Автор |
Съобщение |
реконект
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 31 Мар 2009 14:04
Toва ще е супер интересно. Днеска ще свърша Kanon и го почвам.
___________________________________ And now, the time is here I see the Templars everywhere The Freedom Call is drawing near
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 31 Мар 2009 14:08
Да те предупредя - артът изглежда малко ретро...то принципно в мангата не е така, но при адаптацията и анимирането са го докарали малко старовремско . ПП Има ли БГ субтитри за всичките серии на това чудо или надписът лъже? (В смисъл заради теб питам - да си провериш всички епизоди...аз мразя български субтитри, защото обикновено ги превеждат хора дето си нямат и хабер от английски, камо ли от японски...предпочитам английски преводи...Е, имаме един двама добри любители преводачи от японски на български, но преводите им са малко.)
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
реконект
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 31 Мар 2009 14:27
Да, има. Изтеглих всички епизоди с вградени БГ субс, на [Ryuko] са, а те правят добри преводи.
___________________________________ And now, the time is here I see the Templars everywhere The Freedom Call is drawing near
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
Мнения: 1353 Местоположение: Някъде там в неизследваните райони!!!
В момента играе: Knight online
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 31 Мар 2009 18:20
AlShu, аз такова онова с русалките ми беше прекалено кретенско на мене. Но това, което го предложи по-горе - ще му хвърля 1 поглед, на първо четене изглежда като нещо, което бих гледала
___________________________________ Крещя, следователно съществувам!
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 01 Апр 2009 08:32
Това за русалките го помня, за някъкви по-стари и мъгливи спомени говорех. Бе може и да съм се объркал, ама някой определено се беше оплакал, че Sketchbook Full Color'S не отговорил на очакванията му за естетическа наслада... Аз се разтопих от кеф, но това си зависи от това дали човек си пада по картини с леко убити watercolor цветове и съвсем леко размазване на елементите в background-а.(Т.е. все едно всичко е нарисувано с акварел...въпреки че все пак всичко си е рисувано с компютър) А и както казах има говорящи котки и почти никакво сюжетно развитие...
___________________________________ Stop the bats! Stop the bats! Make them go and not come back!
|
|
|
|
|
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
|
В момента играе: A dance with rogues
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 01 Апр 2009 22:09
Last exile наистина е диво p.s.Изгледах Skull Man и Samurai champloo преид няколко дни.
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
|
|
|
|
|
indigo
|
|
В момента играе: RL - worst game ever.
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 02 Апр 2009 02:45
Изгледах Hotaru no haka... умрях малко отвътре...
___________________________________ What's a real girl? Is it something fap-able? indeedhewasshady.
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 02 Апр 2009 02:47
indeedhewas написа: Изгледах Hotaru no haka... умрях малко отвътре... О, да. Добро е филмчето.. =) Бях го гледал преди няколко години.
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 02 Апр 2009 04:00
Днес изгледах The sword of the stranger , май само аз не го бях гледала - невероятно беше и само как се движеха... Сега довърших и D.Gray Man , като се замисля май от 70 до 85-86 ми беше най-скучно, не знам защо. Все пак съдейки по това, че е миналогодишно и по краят му - много се надявам да го продължат. Помеждудругото, само да попитам. Само на мен ли по едно време Линали ми се видя прекалено ревлива ? Но определено ми хареса ( съдейки по това, че и това аниме повечето, да не кажа всичките сте го гледали, просто ще си легна че вече много ми се спи. ) и Лави ми хареса, ама това вече е друга тема на разговор . ЕДИТ: Изгледах и Shining Tear X Wind, според мен супер красиво нарисувано. За нещо правено по игра ( няма голям опит с този тип анимета точно), на базата на това което съм гледала имаше сравнително добре разказана история. Все пак ако бе 26, а не 13 серии според мен щеше да се получи по-добре, сега бе претупано. Иначе стандартната история за паралелна вселена : Група гимназисти кой засмукан, кой по собствено желание минават в паралелен с вят пълно със всякаква сган и (забележете) зомбита и всякакъв вид дяволи. Бой, мечове, доста женско, демон за обиване и естествено "хепи енд" ( имаше и гей моменти, но бяха само 2 ). С една дума - не е като да е нещо велико и грандиозно, но за по междудругото и за разнообразие - става, поне е красиво
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 06 Апр 2009 10:57
Приключих Toradora - в последните си 3 серии не ми хареса...докато го караха по-несериозно беше добро, почнаха ли да говорят за това колко е сериозен живота се издъниха... Приключих Tytania - ми, горе-долу става...не се оправдаха всички обещания от началните серии. Историята беше предвидима, а краят е отворен в стил, очаквайте следващ сезон. Приключих Druaga - Sword Of Uruk. Не успя да израстне през втория си сезон - остава си обикновено посредствено фентази. Изгледах първи епизод на една on-going шоджо комедийка - K-ON. Сюжетът: четири гимназистки се опитват да съставят рок банда...изкефи ме, ще се следи...играта на сеютата е страшно добра... Започнах една шоджо комедия - Special A. Нещо не ме радва - претъпкана е от свръхексплоатирани и скучно използвани шоджо клишета и досадни бишонени (т.е. красиви младежи...като под "красиви" се има в предвид разкрасени по такъв начин, че да се харесват на аниме фенките - слаби като вейки и пълни педераси )...Единствените персонажи които ме кефят са мацка (Akira) дето си пада по главната героиня и синът (Tadashi) на директорката на даскалото...който е нещо, като момче за всичко на тази същата мацка...
