Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 13 Апр 2009 14:59

Еми, и язе догледах Soul Eater. Честно казано доста ми се позагуби интереса към края, като цяло не ми беше супер фън да го доглеждам. Последния епизод особено. [Спойлери> Мака, която стана на оръжие и после пък само с юмрук уби Асуза. Mega anti-climatic :-/ Както и финалната битка между Black Star и Масамуне :-/ <Спойлери] Тъй че май сега ще се ориентирам към мангата, която изглежда покъртително яка и като цяло няма нищо общо с анимето :o

И Last Exile догледах. Ама и то малко ме позагуби и към края го гледах просто защото беше steampunk :D

Та сега смятам Immortal Grand Prix да почна, ама нещо в анимес-бг не успявам да се логна в торентите им. Регистрирах се наново, та сега три дни чакам активационен мейл да ми пратят :cry:

Профил WWW

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 13 Апр 2009 15:17

Дади написа:
Регистрирах се наново, та сега три дни чакам активационен мейл да ми пратят :cry:

2 акаунта съм си правил (единият тази събота) и веднага го пращат. Явно си сбъркал мейла or something.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 13 Апр 2009 15:21

Me is Indian, then :oops: Ще пробвам пак, явно :D

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 14 Апр 2009 09:01

Изгледах още няколко епизода от Azumanga Daioh.

Загледах и едно неяпонско нещо наречено Пингвините от Мадагаскар.
Който е гледал Мадагаскар 1 и 2 знае, че това са две относително смешни но тъпи анимации на Dreamworks. В тези тъпни обаче се крият четири безценни брилянта и това са Пингвините (всъщност жирафът Мелман също ме кефи, но това е друга история). Екранното им време е неприлично малко, но те успяват да откраднат целите филми със своята военщина, безпардонност, праволинейност и психопатия. Освен пълнометражните филмит имаше и няколко бонус филмчета с тях от типа на Коледата на пингвините. Страшно добър материал, който включваше дори Джеймс Бонд, Батман и Мисията невъзможна пародийни елементи.

На някой му е дошла идеята да се направи spin off сериал само с Пингвините...като за разнообразие са добавени още крал Джулиан + лемурската му свита, както и двете шимпанзета...а още и някое друго random животно от сорта на видра и пр.
Идеята ми изглеждаше готина, докато не се запознах с част от самия сериал. Ето защо не ми хареса:
1. Момчетата на Скипър вече не са военни психопати взети от Апокалипсис сега и препродени под формата на пингвини. Всички са някъкви добрички, чувствителни и доста по-тъпи. Няма го чувството за смъртоносна заплаха, което излъчваха във филмите. Ковалски е някак по-философски настроен и не е толкова брутален, Скипър е добряк и алтруист (за разлика от егоцентричния мегаломан, какъвто беше)...само Рико и Редник донякъде приличат на себе си (обаче Рико го избива на клоунада :shock: ). Т.е. премахнали са точно това, което харесвахме най-много в Пингвините.
2. Заради бюджетните ограничения на ТВ предаването 3D моделите са леко променени и с намалено качество. Във първия филм те бяха "стилизирани", сега са почти грозни...особено лемурите.
3. Шегичките на крал Джилиан са безумно досадни и изтъркани.
4. Видрата (май се казваше Марлийн) е сложена просто, за да има поне една дама в групата...и затова звучи изкуствено и не намясто...сценаристите можеха да се потрудят и да и измислят по-централна роля, а не просто да се мотка там за пълнеж...абе сексизма още не е изкоренен от детските анимации.

Накратко - адаптирането в детски ТВ сериал е развалило идеята за психопатичните военизирани пингвини убийци. Не че не става за гледане, но не е същото. По-скоро е нещо от сорта на канадската 3D сериина ТВ анимация - Uraban Vermins.

