаш много готЕно мнение за начина на рисуване :Ь и ми е по-лесно да ти видя забележките и да реша дали да го гледам, а не да го започна, да не ми хареса, па да го догледам ( не започвам аниме, ако няма да го довърша! ).

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Апр 2009 17:47

Ми не знам...аз имам още един мотив срещу Pandora Hearts освен керъктър дизайна: студиото производител - XEBEC.
По някъква причина всичките им произведения, които съм гледал по-сериозно не успяват да ме грабнат до край - Bakuretsu Hunters, Kidou Senkan Nadesico, Love Hina, Shaman King, D.N. Angel, Uchuu no Stellvia, Soukyuu no Fafner, Busou Renkin, Heroic Age, To Love-Ru...

Уж имат качества, но все нещо не им достига...а от един момент направо почват да ме дразнят.
Тове е странно, защото става за различни истории, от различни сценаристи, реализирани от различни екипи в различни жанрове. Може би компанията действа при силно ограничен бюджет и гледат да претупат нещата само и само да си изпълнят договора така че да не ги съдят.
Е, нямат колосални издънки, като при Gonzo, но пък Gonzo от време на време (през 3-4 години) успяват да ни изненадат приятно.

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Апр 2009 23:14

Аз пък съм загледал цял куп онгойнг заглавия,какво ми стана тая година предимно онгойнг гледам,преди най-много по 3-4 да гледам а сега,13-14 ако не са и повече.И тая година неможем да се оплачем че няма добри анимета. :)

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 30 Апр 2009 21:49

Държа да кажа, че стигнах до момента с "хавайският директор" и мога да разбера защо си се отказал. Днес сътринта ( около 6 се развиваше действието) изгледах как пристига въпросният байчо.
Имаше един готин момент, когато си мислеше, че ако върже ръцете на Акане и я океси да виси е спипал Ранма, та беше доволно сритан от "дамата", но като цяло - много се надявам да е само 1 сезон с директора, че е много дразнещ.

Държа да се оплача също така, че изглеждайки последната серия на 3-ти сезон направих грешката да изслушам крайната песничка и вече ще станат 20 часа откак не мога да спра даси тананикам "Уелкъм но Тендо но доджо! ша-ля-ля" и вече откачам, до сега така не ми се е набивала мелодия в главата, колкото и да съм се филмирала....

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Май 2009 19:10

Е, на мен така ми действаше интрото от 1-ви сезон :lol: ...а аутротата никога не съм ги чувал, защото немците не признават такива екстри, като "финални надписи" :shock:

Профил

Аватар
Публикувано на: 05 Май 2009 13:42

Догледах няколко он-гоунг неща...K-ON си остава най-сладурското от тях.
Догледах Honey And Clover. Чисто и просто качествена (добре напсинана, нарисувана и анимирана) драма. Втроият сезон е по-силен и съдържа повече събития (въпреки, че е 2-пъти по-къс и първата му серия е изцяло рекапитулация на първи сезон). Най-смешното са двата спешъла на първи сезон.
Общо взето по-интересните герои са страничните (примерно онези откачалки от дизайнерската фирма), главните ми станаха досадни доста бързо.

Профил

Аватар
В момента играе: Руска рулетка
Публикувано на: 05 Май 2009 19:15

Други анимета освен Wol's Rain и Gungrave не признавам, има много отличаващи се, още повече добри анимета, но тези двете за мен са на първо място. Много силни истории, отлично изградени персонажи, музика, картина... просто всичко е направено с нечовешко внимание към детайла. Гледал съм ги десетки пъти и винаги откривам нещо новo, на което преди не съм обърнал внимание.

&

Профил

Аватар
В момента играе: RL - worst game ever.
Публикувано на: 08 Май 2009 14:57

錬金3級 まじかる?ぽか~ん

:oops:

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Май 2009 10:15

Изгледах Rosario To Vampire - тъп шоненски харем. Имаше маса penty-shot-ове. В едни момент толкова са прекалили с тях, че дори са се самоцензурирали :lol: .
Неочакваният бонус в това кухо заглавие е в средата на 2-ри сезон има 4 наистина шантави и абсурдистки смешни епизода. Започват с един епизод на тема къри, в който има такива иновативни концепции, като къри-зомбита :lol: , а прилепчето което анонсира шоуто носи индийски тюрбан и вместо "dechu" (извартен вампирски вариант на "desu"), казва "къреее"...После има два епизода на тема училищна екскурзия и "запознай се с нашите", а накрая завършва с епизод изграден от кратки несвързани гегове в стил Lucky Star, Azumanga Daioh или Hyakko.
Не казвам, че само заради тези 4 серии, човек трябва да се подлага на мъчението представляващо останалите 22 серии, а просто искам да отбележа любопитен факт - понякога можеш да срещнеш нещо хубаво и забавно дори насред най-голямата тъпня.
Иначе керъктър дизайна, анимацията и музиката са добре (като изключим една безкрайно идиотска песен).

Изгледах Asu no Yoichi - шоненски екшън с харемски елементи.
Не че е лошо, обаче сюжетът е толкова клиширан, че щях да пукна от скука. Добре че е само 12 серии.

Загледах 2 серии от Akikan - странна шоненска комедия. Сюжетът е необичаен, обаче хуморът никак не е оригинален (все изтъркани сексуални шегички). Май ще го дропна.

Загледах 9 серии от Bamboo Blade - готино шоджо спортно/всекидневно/комедийно аниме. Всекивдневно - т.е. сцени от всекидневния живот на героите, които не са свързани с главния сюжет...този жанр (Daily Life и Slices Of Life) пак набира популярност в последните 2-3 години. В него уж става дума за кендо, но всъщност фокусът е върху странностите и недостатъците на главните герои :lol: .
Красиво нарисувано и анимирано.
Много приятно за гледане.

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Май 2009 17:52

Тъй, почвам да гледам Berserk, но си имам навик, след като изгледам анимето, да прочитам и мангата, ама нещо не мога да я намеря.Хелп? :)

Penny написа:
ave isus e pokemon ve

Профил

Аватар
В момента играе: RL - worst game ever.
Публикувано на: 12 Май 2009 18:01

Fenrir написа:
Тъй, почвам да гледам Berserk, но си имам навик, след като изгледам анимето, да прочитам и мангата, ама нещо не мога да я намеря.Хелп? :)

На', яж ;р

Мангата е доста по-добра от анимето, така че реда е точно този. Така ще харесаш първо всеки един от епизодите, а после всяка една от главите (отказвайки се от епизодите светкавично ;р).

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com