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 06 Апр 2009 11:13
Изгледах Ghost Hound , прекалено статично за мене аниме и същевременно и доста динамично, което не мога да осмисля още как стана точно. На пук на всички фентазита и "призраци", йоито изгледах, това си е почти реалистично, да не говорим, че май е първата трагедия, която не ми завърши с рев ( много рева ся ). Историята се развива в едно малко градче, доста в планината, където преди 11 години става трагедия. Отвличат 2 деца, но само 1 оцелява - малкото братче. То обаче страда от странни сънища и по необясними за мен причини ( или до 18 серия някъде) идва да го лекува един много известен психолог. Появява се един ужасно досаден ученик от Токио , а и един "лошковец" и групата ни е завършена. Оказва се обаче, че освен обясненията на психиатъра ( чесно не съм мислила, че има толкова много синдроми за стрес и, че от аниме ще ги науча ... ) има и обяснението на децата, които се опитват да разберат истината за станалото преди 11 години. А то се намира някъде между нашият свят и " не видимият" / астралният, които е населен с всякакви страшни чудовища, които нан ас ни приличат нап ризрачни, но голями буболечки. Цялото действие, като че ли се развива за няколко месеца, но не съм много сигурна, там времето ми е малко мътно как течеше, аз си мислех, че садемици. Доста красиво изрисувано, с определено странна история ( за мен). Ако трябва да съм честна, не мога да кажа, че не ми хареса, защото много ми хареса и същевременно не мога да му дам 10, защото и не ми хареса (И аз явно трябва да ида на дофтор). Но определено е 1 различно аниме спрямо тези неща, които съм успяла да изгледам до момента.
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 08 Апр 2009 09:08
Загледах първи епизод на Asura Cryin' - става. Някъква шоненска бозица. Загледах първи епизод на Valkyria Chronicles. Принципно е красиво нарисувано, въпреки някои странни дизайнерски решения - неподвижни текстури в хора и предмети. Такова нещо примерно имаше в дрехите на героите от Gankutsuou. Не разбирам какво целят с него. Сюжетът обаче е доста странен и нелогичен - уж е война, а всички се държат, като в някъкво шоненско аниме . Главната героиня уж е войник, пък е облечена така, че и най-пацифистки настроения противник да я забележи от километър-два и да я снайпне... Финалната сцена е пълно безимие - две момичета, едното въоръжено с пушка, чийто патрони не свършват (главната героиня), другото въоръжено с ръчни гранати, както и един олигофрен, дето само им се пречка, спират цяла рота въоръжени до зъби противници (същите имат базуки, а и са подкрепени от два танка). В края на епизода и в превюто за следващия се вижда, че нашите хора в хамбара си имат танк и този танк се управлява с волан (а не с ръчки - по една за всяка верига) и с него ще прегазят лошите...