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Апр 2009 19:25

Draksis написа:
Sumomomo momomo

Аз теб обаче ще те намеря и ще те убия :o Т'ва си пуснах опънинга преди малко и не спирам да го цикля о.0 За малко правя пауза и минавам през Лъки Стар оп, де >.< Ебаси, това се НУЖДАЯ да го гледам :o :o :o

И успях да се регна у анимеса ^.^ Тенкс ту Тайни за съвета ;-р Дръпнах си IGPX, някакво яко е ^.^ Но после почвам Сумомомо момомо 8()~~~ (течащи лиги, за интересуващите се :Д)

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 16 Апр 2009 11:10

Догледах Azumanga Daioh. Ако не беше прекалено зациклено на места щеше да ме изкефи повече. Друго което не ми хареса - в последните 2-3 епизода нещо ги изби на чувства и носталгия - блях!

Излязъл е преведен последния епизод (12-ти) на RideBack. С нетърпение чакам да го изгледам!

Профил

Аватар
В момента играе: Knight online
Публикувано на: 16 Апр 2009 13:52

Успях да изгледам и Zettai Shonen . Ми, хубаво нарисувано, въпреки, че създаваше на моменти идея за водни бойчки. История средно зле, всъщност като се замисли човек, основната идея имам нофо дълбок психологически смисъл, но според мен реализацията куцаше и то с двата крака.
Определено не е нещо, което си заслужава изгубеното време

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Апр 2009 08:32

Подпънах едно нещо наречено Honey And Clover. Май е драма. За 5 епизода, освен готини картинки/анимации и тук-таме някой майтап, не видях нищо интересно за мен.

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 20 Апр 2009 12:12

Едно АMВ (http://www.youtube.com/watch?v=5W_wd9Qf0IE <мега добро) ме зариби да пробвам Black heaven. Историята е малко шашната, но пък е забавно.

Профил Skype

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 20 Апр 2009 16:24

Дади написа:
Draksis написа:
Sumomomo momomo

Аз теб обаче ще те намеря и ще те убия :o Т'ва си пуснах опънинга преди малко и не спирам да го цикля о.0 За малко правя пауза и минавам през Лъки Стар оп, де >.< Ебаси, това се НУЖДАЯ да го гледам :o :o :o

И успях да се регна у анимеса ^.^ Тенкс ту Тайни за съвета ;-р Дръпнах си IGPX, някакво яко е ^.^ Но после почвам Сумомомо момомо 8()~~~ (течащи лиги, за интересуващите се :Д)

Ахахах.. това беше култово, на моменти подразваше, но принципно имаше добър хумор. xD Гледал съм му само първите няколко епизода, though... тряя поправя грешката.. =)

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 20 Апр 2009 16:55

AlShu написа:
Загледах едно нещо наречено Azumanga Daioh. Училищна комедия + slices of life.
Ако оставим настрана това, че е малко детинско (особено в първа серия) и може да не се хареса на повечето фенове тук, всъщност е доста качествено заглавие.
След две три-серии нещата съвсем си идват на мястото. Особено с даскалката по английски, която вечно не си върши работата, обича де се запива и е голяма муфтаджийка или с даскала по литература, който си каза в прав текст, че е станал учител само, за да има постоянен контакт с малки момичета.

-

leaving me to pull the strings

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Апр 2009 11:12

Sungun, Azumanga Daioh ми хареса адски много, но в никакав случай по критериите за масовата публика (говоря за българската масова публика естествено). Аз като animeadict имам малко по-различни представи и начини на възприемане на аниметата. Примерно може да се радвам на някъква простотия или пък филмче за 5-6 годишни хлапета (Azumanga Daioh не е такова, защото съдържа някой и друг пикантен майтап.) стига да са "качествени" и в достатъчно количество.
Понякога не ми пука за такива подробности, като оригиналност на сюжет и дълбочина на образите. Важното е да го възприемам леко, да ми е интересно, да ме радва и да ми пука за това което става на екрана. Едно добре направено аниме, като Full Metal Alchemist ми е напълно противно, защото - 1 Сюжетът е безкрайно проточен и зациклен - което ме кара да загубя интерес и 2 Не ми пука нито за Ерик, нито за Алфонс (протагонистите).
Примерно едно от нещата, които са ме кефили най-много е Shingu: Secret of the Stellar Wars. Реално погледнато, нито сюжетът му е оригинален, нито графиката е кой знае какво (всъщност перфектна е, но не са се развихрили, като в суперпомпозни визуални оргазми от сорта на Gundam 00 или Bounen No Xamdu), но съчетанието от керъктър дизайн, герои, референции към японската култира и сюжет водят до някакъв кефещ наркотичен ефект в мозъка ми. Подобно нещо се случи примерно и с Sketchbook: full color`s или мангата на Yokohama Kaidashi Kikou. Т.е. има неща, които ме кефят, но нямам обяснение защо е така.

