Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Knight online
Заглавие: Re: Аниме Лист
Публикувано на: 19 Мар 2009 14:38

Нещо съм почнала да си изоставам от нормалното темпо на гледане, ама то явно идва и момент, в който не ти се гледа.
Намерих си и си изгледах Arc the lad. Бих го обявила, като нещо средно между романтика и приключенски. Анимето като цяло като че ли е правено за по-малка възрастова група, въпреки, че имаше и такива моменти, в които яко ме съмняваше това да е направено за деца. Не е лошо, но не е и кой знае колко велико, на мен обаче ми допадна :D явно си падам по подобен тип бози :D
Изгледах и AQUARIAN AGE + AQUARIAN AGE II Докато анимето е сравнително добро, филма бих казала, че е доста зле. Самото аниме разказва историята на едно момче, което си има група, даже успява да стигне до дебютен концер ( въпреки, че никой не мислеше по едно време че ще стане това) и успява успоредно с това има големи проблеми с 1 приятелка от детинство. Историята е едновременно и супер обикновенна и страшно измислена, защото ни се появяват някакви момичета със супер сили, които се бият, но за жалост само нашият пич ги вижда, което го поставя в доста абсурдни ситуации.
Филма за сметка на това, няма нищо общо с анимето, освен може би момичетата, но героите са ни абсолютно различни, действието се развива по на пред в бъдещето ... където ни напада някакъв Император и бавно и методично ни изтребва, а естествено наще се опитват да ни спасят :D
След това изгледах Crystal Blaze тука пък историята е, за един дедектив, който получава странната задача да опази едно момиче, което е плод на някакъв експеримент. А пък тази организация, която експериментира с девойки отчаяно се опитва да си я вземе обратно. Всъщност на моменти е доста, забавно имайки в предвид, че едната от главните клечки на градчето е педерас, който се мисли за красива дама. Сериалчето е добро и някак си успя да ме накара да го изгледам на 1 дъх ( което може и да се дължи на факта, че е от 12 серии :D )
Изгледах и Black cat и както казва главният герой, преди да убие някой "Дойдох, за да ти донеса лош късмет" . Въпреки, че самото аниме има визия на малко по-старо и първоначално оставаш с идеята, че е тип Покемон ( по картинките) е учудващо добро и зарибяващо. Разказва се за момче, вербувано от организация, която си е поставила за цел да потдържа мира, като изтребва тези, които и пречат. Точно тук идва мястото на "Номерата" и на нашият "Номер 13 : Black cat". Уви, сметките на всички каточели излизат криви, защото котката си е котка и не търпи заповеди за дълго. Всичко се превръща в гоненица между нашите герои, организацията, още едни лоши и ловците на глави. Готино и динамично ( според мен де). Добро е за разтоварване ;)
И най-накрая пак успях да довърша и Kurau Phantom Memory някъде около 2 месеца ми седя на харда, преди да го подкарам, но съм доволна, че го изгледах. Чужда раса, доволно много смърт и рев, но все пак завърши по начин по, които не очаквах.

:D Като се замисля, ако това ми е бавното темпо на гледане - сериозно съм за доктор :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Мар 2009 15:24

Black Cat мангата е 100 пъти по-готина и смислена от анимето. Там Свен, Ийв и крадлата (как и беше името...май Ринс) са доста по-смислени личности и не служат предимно за комис релийв.
"Номерата" и баш гаднярите "Хоши незнам кво си" (на едно място бяха ги превели "Пратеници на звездите") също са дадени в по-смислени детайли. Особено шефката на "Номерата" е голяма работа.
Препоръчвам ти да и хвърлиш едно око и ако те занитригува да я прочетеш.
(тотален пример защо мангата е обикновено по-добрата форма)

Наваксах малко Druaga Sword Of Uruk - нищо особено...поне като изключим 3-тия епизод, вече няма пародийни серии. Всъщност продължавам да го гледам само заради Фатина - злобната блондинка със златно сърце :lol: :lol: :lol: .

Профил

Аватар
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Публикувано на: 19 Мар 2009 16:34

Blinkers написа:

http://torrents.animes-bg.com/index.php ... 494dc88257 Ето линк. :) Иначе анимето е готино,заслужава си да се гледа. :)

Thank you! =^.^=

Бтв, нуждая се да изразя възхищението си от днешните Наруто и Блийч манги! Еби му майката, Блийч особено е тоталния пвнидж :О :О :О

Профил WWW

Публикувано на: 19 Мар 2009 20:05

Почнах да гледам Sumomomo momomo - адската кретения е това, просто да ти е драго да гледаш такова ecchi. За да сумаризираме нещата - двама майстори по бойни изкуства обещават един на друг да оженят децата си. Дъщерята, малко момиче на име Кузурию Момоко, трябва да се венчае за Инузука Коуши, за да "направят" най-силното дете на планетата. Но тук идва стандартната спънка - докато Момоко е майстор боец, нашия пич дори юмрук не може да свие. Стига толкова описание, просто трябва да кажем вълшебните думички - three lollies after one guy.