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 10 Апр 2009 09:04
Изгледах финалните три епизода на Soul Eater. За 51 серийно шоненско екшънче, без големи културни претенции, но с добри битки е доста добро заглавие. Много хора оплюха, че финалът бил оплескан спрямо мангата...Не съм чел мангата, но този финал ми кареса - Мака буквално потроши с голи ръце физономията на Кишин-а. Това донякъде звучи нелогично, но ако човек си спомни, кой точно е Асура - пълен страхливец, станал най-силният на света, за да престане да го е страх от останалите. Излиза, че смелостта е единственото оръжие срещу него. В неговите очи смелостта е проява на ултимативната лудост. А точно това е и силата на Кишин-а - лудостта (която принципно не е зло и затова всички останали soul оръжия не и действат). Т.е. Мака го бие на собствената му игра. Накратко за сериалчето - добре нарисувано, добре анимирано, добре замислени битки, готин и оригинален керъктър дизайн, интересни герои, интересни диалози, и добре разработен и правилно градиран сюжет (авторите успяват да ексалират напрежението по правилния начин и на правилните места). Липсва амбиция за нещо задълбочено и философско, но тук говорим за блокбъстър екшън заглавие, т.е. така трябва - заглавието си е чист комерсиален фън, а не философско произведение на изкуството. Едно от най-ценните неща в заглавието е хуморът - им го навсякъде. Дори в най-запечената и тежка ситуация, някой от героите все успява да разсмее зрителя с неадекватна реакция. Другото ценно нещо са "отрицателните герои" - всички до един са абсолютни сладури (Медюса-сенсей е най-злата и най-симпатичната от тях). Това прави битките още по-забавни, защото зрителят се кефи на победите и на двете страни . Темпото на анимето може би е малко мудно, но за сериал от 51 серии е добро. Най-малкото е по-динамично в сравнение с разни ДаръгнБол-щини и Наруто-вщини. Единственото нещо, което не харесах в Soul Eater това е Ескалибур - той просто е пълна изродщина. Музиката е страшно готина, особено парчето - PSYCHEDELIC SOULJAM. Накратко - едно здраво заглавие на Bones. Заслужава си да се изгледа. Заедно с Bounen No Xamdu (което го дава малко по-сериозно и философски) и Soul Eater са двете най-хубави неща на това студиото излязлезли през 2008-ма.
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 10 Апр 2009 11:01
AlShu, благодарско. Направо бях изключила за Soul Eater, ще гледам тия дни да му отделя 2 дена, след като е излезнало цялото вече. А помеждудругото на коя група си го гледал, че нещо за сефте не мога да се ориентирам как са го превеждали това чудо ...
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 10 Апр 2009 11:15
Има малка пречка, превеждаха го на щафета маса различни групи и няма completed превод от една група, но видях че има batch-ове с добра комбинация от преводи от различни групи.
Добре е да знаеш, че шоуто се е излъчвало в два варианта, но това да не те притеснява - ако попаднеш на комбинация от преводи, една част от които са от едната версия, а втора част от другата версия, проблем няма - разликата между версиите са само анонсите, eyecatch-а, и превюто...самото аниме си е същото.
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 10 Апр 2009 11:18
Благодаря, ще го имам в предвид.
|
|
|
|
|
The Chameleon
|
Eroguro Lolies FTW! |
|
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 10 Апр 2009 14:57
Изтеглих си всичко по Sayonara Zetsubou Sensei и Serial Experiments Lain
___________________________________ 天皇陛下万歳。。!
Serious Sam написа: Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...
Цитат: iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq
|
|
|
|
|
AlShu
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 13 Апр 2009 14:02
Загледах едно нещо наречено Azumanga Daioh. Училищна комедия + slices of life. Ако оставим настрана това, че е малко детинско (особено в първа серия) и може да не се хареса на повечето фенове тук, всъщност е доста качествено заглавие. След две три-серии нещата съвсем си идват на мястото. Особено с даскалката по английски, която вечно не си върши работата, обича де се запива и е голяма муфтаджийка или с даскала по литература, който си каза в прав текст, че е станал учител само, за да има постоянен контакт с малки момичета. Голяма част от майтапите звучат невинно, но понякога стигат до неочаквани и гадни последствия. Не казвам, че го обръща на хентай или филм на ужасите. Просто някои от геговете са малко по-дълбоки от това, което изглеждат в началото. Има и прояви на някакъв абсурдистки трудно разбираем символичен хумор. Има го и стандартния ученически хумор с начините по който се произнасят и тълкуват някои думи написани с канджи (примерно Zetsubou Sensei също е фрашкан с такива неща)...и е добре, че праводачите са обяснили тези шеги с бележки иначе нищо нямаше да разбера. Накратко - приятна разтоварваща комейдийка, със сладурски керъктър дизайн и готина весела музика.
|
|
|
|
|
Tiny
|
но с големо съ̀рце |
|
В момента играе: A dance with rogues
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 13 Апр 2009 14:28
Ghost Hound ми действа много депресарско, но пък имам интерес към психологията и моментите с доктора са ми супер интересни Гледам, че никой не е споменал нищо за новия сезон на Full Metal Alchemist?
___________________________________ A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
|
|
|
|
|
indigo
|
|
В момента играе: RL - worst game ever.
|
|
Заглавие: Re: Аниме Лист Публикувано на: 13 Апр 2009 14:36
Tiny написа: Гледам, че никой не е споменал нищо за новия сезон на Full Metal Alchemist? Не и в тази тема, но някъде беше линкнат епизод 1. Аз гледах първите два вчера и съм доволен, по-добре изглежда от първата ревизия
___________________________________ What's a real girl? Is it something fap-able? indeedhewasshady.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|