Хубаво е че споделяш мението си, от някъква сериозна критическа гледна точка сугурно си прав, ама
Цитат:
ще ти кажа че е драма с привкуси на комедия която не си струва.
, просто не означава нищо за мен.
Може да няма смислен сюжет, но пък да се окаже подходящо заглавие за залъгване на неотулимия ми глад за анимета. (Когато спра да ги консумирам ставам изнервен и социално опасен...ето сега заради шибаният Великден, не съм гледал аниме от 4-5 дена и гледам всички на кръв...)
Накратко - всеки си е башка луд.

А, ако се интересуваш за мнението ми като сериозен псевдо-критик за Sumomomo...в безкрайност...
Всъщност това е среднистка шоненска харем комедийка (оригиналът и е бил сейнен-ечи манга, но за да го докарат да по-ниската възрастова група в анимето са орязали доста от цинизмите и еротиката). Нито керъктър дизайна е нещо особено, нито изтърканите и зациклени шегички. Силата и е в това, че не се взима насериозно, в песничката от интрото на първата част от сезона и в играта на сеютата, които звучат безумно смешно (особено Момоко).
Леко и приятно глуповато заглавие - консумира се с цел антистрес и повишаване на настроението.

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Апр 2009 14:33

[quote"AlShu"]Sungun, Azumanga Daioh ми хареса адски много, но в никакав случай по критериите за масовата публика (говоря за българската масова публика естествено). Аз като animeadict имам малко по-различни представи и начини на възприемане на аниметата. Примерно може да се радвам на някъква простотия или пък филмче за 5-6 годишни хлапета (Azumanga Daioh не е такова, защото съдържа някой и друг пикантен майтап.) стига да са "качествени" и в достатъчно количество.

Ми аз харесвам повече екшъни и еротика.Такива пародии за драма и т.н. не са ми по вкуса

[quote]А, ако се интересуваш за мнението ми като сериозен псевдо-критик за Sumomomo...в безкрайност...
Всъщност това е среднистка шоненска харем комедийка (оригиналът и е бил сейнен-ечи манга, но за да го докарат да по-ниската възрастова група в анимето са орязали доста от цинизмите и еротиката). Нито керъктър дизайна е нещо особено, нито изтърканите и зациклени шегички. Силата и е в това, че не се взима насериозно, в песничката от интрото на първата част от сезона и в играта на сеютата, които звучат безумно смешно (особено Момоко).
Леко и приятно глуповато заглавие - консумира се с цел антистрес и повишаване на настроението.[quote]

Тамън.След работа ще е супер разстоварващо

leaving me to pull the strings

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Апр 2009 11:13

Приключих няколко неща - Slayers Evolution-R, RideBack и Tales Of The Abyss.

Този факт донякъде доказва, че съм мазохист, защото и трите едвам ги понасях към края.

Slayers Evolution-R беше по-добре от Revolution, но пак класи под най-слабия от старите ТВ сезони - Slayers Try (превеждат го "Убийствен опит" по AXN Sci-Fi :lol: :lol: :lol: )
Добри черти:
- припомни ни добрите стари времена в компанията на Лина, Гаури, Амелия, Зелгадис и Кселус.
- керъктър дизайна беше осъвраменен и адаптиран за HD.
- повече детайли, по-красиви анимации, по шарени бекграунди - всичко това в HD.
- припомни ни и стара музика.
Лоши черти:
- сюжетът беше тъп и изтъркан.
- шегите бяха тъпи и изтъркани.
- нулев прогрес в отношенията между Лина-Гаури, Амелия-Зелгадис.
- не оправда очакването на феновете за повдигане на нивото след Slayers Try

RideBack - започна страхотно, средата на шоуто също беше поносимо, но краят беше удавен в сълзи, сополи и RideBack-ки балет :shock: . Вярно е, че политическата интрига свърши по оригинален начин (GGP-то се отърва от собствените си психопати, а успоредно с това унищожи и терористите), на някък не му хванах вяра...май по-добре щеше да е да свърши гадно и безперспективно.
Абе най-хубави бяха първите 2-3 серии, нататък имаше някъква псевдо градация и точене на локуми, които завършиха незадоволително (поне според мен).