На Хами ще му допадне. :)

Профил

Аватар
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Публикувано на: 19 Мар 2009 20:08

†Soul Hunter† написа:
some stuff - three lollies after one guy. -some more stuff

:nuts:

Профил WWW

Публикувано на: 19 Мар 2009 20:28

Тоя цитат заслужава място в Историята на Форумово... :nuts: :) :D :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Мар 2009 21:48

AlShu написа:
Black Cat мангата е 100 пъти по-готина и смислена от анимето. Там Свен, Ийв и крадлата (как и беше името...май Ринс) са доста по-смислени личности и не служат предимно за комис релийв.
"Номерата" и баш гаднярите "Хоши незнам кво си" (на едно място бяха ги превели "Пратеници на звездите") също са дадени в по-смислени детайли. Особено шефката на "Номерата" е голяма работа.
Препоръчвам ти да и хвърлиш едно око и ако те занитригува да я прочетеш.
(тотален пример защо мангата е обикновено по-добрата форма)

Принципно бих чела манга, но не ми се отдава. 1. че не мога да разбера в каква посока да я чета и 2 английския ми е на прекалено ниско ниво за да хвана смисъла на мангата. С анимето спокойно се оправям, но там вече липсата на познания по английския го запълвам с картинките и с японския ( подяволите, вече санувам на японски ...).

Сега съм си дръпнала да изгледам 5-6 анимета, като ги свърша ще споделя впечатления :D

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 19 Мар 2009 23:58

†Soul Hunter† написа:
Почнах да гледам Sumomo momomo - адската кретения е това, просто да ти е драго да гледаш такова ecchi. За да сумаризираме нещата - двама майстори по бойни изкуства обещават един на друг да оженят децата си. Дъщерята, малко момиче на име Кузурию Момоко, трябва да се венчае за Инузука Коуши, за да "направят" най-силното дете на планетата. Но тук идва стандартната спънка - докато Момоко е майстор боец, нашия пич дори юмрук не може да свие. Стига толкова описание, просто трябва да кажем вълшебните думички - three lollies after one guy.

На Хами ще му допадне. :)

Гледах му първите няколко епизода преди и се попиках от смях.. :lol:

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 20 Мар 2009 10:38

Не са 3 лолитките в Sumomo momomo, бе! Само две са! (Говоря за постоянните герои)
Третата мацка е типично инчо (класен ръководител) и е доста добре развита "кобилка" :lol: :lol: :lol: .

За мен най-ценното и смешното в това заглавие са дебилските гласове които са сложили на героините.
Особено гласът на Момоко е върхът на идиотията - и то в най-хубавия отаку MOE смисъл на думата.

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 20 Мар 2009 11:07

Може ли да получа мнение за Code Geass и дали си заслужава да се захващам с него?

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Мар 2009 12:57

Моридин написа:
Може ли да получа мнение за Code Geass и дали си заслужава да се захващам с него?

Според мене си струва, аз по спомени го изгледах за 2 дена ( и двете части), въпреки, че на моменти има и дразнещи случки, мисля, че анимето е добро.

Профил

Публикувано на: 20 Мар 2009 12:59

The Chameleon написа:
Гледах му първите няколко епизода преди и се попиках от смях.. :lol:

Ми ко чакаш, гледай и останалите! :)

Ал, вярно, че Санае е малко по-голяма от Момоко и Ироха, ама пак е underaged, нали? So>lolly. 'Nuff said, дето се вика. :) Пък и пука ти дали е лолитка или не, нали трябва смях да става.

В епизода, в който направи стриптийз на цялото даскало пък, направо паднах от стола, не вярвах, че ще намеря сериал, който да ме накара да го направя. :nuts:

P.S. Добра игра на дума, иначе. "Кобилка"... :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Мар 2009 14:05

Моридин
Цитат:
Може ли да получа мнение за Code Geass

Ми аз го мразя и в червата. Съчетание между mecha, училищна комедия и драма-"да ти изтекат очите от мъка". Има и доста политически интриги.
Какво не ми хареса:
1. "Редовите" мекове са оригинални, но тези които се ползват от главните герои са кичозни, нелогични и нереалистични грозотии.
2. Във всяка серия има буквално по 3-4 неочаквани сюжетни обрати. Това бие всички латино сапунки взети заедно...не че не върши работа, но в един момент страшно писва.
3. Главният герой е най-противното самовлюбено self-rightnes копеле, коет съм срещал в аниме.
4. Имаше още 3-4 абсолютно противни героя (примерно CC или измисленото братче на Льолуш от 2-ри сезон), които също ми скъсаха нервите.
5. Помпозния начин по който говорят баш гаднярите (примерно императора) - ми тъпо е.