Tales Of The Abyss - е това нещо не знам как го изтърпях...може би заради шарените картинки...В заключение мога със сигурност да заявя - сериалчето е чиста загуба на време.

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
Публикувано на: 24 Апр 2009 00:18

Втф на умрелия ти спойл бе, ей :x Предупреждавай да ти се невиди. :x :x :x

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
Публикувано на: 24 Апр 2009 00:21

Не, но някой ден може да го гледам и ще ми е кофти.. :lol:

Serious Sam написа:

Цитат:

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 24 Апр 2009 09:16

Dante, други сезони няма да има...такъв е финалът на мангата (доколкото знам)...Те май всичките манги на Urasawa Naoki са такива. Примерно 20-th century boys също има изродски неадекватен и незадоволителен финал.
Явно при неговите истории е важен пътя, а не крайната цел. Идеята е, че просто не може да има хепи-енд, дори главния герой да постигне всичките си цели и задоволи всичките си мании за справедливост.

Asura Cryin' 2-ри епизод - сериалът се оформя, като типичен шоненски екшън.

K-ON 2-3 епизод - както вече писах, сладурска шоджо комедия

Natsu no Arashi 1-3 епизод - странна шоненска комедия. Странна визия, странни майтапи. "Нашият човек" е типичният нагъл и игнорентен 13 годишен младеж...обаче среща едни изключително странни личности, някои от тях са призраци, които могат да пътуват във времето :shock:, забърква се в разни каши и по принуда трябва да работи, като келнер в едно кафене, което е и централната сцена на сюжета. Артът е пародиен - героите изглеждат така все едно са събрани от елементи на други известни манга/аниме герои. Самото аниме е фрашкано с референции към други анимета (примерно референциите към Sayonara Zetsubou Sensei, което също е пълно с референции към други анимета :lol: :lol: :lol: ).
Историята тече нарочно непоследователно и объркано (дори без да броим пътуванията във времето). Това всъщност е и най-забавното: да декриптираш за какво всъщност става дума (не че е трудно).
Накратко - шантава комедия (може би не чак толкова шантава, колко излиза от думите ми). Напомня ми за Oh! Edo Rocket.

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Апр 2009 09:52

http://isohunt.com/torrent_details/6880 ... ab=summary

Като го открих пишеше, че имало 14 сийдера... :?
Ако Xvid качество и такава скорост ти вършат работа...

Много хора раздуват, че в lurk-ването му е майката и че там може да се намери всичко, при добра скорост...обаче такива вишизми на са за мен...пък и за него сигурно най-удобно е да имаш домашно PC с интернет, каквито нямам...

Вземи че се ориентирай натам и може би няма да имаш проблеми с търсенето на заглавия.

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Апр 2009 10:15

Според мен теглене през mIRC - регваш се там с разни акаунти, влизаш в разни стаи, пускаш команди към разни ботове и те ти дават достъп да каталози за теглене.
Ама настройките за mIRC, регването и комуникацията с ботовете са леко специфични - разпитай тук, има хора, които го пректикуват и не искат да чуят за торенти.

Профил

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 24 Апр 2009 10:28

абе Ал, как успяваш да изгледаш ТОЛКОВА много аниме, като нямаш лично РС? Смисъл, познавам хора, които нищо друго не правято освен да гледат сериали по време на работата, ама ти ги биеш и тях. Как го правиш?!

Онтопик:
Последно гледах Dragon Ball Kai 1-3. Очарован съм. Класическо DBZ в супер темпо.AWESOME! Другото беше някакъв Special по DBZ, който също беше изрудски. Dragonball Z - Yo The Return of Son-Goku and Friends е името, има го във всички по-големи чуждестранни тракери.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com