Какво ми хареса:
1. Както вече написа IceQueen гледа се много лесно и бързо (при това говоря от името на човек, който ненавижда заглавието).
2. Последните епизоди на 2-ри сезон наистина ми бяха интересни.
3. Финалът. Някой беше писал в темата за Watchmen, колко оригинален бил краят му, а аз коментирах, че така завършва всяко второ аниме. Може би малко прекалих. По-точната оценка е всяко 3-то аниме...Такъв е финалът и на CodeGeass - някои хора се жертват и остават в историята, като абсолютни злодеи, за да може за да настъпи ера на истински ред и благоденствие (тук намалих спойлерите за до минимум... :lol: ...не че не е очевидно накъде отиват нещата още от 1-ви епизод) Такъв финал ми харесва, не защото е оригинален (както вече споменах той направо си е клише в жанра), а защото затвори всички сюжетни линии и защото оправда обещанията дадени на зрителя.

В заключение - ми нищо особено, ама придоби популярност с разни сапунджийски трикове, чалгарщини и кич.

Профил

Аватар
В момента играе: Planetside 2
Guild Wars 2
World Of Tanks
Team Fortress 2
Публикувано на: 20 Мар 2009 15:11

Предлагам 48 часов Покемон / Сейлър Муун / Уединг Пийч маратон,следван от 5те Хелсинг ОВА,завършващ с атентат на оживено място в центъра на София. :evil: :lol:

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: RL - worst game ever.
Публикувано на: 20 Мар 2009 16:19

http://forum.manga.bg/viewtopic.php?f=23&t=24

Ще има ново списание, за което да си даваме спестените стотинки. 599 стотинки, както се оказва :)

Профил

Аватар
В момента играе: Hurf's house of paincakes. >:]
Публикувано на: 20 Мар 2009 16:54

Супер. ^^

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 20 Мар 2009 16:59

Междудругото, днес минах през магазинчето на Артлайн. С голямо учудване видях, че продават манга поредицата на Full Metal Panic (по 21 лева всяка книжка), а имаше и доста други манги също.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 21 Мар 2009 14:36

Накваксах няколко неща: Toradora нещо изтрещя към края и не ме кефи. Soul Eater - 5 серии наведнъж - кеф. Бях забралил колко е добро. Slayers EvolutionR до 9-ти, май е маалко по-добро от Revolution. Поне върнаха хумора, който се беше позагубин, но смятам че до края на сезона ще се загуби пак. Тази мацка Озел е такава Deus ex machina, че няма на къде...дразни ме.

Апропо засекох Slayers Try по AXN Sci-Fi - българските субтитри са толкова малоумни, че нищо не се разбира...добре че навремето си го гледах с английски превод. Преводът на заглавиено също е убийствен - "Убийсвен опит" :shock: :shock: :shock: .
AXN Sci-Fi дават маса анимета - Cowboy Bebop, Captain Tsubasa, Blue Gender, Fullmetal Alchemist, Honey And Clover и пр.
Но в убийствено неудобно време - от 3 след полунощ нататък и от 9 до 10:30 през цялата седмица (т.е. не трябва да ходиш на работа или училище или пък трябва да ги записваш...)

Профил

Аватар
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
Публикувано на: 21 Мар 2009 18:18

Icy:

Всъщност Хъни и Кловър и Капитан Тцубаза ги засичам и всеки ден от 16:30 часа по AXN: Sci-Fi.

А така и така съм тръгнала, изгледах Shinigami no Ballad, много ... странно аниме. Ужасно много прилича на Hell Girl, но не съвсем.
Имаме си въпросното Шинигами, което е на около 12 годинки и има демон-коте с крилца, но за своите 6 серийки успя да вземе живота на едно асматично, защото му е дошло времето и да накара двама ученици да изпълнят някакви предсмъртни желания. А и едно Емо момиченце на края да реве "искам да живея".
Много ... изтъркано и ... бе нямаше особен смисъл да се гледа.

Сега започнах D.Gray Man, за сега ми харесва, но съм все още на 3 серия едва.

These words I write keep me from total madness.

How many of you people know you're REALLY alive ?!

Профил

Публикувано на: 22 Мар 2009 00:25

Аз лично останах със смесени впечатления от D.Gray-man. Започна мощно, към средата малко провлачиха действието, към края така рязко го засилиха, че като спряха анимето, направо ми идеше да отида до Япония само и само да изритам онези от компанията по кльощавите японски задници. Не споделям никакви подробности, да не ти развалям удоволствието. Интересно си е анимето. :)

Иначе ме кефи намигването към България и по-специално към Розовата долина. Епизодът ме накефи на макс. :P :P :P

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com